Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1920 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

היי

רציתי לשאול כמה דלק אוטו צורך בשעה בעמידה בניוטרל? ואם מדליקים מזגן על חום/קור זה הופך את הצריכה להרבה יותר גבוהה?

יש לי מאזדה עם מנוע 2000 שזה מנוע די גדול אז רציתי לדעת.

ושאלה אחרת סתם כי מעניין אותי- בזמן נסיעה במהירות גבוהה, חלון/חלונות פתוחים יגרמו לצריכת דלק יותר גבוהה מאשר עם מזגן דולק? 

עריכה אחרונה על ידי Dushane
פורסם

משהו כמו 0.9 ליטר בשעה ללא מזגן ו 1.3 ליטר בשעה עם. מחשב דרך אצלך בתצוגת צריכה רגעית לא עובר להציג ליטרים בשעה בעמידה? 

לגבי החלונות - דיברנו על זה בפורום הרבה פעמים. בערך  מעל 60-70 קמ"ש חלונות פתוחים גורמים לצריכה גבוה יותר מאשר המזגן עבק פגיעה באווירודינאמיות של הרכב. אבל תלוי אם זה 4 חלונות פתוחים או חלון אחד פתוח מעט. 

פורסם
לפני 14 דקות, Dushane כתב:

תודה על המענה.

והאם לעוצמת המזגן ו/או לטמפרטורה יש השפעה על צריכת הדלק? 

כמובן יש השפעה מדחס עובד יותר זמן או ללא הפסקה מה שגורם לצריכה גבוה יותר

פורסם

תודה, אבל את זה אני יודע. 

השאלה היא האם מזגן שעובד בעוצמה 4 יצרוך יותר דלק מאשר בעוצמה 1?

בנוסף - האם מזגן בטמפרטורה של, נניח, 18 מעלות יצרוך יותר דלק ביחס לטמפרטורה של 24-25 מעלות?

פורסם

תלוי בסוג המדחס ובסוג בקרת האקלים.

אם זה מדחס 'טיפש' אז הוא נכבה ונדלק בהתאם לטמפ' קבועה כדי למנוע קיפאון (נע בין 2-5 מעלות לכיבוי והדלקה)

אם זה מדחס חכם, הוא משנה את הספיקה שלו בהתאם לטמפ' שאתה מבקש.

פורסם

לא ממש חשוב סוג המדחס, ברגע שתהיה דרישה לקירור רב יותר זה כמובן ישפיע  על תצרוכת הדלק. 

לפני 21 שעות, Buki כתב:

משהו כמו 0.9 ליטר בשעה ללא מזגן ו 1.3 ליטר בשעה עם. מחשב דרך אצלך בתצוגת צריכה רגעית לא עובר להציג ליטרים בשעה בעמידה? 

מאיפה המספרים? להערכתי זה יהיה  פחות. 

פורסם

זה מה שמראה מחשב דרך במכה מכוניות שיש להן תצוגה כזאת, ספציפית פוקוס 2.0 ליטר שזה אמור להיות מנוע כמו של פותח השירשור (תלוי בשנת הייצור). 

פורסם (נערך)
לפני 22 שעות, Dushane כתב:

היי

רציתי לשאול כמה דלק אוטו צורך בשעה בעמידה בניוטרל? ואם מדליקים מזגן על חום/קור זה הופך את הצריכה להרבה יותר גבוהה?

יש לי מאזדה עם מנוע 2000 שזה מנוע די גדול אז רציתי לדעת.

ושאלה אחרת סתם כי מעניין אותי- בזמן נסיעה במהירות גבוהה, חלון/חלונות פתוחים יגרמו לצריכת דלק יותר גבוהה מאשר עם מזגן דולק? 

ראיתי על נושא סרטון של אחד מהאנשי רכב ביוטיוב שעשה ניסוי כדי לבדוק.

התוצאות פחות או יותר אומרות שככל שהמהירות עולה היעילות עוברת מפתיחת חלון לפתיחת מזגן.

כלומר במהירויות נמוכות לפתוח חלון יעיל חסכוני יותר מבחינת דלק, ובמהירויות גבוההות זה הפוך.

ברכב שהוא בדק אם אני זוכר זה היה סוברו XV השינוי היה באיזור ה90 קמש.

הכוונה היא שבמהירויות שמתקרבות ל90 קמש (70-80) ההפרש נהיה יותר ויותר זניח אך עם עדיפות לחלון, ובאיזור 90 זה מתחלף לעדיפות למזגן.

ההבדל מגיע מהתנגדות הרכב שגדלה במהירויות גבוההות והשפעת החלונות הפתוחים משמעותית יותר על צריכת הדלק.

כמובן שברכבים שונים יהיו סטיות כאלו ואחרות של יעילות בתלות באוירודינמיות של הרכב הספציפי, אבל זו נקודת יחוס.

מוזמן אגב לבדוק את הנושא ברכב שלך בעצמך.

עריכה אחרונה על ידי ik3

2015-2018:  Mazda 3 1.6 auto 07', 2018-2021: Peugeot 208 1.2 manual 15' , 2021-2023: Volkswagen polo GTI 1.8 manual 16'

2023- today: Honda Civic TYPE R manual 17', 2024-today: Citroen C1 1.0 manual 16'

פורסם
לפני שעתיים, danniel כתב:

לא ממש חשוב סוג המדחס, ברגע שתהיה דרישה לקירור רב יותר זה כמובן ישפיע  על תצרוכת הדלק. 

זו הייתה בעיקר התייחסות לשאלה השניה, צריכת דלק בהתאם לטמפ' המתבקשת.

הרי אם יש בקרת אקלים עם מדחס ספיקה משתנה - טמפ' 'אמצע' של 24 מעלות, תגרום למדחס לעבוד בהספק נמוך יותר, ועל כן לבזבז פחות דלק.

• תוכן חדש...