Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2210 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים, רציתי להתייעץ בקשר לדוח מהירות, לפני כמה ימים נודע לי דרך האתר שיש לי חוב על דו"ח מהירות מלפני כמה חודשים, הנקודה שלא קיבלתי אותו בדואר, איך אני מברר אם זה בעיה בדואר או פספוס של המשטרה(הבנתי שאם כן זה יכול להתיישן ולהתבטל). תודה מראש.

פורסם

ראשית האם כתובתך מעודכנת?

שנית בקש מהמשטרה את אישור שליחה בדואר רשום ולאחר שיש לך את זה בדוק במעקב משלוחים בדואר מה קרה איתו.

ואם אכן לא קיבלת אותו עקב טעות של המשטרה / דואר וחלפו 4 חודשים מיום האירוע תוכל לטעון להתיישנות.

אם קיבלת פתק ולא הלכת להוציא את הדואר רואים אותך כאילו קיבלת אותו

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

אכן תקופת התיישנות מהירה לדוחות "אוטומטיים".

עם זאת, הפסיקה קבעה שחשוב מביצוע הטכניקה (דואר רשום עם אישור מסירה), חשובה יותר הידיעה של הנאשם. לכן, אם נחשפת לקיומו של הדוח בתוך תקופת ההתיישנות (דרך האינטרנט), כבר פחות חשובה הטכניקה (בהנחה שכניסה לאתר נרשמת, וניתן להוכיח שידעת על קיום הדו"ח).

אם נחשפת לדוח לאחר תקופת ההתיישנות, תוכל לבקש ביטולו.

פורסם

לצערי קרה לי אותו סיפור שקיבלתי דוח לאחר ההתיישנות והמשטרה הכריחה אותי להביא אישור מהדואר על אי מסירה והוסיפו "אין בכך סיבה לעיכוב תשלום הדו"ח עד הזמן הנקוב"

ןלא היה לי כח לזה ןגם אינני יודע לעשות זאת אז שילמתי סכום מופקע של 1125 וקיבלתי 8 נקודות.. למרות שהדואר לא הגיע ולכן היה ריבית פיגורים.. באמת משטרה מפגרת!!!!

אפשר גם לבקש משפט ולטעון במשפט להתיישנות היו פסיקות רבות שביטלו דוחו"ת

יש עו"ד מומחה לזה בשם חיים אליה חפש בגוגל יש לו הרבה הצלחות

מה שחשוב זה לנהוג בזהירות ולהפעיל ווייז שמגלה מצלמות!! (אז נהגתי בלי וייז וקיבלתי דו"ח..)

משתדל לעזור

פורסם

לדעתי...כל הסיפורים הזה שדואר לא מגיע וכו' זה פשוט סיוט...

גם דואר ישראל מתנער לפעמים מכל הפאשלות שקורות גם באשמתו - אגב אומר מניסיון כואב שלי ושל כמה חברים 

שלא קבלתי את הדואר על איזושהי עברת תנועה- ובגלל זה אחרי שנתיים אני מקבל הודעה שלא שלמתי 

אני תוהה ואומר לעצמי מתי קבלתי את הדוח והאם הביאו לי אותו על השמשה או ממש פיזית -

אמרו לי לא..שלחנו דרך דואר ישראל וזהו ! עכשיו יש איזה חוק שאומר שאם אחרי שנתיים אתה נזכר שדואר ישראל לא הביא לך איזה מכתב 

אז אין מה לעשות עם זה !!

מיותר מיותר מיותר!

פורסם

שהמשטרה המהוללת תשתמש ביכולותיה ותוודא באמצעות החברות הסלולר את פרטי בעל הדו"ח (כשהם רוצים הם יודעים) רק כדי לוודא שאכן התקבל דו"ח. פשוט שירות לאזרח הקטן!! דייי! 

אני מאז מפחד להגביר מהירות ובודק שוב ושוב בווייז שאכן אין מצלמה ( הסיפור שלי אגב היה בתום לב נסעתי בדרך חברון בירושלים שנראתה לי בלילה כדרך שמותר בה 70 ובפועל היה מותר רק 50.. גועל נפש!! שלפחות יהיה שילוט מסודר!! ה' ישמור.  אמנם בהחלט חשוב להיזהר.תמיד!

משתדל לעזור

פורסם (נערך)
בתאריך 4.6.2020 בשעה 12:41, המחליף כתב:

לצערי קרה לי אותו סיפור שקיבלתי דוח לאחר ההתיישנות והמשטרה הכריחה אותי להביא אישור מהדואר על אי מסירה והוסיפו "אין בכך סיבה לעיכוב תשלום הדו"ח עד הזמן הנקוב"

המשפט הזה קצת לא מסביר את הנסיבות, וייתכנו 2 אפשרויות.

