Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 11 דקות, יבגניפ כתב:

לפני כמה שבועות בנחיתה בנתבג ביקשו מכל הנוסעים להתקדם במהרה לדלת הקדמית כדי למנוע את מה שאתה מתאר.

זה נשמע לי כמו אחד הדברים היותר מוזרים. איך מגיעים למצב שאם הנוסעים לא רצים קדימה ברגע שאפשר - המטוס עושה ווילי?

זה מה שקורה כלוקחים פלטפורמה מסויימת ומתחילים למתוח את הגוף מבלי לגעת בבסיס (גובה, בסיס גלגלים, מיקום כני נסע וכו..).

פתאום צריך מנועים עם בסיס שטוח, פתאום הסכנה להצלפות זנב גדלה, פתאום המטוסים מתהפכים לאחור, פתאום צריך מערכת מיוחדת לייצב את המטוס.. אבל היצרן חסך על פיתוח וכולם מרוצים ממטוס זול יותר.

• רעיון טוב! 2

יום טוב גם לך

פורסם (נערך)
לפני 15 שעות, airwolf1980 כתב:

כל הכיף הזה עלה עד עכשיו בערך 180 אלף ש"ח, ועד סיום רשיון טייס מסחרי הנכסף העלות צפויה להגיע לרבע מליון.

הוא קיבל כבר הצעות עבודה להטיס צנחנים בצפון או במצדה אחרי שיסיים רשיון מסחרי.

רשיון מסחרי שאתה מדבר עליו זה אכן סביב הסכום, זה מאפשר לעשות עבודות בשכר על ההגדרים שיש לך (נגיד טיסות כיף ב 172 לאורך החוף)

אבל זה לא ATPL שנדרש להטסת נוסעים כדוגמת 737 או כל גט אחר לבחירתך.

זה כבר אצבע באוויר מליון שקל בארץ ועבודה ממש לא מובטחת.

ארה"ב בערך חצי אם אתה משקיע נכון (בין היתר הופך למדריך ססנות ועובד בזה כדי לצבור שעות כמעט בחינם, כמובן שעושים את זה גם בארץ)

עריכה אחרונה על ידי DrorZi

אתר הבישולים שלי:

DrorZi.com

פורסם
לפני 5 דקות, Igalz כתב:

זה מה שקורה כלוקחים פלטפורמה מסויימת ומתחילים למתוח את הגוף מבלי לגעת בבסיס (גובה, בסיס גלגלים, מיקום כני נסע וכו..).

פתאום צריך מנועים עם בסיס שטוח, פתאום הסכנה להצלפות זנב גדלה, פתאום המטוסים מתהפכים לאחור, פתאום צריך מערכת מיוחדת לייצב את המטוס.. אבל היצרן חסך על פיתוח וכולם מרוצים ממטוס זול יותר.

לא בדיוק, זה קיים גם ב A320 שתוכנן ככה מראש.

זה לא שלא חשבו על זה בכלל, טיפינג זה מצב קיצוני- אפילו ב 737 שמתחו ושינו מיליון פעמים במהלך החיים שלו.

אגב, אין "לגעת בבסיס", יש לחזור לשולחן השרטוטים- ולעבור תהליך הסמכה שוב מ 0.

לגבי מערכת לייצוב מטוס וכו'- כל מטוס מודרני נע בין יציבת סטטית נייטרלית לחוסר יציבות וכולם דורשים מחשב ומערכות לייצוב (או מישהו שיחזיק את הסטיק/הגה בכל רגע נתון כל הטיסה ויתקן ידנית)

זה ממש לא עושה את הפיתוח זול יותר, להיפך. אבל התוצאה היא מטוס עם ביצועים טובים יותר (קצב פניה למשל), צריכת דלק נמוכה משמעותית, ועוד.

תעופה זה שוק קצת שונה מרוב השווקים שנוגעים לצרכן, המשמעות של "חיסכון" פה היא לעולם לא "לחתוך פינות", כי פשוט אין דבר כזה.

חתכת פינות? יבעטו בך בהסמכה חזרה לשולחן השרטוטים. יש דרכים לחסוך, אבל הן לא מהוות פשרה על בטחון הנוסעים בשום אופן.

