Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2135 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 16 שעות, asix כתב:

אתה לא יכול לחייב אדם לעשות ביטוח לרכוש.

רק שזה ביטוח לפגיעה באחר והגיוני מאוד לחייב את זה בחוק. 

• תגובות 108
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
לפני 5 שעות, עמית100 כתב:

אם יש ביטוח מקיף,המבוטח לא צריך לעשות כלום במידה ועבר תאונה עם רכב לא מבוטח.

במצב אידיאלי בו לנהג הפוגע יש ביטוח והוא איש הגון שלא עושה בעיות, מסכים איתך - הנפגע מודיע לביטוח ומשם הם מטפלים בזה.

במצב בו לפוגע אין ביטוח או שהפוגע מתנער מתשלום זה כבר בעיה וקיום ביטוח מקיף לנהג הנפגע מאפשר לו לתקן את נזקי הרכב בסכום שתקרתו עד גובה השתתפות עצמית ולא בסכומי עתק כמו שציינו פה בכמה הודעות.

לפני כמה שנים טובות, לאמא שלי, בעודה עומדת ברמזור אדום, היה מקרה בו מסחרית של עסק כלשהו התנגשה בה (הנהג טען שלא הספיק לעצור אבל אמי בכלל לא בלמה בפתאומיות, למעשה, היא עמדה ברמזור שניות ארוכות לפני התאונה 🤬) . 

הנהג הביא פרטים ומכאן הכל טוב ויפה לכאורה, אך לאחר מכן התברר מהביטוח שלה שהבעלים של הרכב לא הסכים לשלם.

בינתיים אמי תיקנה את האוטו (תבעה את המקיף שלה).

הביטוח היה בסחבת של איזו שנה מול אותו אדם שבמהלך הדרך הכריז על עצמו כפושט רגל, העסק (שהמסחרית השתייכה אליו) עבר בעלות לאח שלו או משהו ובביטוח טענו שלא ניתן להוציא ממנו את הכסף. 

אפילו אמי הלכה איזה יום אחד לבית המשפט לתביעות קטנות להעיד על המקרה (לפי הבנתי הביטוח של אמי יזם את זה).

מיותר לציין שהנתבע לא טרח להגיע.

בית המשפט קבע שיש להחזיר לאמי את כל ההוצאות + פיצוי על עוגמת נפש ונחשו מה קרה - אמי לא ראתה שקל.

אז יכול להיות שבהתנהלות טיפה שונה של אמי ויותר התעסקות עם זה אל מול חברת הביטוח, דברים היו מתנהלים אחרת והיא כן הייתה רואה את הכסף (מניח שיש דרכים כמו הוצאה לפועל וכו') אבל הסיבה שסיפרתי את זה היא להראות שלא תמיד הפרוצדורה הולכת חלק ולפי מה שצריך להיות.

לפעמים הנפגע באירוע סופג על עצמו עלויות בעל כורחו.

אציין שחברת הביטוח שאמי היתה מבוטחת אצלה היא אחת הגדולות בארץ ולא דרך איזה סוכן (אין לי משהו נגד סוכנים) - ועדיין זה קרה ככה שגם לבעלי המשאבים (לכאורה) יש מחסום וקושי בהתנהלויות כאלו.

פורסם

מעצבן שדברים כאלה קורים פשוט.

לגבי הקטע של ההקלטה, מ מה שאני מכיר, מותר לך להקליט מישהו בלי שהוא יודע כל עוד אתה במקום, וזה אמור לתפוס בבית משפט

זאת אומרת, אתה מדבר איתו בטלפון, הוא אומר שאתה אשם והקלטת את זה, זה אמור לתפוס, אבל לדוגמה, אתה נכנס למשרד של מישהו, שם את הטלפון כדי להקליט במקום מוסתר ואתה לא שם ב זמן הקלטה, לא תופס.

אבל שוב, ממש מעצבן שפוגעים בך ברכב ואתה צריך לשבור את הראש כי לשני אין לו ביטוח.

Enviado desde mi SM-G975F mediante Tapatalk

פורסם
לפני 6 שעות, Daewoo_Racer כתב:

ב

בית המשפט קבע שיש להחזיר לאמי את כל ההוצאות + פיצוי על עוגמת נפש ונחשו מה קרה - אמי לא ראתה שקל.

