Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1699 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 13 שעות, innvision כתב:

החומר שאתה צריך הוא מלט הידראולי מהיר יבוש. החומר מתייבש במהירות (כדקה) ומתאים גם לאיטום שלילי, עובדים אתו כמו פלסטלינה "על רטוב". הורד את חומרי האיטום הישנים ויישם מחדש על פי הוראות המוצר.

יש גם לסיקה מוצר כזה שנקרא מונופלג, שיהיה בהצלחה :

https://gilar.co.il/products/סיקה-מונופלג/

https://www.asbit.co.il/Control.aspx?control=modulesProducts/productDetails&pid=16190&controller=product&id_lang=1

הינה דוגמה לתיקון דומה ואיטום סופי שבוצע עם החומר:

image.thumb.png.045cf2b5203d9c95978aae9328237406.png

זה חומר לבעל מקצוע ולא לחובב שלא נגע בדברים כאלה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם (נערך)
לפני 18 שעות, Amired כתב:

אם הייתי מגרד עכשיו את המלט והסיליקון וחושף את הגומייה הבעייתית, בהנחה ואי אפשר להחליף את הגומיה אלא רק לשים משהו סביבה כדי לוודא שלא בורח ממנה כלום, מה היית ממליץ לשים?

לפני 40 דקות, Night Driver כתב:

זה חומר לבעל מקצוע ולא לחובב שלא נגע בדברים כאלה.

עדיין זה החומר המתאים ביותר שאני מוצא לפי הדרישה של פותח השרשור (אלא אם כן מבצעים תיקון מסודר), מכל הבחינות כמעט, שאת חלקן ציינתי בהודעה המקורית. אפילו הוספתי צילום של תיקון מאוד דומה לזה של פותח השרשור, זו תמונה שאני צילמתי ולא משהו מהאינטרנט, כך שאני רושם מתוך ניסיון אישי.

פותח השרשור יכול כמובן להזמין בעל מקצוע לצורך יישום החומר או לבצע את היישום על פי ההוראות, מכל מקום אין קשר בין זה לבין מה החומר המתאים ביותר.

עריכה אחרונה על ידי innvision
פורסם

הוא מחפש משהו DIY ולדעתי ולאור הניסיון שלי עם הבטונים האלה הוא לא יסתדר עם זה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

לא קראתי הכל, יש כאן כבר 7 עמודים...

אם כבר רשמו את מה שאני כותב אז מתנצל מראש. 

אתה אומר שהרטיבות מופיעה כל שנה בקיץ. 

צריך לבדוק את הניקוז של המזגן. במידה והוא עובר בתוך הדירה תחת הרצפה. 

סבירות גבוהה שהניקוז של המזגן נוזל מתחת לריצוף. 

פורסם
לפני 15 שעות, train כתב:

לא קראתי הכל, יש כאן כבר 7 עמודים...

אם כבר רשמו את מה שאני כותב אז מתנצל מראש. 

אתה אומר שהרטיבות מופיעה כל שנה בקיץ. 

צריך לבדוק את הניקוז של המזגן. במידה והוא עובר בתוך הדירה תחת הרצפה. 

סבירות גבוהה שהניקוז של המזגן נוזל מתחת לריצוף. 

תודה, מקור הנזילה אותר...

אני עדיין מתלבט בין diy לבין החלפת ה T. יגיע בעל מקצוע שבוע הבא לתת הצעת מחיר להחלפה, מחפש עוד בעלי מקצוע שיכולים להתמודד עם עבודה כזו

פורסם

מניסיון העבר שלי צפה לסכום של 4-5 ספרות. אבל, לאור הניסיון המר וימי העבודה שאתה מבזבז, וכיוון שהנזקים אצלך ואצל השכן הולכים ומצטברים, נראה לי שאין ברירה, ושלמרות העלות כדאי להעזר בבעל מקצוע.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
בתאריך 30.9.2021 בשעה 09:19, sperial כתב:

מניסיון העבר שלי צפה לסכום של 4-5 ספרות. אבל, לאור הניסיון המר וימי העבודה שאתה מבזבז, וכיוון שהנזקים אצלך ואצל השכן הולכים ומצטברים, נראה לי שאין ברירה, ושלמרות העלות כדאי להעזר בבעל מקצוע.

מקווה שהסכום יהיה נמוך יותר אבל נוטה להסכים איתך לגבי הגישה.