• רעיון טוב! 2
פורסם

אוסיף רק שהמטוס המדובר היה 737-800 של norwegian. הירידה של הנוסעים היתה רק מהדלת הקדמית. בטיסת ההלוך טסנו במטוס זהה (אולי גם אותו אחד) ולא אמרו לנו כלום, אז אני מניח שזה קשור למטען.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני 5 שעות, יבגניפ כתב:

אוסיף רק שהמטוס המדובר היה 737-800 של norwegian. הירידה של הנוסעים היתה רק מהדלת הקדמית. בטיסת ההלוך טסנו במטוס זהה (אולי גם אותו אחד) ולא אמרו לנו כלום, אז אני מניח שזה קשור למטען.

לא יודע ספציפית כמובן.

אבל יש טיסות ספציפיות שתכנון ההעמסה שלהן הוא כזה שהן יותר מועדות לטיפינג.

באלעל (מניח שגם בחברות אחרות) הצוות מקבל בטופס משקל ואיזון (LOADSHEET) אזהרה בעניין טיפינג, ואז הנוהל הוא שצריך להתחיל לפרוק קודם את תא המטען האחורי לפני תחילת ירידת הנוסעים ולדאוג שלא יווצר פקק מאחור בירידת הנוסעים.

יתכן שבטיסה שלכם נוצר פקק שכזה או שפריקת תא המטען האחורי התעכבה/נתקעה ואז ניסו לזרז אתכם לעבור קדימה.

לפני 6 שעות, DrorZi כתב:

רשיון מסחרי שאתה מדבר עליו זה אכן סביב הסכום, זה מאפשר לעשות עבודות בשכר על ההגדרים שיש לך (נגיד טיסות כיף ב 172 לאורך החוף)

ארה"ב בערך חצי אם אתה משקיע נכון (בין היתר הופך למדריך ססנות ועובד בזה כדי לצבור שעות כמעט בחינם, כמובן שעושים את זה גם בארץ)

בישראל מספיק רשיון מסחרי והגדר מכשירים כדי להיות קצין ראשון בחברת תעופה.

כדי להיות קברניט נדרש ATPL

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

166, קאפה, GTV, קופה.

פורסם
לפני 6 שעות, DrorZi כתב:

קח בחשבון שהוא רק בן 19, כנראה שרשיון מסחרי יהיה לו בגיל 21, שזה ממש צעיר.

לחברות תעופה יהיה שווה להשקיע בו כי יש לו עוד הרבה שנים טובות לתת.

עניין נוסף זה שהוא רווק ויכול לצבור שעות בכל מני חברות לאו קוסט בעולם.

יש גם ססנה קרוון בחיפה שמטיס צנחנים לאזור רגבה, בעל המטוס כבר ביקש ממנו ליצור קשר לגבי עבודה ברגע שמסיים את המסחרי.

מסתבר שטייסים לא אוהבים את העבודה של הטסת צנחנים, אז יש ביקוש לטייסים.

פורסם
לפני 12 דקות, airwolf1980 כתב:

מסתבר שטייסים לא אוהבים את העבודה של הטסת צנחנים, אז יש ביקוש לטייסים

בטח שלא אוהבים.

לא נשאר מי שימחא להם כפיים בנחיתה.

• מצחיק 3

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 22 שעות, קורן בן אשר כתב:

@Derishבסוף זה הכל - כסף (הפתעה...).

במטוסים קטנים בד"כ אין צורך אמיתי לחבר שני שרוולים או שתי מדרגות. זמן הסבב בד"כ ארוך יותר מזמן העליה/ירידה כך שזה לא צוואר הבקבוק. בפעמים היחידות שיצא לי *אישית* לראות התחברות כפולה במטוס צר גוף - אלה תמיד היו מדרגות, וזה היה רק בירידה, לעולם לא בעליה. אני גם יכול להבין למה - תאר לך את הכאוס שנוצר אם נוסעים שעולים מאחורה צריכים להגיע קדימה ולהפך. נכון שיש לזה פתרון חלקי מסויים אבל כנראה שבמבחן התוצאה זה פשוט לא שווה את זה. בירידה זה הרבה יותר פשוט - אנשים תמיד ילכו להיכן שיותר קרוב.

