Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

📝 סיכום שנת 2020 📝

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2021 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רקע
החיפוש הארוך שלי אחר הרכב הבא שלי יחד עם החיבה שלי לקידוד, נתונים, השוואות ואינפוגרפיקה גרמו לרצות לראות תמונה כללית של שוק הרכב בשנה החולפת בהשוואה לשנה שלפניה. 
המטרה היא להציג בצורה מזמינה מידע כללי על הרכבים שנמסרו בשנת 2020 ולהשוות כנגד שנת 2019.

נתונים
כל הנתונים נלקחו ממאגרי המידע הממשלתיים:

1. מספרי רישוי של כלי רכב פרטיים ומסחריים
    מאגר המידע הראשי ממנו נלקחו הנתונים הבסיסיים וכמויות הרכב.
  2. תוצרים ודגמים של כלי רכב פרטי ומסחרי
    מאגר מידע השני ממנו נלקחו נתונים מתקדמים יותר.
  3. רכבים שירדו מהכביש ובסטטוס ביטול סופי
    מאחר ומאגר המידע הראשי מציין רכבים פעילים בלבד, רציתי לוודא את כמות הרכבים שירדו מהכביש.
    סה"כ הרכבים משנת ייצור 2019/20 שירדו מהכביש הוא זניח (בערך 2K) ולא אמור להשפיע על רוח הנתונים.

עיבוד נתונים

1. סְקְרִיפְּטִ שמעבד את הנתונים מהמאגרים הממשלתיים וממיר אותם לטבלה כללית מרוכזת.
    1. סינון רכבים בעלי "שנת ייצור" 2019 ו- 2020.
    2. חישוב חודש מסירה נקבע לפי הנתון: "תאריך מבחן רכב".
  2. הטבלה יובאה ל GOOGLE SHEETS, שם הגרפים נוצרו ומוצגים פה.

הערות

1. מומלץ לצפות בנתונים במחשב.
  2. התייחסו רק למספרים שמופעים סטטית על גרף
    (כשסמן העכבר עובר על העמודות, יוצג TOOLTIP. המספרים שם אינם אמיתיים. מדובר בבאג שלא הצלחתי לפתור/להסתיר)
  3. הנתונים שאני מציג אמינים עד כדי: 
    1. הַבְנָתִי את המידע במאגר המידע הממשלתי.
    2. שלמות הנתונים במאגרים.
    3. איכות הקידוד.
  4. המידע שאני מציג מסתמך אך ורק על המאגרים אותם ציינתי ואינו מתיימר להציג תמונה שלמה של שוק הרכב בישראל.

תובנות מרכזיות

1. ירידה של 14% במסירות רכבים. אני חושב שאם היית מתאר לפני שנה ליבואנים איך השנה הולכת להראות, חלקם גם היו חותמים על ירידה כפולה מזו.
  2. חודשים ינואר ופברואר נתנו ליבואנים מספיק שומנים להתמודד יפה עם הנפילה הצפוייה במכירות בחודשים אפריל/מאי.
  3. אי-שינוי (מפתיע) במכירות בחודשים ספטמבר/אוקטובר.
  4. עלייה משמעותית בנתח השוק של קונצרן VW.
  5. עלייה משמעותית בנתח השוק של סיאט. מוסברת בעיקר ע"י עלייה ברכישות של חברות הליסינג. התאהבו באיביזה.
  6. ירידה חדה בנתח השוק של הונדה. מנתח שוק של 4% בשנת 2010 לנתח שוק של 1% בשנת 2020.
  7. ירידה חדה ברכבים הרשומים על חברות השכרה.
  8. עלייה בנתח השוק של רכבי פנאי-שטח.
  9. נרכשו רכבים יקרים יותר, קרי ירידה בנתח השוק של קבוצת אגרה 2 ועלייה בקבוצת אגרה 3.
  10. עלייה ברמת הבטיחות.

סיכום

בהמשך מצורפים מקרא לנתונים (מצגת) והנתונים עצמם (גיליונות).

נתראה בשנה הבא.

מקרא

הנתונים

• אהבתי 6
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

כל הכבוד על ההשקעה אבל מאחר ויש כבר שלושה שרשורים שונים באותו הנושא בדיוק (מסירות רכב 2020), אולי תבקש מאחד המנהלים למזג את את שלך בתוך אחד הדיונים הקודמים. 

פורסם
לפני 58 דקות, luigiconteabateg כתב:
  • עלייה משמעותית בנתח השוק של סיאט. מוסברת בעיקר ע"י עלייה ברכישות של חברות הליסינג. התאהבו באיביזה.
  •  

זה לא מדויק. זה בגלל העסקה של הצבא עם חברות הליסינג.

זה לא שחברות הליסינג פתאום התאהבו באיביזה.

האיביזה וה-i20 מחליפות את האטראז'.

• רעיון טוב! 2

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

מה שמעניין בגרף דווקא היא טורקיה, מקום 3 בייצור רכבים למרות שלמעשה אף מותג לא נמצא "תחתה" באמת.

מישהו יודע ויכול להגיד איזה יצרנים מייצרים בטורקיה?

אני זוכר שהקוריאניות, אבל לא בטוח בזה.

פורסם

א, אני חושב שאני אלך להוסיף במערכת התגובות בין "אהבתי" ל"רעיון טוב" עוד תגובה נוספת - HOLY SHIT! וואו. שאפו על ההשקעה ועל שיטת התצוגה.

ב, אני בעצמי לא הצלחתי להטמיע גליונות כמו שצריך, איך לעזאזל הצלחת?

ג, אני אאחד את השרשור הזה לתוך שרשורי הסיכום האחרים. באמת נפתחו הרבה.

