Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7753 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רצית לדעת יותר על ציפ לאוטו תעזרו לי בבקשה :)

יש לי גולף 2.0 והיא שותה דלק כמו 4 גמלים שאני נוסע על 100 קמ"ש

יש לה טורים של 3 אלף חשבתי אולי עם אני יכניס ציפ זה יפתור את הענין

ובלי שום קשר אני רוצה לדעת מה ציפ עושה ואם זה טוב או לא טוב

שוחק את המנוע או לא וכ'ו

מה שלי אמרו שזה משנה תוכנת מנוע וברגע שאני יכניס את זה האוטו ישתה פחות דלק

פורסם

ישנם סוגים שונים של "צ'יפים".

צ'יפ הוא בעצם מחשב ניהול מנוע שונה מהמקורי.

בעיקרון צ'יפ אמור לספק ניהול מנוע יותר חכם, הזרקה יותר חכמה, ויותר חסכונית.(דגש על אמור)

בעיקרון, סתם ככה להשתיל צ'יפ לא נותן הרבה. יותר נכון לא נותן כלום, וגולף הוא רכב ששותה דלק במקור, ככה שאין הרבה מה לעשות(גם דגם ה-1.6 שותה דלק בצורה לא פרופורציונאלית).

בקיצור - צ'יפ חדש לא ישפר לך את צריכת הדלק(וצ'יפ שלא מתאים יעשה לך יותר צרות ממה שאתה מסוגל לתאר), וזה במקרה הטוב(במקרה הרע הוא יגביר את צריכת הדלק).

שבת שלום.

אלעד

פורסם

3000 סל"ד בהילוך האחרון במהירות של 100 קמ"ש נשמע מוגזם בעליל, במיוחד לגולף.

ייתכן וישנה בעיה בממסרה, או בפיקוד החשמלי שלה.

קרוב לוודאי שזו הסיבה שרכבך לוגם דלק בכמויות, קל וחומר בהתחשב בעובדה שמהירות זו צריכה להיות המהירות החסכונית ביותר.

צ'יפ לא ייספק לך הרבה, אולי כסוסון בודד בתחום הסל"ד השואף לקו האדום, אך ייתכן ויישפר את תגובת הדוושה.

הצ'יפ, מעצם גרימתו להעלאת ההספק, גוזר צריכת דלק גבוהה יותר.

יש לי ספק גדול מאוד בנוגע לצ'יפים שיטיבו את צריכת הדלק.

שים פעמיך למוסך ובקש שתתבצע בדיקת דיאגנוסטיקה.

אני משער שהרכב בהילוך שלישי ולכן הסל"ד כה גבוה, וצ'יפ לבטח לא יתקן זאת אלא רק אבחון ע"י מוסך מנוסה.

שבת שלום,

שחף בן צבי.

בברכה,

שחף בן צבי.

פורסם

צ'יפ הוא פשוט שינוי לתוכנת המחשב, בין לטוב ובין לרע.

לרוב אנשים רוצים יותר הספק , שזה אומר יותר ביזבוז דלק.

לדעת צריכת דלק טובה יותר לא תקבל, כיוון שלדעתי היצרן עשה את הטוב ביותר... כל שינוי יגרע.

פורסם

אמרו לי שבגולף אפשרי יותר מציפ אחד אבל זה לא נשמע לי הגיוני

יש בזה משהו ???

ולגבי הציפ אני יכול לכווין ככה שהמנוע יקח יותר אויר ופחות דלק לא ?

או שאחרי זה האוטו יקרטע?

פורסם

3000 סל"ד על 100 קמ"ש זה הסטנדרט בגולף 2.0 למיטב זכרוני (לא זוכר אם בגיר ידני או אוטומט). בהרבה מכוניות אחרות גם כן (למשל באוטו שלי).

אם הגולף שותה יותר מדי דלק (כמה?) אז יש בעיה באחד החיישנים כנראה, ואין שום קשר לצ'יפ. צריך להעביר את הרכב דיאגנוסטיקה במחשב במוסך, ולמצוא את הבעיה.

בלי קשר, וכמו שציינתי בעבר, לא הייתי פונה ל-E&A, מניסיון רע של מכרים. אם כבר אז לגיא פרילינג.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
אמרו לי שבגולף אפשרי יותר מציפ אחד אבל זה לא נשמע לי הגיוני

יש בזה משהו ???

ולגבי הציפ אני יכול לכווין ככה שהמנוע יקח יותר אויר ופחות דלק לא ?

או שאחרי זה האוטו יקרטע?