פורסם (נערך)

כשבשנת 2012 החליפו לי קטע של צינור ביוב שנסדק המחיר היה, אאל"ט, בסביבות 12,000 ש"ח. לא כולל נזקים משניים שהיו 6 ספרתיים.

עריכה אחרונה על ידי sperial

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 42 דקות, sperial כתב:

כשבשנת 2012 החליפו לי קטע של צינור ביוב שנסדק המחיר היה, אאל"ט, בסביבות 12,000 ש"ח. לא כולל נזקים משניים שהיו 6 ספרתיים.

מטורף. מה בדיוק קרה? מה היו הנזקים?

פורסם

סדק בצינור ביוב שניקז רב קומות כמעט שלם מעלי. לקח 3-4 חודשים לאחר את המקור, כאשר רק התשלום למאתרים הסתכם בדי הרבה אלפי שקלים. בסופו של דבר נמצא צינור ביוב ("6 או "8) שכלל לא ידענו על קיומו, ושהיה נתון בתוך קיר כפול. במשך החודשים האלה הדליפה הרטיבה לחלוטין את הרצפה שלי (נזק של מעל 100,000 ש"ח), השכן מלמטה תבע כמה מאות אלפי ש"ח. אין לי מושג כמה קיבל בסופו של דבר, אבל ברור לי שמדובר במספרים שש ספרתיים, כי הרטיבות חדרה אצלו לכל הקירות כולל לרצפה שלו.

• מבאס 1

פורסם

היי,

הגיע בעל מקצוע לתת הצעה להחלפת ה- T.

הוא אומר שהוא לא מכיר מופת חיבור 6 צול שיש לה 2 חיבורים לצינור ניקוז 50.

ניסיתי לחפש באתרים של היצרנים ולא מצאתי גם כן.

זה נשמע לי מוזר, מה עושים היום בדירות חדשות עם 2 חדרים רטובים שמחוברים לאותו צינור ראשי?

מישהו יכול להכווין אותי לאביזר כזה?

פורסם (נערך)

מתנצל מראש אם כבר הוצע, אני לא ממש מבחין בתחום ואין לי ניסיון עם האטם אז אני רק זורק רעיון - מקווה שזה לא שטותי מידי :-)

מדוע לא למרוח סיליקון מתאים בחלק החיצוני של אטם(לידחוף פנימה בקיפול) החדירה ככה שיאטום את החור החיצוני בצינור הביוב בקיר? 
image.png.f1e05c62636e457fb2958dbf52d38c23.png

להכניס אותו בקופץ בצורה הזו להקטנת הקוטר החיצוני(אפשרי בכלל לקפל?) :

image.png.ff581358f16da57d1c2213c1005fcacb.png

אחר כך להשלים סיליקון מסביב ולתת לו להתייבש, אחר כך לימרוח על הצינור שדוחפים גם סיליקון מסביב ברוחב של כמה סנטים ככה שבעת דחיפה יווצר טבעת סיליקון מסביב(יתאסף)?

מקווה שלא עשיתי פאדיחות לעצמי עם הרעיון :-)

עריכה אחרונה על ידי hwgeek

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם
לפני 22 שעות, hwgeek כתב:

מתנצל מראש אם כבר הוצע, אני לא ממש מבחין בתחום ואין לי ניסיון עם האטם אז אני רק זורק רעיון - מקווה שזה לא שטותי מידי :-)

מדוע לא למרוח סיליקון מתאים בחלק החיצוני של אטם(לידחוף פנימה בקיפול) החדירה ככה שיאטום את החור החיצוני בצינור הביוב בקיר? 
image.png.f1e05c62636e457fb2958dbf52d38c23.png

להכניס אותו בקופץ בצורה הזו להקטנת הקוטר החיצוני(אפשרי בכלל לקפל?) :

image.png.ff581358f16da57d1c2213c1005fcacb.png

אחר כך להשלים סיליקון מסביב ולתת לו להתייבש, אחר כך לימרוח על הצינור שדוחפים גם סיליקון מסביב ברוחב של כמה סנטים ככה שבעת דחיפה יווצר טבעת סיליקון מסביב(יתאסף)?

מקווה שלא עשיתי פאדיחות לעצמי עם הרעיון :-)

זה בעצם מה שניסו לעשות בניסיון התיקון הקודם, וזה לא פתר את הבעיה לחלוטין. ככל הנראה הגומייה לא נכנסה כמו שצריך.

