Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2126 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרכב שלי מתחמם אחת לשבועיים שלושה בעיקר במאמץ ייתר שלו בעלייה רצינית כמו ירושליים וכן הלאה 

אין נזילת מים הרדיאטור נוקה אשמח לדעת האם מישהו נתקל בזה בעבר 

פורד אדג שנת 2009

המוזר ביותר בכל הסיפור שאני יכול לנסוע כמה ימים רגיל כאילו דבר לא קרה ופתאום מחליט להתחמם אני מקרר אותו מוציא אויר מהמערכת והכל חוזר עד לפעם הבעה כאילו הכל בסדר שוב 

פורסם

אני די סבור שזאת לא המשאבה כי היא מאוד מכאנית ומונעת על ידי רצועה חיצונית/רצועת טיימינג או לפעמים שרשרת טיימינג. אם יש בעיה עם המשאבה היא כנראה לא הייתה עובדת בכלל והאוטו היה מתחמם מאוד מאוד מהר.

אם אתה אומר שנוזל הקירור בגובה טוב ושבאמת אין נזילה, יש מצב שהמאוורר שעל הרדיאטור לא עובד, ועוד אופציה שנראית לי הכי הגיונית והיא שהממיר הקטליטי שלך עם סתימה. תטפל בזה כמה שיותר מהר ואל תנסע הרבה כי התחממות של המנוע יכולה לגרום לאובדן כספי הרבה יותר רציני.

פורסם

יש לי בעיה כזאת גם. ברנו לוגאן.
האוטו מתחמם רק בתנאי קיצון כגון טמפ' חיצונית גבוהה ועליות רציניות. גם אני נוטה לחשוד ברדיאטור ועשיתי לו השבוע שטיפה והחלפת נוזל.
עכשיו נשאר לחכות ולראות אם זה יחזור. הבנתי שבמקרים קשים השטיפה לא עוזרת והרדיאטור נשאר סתום. אולי זה מה שקורה אצלך.

Sent from my Redmi Note 8 using Tapatalk

פורסם

צריך לדייק בהגדרה "האוטו מתחמם". 

הרבה נהגים, בטח אלו שבכלל לא מביטים בלוח המחוונים, רגילים לראות את מד החום באמצע הסקאלה. 

בהגדרה - רכב מתחמם יתר על המידה כאשר נדלקת נורת חום מנוע ו/או מד החום נכנס לתחום האדום. 

יש שני סוגים של מדי חום בתצורת שעון. ברכבים ישנים המד אמיתי  - המדידה והתצוגה רגישים והמד מראה כל תזוזה בחום. 

דבר זה יצר לחץ/דאגה בקרב משתמשים שראו שהמחוג עלה מ"חצי הסקאלה" בתנאי עבודה / חום קשים ורצו למוסך. למעשה לא הייתה כל תקלה. אם חצי הסקאלה מראה לדוגמא 90 מעלות והתחום האדום המסוכן הוא 115 מעלות הרי שזה נורמלי ולא מסוכן אם ביום חם במיוחד/עלייה תלולה/רכב עמוס המד חום עולה לנניח 105 מעלות. זה רק אומר שמערכת הקירור עבדה היטב - המנוע עבד קשה מהרגיל והחום הגבוה מהרגיל שנוצר בעבודה  נספח לנוזל הקירור והעלה את חום נוזל הקירור. 

כדי למנוע חששות שווא ולחץ יתר במכוניות חדשות עם מד חום אנאלוגי הוסיפו תחכום. 

המד לא זז מאמצע הסקאלה בתחום מעלות שמוגדר סביר (למשל 90-110 מעלות) . הקו האדום נניח מסמל 125 מעלות. רוב הזמן המחוג יראה אמצע כי טמפ' נוזל הקירור תהיה בין 90-110.

