Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פיג'ו 208 או רנו קליאו

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2106 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אהלן חברים התקציב שלי הוא בסביבות ה35 עם חריגה ל40 גג

יש בעיר שלי שתי הצעות שקיבלתי מפרטיים- 1.יונדאי I30 2013 INSPIRE גג פנורמי 82 קמ ב-39000 לפני התגמשויות

2.רנו קליאו 2015 EXPRESSION עם 54 אלף ק''מ ב38000 אלף

לגבי הפיגו שמעתי שהיא דומה לקליאו חלק מעדיפים אותה אפילו ובנוסף יותר אמינה במנוע לשנים 2015

הדרישות שלי בתכלס בתכלס זה זריזות נוחות וכיף כללי בנסיעה, על חסכוניות אפשר להתפשר כי אף אחת מהן לא נראלי שותה ברמה מוגזמת, ואמינות גם מאוד חשובה לי אבל אם האוטו שאני מקבל הרבה פחות מהנה תמורת עוד אמינות אז אני מעדיף שלא

היונדאי במשפחה אחרת אני יודע, פשוט אהבתי את העיצוב שלה מאוד , אין לי הרבה מושג על הכוח שלה אני יודע שיונדאי נחשבות יותר אמינות, שמעתי שברנו יש בעיית מוח גיר ותיקון עולה 4000 בערך, זה משהו שקורה על בסיס קבוע ? או תיקון אחד פעם בכמה שנים וזהו?

לגבי נסיעות אני נוסע לרוב בתוך העיר אבל זאת עיר קטנה בלי פקקים יותר מידי(קריית שמונה) ומידי פעם יהיו לי נסיעות ארוכות מחוץ לעיר(כל נסיעה מחוץ לקריית שמונה היא ארוכה) אז כן חשוב לי זריזות ונוחות

מעריך מאוד מי שעוזר! ואם יש עוד הצעות רלוונטיות אשמח לשמוע

עריכה אחרונה על ידי עדן חמו
פורסם

לגבי הגיר ברנו זה אכן נכון, ולעיר הייתי נמנע מהגיר, מה גם שפעולותו לא חלקה כמו dsg.

הפיגו עם מנוע טורבו גם כן זריזה, אך עםמגיר פלנטרי, בנוסף הוא נוחה מהקליאו, רק כדי לחפש את רמת אבזור אקטיב.

• אהבתי 2

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אני הייתי הולך על הפיג'ו מחפש אחת שמורה עם ק"מ נמוך ותיעוד טיפולים, ובנוסף ליתר ביטחון נכנס למוסך גבע או לאחר שמומחה שצרפתיות ומחליף חגורת טיימינג ונוסע בראש שקט. 

לי יש 208 ידנית אטמוספרית, רכב מאוד נוח ומהנה לנהיגה!

• אהבתי 1
פורסם (נערך)

כנראה שהפיזו(מניח שזה ה208 אולי ה308) והקליאו יהיו ירגישו יותר "רכב" מהיונדאי- למרות שאכן היונדאי היא משפחתית, מצד שני היונדאי בממוצע כנראה תהיה אמינה יותר

הייתי בודק את כל האופציות בתור התחלה, אבל כנראה שהנאה מהרכב וערך לכסף תקבל יותר מהצרפתיות

לגבי פיגו חשוב לשים לב לרצועה במנוע(אם לא הוחלפה- להחליף בתור ישור קו כדי שיהיה לך שקט נפשי), מבחינת גירים אין בעיות למיטב ידיעתי(פרט לשנים הראשונות אבל זה לא ממש רלונטי לשנים המדוברות)

לגבי הקליאו- אני פחות מכיר את האוטומט(רובוטי) ואם הוא לא נוח תנסה את הגרסה הידנית.

