Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1803 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

הרכב חטף מכה בגאנט (פח) ובעקבות כך ירד אוויר, קרה שהרכב נסע ככה יום וחצי יומיים (לא בידיעה וכשהתגלה היה לחץ 18psi עם צמיג חם), כשראיתי הלכתי לתקן והתברר שהגאנט התעקם מבפנים (הצד הפנימי שלו) ויישרו אותו (עשו גם איזון), יצאתי מהפנצרייה בלי לעשות כיוון פרונט והתחילו רעשים (מצורף) בפניות ימינה וכניסה לכיכרות.

חזרתי עשיתי כיוון פרונט ועדיין הרעש נשאר, לטענת אחד העובדים שם זה יכול לקרות מלחץ לא נכון וכביש חם אבל הלחץ הוא אותו הלחץ שתמיד מילאתי ולא הגיוני שהכביש חם כבר שבוע.

הציע לי לנסות בלילה כשקר טרם נבדק או למלא בחנקן כי הלחץ של חנקן נשאר קבוע.

מה יכולה להיות הבעיה? וחשבתי האם הצלבת גלגלים יכולה לפתור את זה? (קדמיים הולכים אחורה ואחוריים הולכים קדימה בהצלבה).

תודה!

מדובר ביונדאי i25 אם רלוונטי.

צמיגים.m4a

פורסם

מעדכן שבדקתי עכשיו נסיעה בלילה ואין רעש, מה יכולה להיות הסיבה? לפני המכה גם ביום לא היה רעש.

שכחתי לציין הצמיגים חדשים בני חצי שנה עברו בערך 4 אלף ק"מ בודק לחץ אוויר כל שבוע, המכה הייתה בגלגל קדמי שמאלי (נהג).

פורסם

אם המכה היתה חזקה מספיק כדי לעקם את החישוק, עקוב אחר מצב הצמיג (בעיקר בצד שנפגע) וראה אם קיימות בליטות בדופן.

יתכן וקיים נזק גם לשלד הפנימי של הצמיג והיפרדות שכבות. אם זה המצב, הוא מסוכן והצמיג פסול.

שאלת אגב למצב - בעת פירוק החישוק, אני מניח שהורידו גם את הצמיג. האם היתה בתוכו אבקה שחורה?

פורסם

לא היה צורך להוריד את הצמיג מהחישוק כדי לסדר, כמה מכות והוא חזר להיות עגול כמו במקור (עגול באמת לא עגול עם בליטות ועקימות).

מה הכוונה בליטה בצמיג? הצמיגים מקדימה אצלי תמיד נראים בולטים יותר מאצל אחרים (עד כמה שהבנתי זה כי הצמיג חתך גדול ועם דופן גמישה - קונטי אקוקונטקט6), מקדימה הרי יש את המשקל של המנוע והגיר אז הם יותר "שקועים" מהאחוריים.

דבר אחד אני עדיין לא מבין, כשהצמיג קר הכל בסדר אין רעש והכל רגיל, כשהצמיג חם יש רעש אבל התפקוד עדיין רגיל.

צירפתי תמונה של המכה (המכה בצד הפנימי של החישוק כלומר הצד שיושב לצד הדיסק).

SmartSelect_20210520-172357_Gallery.jpg

פורסם

כזה דבר אין לי.

הכוונה שלי הייתה למה שבתמונה שמצורפת - בתמונה לא כל כך רואים אבל הצמיג יותר בולט למטה כלפי חוץ (יותר "שמן").

אגש בקרוב אבל מה אני אמור לראות בפנים?

תודה.

1464047350_.jpg

פורסם

אני מבין שהקדמי חטף מכה.
תעשה רוטציה ( לא הצלבה, כדי שהגלגלים לא ישנו כיוון הסיבוב ) בין קדמיים לאחוריים באותו הצד.
אם הרעש לא ייעלם, כדאי לבדוק מערכת היגוי ( משולשים, תפוחים ) או ציריה.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
לפני 21 דקות, carlight כתב:

אגש בקרוב אבל מה אני אמור לראות בפנים?

