Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1838 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אצלי גיל הרכבים עולה עם הגיל..

לא אוהב מכוניות חדשות.

ליטר שמן וליטר נוזל קירור מוכן לשימוש בהחלט מספיקים.

מים מזוקקים אין לי, מה תעשה איתם?

בלי שום קשר לגיל הרכב, 4 ליטר מי ברז שימושי מאוד. לשטוף חלונות, לנקות חריונים או סתם לרחוץ ידיים.

מעבר לכך יש לי בארגז ספריי פנצרים, נוזל בלמים, שמן הגה כח, wd40, וספריי סיליקון. יכול לעבור שנתיים עד שאשתמש באחד מהם אבל כשצריך, צריך. וזה לעולם יהיה רחוק מהבית.

בקבוקי שתייה לנוסעים נמצאים במקרר על יד.

בארגז מתקפל נוסף יש כלים ודברים שאני צריך קבוע ברכב.

הדברים מסודרים ככה שהם לא זזים הרבה תוך כדי נסיעה. (הרכב סדאן).

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

תעשו כמוני תמלאו את תא המטען עד אפס מקום ואז שום דבר לא יזוז.

קניות אני מניח על המושב האחורי ככה אני לא שוכח אותם.

איזה כייף לי :)

פורסם

^^^

ועכשיו שדלק יעלה גרושים מה חשוב מה יש בבאג'

יש טנדרים עם קפיצים קשיחים שמים משקל מכובד בארגז כדי למתן את הקשיחות

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
לפני 19 שעות, yotams4 כתב:

הגליל נייר טואלט מותקן הפוך

הוא לא. זו אשלייה אופטית- הרוח סחפה איתה חתיכה ארוכה של הנייר וזה רק נראה שהוא מותקן הפוך. לא הייתי יכול להשתמש בו אם הוא היה "הפוך"- המתקנים הישנים האלו קרובים מדיי לקיר. לא הייתי יכול למשוך את הנייר כשאני צריך (ולמי שתהה, אני משתמש בו כשאני עושה הדבקות ולאו דווקא כשהפרוייקט "מתחר*ן לי") וכשאני צריך אותו, אני בד"כ ממהר ועם דבק על הידיים... צריך להיות זריז ונגיש.

לפני 20 שעות, amosbmw כתב:

גם לי יש מתקן לבקבוקי נוזלים בבגאז.. ארגז חלב של תנובה 🤫

יש לי אחד, שמלווה אותי מזה שנים. 

לפני כשנה, עשיתי סדר ברכב הקודם וצימצמתי נפחים בתא המטען. חלק מזה היה להוציא את הארגז פלסטיק הזה משם.

ברכב החדש, כשהכל סגור (מושבים במקום, מדף) אין בתא המטען הרבה נפח כך שכל מ"מ קובע. מה שכן, יש מתחת לשטיח (השטיח הזה מצפה מדף נשלף) מקום בינו לבין הגלגל הרזרבי- 90% מהדברים שאצלי דרך קבע בבגאז' נמצאים שם עכשיו אחרי שסידרתי הכל. כל מה שיש לי כרגע בתא המטען זה בגדול עגלת משא מתקפלת, תיק של הקניות, וה-3 ג'ריקנים במנשא החדש שלהם- ואני מבסוט מזה שחבל"ז. אף פעם לא היה לי בגאז' כל כך נקי ומסודר!!!

אני הכי מבסוט ממה שעשיתי עם הכלים- במקום ארגז כלים גדול (הכל יחסי) שתופס לא מעט נפח, עכשיו הכלים נמצאים בתוך אריזה ריקה של מברגה שהכנתי עבורה ספוג עם שיקוע לכלים- כמו העגלות כלים שמשתמשים בהם בח"א. והכל מתחת למגש, רחוק מהעין אבל מאד נגיש במקרה הצורך.

לפני 17 שעות, SlowRide כתב:

כמו אצלי, אבל חייבים לעגן את הארגז הזה עם גומי אחרת הוא משתולל בסיבובים.

במקרה הגרוע, אני אמצא דרך לעגן אותו לאיפה שהוא וזהו. בינתיים עוד בבדיקות😉

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

בוודאות הוא יזוז לך, תשתמש בפתרון של קרש עם סקוץ׳, זה הכי פרקטי שיש, לא דורש נקודות עיגון ומאפשר לך מיקום חופשי גם באמצע הבגאז׳ אם תרצה.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

עם סקוץ' יש בעייה אחת- הדבק שלו לא מחזיק בשמש הישראלית. בקיץ, סביר להניח שהסקוץ' יישאר במקום אבל הדבק יימס והארגז יזוז.

