Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2012 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

במידה והרוחב אכן גדל = אחיזה טובה יותר.

כנראה יתבטא בעלייה במחיר הצמיגים ואולי גם מהלך חיי הצמיגים (לרוב קצר יותר, לא כזה קריטי אלא אם אתה נהג שאוכל צמיגים).

חסרונות אני בספק שזה יורגש ממש, אבל לרוב שעולם במידה אז התאוצה כביכול ממש מעט יורדת. משהו כמו מאיות השניה.

• אהבתי 1

Opel Adam S 2017

פורסם

החיסרון העיקרי יהיה נסיעה קשיחה יותר ופחות נוחה.

אם תגדיל את הרוחב של הצמיג, תקבל אחיזה טובה יותר. אך גם יותר רעשי נסיעה ומעט פגיעה במהירות ביציאה מהמקום.

אגב, לפני שאתה קונה, ממליץ לך לבדוק קודם במכון טסטים שהמידה שאתה קונה מתאימה לרכב שלך (ולעשות את השינוי ברישיון כמובן).

• אהבתי 1
לפני כשעה, SlowRide כתב:

לא אכפת לי שמעלים כל הזמן את מחיר הדלק כי אני תמיד מתדלק ב100 שקל 🙂

פורסם

בהגדלת הקוטר בלבד - אין יתרון חוץ מclearence פוטנציאלי למערכת בלימה גדולה יותר.

דברים שמשנים באמת:

1. הקטנת גובה הצמיג (חתך) - על חשבון נוחות הנסיעה אתה תקבל צמיג שמתעוות פחות בסיבובים בגלל Sidewall נמוך יותר.

2. הרחבת הג׳אנט או הרוחב של הצמיג (לרוב צריך לבוא ביחד) - מגדיל את נקודת האחיזה של הצמיג לכביש - על חשבון חיכוך גבוהה יותר ועליה בצריכת הדלק בקטנה.

3. שיפור איכות הגומי (סוג הצמיג) - בערך הכי משמעותי - בהמון! משפר הכל - האצה , פניה , בלימה וכו.

4. הפחתת המשקל של הג׳אנט - בגלל שזה משקל מוקפץ - אפילו הפחתה קטנה היא משמעותית למדי בתחושת הניהוג. נקודת בונוס - ג׳אנטים זולים - לרוב כבדים יותר , נקודת בונוס מס׳ 2 - גאנטים גדולים הם לרוב כבדים יותר! כלומר לרוב עליה בגודל = דבר רע.

מפה לשם - בדוגמא שאני כ״כ אוהב של המיאטה - במיוחד כל עוד אתה לא מוסיף כח - רוב המכוניות מסלול נוסעות על 205/50r15 לדוגמא - אפילו שחלק מהמיאטות הגיעו עם 16״ ו17״ בתור שיפור.

(אצלי לדוגמא מדובר בשיפור של הפחתת 3 קילו לג׳אנט - כלומר בערך שליש הפחתת משקל בכל גלגל ברכב לעומת ה17״ המקוריים. זה אחד השיפורים הנפוצים ביותר להתנהגות).

בBRZ לדוגמא למרות שיש המון שמגדילים ל18״ - בפועל רוב רכבי המסלול במקום סתם להגדיל ל18״ ״יפה״ - נשארים ב17״ ועולים ברוחב (9״ במקום 7 או 6.5 במקור) ועוברים ל235-255 רוחב עם צמיגים יותר טובים וג׳אנטים יותר קלים.

אז השאלה היא מה המטרה? להגדיל על אוטומט - לא נותן לך כלום.

• מעניין 3
  • רעיון טוב! 1

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
לפני 16 שעות, motek כתב:

החיסרון העיקרי יהיה נסיעה קשיחה יותר ופחות נוחה.

אם תגדיל את הרוחב של הצמיג, תקבל אחיזה טובה יותר. אך גם יותר רעשי נסיעה ומעט פגיעה במהירות ביציאה מהמקום.

אגב, לפני שאתה קונה, ממליץ לך לבדוק קודם במכון טסטים שהמידה שאתה קונה מתאימה לרכב שלך (ולעשות את השינוי ברישיון כמובן).