הפיגו יהיו יותר רכות מהקליאו ונוחות, הקליאו תהיה קצת יותר קשה אבל יש לה התנהגות קצת עדיפה

עריכה אחרונה על ידי ik3
  • אהבתי 1

2015-2018:  Mazda 3 1.6 auto 07', 2018-2021: Peugeot 208 1.2 manual 15' , 2021-2023: Volkswagen polo GTI 1.8 manual 16'

2023- today: Honda Civic TYPE R manual 17', 2024-today: Citroen C1 1.0 manual 16'

פורסם (נערך)

על פי סקרי אמינות של חברות רכב- לכן גם כתבתי בממוצע

יודנאי לרוב נוטים להשתמש בטכנולוגיות ותיקות- לכן גם בפועל האמינות יחסית גבוהה

מצד שני לא ספיפית רק פיזו אלא בכלל רכבים אירופאים הם יותר דוחפים לחדשנות(אין להם כלכך ברירה- יש רגולציות) וצריכים לכן לייצר כל הזמן רכבים פחות מזהמים ובתקנות מחמירות משנה לשנה

זה בהכרח יפגע באמינות- שוב באופן ממוצע

ספציפית עבור המנוע 1200 של פיגו היה לו בעיה עם הרצועה ולכן ההמלצה היא במשומשות להחליף, בדגמים החדישים יותר הם פתרו את העניין, ונראה פחות או יותר התגברו לגמרי על החבלי לידה של המנוע הנל

לא חושב שלנסוע 300 אלף על הרצועה הזאת זו עצה טובה כלכך, אצלי החלפתי לפני שנה, אז בערך עוד שנתיים-3 אתחיל לבדוק את מצבה- מאמין שהרצעוה לאחר ההחלפה תחזיק איזה 4-5 שנים אבל כדאי יהיה להתחיל לעקוב כבר קודם.

לדעתי החלפה בתור טיפול מונע אחת ל3-4 שנים זה ממש לא נורא

עריכה אחרונה על ידי ik3
  • אהבתי 1

2015-2018:  Mazda 3 1.6 auto 07', 2018-2021: Peugeot 208 1.2 manual 15' , 2021-2023: Volkswagen polo GTI 1.8 manual 16'

2023- today: Honda Civic TYPE R manual 17', 2024-today: Citroen C1 1.0 manual 16'

פורסם

אני גם לא חושב שלנסוע על אותו שמן ופילטר 300 אלף זה מומלץ, ה"טכנולוגיה" שאתה מדבר עלייה קיימת עשור אחורה זה בסך הכל גיר פלנטרי אמין בלי הרבה טכנולוגיה כמו DSG הידוע לשמצה, כן מנוע טורבו שזה גם כבר לא טכנולוגי שכולם עוברים לשם חוץ ממזדה שאיכשהו מנסים לשמור על אמינות ומשתמשים בגיר פלנטרי ומנוע אטמוספרי אבל לא הולך להם מניסיון עם מזדות הרכבים מתפרקים לא נוחים ומלאי תקלות ומחלות ילדות.

בקיצור קח פיג'ו תחליף רצועה וכמובן שמן ופילטר כל עשר אלף ובכלל טיפולים לפי המפרט ותחזור אלינו ב350 אלף(אהאה)

• אהבתי 1

PEUGEOT 206XS

פורסם (נערך)

קודם כל תודה לכולם על העזרה!

הבנתי ממכם שהפיגו יותר מומלצת , הבעיה שאני פחות מוצא הצעות זולות שלה

הקליאו מוצעת לי בעיר שלי ב38 אלף לפני התמקחות קמ של 54000 טסט עד מאי 21 ויד שנייה אחרי ליסינג

מצאתי פה פיגו ב34900 https://www.yad2.co.il/vehicles/private-cars?manufacturer=33&model=2363&year=2015-2015&engineval=1200-1200&gearBox=1&open-item-id=9fzbhx&viewPage=light-box

שהקמ שלה גבוה בהרבה 118000 מצד שני שנתון מעל ורמת גימור גבוהה

מה לדעתכם יותר שווה? או להמשיך לחפש?