כן ברור, אם תשים עשרה צ'יפים במקביל, האוטו יפסיק לאכול דלק בכלל ויפעל בעזרת אוויר בלבד (NOT).

תבין, בכל רכב חדיש מותקן "צ'יפ" (שזה בעצם תוכנת ניהול מחשב מנוע). הצ'יפ שמותקן הוא במקום הצ'יפ המקורי, כמו לקחת את המעבד פנטיום 4 1.8 שלך ולהחליף ב-2.0 (רק חבל שזה לא מגדיל לך את נפח המנוע גם באוטו :wink: ). ברכבים ללא טורבו טווח המשחק עם התוכנה הוא לא גדול, מה שמאפשר לרוב תוספת קטנטנה בכוח או מאפשר צריכת דלק טובה יותר באופן מזערי לרוב.

אז האוטו לא יקרטע, ולא יקח יותר אוויר ופחות דלק (כי היחס קבוע), אלא פשוט יתנהג טיפה שונה מהרגיל מבחינת צריכת דלק או כוח. א-ב-ל לפי מה שאני רואה זאת לא הבעיה שלך, יש לך בעיית חיישנים כנראה, זה הכל.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

לפותח הת'רד:

במידה ותצרוכת הדלק שלך אכן גבוהה במהירות שיוט (אני אצטרך להאמין לך), נסה לאתר את הבעיה ברכבך.

אתה יכול לעשות זאת במוסך מורשה (מוסך פליקס בת"א מומלץ), ואתה יכול להגיע ל- E&A על מנת שיבדקו תקלות במחשב הדיאגנוסטיקה.

במידה ויש תקלה ברכב, תקן אותה ותראה אם תצרוכת הדלק השתפרה.

לפעמים, E&A יכולים לתקן בעייה בצורה יותר מהירה וזולה ממוסך מורשה.

במידה והכל תקין ברכב שלך, אני בספק אם שינוי תוכנת ניהול המנוע יעזור לך. במיוחד בגלל שאתה אטמוספרי, והשינוי הוא קטן מאוד.

לגבי גיא פרילינג:

הוא הטיונר היחידי שיושב בארץ. ואם יש לך צורך בתיכנות מיוחד של ניהול מנוע, הוא האיש לפנות אליו. לדעתי, אין לך צורך בשירותיו בשלב זה. אבל אם תחליף לגולף GTI או TDI , ותחליף מזרקים, טורבו וסעפות... :wink:

פורסם

מי זה הגיא הזה ואיפה אני מוצא אותו ?

יש לך אולי טלפון או פלאפון ?

אולי אתה יכול להביא לי טלפונים של מוסכים ממולצים אני שיאל אותם על הבעיה

ניראה מה הם אומרים

פורסם
מי זה הגיא הזה ואיפה אני מוצא אותו ?

יש לך אולי טלפון או פלאפון ?

אולי אתה יכול להביא לי טלפונים של מוסכים ממולצים אני שיאל אותם על הבעיה

ניראה מה הם אומרים

תרים טלפון לכל מוסך מורשה פולקסווגן בקרבת ביתך. יש להם את הכלים והידע לטפל ברכב כמו שצריך (אבל זה לא זול). בטלפון הם לא יפתרו לך את הבעיה, הם יגידו לך "בוא לבצע בדיקה".

גיא פרילינג - http://www.frieling-racing.com

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם
3000 סל"ד על 100 קמ"ש זה הסטנדרט בגולף 2.0 למיטב זכרוני (לא זוכר אם בגיר ידני או אוטומט). בהרבה מכוניות אחרות גם כן (למשל באוטו שלי,רוני

אצלי זה 100 קמ"ש ב 3500.:? ועדיין היא לא תותה יותר מדי. מעניין....

יניב

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

לפני כל פעולה, מומלץ לבצע בדיקה מדויקת של תצרוכת דלק כי יתכן שהכל תקין וזה יהיה כמו לנתח אדם בריא וחבל על הכסף ו/או משחקים ובדיקות ללא צורך במכונית.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם
לפני כל פעולה, מומלץ לבצע בדיקה מדויקת של תצרוכת דלק כי יתכן שהכל תקין וזה יהיה כמו לנתח אדם בריא וחבל על הכסף ו/או משחקים ובדיקות ללא צורך במכונית.

בברכה - רפי לין :-)

אוקי אני צריך לבדוק את זה אבל איך ?

במגזין אוטו רשום שגולף כמו שלי צורכת לליטר דלק 10.5 ק"מ

שלי לא יודע כמה

• תוכן חדש...