עריכה: איך אמרו חכמינו - זמן היא גברת חסרת רחמים. בגלל שהשרשור הזה נפתח אחרון אני לא יכול לאחד את השרשור הזה עם האחרים ולהשאיר אותו "בבעלות" של @luigiconteabateg (שדי ברור שעשה ממש הרבה עבודה אז אנחנו לא רוצים "לגנוב" לו את הקרדיט על פתיחת השרשור) אז נעלתי את שני האחרים, וביקשתי מפות"ש השני לפרסם פה את הדו"ח שלו כאן. אני מצרף פה גם את הקבצים מהשרשור שלי לשימושכם.

mesi-2020.xlsx OFFICIAL REGISTRATION BY MODEL4 31.12.20.xlsx

• רעיון טוב! 3

הצטרפו לקהילת הרכב של ישראל בפייסבוק ובאינסטגרם

אוהבים את מה שאנחנו עושים? רוצים לתמוך בנו ולקבל הטבות בו זמנית? עשו מנוי לאתר.

פורסם (נערך)

אז אחרי דם יזע ודמעות הגיע תורם של הסיכומים שלי.

הדוחות שלי מסתמכים על הנתונים של משרד התחבורה המתפרסמים בתחילה כל חודש על החודש שעבר. מבחינת חלוקה לחודשי מסירה הנתונים הללו לא שווים כלום כי הדו"ח הזה נותן מס מס' כלי הרכב שהוזנו למחשב בחודש שחלף, ולא בהכרח נמסרו בחודש שחלף, לפעמים נמסרו גם חודשים קודם (מצאתי כלי רכב שהוזנו כמעט חצי שנה(!) אחרי שנמסרו) היתרון של המאדר הזה הוא שהוא לא מתחשב בכלי רכב שירדו מהכביש באמצע השנה או בכלי רכב שלא עוברים רישוי ( משטרה / צבא ) ויורדים מהמאגר זמן קצר לאחר מסירתם. מכיוון שמדובר בדו"ח מסירות (לדעתי) הדרך הנכונה ביותר היא לקחת את הדו"ח הרחב ביותר והא הדו"ח שמוגש לכם עכשיו.

222125 מכוניות נמסרו בישראל בשנת 2020 עפ"י הדו"ח (שגם הוא לא מדויק כי אחרי שהוא פורסם הוזנו עוד 105 כלי רכב למאגר, כך שהמספר הנכון הוא 222230 כלי רכב, בדקתי וראיתי שמדובר בעיקר ברכבי דאצ'יה וניסאן לא משהו שמשנה את התמונה דרמטית, ולכן החלטתי לא לטרוח ולהוסיף אותם לדו"ח)

הדו"ח כולל גם את כלי הרכב שיובאו בייבוא מקביל וזעיר (כלי רכב אלה אינם נכללים בדו"ח איגוד יבואני הרכב) אם הזמן יאפשר לי אפרסם מאמר ודו"ח נפרד לייבוא המקביל, אבל תאזרו בסבלנות זה יקח זמן.

בדוחות שלי אין גרפים - יש מספרים.

שני דוחות מצורפים להודעה זאת - האחד די דומה לזה שפרסם לפני חצי שנה, וכולל מספרים לפי תוצרים, דגמים ורמות גימור.

השני הוא דוח מפורט הרבה יותר (ויש שימצאו אותו מייגע) והוא כולל לראשונה לכל דגם פירוט מערכות הבטיחות הקיימות והמחיר הרשמי שלו.

כמה נתונים מעניינים:

הדגם הנמכר ביותר ב-2020 (כמה לא מפתיע) הוא קורולה סדאן הברידית ממנה נמסרו 9924 יחידות והיא מקדימה את האיוניק ב-43 יחידות בלבד (9881)

אם לוקחים את כל דגמי הקורולה כולל הסטיישן וההצ'בק  ודגמי הבנזין של הסדאן מס' הקורולות שנמסרו מגיע ל-14245 יחידות.

מכוניות ידניות הולכות ונכחדות במקומותינו ורק 5061 מכוניות ידניות נמכרו כאן ב-2020 כ-2/3 מהן מסחריות, והשאר בעיקר דאצ'יה...

1570 מכוניות חשמליות נמכרו כאן בשנה החולפת כמעט מחציתן  MG ZS (סה"כ 688 יחידות). את המקום השני המאד מכובד תופסת האאודי E-TRON עם 335 יחידות.

שלישית GAC עם 149 יחידות מה-GE3 המוכרת לנו, ועוד חמש יחידות של דגם E-S2  שנראה שהובא ע"י יבואן מקביל. הדגם הזה כל-כך נדיר שאפילו אין עליו מידע באינטרנט.

ועכשיו...ניתן לדוחות לדבר:

בדוחות הושקעה עבודה רבה - מותר לצטט מהם, אבל לא לשכוח לתת קרדיט. תודה מראש :)

סיכום מסירות 2020 בסיסי - pricedevil.pdf מסירות 2020 כולל מחירים ומערכות בטיחות - pricedevil.pdf

עריכה אחרונה על ידי PriceDevil
  • אהבתי 4
פורסם

פות"ש, העמודה על ארץ המוצא לדעתי לא אומרת הרבה מאחר וחברות אם מסויימות ממוקמות ביפן/קוריאה/ארהב אבל יש להן מפעלי ייצור ברחבי העולם, כך שהנתון לא בהכרח מייצג יצרן אלא אך ורק מדינה (ואז מה זה אומר לנו?)

@PriceDevil הנתון על כך שיש פחות מ2000 רכבים ידניים פרטיים השנה פשוט עצוב, סופו של עידן.

• תוכן חדש...