קצת קיצוני יותר ומתאים לנסיעה ממושכת עם לחץ אוויר נמוך, אבל הרעיון הוא כזה:

flatTireRepair_shavingsOnInside.jpgWrrFE6pgzfzLp76yt2w7CbMyj18k6D1bE4w_UM7pLZHbqVUafTVx2usxItXv1WQYVzCKNeMOQ2_1EQ9ExwU6oigcmVbpbfUB3lB-M1fd2RkTuQY6OOAAangCP1Q

לגבי התמונה האחרונה שהעלית, זה נורמלי.

בועה כמו שציינתי קודם יכולה להתפתח גם לאחר זמן מה ולא באופן מיידי.

פורסם (נערך)
לפני 21 דקות, vladclar כתב:

אני מבין שהקדמי חטף מכה.
תעשה רוטציה ( לא הצלבה, כדי שהגלגלים לא ישנו כיוון הסיבוב ) בין קדמיים לאחוריים באותו הצד.
אם הרעש לא ייעלם, כדאי לבדוק מערכת היגוי ( משולשים, תפוחים ) או ציריה.

אתה מתכוון להחליף קדימה לאחורה ואחורה לקדימה בשני הצדדים?

לא בטוח אם שמת לב אבל חשוב לציין שמתי שנסעתי בלילה והצמיגים היו קרים לא היה רעש (נסיעה של 10-15 דק).

לפני 16 דקות, Tom_22 כתב:

קצת קיצוני יותר ומתאים לנסיעה ממושכת עם לחץ אוויר נמוך, אבל הרעיון הוא כזה:

flatTireRepair_shavingsOnInside.jpgWrrFE6pgzfzLp76yt2w7CbMyj18k6D1bE4w_UM7pLZHbqVUafTVx2usxItXv1WQYVzCKNeMOQ2_1EQ9ExwU6oigcmVbpbfUB3lB-M1fd2RkTuQY6OOAAangCP1Q

לגבי התמונה האחרונה שהעלית, זה נורמלי.

בועה כמו שציינתי קודם יכולה להתפתח גם לאחר זמן מה ולא באופן מיידי.

יש סיכוי שאראה את זה הרכב נסע עם לחץ נמוך (18psi צמיג חם) בערך 30-40 ק"מ אני משער עד ששמו לב ללחץ הנמוך.

במידה ויש הצמיג פסול? אם פסול יש צורך להחליף את זוג קדמיים למרות שעברו בערך 4500 קמ?

והאם זה קשור לזה שהרעש הוא רק כשהצמיג חם?

עריכה אחרונה על ידי carlight
פורסם

כן, תחליף קדימה/ אחורה באותו הצד, בלי הצלבה.
הצמיגים כבר התגלגלו 4000 קילומטרים וקיבלו צורה מסויימת, לא כדאי להפוך להם את כיוון הסיבוב, שימשיכו להתגלגל באותו הכיוון.
מאחורה הצמיג / הג'נט בעייתי מורגש פחות.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

מעדכן שהצמיג בפנים היה בסדר, אין לצמיג בליטות.

הצמיג הוחלף לגאנט החלופי (גודל מקורי) אחרי שהתווכחתי, נסיעה של 20 דקות עברה בשקט הגעתי לכיוון הבית ופתאום שוב יש רעש.

עצות?

הציעו לי להצליב גלגלים אחוריים לקדימה וקדמיים לאחורה בהצלבה.

• חודש מאוחר יותר...
פורסם (נערך)

אחרי חודשיים של נסיעה שקטה ורגילה (פעם בכמה ימים רעש חלש של רגע), היום חזרו הרעשים מהצמיג והם יותר גרועים, הצמיג נראה תקין מבחוץ ומבפנים וחלקי ההיגוי נראים תקינים גם הם.

רעש בבלימה (לרוב אבל לא תמיד) ובסיבוב הגה במהירות עד 30 קמ"ש בערך (כיכר/פנייה).

רעיון מישהו? אולי החום בחוץ איכשהו קשור לזה? למרות שהרכב היה באילת לפני שבוע והיה תקין.

ממלא 34psi קר במקום 32psi.

תודה.

עריכה אחרונה על ידי carlight
  • תוכן חדש...