Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2087 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ביום הראשון של המחלה היה רשום מחלה ואז הגיע היום שני הייתי אמור לקבל 50% ימי מחלה הוא רשם בשעות כאילו הייתי בחופש ולא הייתי בחופש אלא בימי מחלה ואז שוב הימי מחלה התאפסו וביום הרביעי במקום לשלם לי 100% , זה כתב 50% , כביכול חסך לשלם את ימי המחלה.

מה ניתן לעשות כנגד המעסיק?

• תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

איפה ראית את הדיווחים של המחלה/חופשה? במערכת נוכחות?
בכל אופן, למה לא להתחיל בלשאול את המעסיק על המקרה? אולי מדובר בטעות כנה מצדו.

פורסם
Just now, alexg1987 כתב:

איפה ראית את הדיווחים של המחלה/חופשה? במערכת נוכחות?
בכל אופן, למה לא להתחיל בלשאול את המעסיק על המקרה? אולי מדובר בטעות כנה מצדו.

במערכת נוכחות שאני רואה את השעות שלי, יכול להיות אני אשאל אותו.

אני כמעט בטוח שלא מדובר בטעות.

פורסם

דבר איתו כבר עכשיו ותגיד לו שלפי החוק חופש לא יכול לחפוף לימי מחלה. אם לא יעזור אז ברגע שתקבל את התלוש תתחיל להילחם.

אצל מעסיק כזה הייתי משתדל לא לעבוד.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אישית אני יוקב אחר מערכת הנוכחות בטופן סדיר, מבקש לתקן טעויות כלצאימת שמתרחשות והן אכן מתוקנות מייד. אבל מדובר במעסיק גדול ומסודר שלא מנסה טריקים כאלה.

פנה למי שאחראי על הדיווחים, יתכן שמדובר בטעות בהקלדה, אבל אתה חייב לוודא שלא מדובר במשהו שיטתי.

האם העובדים אצלכם מאורגנים? האם מדובר בשיטה שבה המעסיק נוקט באופן עקבי, או שמדובר ב"מעידה" חד פעמית? 

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לך למעסיק שלך עם פירוט שעות העבודה ותגיד לו שעברת על השעות שלך ובמקרה מצאת טעות. תראה מה תהיה התגובה.

• רעיון טוב! 4

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 23 שעות, sperial כתב:

אישית אני יוקב אחר מערכת הנוכחות בטופן סדיר, מבקש לתקן טעויות כלצאימת שמתרחשות והן אכן מתוקנות מייד. אבל מדובר במעסיק גדול ומסודר שלא מנסה טריקים כאלה.

פנה למי שאחראי על הדיווחים, יתכן שמדובר בטעות בהקלדה, אבל אתה חייב לוודא שלא מדובר במשהו שיטתי.

האם העובדים אצלכם מאורגנים? האם מדובר בשיטה שבה המעסיק נוקט באופן עקבי, או שמדובר ב"מעידה" חד פעמית? 

כנראה זו שיטה לחסוך ימי מחלה בגלל הקורונה.

פורסם

למה בגלל הקורונה? 

חלוקת תקופת המחלה לכמה פרקים מיטיבה עם המעסיק כיון שהוא חוסך לעצמו שכר 1.5 ימי עבודה על כל פרק, ועוד לוקח מהעובד יום חופש שנתי. אם מדובר במעשה שיטתי זו ממש גניבה מהעובד, ואם יהיו תביעות הוא עשוי למצוא את עצמו בעמדה מאוד לא נוחה בבית הדין לעבודה.

אני מקווה מאד שאכן מדובר בדיווח שגוי במערכת הנוכחות - דברים כאלה מתרחשים גם אצל המסודרים שבמעסיקים - ושהמעוות יתוקן במהרה.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

לבת הזוג שלי עשו דבר דומה,

היא עובדת משמרות וצריכה לשלוח סידור עבודה לפני כל חודש. בדיוק בתפר בין החודשים ובזמן שצריך לשלוח סידור עבודה היא הייתה חולה ולקחה שבוע ימי מחלה. אבל, בגלל שהיתה חולה היא לא נתנה משמרות (כי מה הטעם לדפוק מישהו אחר כל יום שיצטרך להחליף אותה) אז היא כביכול חסכה למנהלת שלה את הטרחה לחפש מחליפים (מדובר במוקד עם אדם אחד שמאייש בכל זמן נתון).

לאחר מכן היא לא קיבלה תשלום על אף יום רק בגלל שהיא לא שובצה במשמרות, לא הפסידה משמרות אז אין על מה לפצות.

התום לב שלה נוצל לדעתי במקרה הזה.

עריכה אחרונה על ידי GABIUBOGI

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

היא עובדת שעתית, יומית או חודשית? כמה ימי מחלה צברה? 

בכל מקרה, בתקופת מחלה מקבלים רק שכר יסוד ותוספות קבועות, אין שעות נוספות או משמרות.

פורסם

היא עובדת שעתית,

צברה עד המקרה ההוא 8.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

מתוך 6 ימי מחלה, כביכול יוצא שמשלמים לי על יומיים סה"כ של 50%, פניתי אל המעסיק שיסדר אך לא סידר וגם ביום המחלה האחרון רשום שהייתי בהעידרות במקום 100% ימי מחלה, זה נראה כאילו המעסיק מנסה לחסוך לעצמו ימי מחלה על חשבון העובד.

כמובן שאת החופשה שרשם עדיין לא ביטל שזה חופף לימי המחלה.

השאלה כאשר יגמר החודש ועדיין זה לא יתוקן מה אני יוכל לעשות? לפנות לבדין לעבודה/עו"ד? ואז הוא ישלם לי פי 2.

• תוכן חדש...