לגבי מכון טסטים, יש איביזות בשנה הזו (2019) שיצאו מהחברה עם ג'נט 18 , בגרסת הFR PRO. אצלי זה FR לכן קיבלתי ג'נט 17, שהוא לא מכוער או משהו פשוט רוצה ג'נט שיותר נראה כמו של הקופרה, וגם לעלות ברוחב ג'נט וחתך יותר נמוך.

כמובן שבכל מקרה לפני שדרוג כזה אבדוק.

גם כשהתלבטתי לגבי קוילאובר, "הפחידו" אותי שהנוחות תיפגע, אני מגדיר עכשיו את תחושת הנסיעה כלא פחות מ"חלום". נכון שיש פה ושם כבישים משובשים (שיש רק בארץ, כנראה) ואז באמת מרגישים טיפה לא נוח, אבל זה לא קורה הרבה.

לפני 16 שעות, Liviur כתב:

בהגדלת הקוטר בלבד - אין יתרון חוץ מclearence פוטנציאלי למערכת בלימה גדולה יותר.

דברים שמשנים באמת:

1. הקטנת גובה הצמיג (חתך) - על חשבון נוחות הנסיעה אתה תקבל צמיג שמתעוות פחות בסיבובים בגלל Sidewall נמוך יותר.

2. הרחבת הג׳אנט או הרוחב של הצמיג (לרוב צריך לבוא ביחד) - מגדיל את נקודת האחיזה של הצמיג לכביש - על חשבון חיכוך גבוהה יותר ועליה בצריכת הדלק בקטנה.

3. שיפור איכות הגומי (סוג הצמיג) - בערך הכי משמעותי - בהמון! משפר הכל - האצה , פניה , בלימה וכו.

4. הפחתת המשקל של הג׳אנט - בגלל שזה משקל מוקפץ - אפילו הפחתה קטנה היא משמעותית למדי בתחושת הניהוג. נקודת בונוס - ג׳אנטים זולים - לרוב כבדים יותר , נקודת בונוס מס׳ 2 - גאנטים גדולים הם לרוב כבדים יותר! כלומר לרוב עליה בגודל = דבר רע.

מפה לשם - בדוגמא שאני כ״כ אוהב של המיאטה - במיוחד כל עוד אתה לא מוסיף כח - רוב המכוניות מסלול נוסעות על 205/50r15 לדוגמא - אפילו שחלק מהמיאטות הגיעו עם 16״ ו17״ בתור שיפור.

(אצלי לדוגמא מדובר בשיפור של הפחתת 3 קילו לג׳אנט - כלומר בערך שליש הפחתת משקל בכל גלגל ברכב לעומת ה17״ המקוריים. זה אחד השיפורים הנפוצים ביותר להתנהגות).

בBRZ לדוגמא למרות שיש המון שמגדילים ל18״ - בפועל רוב רכבי המסלול במקום סתם להגדיל ל18״ ״יפה״ - נשארים ב17״ ועולים ברוחב (9״ במקום 7 או 6.5 במקור) ועוברים ל235-255 רוחב עם צמיגים יותר טובים וג׳אנטים יותר קלים.

אז השאלה היא מה המטרה? להגדיל על אוטומט - לא נותן לך כלום.

בגדול המטרה היא לקבל כמה שיותר אחיזה מהרכב, פחות מטריד אותי נוחות ונוקשות, אני בנוי לזה.

באופן כללי ג'נט גדול יותר עם חתך נמוך נראה הרבה הרבה יותר טוב, כמעט על כל רכב, וזה גם שיקול. אבל יותר העניין של האחיזה . רוצה מסלול גם כמה פעמים בשנה.

פורסם

האם חסר לך היום אחיזה?
איזה צמיג אתה משתמש היום?
לחץ אויר תקין?
כמו שכתבתי בהתחלה, הגדלת קוטר ג'אנט זה כמעט נטו לנראות.
אם אתה מגדיל רוחב סוליה תקבל כנראה אחיזה טובה יותר.

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

פורסם

אם אתה מחליט לעשות את זה,

הייתי מחפש ג'אנט מקורי מסיאט אחרת או לפחות ג'אנט מקורי מרכב אחר מקבוצת VAG.

עדיף ג'אנט מקורי מאשר ג'אנט סיני עלום שם. 

אם מדובר בסתם ג'אנט, הייתי נשאר עם המקורי.