אין דבר כזה להזמין מטוס בלי דלת אחורית - כפי שנאמר אלה יציאות חירום, ויש להן שימוש נוסף בשגרה - לא פעם משתמשים בהן כדי לזווד את הגאלי וכו'.

אני די בטוח שבאחת הטיסות שלי לפרנקפורט (לא זוכר אם זה היה במקטע תל אביב - פרנקפורט או המבורג - פרנקפורט, נדמה לי שזה קרה בראשון) חיברו את ה-A321 לשרוול כפול.

זו הייתה הפעם היחידה שבה טסתי במטוס קטן יחסית (בהשוואה לטריפלים או ל-747, 380 וכו') וראיתי שזה קורה.

אפילו כשטסתי עם מטוסים יותר גדולים (787-9, 767-300 עם שתי דלתות לפני הכנף, כי יש כאלו רק עם דלת אחת) התחברו רק לאחת הדלתות.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם (נערך)
בתאריך 11.11.2022 בשעה 20:11, airwolf1980 כתב:

הוא סיים רשיון טייס פרטי על ססנה 152.

רשיון פרטי תקף לכל מטוס בוכנה חד מנועי ולא עושים הסבה, אלא מוסיפים עוד סוג של מטוס לרשיון.

בתאריך 11.11.2022 בשעה 20:56, vadim6385 כתב:

או שיהיה לכם רישיון טיס מסחרי.

שאין מה לעשות איתו. במקרה הטוס פעם ב-.. טיסת חוויה שהטייס לא יראה ממנה גרוש ויעשה אותה רק כדי לרשום עוד שעה ללוגבוק.

לפני 5 שעות, airwolf1980 כתב:

בעל המטוס כבר ביקש ממנו ליצור קשר לגבי עבודה ברגע שמסיים את המסחרי.

למיטב ידיעתי, הוא לא יכול להטיס צסנה 208 עם הרשיון שלו.
תיקון - כנראה שהוא כן יכול.

עריכה אחרונה על ידי Boltik
פורסם
בתאריך 11.11.2022 בשעה 21:35, vadim6385 כתב:

משום מה חשבתי שלמטוס יש דלתות משני הצדדים, כמו ברכבת.

בס"ד 

יצא לי לראות סידור כזה רק במטוסי ניסוי)לפני רישוי(. 

אני קם כל בוקר בשביל הילדים, בלעדיהם הייתי קם בצהריים...:lol:

פורסם
בתאריך 12.11.2022 בשעה 09:43, sperial כתב:

רייאנאייר לקוח כל כך גדול עד שבואינג בונים להם קונפיגורציות מיוחדות.

זו לא קונפיגורציה מיוחדת לרייאנאיר, יש לבואינג את זה כאופציה ל 737 וחברת תעופה שרוצה יכולה להזמין. לא מאוד נפוץ אצל הקריירים, אבל בתצורות VIP זה הרבה יותר פופולארי כדי שיוכלו לעלות ולרדת מהמטוס בלי לחכות לציוד בשדה.

פורסם

ממה שאני הבנתי ה-8-200 פותח לפי דרישה של רייאנאייר, אחר כך הצטרפו עוד לקוחות.

סה"כ בתעשייה הזו הרבה מאוד פיתוחים נעשים לפי דרישות של לקוחות, כמובן בעיקר הגדולים שבהם

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
בתאריך 12.11.2022 בשעה 21:32, dorsht כתב:

אני די בטוח שבאחת הטיסות שלי לפרנקפורט (לא זוכר אם זה היה במקטע תל אביב - פרנקפורט או המבורג - פרנקפורט, נדמה לי שזה קרה בראשון) חיברו את ה-A321 לשרוול כפול.

מצאתי תיעוד:

photo dsc_4342

קשה לראות מהזווית הזו, אבל זה 321 שמחובר בשרוול כפול. אכן מתל אביב לפרנקפורט.

• אהבתי 1

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

• תוכן חדש...