כרגע המצב הוא שיש גומייה כזו ומעליה בערך שפופרת וחצי של סופר טאק, יהיה מאוד מסובך להוציא את הגומייה בלי לעשות עוד נזק.

לפני 23 שעות, Amired כתב:

היי,

זה נשמע לי מוזר, מה עושים היום בדירות חדשות עם 2 חדרים רטובים שמחוברים לאותו צינור ראשי?

מישהו יודע לסייע עם זה?

יש מצב שזה חלק בשם "מסעף מצרה פינה" כמו זה? למה יש הבדל בין 2 החיבורים שלו?

https://www.hassonoy.co.il/items/3772251-מסעף-מצרה-פינה-87-חוליות

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם (נערך)

שלום, ממשיך לעדכן לטובת מי שמתעניין.

בינתיים הגיע בעל מקצוע אחד שאמר שהוא יכול להחליף ל- T תקני ונתן הצעת מחיר.

מאז נחשפתי לחלק צנרת שלא הכרתי לפני כן - "רוכב" (saddle branch).

מיועד למקרים של קדיחת חור בצנרת ורצון להוציא מהחור הזה חיבור "תקני".

לרוכב יש 2 מידות - הראשונה היא גודל הצינור שעליו הוא מתלבש והשנייה היא גודל היציאה שהוא מאפשר. אני צריך 160/50 (מתלבש על 6 צול ומוציא יציאת 50).

יש רוכבים גדולים שמתברגים סביב כל הצינור (כמו של פלסאון):

BRANCH SADDLE EF 160-50

קניתי אחד כזה ב"צינור ופרח" בגדרה במחיר של כ- 200 ש"ח.

הבעיה היא שבגלל מיקום הקידוח אצלי (ממש ברצפה שלי) אני לא בטוח שתהיה גישה להלביש דבר כזה סביב הצינור,

המשכתי לחפש ומצאתי חברה גרמנית בשם AirFit שמייצרת רוכבים שנכנסים בהברגה והם הרבה יותר קטנים.. הזמנתי אחד 4 צול לניסיון (זאת המידה היחידה שיש באמזון גרמניה), הרכבתי על צינור 4 צול שחתכתי בו חור עם מקדח כוס (60 מ"מ) וזה פשוט מעולה. זה נכנס עם גומייה לתוך החור ואז יש הברגה שגורמת לגומייה להתהדק סביב החור וליצור איטום.

(יש גם רוכבי הברגה של פלסאון אבל הם נראים קצת שונה, יצרתי קשר עם פלסאון והם אמרו שלא קיים יותר)

https://www.amazon.de/gp/product/B017Z9XYOM/ref=ppx_yo_dt_b_asin_title_o00_s00?ie=UTF8&psc=1

1469100526_WhatsAppImage2021-10-15at16_06_36.thumb.jpeg.1c72ecf47961a8542f1cfeb7d9bb666c.jpeg

מצאתי כמה מקומות בגרמניה ובאיביי גרמניה שמוכרים את הגרסא של 160/50, הזמנתי לכתובת של mailboxde (שירות משלוחים עם כתובת בגרמניה) ומשם זה ייצא לארץ:

https://www.shkshop24.de/Airfit-HT-saddle-branch-DN-160-x-50-incl-2-stainless-steel-hose-clamps-28165SA-805000590

https://www.ebay.de/itm/111294302999

כשיגיע אעדכן בניסיונות התיקון. 

עריכה אחרונה על ידי Amired
פורסם
בתאריך 4.10.2021 בשעה 21:07, Amired כתב:

היי,

למען הסר ספק:

לפני 4 שנים שיפצתי דירה ברחובות והייתי צריך מופת חיבור של 6 צול עם 2 יציאות של 4 צול כאשר הן נמצאות בזווית 90 מעלות אחת ביחס לשניה.

בשום מקום לא היה. אממה, הספק חומרי בניין שלי אמר לי שהוא יכול להזמין לי - ויקח עד שבועיים שזה יהיה מוכן. הייתי סקפטי והמשכתי לחרוש כל פינה אפשרית ולא מצאתי.

בסוף התייאשתי והזמנתי דרכו - ואחרי כ-שבוע זה הגיע, בדיוק מה שביקשתי.
מסתבר שככל הנראה בחלק מהחברות כן אפשר לייצר אביזר לפי הזמנה. 

זה עלה כמה מאות בודדות של שקלים אבל פתר לי את הבעיה.

איציק

28337166_1644872985597426_7167514957373445322_o.jpg

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...