Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2278 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

היי חברים, 

אני שוקל לרכוש אייפון 11 פרו מקס והתברר לי שיש לו מטען חדש עם מחבר lightning מצד אחד ומהצד השני usb-c שמתחבר לראש של המטען החדש והגדול יותר מהראש המוכר עד היום במכשירי אפל.

הדבר הזה קצת מטריד אותי מאחר וה-usb ה"פרימיטיבי" מאוד נוח לי שכן יש לי כניסות usb פרימיטיבי למחשב, יש לי 4 כניסות usb פרימיטיבי ברכב- 2 מלפנים ו-2 מאחור, רכשתי לאייפון 8+ שלי  מספר מטענים מקוריים בחו"ל (רציתי שיהיה לי כמה רזרבות עקב המחירים היקרים שלהם בארץ) והייתי בטוח שאותם כבלים וראשי מטען יתאימו לי לאייפון החדש וכנראה שזה לא יתאים? אני טועה? 

כל עניין ה- usb-c הזה מאוד מבלבל אותי אז אשמח אם תעשו לי סדר.

1. המטענים עם מחבר ה- usb הרגיל שרכשתי עבור ה- 8+ לא יתאימו לאייפון 11 פרו מקס? 

2. אם העולם הולך לכיוון ה- usb-c, איך נשתמש בחיבורי ה- usb ברכבים כיום? 

3. האם אוכל להשתמש ב Apple CarPlay עם חיבור usb רגיל? הרי לפי מה שהבנתי אין  כלל בערכה של האייפון 11 פרו מקס כבל עם חיבור usb רגיל?

4. אוכל להטעין את הטלפון עם כבל עם חיבור usb רגיל ועם הראש הישן?

אשמח מראש אם תוכלו לעשות לי סדר ולתקן אותי אם לא דייקתי בפרטים. 

כל עניין ה- usb-c הזה חדש לי ודיי מטריד אותי. 

עריכה אחרונה על ידי shlomi6280

שלומי.

• תגובות 41
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

1. קנה מתאם USB-C לUSB. נקודה שכדאי לבדוק היא האם מהירות הטעינה תהיה זהה. יש סיכוי שהמטען שמגיע עם המקס יהיה מטען מהיר מזה של ה-8.

2. קנה מתאם USB-C לUSB

3. כן, לדעתי כן, עם מתאם כמו קודם או עם כבל לייטנינג ישן עם USB בקצה, לא רואה בעיה.

4. כן, צד אחד לייטנינג צד אחד USB, לא חושב שתהיה בעיה.

היתרון שמיד שמים לב אליו בUSB-C הוא שאין משמעות לכיוון, לא יהיה לך את הקטע המעצבן הזה שאתה מנסה להכניס את הUSB בצד הלא נכון.

מאמין שיש יתרונות נוספים, אבל מבחינת המשתמש ה"טיפש" זה הדבר הכי בולט.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם (נערך)

טוב, זה הכי קל לומר לי לקנות מתאם אבל זה לא פותר את כל הבעיות כי לא בטוח שאני יכול להתחבר ל- CarPlay עם מתאם וגם אם כן, האם המתאם איכותי דיו בכדי למנוע ניתוקים של של ה- CarPlay, 

לא בטוח שאוכל להשתמש בלפטופ שלי כמקור הטענה לאייפון ולא בטוח שאוכל להשתמש בלפטופ שלי יחד עם ה- itunes כדי לאחסן תמונות במחשב או להוריד שירים לטלפון (למרות שאני לא מוריד שירים כבר אבל אני כן משתמש בסנכרון של הלפטופ והאייפון לעוד דברים).

ביום יום אני מסתובב עם 2 מכשירים- אייפון 8+ ואייפון 6 ועם רכישת האייפון 11 פרו מקס אעביר את ה- 8+ להיות המכשיר המשני שלי ולא בא לי ללכת עם 2 מטענים ו- 2 ראשי מטען ולהחליף בין הכבלים ברכב בכדי שאוכל לעבוד עם ה- CaPlay בכל פעם. 

אשמח לעוד תשובות, דעות והכוונות. 

עריכה אחרונה על ידי shlomi6280

שלומי.