אז יכול להיות שבהתנהלות טיפה שונה של אמי ויותר התעסקות עם זה אל מול חברת הביטוח, דברים היו מתנהלים אחרת והיא כן הייתה רואה את הכסף (מניח שיש דרכים כמו הוצאה לפועל וכו') אבל הסיבה שסיפרתי את זה היא להראות שלא תמיד הפרוצדורה הולכת חלק ולפי מה שצריך להיות.

לפעמים הנפגע באירוע סופג על עצמו עלויות בעל כורחו.

אם היה לכם פסק דין,מדוע לא ניגשתם להוצאה לפועל למימושו ? 

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

הנתבע הוכרז כפושט רגל - הסיכוי לראות ממנו סכום ששווה את בלבול המח - קטן מאד.

• רעיון טוב! 1

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם (נערך)
לפני 4 שעות, colauti 9 כתב:

אם היה לכם פסק דין,מדוע לא ניגשתם להוצאה לפועל למימושו ? 

מה ש- @zvit אמר מעלי

עריכה אחרונה על ידי Daewoo_Racer
פורסם
בתאריך 25.8.2020 בשעה 10:52, ofir1000 כתב:

דו"ח שמאי יגיע ביומיים-שלושה הקרובים. יש ירידת ערך (מינורית יחסית).

השאלה האם זה שלרכב הפוגע אין טסט + האמירה שלו לגבי נפילת הרכב מקומה שנייה (בחנייה בעלת מפלס אחד) + זה שהוא נהג ברכב של הבן שלו מהוות עילה לתביעה ומחזקות את ה"קייס" או שמא הן אמירות חלולות ללא תועלת?

עזוב התפלפלויות משפטיות. נניח שהוא מודה, השופט מקבל את עמדתך ופוסק לך 30,000 שקל. יש לך איך לגבות אותם?

אתה עלול למצוא את עצמך במצב שניהלת משפט יקר (גם בתביעות קטנות הזמן שלך וימי העבודה שלך לא בחינם וכך גם העדים המומחים שתביא), שילמת עוד 17,000 למוסך ואחר כך אתה משלם עוד הוצאות גבייה כדי לקבל 500 שקל בחודש.

אני הייתי מפעיל את הביטוח ותובע אותו באמצעות ביטוח הייצוג המשפטי על הנזקים שלי (השתתפות עצמית, העדר תביעות, אובדן ימי עבודה וכו'). ככה לפחות אפסיד כמה אלפים בתשלומים ולא כמה עדרות אלפים במזומן.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

חדשות לא טובות - הנתבע - פושט רגל.

בודקים האם ניתן יהיה להעביר את התביעה לבן שלו (סבורים כי הוא נהג בעצמו והאבא רק "מכסה עליו").

בכל מקרה, בגלל הסיטואציה, מפעילים את הביטוח ונשקול לתבוע בתביעות קטנות הלאה.

פורסם

אני רוצה להביע דעה לא פופולרית:

שנים אני מנסה ללא הצלחה לשכנע את נבחרינו להוסיף לביטוח החובה ביטוח צד ג' בסיסי בסך כ-100000 ש"ח שיכסה כ-95% מנזקי צד ג', ובמיוחד את הנפגעים שאין להם ביטוח מקיף.

עד אז הייתי קובע שפוגע בצד ג' שאשמתו הוכחה ולא שילם את הנזק שהוא גרם בגלל היעדר ביטוח/פשיטת רגל וכו' יותלה רשיון הנהיגה שלו עד שישלם את חובו.

אם יתפס נוהג כאשר רישיונו מותלה מהסיבה לעיל - יושלך לכלא לשנה אחת, ללא שיקול דעת לשופט.

• אהבתי 2
  • מעניין 4

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם (נערך)

אם הבנתי נכון מה שקראתי הרי שיש מקומות בהם ביטטח החובה, שכולל גם צד ג', כלול באגרת הרישוי השנתית. 

זה מביא למחשבה על מנגנון גביה שמזכיר קצת את מערכת הבריאות: גביה ממשלתית ומתן שירות על ידי חברות הביטוח, בדומה למס הבריאות וקופות החולים. 

נהיגה ללא רשיון תקף, בודאי בפסילה, צריכה לגרור ענישה קשה בלי תלות בסיבת הפסילה.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 3 שעות, zvit כתב:

אני רוצה להביע דעה לא פופולרית:

שניןם אני מנסה ללא הצלחה לשכנע את נבחרינו להוסיף לביטוח החובה ביטוח צד ג' בסיסי בסך כ-100000 ש"ח שיכסה כ-95% מנזקי צד ג', ובמיוחד את הנפגעים שאין להם ביטוח מקיף.