עריכה אחרונה על ידי עדן חמו
פורסם
לפני 1 שעה, admtaynov13? כתב:

אני גם לא חושב שלנסוע על אותו שמן ופילטר 300 אלף זה מומלץ, ה"טכנולוגיה" שאתה מדבר עלייה קיימת עשור אחורה זה בסך הכל גיר פלנטרי אמין בלי הרבה טכנולוגיה כמו DSG הידוע לשמצה, כן מנוע טורבו שזה גם כבר לא טכנולוגי שכולם עוברים לשם חוץ ממזדה שאיכשהו מנסים לשמור על אמינות ומשתמשים בגיר פלנטרי ומנוע אטמוספרי אבל לא הולך להם מניסיון עם מזדות הרכבים מתפרקים לא נוחים ומלאי תקלות ומחלות ילדות.

בקיצור קח פיג'ו תחליף רצועה וכמובן שמן ופילטר כל עשר אלף ובכלל טיפולים לפי המפרט ותחזור אלינו ב350 אלף(אהאה)

גיר פלנטירי הוא לא שווה ערך לגיר אמין(ראה ערך AL4)

לגבי הטורבו- מאזדה היא לא היחידה שעדין לא שמה ברכבים הרגילים שלה טורבו, גם טויוטה נמנעים מזה(למרות מקרים נדירים אצלה של רכבים עממים עם טורבו) הם פשוט הולכים לרוב לכיוון של היברידי במקום טורבו

לגבי ההמלצה לקחת פיזו- לגמרי מסכים,  אפשר לקבל הכי הרבה ערך לכסף עם הרכבים האלו(לא יודע אם אפשר לקרא לזה "כשל שוק", אבל שוק הרכב בארץ השתגע מזמן- תנצל את העובדה הזאת לטובתך)

אם אוטומט לא קריטי אז הייתי מציע לך לבדוק את ה208 הידנית-תכנס לך לתקציב בלי בעיה, גם הקליאו הידנית תכנס לתקציב אגב

אם אוטומט קריטי יתכן שתצטרך למתוח את התקציב מאט אם אתה רוצה רכב ולא נבלה שבורה, לגבי דגמים תבדוק 208 ו308 אוטומט, ה308 דיי נשחטות במחיר אז יש מצב למצוא משהו מעניין

• אהבתי 1

פורסם (נערך)

אם תחזיק ברכב מספר שנים, כנראה שתצטרך להחליף מוח גיר לפחות פעם אחת בתקופת האחזקה שלך.

להגיד לך שזה סיבה לפסול את הרכב ? לא.

אם נוחות מעניינת אותך - פיג'ו.

אם ביצועים ו"זריזות" יותר - הקליאו.

הI30 היא מעולה, אבל זה רכב מקטגוריה מעל ולא באמת הוגן להשוות, הרי הוא משפחתית ומכוון לצרכים אחרים לגמריי מסופרמיני.

לגבי הפיג'ו, אם זכרוני אינו מטעה אותי רק מיולי 2015 הגיעה גרסאת הטורבו (1.2 עם 110 כ"ס)

עד אז, היה 1600 אטמוספרי (120 כ"ס) משודך לAL4 הידוע או 1200 (82 כ"ס) לא טורבו משודך לתיבה רובוטית חד מצמדית מעצבנת לדעתי.

אם זה הראשון ואולי אם זה השני גם (לא בטוח לגבי השני) לא חושב שיש בעיה עם הרצועה כמו בגרסאות החדשות.

לגבי הקליאו, בכל המקרים האוטומטית היא 1.2 טורבו, עם גיר רובוטי דו מצמדי.

יש בעיה ידועה עם מוח גיר שאתה והמזל שלך, יכול ללכת כל 50-60 כתלות בתוואי, בנהג וכו' וכו' כו'.

עריכה אחרונה על ידי stum
  • אהבתי 1
  • תוכן חדש...