פורסם (נערך)

תיקנתי את התשובה שלי.
אני מאמין שלא תהיה לך בעיה לעבוד עם הכבל הישן יחד עם המקס והמטען הישן. אם אנחנו מדברים על העברת נתונים וכו'. אל תצפה שהם יטעינו באותה מהירות, המטען של הפרו מהיר יותר
תמתין לעוד תשובות ממומחים.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

סתם בשביל הפדנטיות, לא ״כל״ הרכבים מגיעים עם USB רגיל. בדגמים החדשים של מרצדס הם עברו בלעדית לUSB-c.

Sent from my iPhone using Tapatalk

• אהבתי 1
פורסם
לפני 1 דקה, robertf כתב:

סתם בשביל הפדנטיות, לא ״כל״ הרכבים מגיעים עם USB רגיל. בדגמים החדשים של מרצדס הם עברו בלעדית לUSB-c.

Sent from my iPhone using Tapatalk

טוב לדעת ותודה על החידוש. 

אבל רוב יצרני הרכב ממשיכים בייצור מכוניות עם חיבורי usb רגילים לחלוטין ועל כן נשאלת השאלה מה עושים במצב שאין הלימה בין החיבורים שיש ברכבים ושממשיכים בייצור של רכבים עם אותם חיבורים ומה עושים עם העובדה שהמגמה אט אט משתנה וכבר עכשיו יוצאים טלפונים עם חיבורי ה- usb החדשים. 

אשמח, חברים המומחים למתן מענה על אותן שאלות בפתיחה השרשור. 

שלומי.

פורסם (נערך)

זה לא רק מרצדס, זה מחלחל אט אט למטה.

למיטב זכרוני דגמי סקודה עדכניים (קאמיק) מצוידים בUSB TYPE C (אולי גם USB רגיל מקדימה).

עריכה אחרונה על ידי yoav911gt2
פורסם

יש רכבים עם חיבור USB-c (או בשמו המלא - type-c). אבל זה פחות רלוונטי לך. 

הטייפ c הוא פשוט צורת חיבור. אין בינו לבין שאר הדברים בכבל/טלפון שום יחס חד:חד ערכי. יש כבלים עם חיבור usb רגיל (או Type A) בכל הסטנדרטים הקיימים של usb (עד ל-gen 3.2x2. שם קליט רצח) ולהיפך, יש כבלי usb-c איטיים. 

כדי לפתור את כל הבעיות שלך, פשוט אל תוציא את הכבל והמטען של האייפון 11 מהקופסה ותשתמש בכבל והמטען של ה-8. הוא יעבוד, יסתנכרן, ויעשה הכל. הדבר היחיד ש"תסבול" ממנו הוא מהירות הטעינה שתהיה איטית יותר, אבל זה בגלל שהמטען עצמו חזק יותר, אין קשר לסוג החיבור. 

לחלופין, אפשר לקנות כמו שאמרו מתאם a ל-c, לטובת הטענה, אבל שם אתה באמת מסתכן באיבוד היכולת להעביר נתונים כי אפל אוהבים את השטויות של "ציוד מקורי" ולא לאפשר לאביזרים צד ג' לעבוד כראוי. אני בטוח אבל שבטח אפל הוציאה (או תוציא) מתאם כזה "מורשה אפל" שיעלה פי 10-20 ממתאם גנרי. 

עריכה: גם בטלפונים והאביזרים הכי מתקדמים, חיבור usb-c משני הצדדים הוא מאוד נדיר. ברובם המוחלט יש טייפ c בצד של הטלפון וטייפ a בצד של המחשב. 

הצטרפו לקהילת הרכב של ישראל בפייסבוק ובאינסטגרם

אוהבים את מה שאנחנו עושים? רוצים לתמוך בנו ולקבל הטבות בו זמנית? עשו מנוי לאתר.

פורסם

סוף סוף אפל נזכרו שהם מיצרים מאקבוק רק עם חיבורי USB C ואולי כדאי לאפשר ללקוחות שלהם לחבר את הטלפון הנייד למחשב בלי לקנות מתאם/קבל אחר...

פורסם

כבל רגיל יעבוד פיקס.

אתה מסבך את עצמך עם דברים לא רלוונטיים.

אם יש לך usb c סבבה

אם לא? גם סבבה - כל אחד מהכבלים הקיימים שלך יעבוד להכל.