• רעיון טוב! 3

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
לפני 7 שעות, hondacivic02es כתב:

נכון שיש פה ושם כבישים משובשים (שיש רק בארץ, כנראה)

כל מה שיש לי להגיד לך זה - חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח :)

כשתגמר הקורונה - אם אתה באיזור ניו יורק / ג׳רזי - אני אעשה לך ״סיבוב בשכונה״. אתה תידהם. (זה שילוב של המון משאיות , תקציב בעייתי וחורף + מלח ששוחטים את הכביש)

קוילאוברים נוחים או לא - תלוי בעיקר באיכות הקוילאובר מעל כל דבר אחר.

לפני 7 שעות, hondacivic02es כתב:

בגדול המטרה היא לקבל כמה שיותר אחיזה מהרכב, פחות מטריד אותי נוחות ונוקשות, אני בנוי לזה.

שדרג צמיגים קודם. צמיגים זו הדרך הכי טובה לשדרג אחיזה - נקודה סוף פסוק. יותר מג׳אנטים , קוילאוברים , סווי באז , סטראטים וכו.

על הדרך תקבל גם יותר יכולת בלימה בנוסף להאצה ופניה.

אם אתה לא על צמיג 200TW - אז השידרוג של הג׳אנט יהיה משני לגמרי לשדרוג של צמיגים (והדוגמא למעלה היא מעולה - הג׳אנט המקורי שלי הוא 17״ על 6״ רוחב עם צמיג 215 במשקל 19 פאונד לג׳אנט , הנוכחי - 15״ ברוחב 7״ עם 205 רוחב במשקל של 11.5 פאונד לג׳אנט - נחש מה אפילו Big break kit עם דיסק מוגדל ו4 בוכנות של וילווד נכנס יופי , ואני מוריד סביב 200+ כ״ס לכביש על רכב מאוד קל וההבדל בביצועים - בגלל צמיג איכותי - הוא עצום)

במיוחד אם אתה לא עובר לג׳אנט שהוא יותר רחב , יותר קל ועדיין יותר קשיח (שילוב שלרוב יקר למדי)

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

בגדול גאנט גדול יותר בשידוך לצמיג עם חתך נמוך יותר יפגע לך בנוחות, עד כמה יפגע זאת כבר שאלת המליון דולר, יכול להיות שתרגיש את ההבדל ויכול להיות שלא, יכול להיות שזה ממש יפריע לך ויכול להיות שגם אם כן המוח שלך ישדר לך שזה בסדר ובסך הכול התועלת מבחינתך שווה את הפגיעה המסויימת הזו. אתה כן תרגיש עליה ברמת הרעש כשגם ככה בידוד הרעשים האיביזה לא מהמובחרים ביותר אבל יש לי הרגשה שגם זה לא יפריע לך. עם תעלה גם ברוחב הצמיג תרגיש עליה באחיזה וזה כן יכול להיות מורגש משמעותית יחד עם עליה מסויימת בצריכת הדלק.

אני ממליץ לעשות הכול לפי מה שמופיע ברשימות של משרד התחבורה ותשנות את מידת הצמיג גם ברישיון כיוון שיש לך רכב צעיר עם גאנטים גדולים וצמיגים רחבים וכמו שהבנתי גם קויילאוברים חליפיים ורכב כזה ממש מושך תשומת לב של שלל אוכפי חוק ושוטרי \ בוחני תנועה שאוהבים להתפס על משפרי הרכבים כאילו תפסו את אל קפונה בכבודו ובעצמו.

• מצחיק 1
פורסם (נערך)

אישית, אני חושב ש-17" זו המידה האולטימטיבית לחישוקים ומציעה את האיזון הכי טוב בין אסתטיקה לנוחות.

כיוון שאני בספק שתלך על אפשרות של 18" מקורי (בעיקר מבחינת עלויות) ובעיקר משום שזה מה שהרוב עושים, עדיף שתישאר עם המקורי. 

אצלי אלו חישוקי 17" מקוריים של אאודי עם צמיגי Pirelli P-Zero במידה 225/45/R17, והאחיזה מצוינת. אולי באמת שווה לך להשקיע בצמיגים. 

image.png.79ad4e51f66f673fccf1a8a8851b782e.pngimage.png.c29b85b0984033023eeeb247b9babff5.pngimage.png.18f5f1f2f82368528d5b201a53455504.png

עריכה אחרונה על ידי Fraysa
  • מעניין 1

2016 BMW M235i.

• תוכן חדש...