Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

האם דחוף לתקן את זה? (בטנת גלגל של קיה כלשהי)

מעבר לפיתרון נפתר ע"י danniel,
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1977 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זה יצא לי במהלך הנסיעה. לדעתי שקניתי את הרכב זה כבר היה רופף ולא שמתי לב לכך. 

מה התפקיד והחשיבות של החלק הזה מלבד אסטטיקה? מונע מלכלוך  מהצמיגים לחדור פנימה ? אני אפילו לא יודע איך קוראים לחלק הזה..

מישהו יודע מה יכול לעלות פלוס מינוס מחיר החלפה של זה במוסך של קיה?

IMG_0503.jpg

IMG_0636.jpg

What worries you, masters you. - John Locke

פורסם

מדובר על ביטנה של הגלגל. 

במידה והקדחים שאליהם נכנסים הברגים בכדי להדק את הביטנה נקרעו/נגזרו ניתן לתקן גם לבד.

קנה אפוקסי פלסטלינה ובצע יציקה מסביב לקדח והמקום שנגזר ולאחר התייבשות האפוקסי קדח קדחים חדשים.

במידה והקדחים רק התרחבו והברגים נמצאים ביידך פשוט תלביש דיסקה בעל קוטר חיצוני גדול יותר על ראש הבורג.

לחילופין תמיד ניתן לרכוש ביטנה "חדשה" מפירוקיה.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1

איזה כייף לי :)

פורסם

וכן - זה נחוץ , יצרנים לא היו שמים חלק שהרכב לא באמת צריך והיו יכולים לחסוך עליו.

לנסוע עם בטנות חופשיות כך זה אגב מ א ו ד מסוכן. זה יכול להיתקע בגלגל ולגרום לאיבוד שליטה, נזק לצמיג , להיקרע ולהיתקע ברצועות מנוע ועוד מגוון דברים לא סימפטיים.

• רעיון טוב! 1

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

כמו שרשמו, זה לא היה שם סתם.

במידה ואתה מסוגל לתקן לבד תרכיב מחדש, במידה ולא לך למוסך.

• רעיון טוב! 1

POLO, 1.4 2001 > SPARK, 1.0 2014 > 108, 1.2 2016 > CLIO - 5, 1.0T 2021

פורסם

כל העיצות לדבקים למיניהם בעייתיות, שכן זה חלק שלפעמים צריך לפרק אותו לצורך פעולה תחזוקתית כזו או אחרת, לכן כדאי מאוד לחבר אותו בצורה כזו שניתן יהיה לפרק אחר כך מבלי לשבור אותו לחתיכות.

• רעיון טוב! 2

יום טוב גם לך

פורסם

בקיה ריו אצלנו מישהו גנב את הבטנה. 

האוטו נסע כך כמה חודשים. 

קניתי בטנה חדשה מקורית ביונדאי שופ, עלתה כ 450 ש"ח. כשבאתי להרכיב אותה, הוצאתי מהכנף איזה קילו חול שהתמלא שם בזמן שלא הייתה בטנה, גם צירי הדלת היו עם חול. 

הבטנה מחוברת עם 2 או 3 ברגים והיתר קליפסים מפלסטיק שאפשר לקנות בכמה שקלים ליחידה או להזמין מחו"ל שקית של 100 בכמה דולרים. 

בשביל להרכיב את הבטנה לא צריך מוסך, אפילו לא צריך לפרק גלגל, רק להרים את האוטו עם ג'ק כדי שתהיה גישה נוחה ואז לוקח כמה דקות להכיב אותה.

• רעיון טוב! 4

• פיתרון
פורסם

למגן רפש מספר תפקידים:  מיגון מפני מים וגופים זרים , קירור, בידוד רעשים, והפחתת מקדם גרר. 

החלק הכרחי  ויש לתקן בהקדם. 

• רעיון טוב! 1
פורסם

לא מבין את מטרת השאלה.

נניח ויעבור. אבל למה?

זה חלק שצריך להשלים בהקדם. אתה רוצה שיתמלא לך חול בכנף, יסתום את פתחי הניקוז ויגרום לחלודה, רוצה לכלוך בתא המנוע? רוצה שנתזי חול ישייפו לך את הצבע? 

למה? 

• רעיון טוב! 1

פורסם

בוקי לא מתרגז  🤣

השאלה כנראה מסקרנות.

אין פה עניין בטיחותי או זיהום אויר באופן ישיר ובוטה ולכן זה פחות מעניין את בוחני הרישוי. 

ברור שהחלק חשוב וחסרונו גורם לתקלות, אפילו חמורות. 

פורסם
לפני 6 דקות, danniel כתב:

בוקי לא מתרגז

אני לא מתרגז.

אני רק תוהה מדוע חלק מהמיגיבים הציוע להדביק עם אפוקסי, לקשור על אזיקונים, אמרו שאפשר לנוסע בלי זה בקיץ.

הקליפסים היעודים עולים פחות מאזיקונים ואני לא מבין מדוע צריך להפוך את האוטו לאסוף של קומבינות ואלתורים כאשר בהשקעה קטנה אפשר לסדר את זה למצב בדיוק כמו שיצא מהמפעל. 

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

פורסם

הייתי ציני כמובן, אני יודע שאתה טיפוס רגוע.

כי הם לא מבינים את המשמעות האמיתית של חלקים כאלו, כמו מגן גחון תחתון.

אנחנו כאן, בין היתר, כדי להסביר. 

• רעיון טוב! 1
  • תוכן חדש...