Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1864 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נראה שרוב המוכרים מתחילים לטפל במוסך שאינו מורשה אחרי גיל 7 של הרכב
וכתוצאה מכך אין להם תיעוד של טיפולים שהרכב עבר..

זה הגיוני לצפות לקבל היסטוריית טיפולים מרכב בן 10?

פורסם

כתבתי את זה פה כבר בכמה שירשורים, 

גם מוסך כללי מוציא חשבונית בסיום הטיפול עם פרטי העבודה והקילוטרז'. 

בן אדם מסודר מתייק את זה או לפחות מצלם עם הטלפון ולא זורק את החשבונית ישר לפח. 

כך שכן, יש דבר כזה הסטוריית טיפולים ברכב בן 10 גם אחרי שהפסקו לטפל במוסך מורשה. 

אבל זה נדיר. 

ולכן זה פאזל. כמה שיותר תיעוד תצליח להשיג , יותר טוב. אם יש 4-5 שנים ראשונות מורשה ועוד 3-4 חשבוניות ממוסכים כללים ורק כמה שנים חסר - זה די טוב. 

אם יש רק 3 שנים ראשונות ממוסך מורשה ואחרי זה כלום, זה פחות טוב. 

• אהבתי 1

פורסם

לדעתי כן. 

אני למשל שומר תמיד קבלות גם אם הרכב בן 15. 

העניין הוא(ולא טוען שאתה כזה חס וחלילה) שהרבה אנשים מצפים למצוא רכב בן 10 עם היסטוריית טיפולים, אבל במחיר של נבלה יוצאת השכרה יד 5. 

וזה לא תמיד הולך ביחד. 

פורסם
לפני 5 דקות, davemustaine87 כתב:

העניין הוא(ולא טוען שאתה כזה חס וחלילה) שהרבה אנשים מצפים למצוא רכב בן 10 עם היסטוריית טיפולים, אבל במחיר של נבלה יוצאת השכרה יד 5. 

דווקא אני מחפש בין הרכבים שדורשים מעל המחירון, ובנתיים  לא מצאתי מישהו שמתעד טיפולים 

פורסם

הגיוני שיציגו לפחות כמה טיפולים מהבעלות האחרונה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

לפני 2 דקות, yulianx כתב:

הגיוני שיציגו לפחות כמה טיפולים מהבעלות האחרונה.

מה ז״א שיציינו? שיציינו כמה טיפולים כמספר?
איך יעזור לי לדעת/לאמת שעשה 5 טיפולים לצורך העניין?

או שהכוונה שיפרטו מה עשו ב״כמה טיפולים מהבעלות האחרונה״?

פורסם

שיציג לך קבלות על הטיפולים.

• אהבתי 1

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

יש מי ששומר כל קבלה, גם ברכב ותיק - כמוני.

בכל מקרה, כדי לקבל אינדיקציה על מצב הרכב והיחס שקיבל, מומלץ לראות קבלות של כ 3 שנים אחרונות ובין היתר להשוות קילומטראג' לעומת מה שצויין ברשיון.

פורסם

ע''פ הבנתי אנשים נורמטיבים מטפלים במקום קבוע. מאמין שאפשר להוציא פלט היסטוריה גם ממוסך לא מורשה. אז לפחות בתיאוריה זה לא אמור להיות משהו נדיר כל כך.

הרכב שלי בן 15. שני הבעלים הראשונים (8 שנים) טיפלו במורשה ככה שקיבלתי היסטוריה מלאה. אני שומר כל חשבונית. אז יש לי היסטוריה של כל 15 שנות הרכב. ארכיב לא קטן (פיז'ו...) 

פורסם
לפני 11 שעות, elihershko כתב:

מאמין שאפשר להוציא פלט היסטוריה גם ממוסך לא מורשה.

אפשר, אבל אם האוטו יד שלישית או רבעיות זה כבר פחות מעשי לגבי הסטוריה בתקופת הבעלים הלפני אחרון ואלו שהיו לפניו. 

פורסם

תשמע.. 