לגבי ה לחבר את המחשב לפטופ - אין ממש סיבה לעשות את זה.

הכל בערך אפשר לעשות אלחוטי בימינו. אפילו הטעינה 😂 ואין אפילו אייטיונס יותר.

אבל אכן היה משעשע לקבל את הפלאפון כבר שנתיים שלוש עם כבל שלא מתאים למחשב בלי מתאם...

לא פחות משעשע לראות את כל שאר הלפטופים מתחילים להתיישר לusb c(כמו הדלים החדשים)

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

גם אפל מתחילים להתיישר. האייפד החדש ... גם כן USB-C. אין יותר lightNing

כמובן מקבוק פרו החדש נטען ככה .

פשוט אפל קצת איטיים באימוץ סטנדרטים.

בעיקרון typeC מאפשר להעביר זרם/נתונים בקצב גבוה ותומך בפרוטוקולים מתוחכמים יותר .

אבל לטעון טלפון מסכן : גם כבל ישן מספיק, פשוט איטי יותר.

פורסם

אפל לא איטיים בלאמץ סטנדרטים. הם אוהבים להשתמש בחומרה שלא תואמת את שאר העולם. באותה המידה הם עשו שימוש נרחב בחיבורי SCSI, Firewire כשאלו לא היו נפוצים כלל במחשבי wintel. וכמו החיבה שלהם לחיבורי Thunderbolt היום.

אלמלא אפל כנראה היינו תקועים עם חיבורים סריאלים ופרללים במחשבים אישיים יותר זמן. הם היו הראשונים לאמץ את חיבורי ה-USB באמצע שנות ה-90. למעשה הם היו כל כך אגרסיביים בעניין שאלפי לקוחות שלהם, שרכשו מחשבים חדשים באותו הזמן, נתקעו עם ציוד היקפי כדוגמת מדפסות, סורקים וכד' שאותם לא יכלו לחבר אל אותם מחשבים חדישים שרכשו.  במשך זמן קצר יחסית עוד יכולת לקנות מחשב עם חיבורים ישנים כדוגמת SCSI במקביל לחיבורי ה-USB אבל בדור הבא כבר היו חיבורי USB ו-Firewire בלבד ואז נאלצת לרכוש ציוד היקפי חדש.

לא כל רכב צריך להיות שיא הריגוש, אבל שיהיה משהו. מנוע. אם לא מנוע, עיצוב. אם לא עיצוב, נוחות. אם לא נוחות, לפחות שהגיר יהיה ידני.

פורסם

בלנובו הדי בסיסי שלי מ-2017 יש חיבור  usb-c לצד 3 חיבורי usb-a.

לשיומי mi4c מלפני כמעט 4 שנים usb-c.

הדבר הזה ממש לא חדש, אם כי היו לו חבלי לידה (למשל כבלים לא תקניים שהרסו מכשירים). כיום חיבורי ה-usb-b למיניהם הולכים ונעלמים, למרות שפה ושם מוצאים אפילו את גרסת המיני שהכרנו לפני 15 שנה, למדל במצלמות דרך.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

sperial.

שלומי לא מתכוון לחיבור USB-C בטלפון הנייד, כי מדובר באייפון עם חיבור lightning. הכבל מורכב משני חיבורים, צד אחד lightning וצד שני USB-C. במקרה כזה, בשביל לנצל את הכבל צריך מטען שהשקע שלו הוא USB-C.

לא כל רכב צריך להיות שיא הריגוש, אבל שיהיה משהו. מנוע. אם לא מנוע, עיצוב. אם לא עיצוב, נוחות. אם לא נוחות, לפחות שהגיר יהיה ידני.

פורסם (נערך)

לפחות בסמסונג שלי אני יכול להשתמש במטען עם חיבור  A, אבל גם עם מטען מהיר הטעינה איטית מזו של המטען והכבל המקוריים (c ל-c).

מטענים (" ראשים") עם חיבור c  או גם  a וגם c נפוצים מאד כבר לא מעט שנים. העניין הוא שהמטענים, ובמיוחד כבלים איכותיים, גם a ל-c  וגם c ל-c הם עניין יקר. מצד שני, זה העתיד לפחות לשנים הקרובות, כך שההשקעה מוצדקת.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...