האפשרות הראשונה זה לקבל את מה שכתבת, כמו שכתבת. כלומר, פנית למשטרה, והתגובה שלה הייתה משהו בסגנון "עליך להמציא אישור מהדואר על אי מסירה". אם כך, אז זה הפוך; המשטרה צריכה להוכיח ששלחה לך בזמן, לא אתה הוא זה שצריך להוכיח. לו אני מקבל תשובה שכזו, מבקש מיד להישפט, בטענת התיישנות, ובכך שהמשטרה נכשלה להוכיח ששלחה את הודעת תשלום הקנס במועדים הכתובים בחוק.

מניסיון אישי, אני מניח שהנסיבות היו קצת שונות. אני מניח שפנית למשטרה, והם שלחו לך את מספר המעקב של הדואר הרשום שנשלח אליך. כל שנותר לך הוא לוודא שאכן קיבלת את הדואר שמספר המעקב מציין בזמן. לו אני מקבל תשובה שכזו, אני רץ לברר מה עלה בגורל המשלוח מול הדואר. מתחיל באתר הדואר, "מעקב משלוחים", ומזין את המספר שהומצא לי. אם הכל תקין - משלם ועוזב. אם יש בעיות, פונה בבקשת בירור פורמלית, וברגע שהתשובה בידיי, פונה שוב לתובע. אם נדחה, מבקש להישפט.

במקרה שלך, אתה אומר ששילמת. כאן כבר קצת יותר קשה לבקש להישפט, משום שעל פי סעיף 229(ח) לחסד"פ, מי ששילם את הקנס, רואים אותו כמי שהודה בביצוע העבירה, נכזר עליו עונשו, והוא נשא בעונש.

לכאורה, הדרך חסומה. אבל בכל זאת ניתן להגיש בקשה להישפט באיחור, על פי סעיף 230 לחוק. עליך לפרט מדוע ביקשת להישפט באיחור, וטענה יעילה יכולה להיות הטעיה של המשטרה, והסבר תשלום הקנס בשום אופן לא בשל הודאה בביצוע העבירה, אלא בכדי שזה לא יצבור ריביות ושאר הוצאות. בית המשפט רשאי לקבל או לדחות בקשה זו.

בתאריך 4.6.2020 בשעה 16:57, המחליף כתב:

הסיפור שלי אגב היה בתום לב נסעתי בדרך חברון בירושלים שנראתה לי בלילה כדרך שמותר בה 70 ובפועל היה מותר רק 50.. גועל נפש!! שלפחות יהיה שילוט מסודר!! ה' ישמור.  אמנם בהחלט חשוב להיזהר.תמיד!

עבירות תעבורה הן עבירות אחריות קפידה, מה שאומר שאין משמעות ל-"תום לב".

עם זאת, נרמז מדבריך שלא היו מוצבים תמרורים בדרך. אם כך הדברים, מחוייבות המשטרה להוכיח שהיו מוצבים תמרורים נדרשים. שים לב שאינני מכיר את דרך חברון, אבל אם מדובר בדרך עירונית, הרי שברירת המחדל היא מהירות של 50 קמש ולכן לא נדרש תמרור נוסף לציין זאת. אם, מאידך, מדובר בדרך שאינה עירונית, ברירת המחדל היא 80 (או 90 אם יש שטח הפרדה בנוי). אז קיימת חובה בהצבת תמרור בכדי לשנות את הוראות אלה.

בתאריך 4.6.2020 בשעה 13:23, adam11 כתב:

עכשיו יש איזה חוק שאומר שאם אחרי שנתיים אתה נזכר שדואר ישראל לא הביא לך איזה מכתב 

אז אין מה לעשות עם זה !!

מיותר מיותר מיותר!

לא מדויק ולא נכון.

החוק קובע מועד אחרון לתשלום קנס. אם לא שולם הקנס עד למועד זה, ולא הוגשה בקשה לביטול הקנס או בקשה להישפט, אז רואים כאילו הורשע האדם, ונגזר דינו. משם מתחילים כפל קנס, ריביות ושאר ירקות.

אבל ניתן לחלוטין לבקש להישפט אחרי מועדים אלו, על פי סעיף 230 לחסד"פ. אלא שזוהי אינה "דרך המלך", ועליך להסביר מדוע וממה נובע האיחור בבקשה להישפט. בית המשפט רשאי לקבל או לדחות בקשה להישפט באיחור.

עריכה אחרונה על ידי Keyser Söze
  • תוכן חדש...