פורסם

צודק - במקרה הזה יש פתרון פשוט - חוץ מהדבק תן גם כמה סיכות מאקדח סיכות או מסמרי עץ קטנים בהיקף של הסקוץ׳ וזה יפתור את הבעיה.

• רעיון טוב! 1

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

• אחראי פורום
פורסם

מחזק את מיסטרב לגבי הצמדן והסיכות. יש להם התנגדות של כמה עשרות ק"ג במתיחה ימינה שמאלה הרלוונטית לעניין.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

אכן, זה זז להנאתו בזמן נסיעה.

אצטרך לעשות עם זה משהו. 

לא תכננתי אותו להצמדה לרצפה- אין לו תחתית בעיקרון, רק הפסים הדקים האלו מהעץ. 

אני כבר אחשוב על משהו. 

אגב, למי שתוהה- מה הג'ריקנים מכילים:

נוזל קירור ומים מזוקקים. למה מים מזוקקים? כמה סיבות.

נתחיל עם מר.היבריד: ממליץ לך לרדת מהנוזל שמשות ולעבור למים מזוקקים. בגדול, מערכת האוסמוזה שלי מושבתת כרגע, ואני בד"כ שם מים ישירות ממנה במתזים. אבל מאחר ואין לי אפשרות להשתמש בה כרגע, מים מזוקקים זה בהחלט מקום שני קרוב מאד. כמה סיבות: א) נוזל השמשות עם הסבון, במידה ולא מנגבים אותו היטב לאחר השימוש, נוטה - בהיעדר תיאור טוב יותר- "לחדור לתוך השמשה" או ליצור ציפוי קשיח עליה, בחשיפה ארוכה לשמש. ראיתי את זה קורה במספר רכבים כבר, שמשתמשים בנוזל שמשות ייעודי. למים נקיים, אין את הבעייה הזו. ב) מים מזוקקים לא מכילים אבנית שפוגעת במערכת המתזים. וכמובן, ג)- זה טוב למצבר בתחילת הקיץ, לבדוק ולהוסיף לפי הצורך. 

ולמה מי קירור? כי לפעמים צריך להוסיף קצת, ולפעמים צריך להוסיף הרבה. הייתי ב-2 המצבים הללו כבר בחיי.

שמן מנוע מיותר לדעתי להחזיק ברכב מודרני כל עוד הוא עובד תקין- וכשהוא לא, הולכים למוסך...

• חברי המעגל הראשון
פורסם

צריך להוסיף שנוזל השמשות הכחול הפשוט של אמריקן איגל ושות' גם מזיק לגומי שמסביב לשמשה בשילוב עם חשיפה לשמש.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

תודה על הטיפ של המים מזוקקים לשמשות. אנסה.

מצברים ששותים מים מזוקקים לא ראיתי כבר שנים. משתמש במצברי ג'ל ללא טיפול.

הסוד לגבי תזוזה של פריטים בבגאז הוא לבחור דברים בגודל מדויק כך שישבו אחד ליד השני ולא יזוזו.

אצלי למשל, מתחת לרצפת תא המטען ליד הגלגל יש תא לא נגיש בעליל שאני שומר בו כבלים, רצועת גרירה ומפתח גלגלים טלסקופי, דברים שלא משתמשים בהם הרבה  אבל חשוב שיהיו.

מעליהם הארגז תנובה עם הנוזלים, וארגז פלסטיק מתקפל עם כל מיני ציודים שאני משתמש בהם הרבה.

שום דבר לא זז כי הגדלים מתאימים אחד לשני. 

כשאני צריך להכניס משהו גדול, ניתן לרוקן ולקפל את הארגז המתקפל ולפזר את הדברים שבו.

המקרר נבחר בדיוק בגובה שמאפשר את סגירת הבגאז' כך שהוא לא זז בכלל.

IMG_20200821_091216.jpg

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם
לפני 6 שעות, amosbmw כתב:

מצברים ששותים מים מזוקקים לא ראיתי כבר שנים. משתמש במצברי ג'ל ללא טיפול.

אתה בטוח שמותקן ברכבך מצבר ג'ל ?

איזה כייף לי :)

פורסם

צודק, זה מצבר סגור רגיל ללא טיפול.

עמוס

• תוכן חדש...