Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2264 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז ככה,

חמישה כרטיסי טיסה לארה"ב לסוף יולי. נרכשו מלופטהנזה, עם אפשרות להחזר חלקי ויש גם ביטוח ביטול טיסה.

כמה גורמים להתלבטות:

1. האם יהיה ניתן לטוס בכלל? ואם כן, האם יש טעם לטוס, כשכנראה אפשרויות הבילוי יהיו מוגבלות? כרגע הנטיה שלי היא לבטל.

2. אין עדיין ויזות. פעמיים קבעתי תור לשגרירות, ופעמיים הוא בוטל. כרגע יש תור לאמצע מאי, עם סיכוי שגם הוא יבוטל.

3. אם אני מחכה שהטיסה תתבטל, אז לכאורה אני זכאי להחזר מלא, אבל אני רואה בפייסבוק אנשים שמתקשים לקבל החזר. במקרה כזה, גם מתבטלת האופציה לפיצוי מהביטוח (תקף רק אם אני מבטל).

4. נניח שאני רוצה לבטל. החברה הסירה את האפשרות לבטל טיסה דרך האתר (אני לא מוצא אפשרות כזו). במקום זה הם רק מציעים דחיית הטיסה או החלפה לוואוצ'רים בהנחה. איך מבטלים?

עצות?

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

הסיכוי שתוכלו לטוס קטן מאוד.

תתקשר לחברת התעופה ותברר מה אפשרויות הביטול וההחזר.

לאור המצב (וכדי להשאיר אצלן את הכסף) לופטהנזה כמו בריטיש ואחרות, ביטלו את האפשרות למתן החזר כספי אונליין ורק מאפשרות קבלת וואוצ׳רים לנסיעות עתידיות, אך לרוב ניתן עדיין לעשות זאת בטלפון.

Sent from my iPhone using Tapatalk

פורסם (נערך)

מרבית חברות התעופה בעולם עושות  את התרגיל הזה. לפחות לופטהנזה עם סיכוי טוב להנצל (בסיוע ממשלת גרמניה).

בארה"ב ה-FAA (אאל"ט. אולי רשות מוסמכת אחרת) מאלצת את החברות להחזיר כספים, אבל מצבן של כל חברות התעופה בעולם על הפנים.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לפני כחודש אמרו אנשים אצלנו בעבודה שלא ניתן לקנות ביטוח בריאות לנסיעות לארה"ב.

בלי קשר לאפשרות הטכנית לטוס או לא, לא הייתי מגיע לארה"ב ללא ביטוח בריאות.

לא כל רכב צריך להיות שיא הריגוש, אבל שיהיה משהו. מנוע. אם לא מנוע, עיצוב. אם לא עיצוב, נוחות. אם לא נוחות, לפחות שהגיר יהיה ידני.

פורסם

בהחלט. בתחילת משבר הקורונה חברות הביטוח הישראליות הפסיקו למכור ביטוח נסיעות לארה"ב. עלות אשפוז עם מספר ימי שהיה בטיפול נמרץ בארה"ב יכולה להגיע בקלות למספר 6 ספרתי בדולרים.

הצפי לחידוש טיסות בינלאומיות הוא הדרגתי מאד. אבל גם בלי זה, לאור חומרת משבר הקורונה בעולם בכלל ובארה"ב בפרט לא הייתי מתכנן נסיעה לכל מקום שהוא, לפחות בחצי השנה הקרובה. לגבי ביטול הטיסה - תאורטית אם חברת התעופה תבטל אותה תהיה זכאי לזיכוי (אולי מישהו ממשפטני הפורום יוכל לפרט יותר על חוק טיבי), מעשית הסיכוי לראות אותו לא טוב, הן בגלל טענת "כח עליון" והן בגלל מצבן הכספי של חברות התעופה. כך גם לגבי שירותי הקרקע בארה"ב - האם המלונות יחזרו לפעול ובאיזה היקף.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

המלצה שלי, לבטל רק עם החזר כספי, מי יודע איך תראה חווית הטיסות בעוד חצי שנה- שנה, ומי יודע איזו חברת נסיעות תשרוד ואיזו תפשוט רגל.

כנראה עשית ביטוח ביטול נסיעה, אך הוא מחזיר רק 80% מהסכום לעומת חברת התעופה שאמרוה להחזיר הכל.

לי יש בעיה דומה עם אלעל ואני מתעקש איתם על קבלת ההחזר המלא של הטיסה שהם ביטלו לי החודש, כי מי יודע אם לא יפשטו רגל ורק אז המדינה תקנה אותם בזול תוך התעלמות מהבטחות קודמות.

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

פורסם
לפני 7 דקות, Michazzz כתב:

כנראה עשית ביטוח ביטול נסיעה, אך הוא מחזיר רק 80% מהסכום לעומת חברת התעופה שאמרוה להחזיר הכל.

חברת התעופה אמורה להחזיר הכל, רק אם היא זו שמבטלת.

אם אני מבטל, אז זה לפי תנאי הכרטיס. במקרה שלי יש דמי ביטול של כ250$ לכרטיס.

התקשרתי וביקשתי לבטל.

הבחור שענה לי לא עשה בעיות. אמר שהכסף אמור להגיע לכרטיס אשראי תוך 7 ימי עסקים, אבל בגלל הלחץ של הביטולים זה כנראה יקח יותר זמן.

אחרי שאקבל את הכסף מהם, אתבע את הביטוח על 80% מדמי הביטול.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
בתאריך 12.4.2020 בשעה 19:22, פינדר כתב:

הבחור שענה לי לא עשה בעיות. אמר שהכסף אמור להגיע לכרטיס אשראי תוך 7 ימי עסקים, אבל בגלל הלחץ של הביטולים זה כנראה יקח יותר זמן.

אחרי שאקבל את הכסף מהם, אתבע את הביטוח על 80% מדמי הביטול.

רק מחדד , אתה מקבל סה"כ 80% ממחיר הכרטיס . אם הכרטיס עלה 1000 דולר אתה תקבל סה"כ 800 דולר מחברת התעופה והביטוח .

אם חברת התעופה החזירה לך 300 דולר הביטוח ישלים עוד 500 .

• רעיון טוב! 1

Casper כתב: "היום יום שני בשבוע. זהו יום הרביעי במספרו שלא נגעתי באוטו.ורק מהמחשבה הזאת עולה אצלי לחץ דם.נראה לי שאלך להחליף ריחן." :roflmao: 30.1.2006 פורום VAG

פורסם

ומה לגבי החרגות בחוזה הביטוח?

פורסם

אם קיימות , הפוליסות הסטנדרטיות מכסות 80% מעלות הכרטיס . זה נאמר במפורש בשיחה . (ביטחתי כמה פעמים ). 

אגב , זה בא גם לטובת הלקוח במחיר הפרמיה . 

אם הלקוח החליט לבטל כרטיס טיסה שיש עליו החזר חלקי מחברת התעופה אז גם הפרמיה זולה יותר כי הביטוח מחזיר לו פחות כסף . 

Casper כתב: "היום יום שני בשבוע. זהו יום הרביעי במספרו שלא נגעתי באוטו.ורק מהמחשבה הזאת עולה אצלי לחץ דם.נראה לי שאלך להחליף ריחן." :roflmao: 30.1.2006 פורום VAG

• תוכן חדש...