עד אז הייתי שפוגע בצד ג' שאמשתו הוכחה ולא שילם את הנזק שהוא גרם בגלל היעדר ביטוח/פשיטת רגל וכו' יותלה רשיון הנהיגה שלו עד שישלם את חובו.

אם יתפס נוהג כאשר רישיונו מותלה מהסיבה לעיל - יושלך לכלא לשנה אחת, ללא שיקול דעת לשופט.

לא יקרה רק מכיוון שהפוליטיקאים החזקים בכנסת אלו הפוליטיקאים שהמצביעים להם אנשים קשיי יום. אתה מבקש מהם לאשר בחקיקה ביטוח יותר יקר ממה שהבחורים שלהם משלמים היום (שגם אותו ברוב המקרים הם לא עושים).

מה שיקרה במקרה של חקיקה כזאת - 2 אפשרויות:

1) היום יש ביטוח חובה לגוף ואין כסוי לנזק -זה יגרום לאנשים לא לעשות ביטוח כלל כי זה יהיה יקר מדי. כתוצאה מכך אנשים יקבלו כיסוי ביטוחי לגוף גם ללא ביטוח.

2) הציבור שישלם כיסוי ביטוחי ואיננו עושה תאונות יממן את הכיסוי הביטוחי של אלו שמרבים לעשות נזקים.

פורסם (נערך)
לפני 10 שעות, ofir1000 כתב:

חדשות לא טובות - הנתבע - פושט רגל.

זה לא באמת מפתיע, מי שלא עושה ביטוח ונוסע בלי טסט פשוט אין לו אמצעים.

זה לא שאני מצדיק לנהוג בצורה כזאת, אבל הוא לא היחיד, גם בי התנגשו מאחור ברכב חדש ולנהג לא היה אפילו ביטוח חובה!

שאלת למה אתה משלם ביטוח.
אלו ״חוקי הפורמט״, אתה משלם xk בשנה לביטוח בכדי שתוכל להמשיך בחייך מבלי לספוג נפילה כלכלית קשה כגון נזק של 17k/xxk או 100k ויותר במקרה גניבה. 

ולצערינו זה כולל xk של השתתפות עצמית + עליית פרמיה (לא תמיד).

במקרה תאונה אני מעביר פרטים, מוסר הכל לביטוח וזהו, ממשיך בחיי. חוץ מפעם אחת שהיה באמת באשמתי, בשאר הפעמים לא עלתה לי אפילו הפרמיה.

עריכה אחרונה על ידי locus

אצלי באוטו, יש חצי סיבוב...ששומעים רדיו בלי המצבר.

פורסם

קראתי את הפוסט הזה כבר לפני כמה ימים

ובצהריים אני יורד לרכב שלי ומישהו דפק לי את הדלת,וזה רק מישהו מהשכנים,כי זו חנייה פרטית של דיירי הבלוק,נכון לעכשיו אני מפנטז ומחכה שמישהו יבוא ויגיד שהוא פגע

בלי כוונה,זה קורה,ויכול לקרות לכל אחד!

ואז נזכרתי איפה אני חי,פשוט חארות של אנשים,לפני חודש קניתי את הרכב,במצב

חדש,לקח לי חצי שנה של חיפושים למצוא

את הרכב.

• מבאס 3
פורסם

מאכזב, מבאס ויותר מהכל - מרגיז.

אבל (!!) - תזכור שעל דברים שאחרים עושים אין לך שליטה. אני התעצבנתי מאוד ואז אמרתי לעצמי - לא הייתה לי שום דרך למנוע את מה שקרה, אין בכלל לא אשם, זה מכניס לפרופורציה.

פורסם
לפני 16 שעות, עמית100 כתב:

קראתי את הפוסט הזה כבר לפני כמה ימים

ובצהריים אני יורד לרכב שלי ומישהו דפק לי את הדלת,וזה רק מישהו מהשכנים,כי זו חנייה פרטית של דיירי הבלוק,נכון לעכשיו אני מפנטז ומחכה שמישהו יבוא ויגיד שהוא פגע

בלי כוונה,זה קורה,ויכול לקרות לכל אחד!

ואז נזכרתי איפה אני חי,פשוט חארות של אנשים,לפני חודש קניתי את הרכב,במצב

חדש,לקח לי חצי שנה של חיפושים למצוא

את הרכב.

תחפש סימנים על רכבי השכנים, מצלמות על בניינים סמוכים.

2024 KIA SELTOS 2.0L Premium

Škoda Octavia 1.5L Tsi 2025

• תוכן חדש...