בתנאים קשים כפי שפורטו לעיל המד יתחיל לעלות למעלה, נניח לשלושת רבעי הסקאלה. שזה לדוגמא שווה ל 118 מעלות. כל עוד המד יציב ולא נושק לקו האדום אין מה לדאוג. 

כמובן כל הסיפור הנ"ל אינו מבטל את ההכרח לדאוג למפלס תקין של נוזל קירור תואם לנדרש ולתקינות רכיבי המערכת. 

שיטה נוספת להבין את המצב לאשורו ולזהות אם מדובר במצב תקין או תקלה הינו לחבר למחשב הרכב דרך השקע אבחון רכיב שיציג טמפ' נוזל קירור מדוייקת ברמת המעלה ולהשוות לנתוני היצרן הנחשבים תקינים. 

אני לא הייתי נלחץ אם היצרן טוען שהקו האדום זה 125 מעלות והרכב בתנאי קיצון שומר 120. 

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2
פורסם

נתקלתי בתופעה דומה בסיטרואן C4 של אשתי ולאחר בחינה מעמיקה, התברר שהרדיאטור היה סתום בחלקו (לאחר 12.5 שנה) וניקוי לא בהכרח יחזיר אותו לאיתנו, אז החלפתי לחדש והבעייה נפתרה (על הדרך הוחלף נוזל הקירור).

• רעיון טוב! 1

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

איני יודע איך הממיר קשור להתחממות,

אבל לאור מה שמתואר, החשודים העיקריים (בהעדר נזילה) הם שניים - רדיאטור סתום / סתום חלקית, כפי שכבר נאמר, או משאבת מים (שהספיקה שלה ירדה).

לדבריך - הרדיאטור נוקה אולם קצת קשה לדעת אם כל מעברי המים בו פתוחים ואינם סתומים עדיין בחלקם באבנית.

משאבת מים - יש מצב שכשהרכב אינו מתאמץ, הסירקולציה שמייצרת המשאבה עדיין מספיקה לקרר את המערכת, אבל במאמץ הקירור כבר אינו מספיק/יעיל (ההתחממות במאמץ יכולה להיות נכונה גם עקב רדיאטור שסתום בחלקו).

למשאבת המים יש מין "כנפיים" שאמורות לסחרר את המים במערכת ע"מ לפזר את החום. כתוצאה מבלאי שנגרם, בדר"כ משימוש בנוזל קירור שאינו תקני - הכנפיים האילו מתבלות וסחרור המים שמספיק טוב בנסיעה מנהלתית, אינו מספיק במאמץ - והרכב מתחמם.

בדוק מתי הוחלפה אצלך משאבת מים ובאיזה נוזל קירור אתה משתמש. אם נוזל הקירור "אינו ידוע" - ממליץ להחליפו (מן הסתם אם תחליף משאבת מים או רדיאטור - צריך להחליף נוזל קירור  - והפעם להקפיד ולוודא שלפי מה שהמליץ היצרן).

דבר נוסף - אם תצטרך להחליף משאבת מים, עדיף לבחור אחת עם "כנפים" ממתכת (METAL impeller  - באם קיים לרכבך). הן שורדות יותר טוב מאילו העשויות פלסטיק.

alfa 156 2.5.

פורסם
הרכב שלי מתחמם אחת לשבועיים שלושה בעיקר במאמץ ייתר שלו בעלייה רצינית כמו ירושליים וכן הלאה 
אין נזילת מים הרדיאטור נוקה אשמח לדעת האם מישהו נתקל בזה בעבר 
פורד אדג שנת 2009
המוזר ביותר בכל הסיפור שאני יכול לנסוע כמה ימים רגיל כאילו דבר לא קרה ופתאום מחליט להתחמם אני מקרר אותו מוציא אויר מהמערכת והכל חוזר עד לפעם הבעה כאילו הכל בסדר שוב 
תחבר התקן obd ותבדוק את הטמפרטורה בזמן אמת, הסקאלה בפורד בלוח מחוונים שווה לתחת(מניסיון מר).

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

• תוכן חדש...