*וזה גם תקף לכל רכב שהיה ברשותי*

לפני שנה + מכרתי רכב בן 11. וכמו כן דאגתי לשמור את כל הקבלות על הטיפולים השוטפים שבוצעו בבעלותי

מהסיבות הפשוטות

1. כזה אני

2. אם הייתי הולך לבן אדם ולא היה תיעוד .. אז מבחינתי לא קרה ובמקרה כזה עושה פרסה.

3. אני מאמין שאם אתהמראה לקונה הבא את התיעוד.. זה מראה על אופי ההתייחסות שלך לרכב

אני אחד כזה שאם אני הולך לראות רכב ונתקל בסיפורים כמו: "טיפלתי אצל השכן של הבן דוד במדרכה.." וכאלה

ואין חשבוניות אפילו של החלפים אזמבחינתי זה לא קרה ובמקרה כזה עושה פרסה במקום.

קרה לי גם כמה פעמים לרכוש את החלפים ולבצע את העבודות במוסך.. גם במקרים כאלו דאגתי לשמור את הקבלות של החלפים + של העבודה.

אגב, אני גם לא מאמין בשיטה של לעשות טיפול ללא חשבונית. כמה אפשר לחסוך כאן 100 200 שח?

• אהבתי 1
פורסם

אני לא שומר קבלות בכלל.

את רוב הטיפולים ביצעתי באותו המוסך. ברגע שיש במוסך מחשב (וזה בעצם רוב המוסכים כיום) אפשר לבקש להוציא פלט עם ההיסטוריה של הביקורים במוסך לפי המספר רישוי.

הכל תלוי בכמה המוכר רוצה לחשוף או שלא.

מבחינתי כקונה, זה אחד הדרכים לאמת ק"מ. מבחינת הטיפולים אפשר לראות אם נכנס או לא.

אי אפשר לסמוך ממש על מה נעשה בטיפול ובאיזה שמן או פילטרים השתמשו. לגבי תיקונים, תקלות וכו גם לא הייתי בונה על זה כי יכול להיות שאת השיפוץ של הגיר עשו בכלל במקום אחר (סתם דוגמה).

אסף

Sent from my MI 8 using Tapatalk

פורסם

אם זה יד ראשונה עוד אפשר.

מעל זה כבר קשה לצפות, אלא אם כן זה מישהו פריק של הרכב (יגיע בדרך כלל עם טבלאות אקסל של צריכת דלק, בלאי צמגים, וכמה פעמים נשרפה נורת חניה) / או כל חייו טופל במוסך יבואן.

לפני 4 שעות, Matan1515 כתב:

אגב, אני גם לא מאמין בשיטה של לעשות טיפול ללא חשבונית. כמה אפשר לחסוך כאן 100 200 שח?

תלוי מה ואיפה.

לפני כחצי שנה רציתי להחליף טיימנג באקסנט שלי. רצו סביב 1500₪ ברוב המוסכים (וביבואן רצו שאמכור כליה)

הלכתי למוסך שהמליצו לי (והוא בין המומלצים באיזור) המחיר נסגר ב650 שח 

טיימניג+ מותחן+משאבת מים + נוזל קירור.

(מוסך מורשה משרד התחבורה)

חבר עשה אצל בני דודים ראש מנוע ב700 שח.

שמוסך רגיל לא היה עושה אפצי לכיוונך בפחות מ2000-2500

אז הגיוני שלא יהיו קבלות.

אני אישית מחליף לבד נוזלים ברכב.

אז אין קבלה.

פעם הייתי שומר קבלה של החלקים. הבנתי שזה לא באמת קריטי לאנשים.

.

פורסם

אני חושב שחשוב קודם כל התרשמות הראשונית של המוכר והקונה + הרכב..

וגם לפי איך שהרכב נראה אפשר לדעת בדיוק איך טיפלו בו

ואכן אם הרכב טופל לאורך תקופת זמן באותו מוסך - רעיון טוב להוציא מהמוסך את כל הניירת.

• תוכן חדש...