Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

הורים של חברים מבקרים כאן לחודשיים, הסבתא מספרת לי שהילדים שלה בישראל ממש התלוננו על זה שהם אמורים להתמודד עכשיו חודשיים בלי סבתא וסבא.

זה ממיס לי את המח.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

• תגובות 178
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)

זה עניין של הרגל. 

אני הייתי מאוד קשור לסבתא וסבא שלי, הם גידלו אותי בילדות עם המון זיכרונות יפים, יצא לי לסעוד אותם בחודשים האחרונים לחייהם, יצא לי לחוות איתם רגשות שמעולם לא הרגשתי קודם לכן, וזה היה קשה אך אני מוקיר כל רגע ולפעמים ככה סתם בלי סיבה הלב נקרא מגעגוע ואני דומע לכמה רגעים. ואז שמים בצד, מוקירים את המסורת, והחיים ממשיכים. 

מאידך אשתי מעולם לא פגשה את סבתא שלה שזה הקיצון השני, והילדות שלה והמשפחתיות שלה מאושרת לא פחות משלי. אז אני חושב שיש גם הרבה מקום לאמצע ולא רק לאחד הקצוות ושבכל מקרה ילדים יכולים להיות מאושרים. בסוף זה לא כמות אלא איכות הזמן שמבלים איתם בעיניי ולדעתי.

אבל כן, אני לגמרי מבין איך הגעגוע והרצון ליותר מעורבות של סבתא וסבא הוא חשוב. 

לגבי הרגשות אני מזדהה. בתור אב טרי לילדה בת 7 חודשים, כלום לא חשוב יותר. כשהחא נולדה הרגשתי שאין בעולם הזה כלום. לא קריירה, לא מלחמות, לא תחביבים. היא העולם היקום וכל הקיום שבו ורק היא. 

הרגש הזה גדל כל הזמן, אבל בגלל שבזכותה הלב גדל אז הוא מתחיל לפנות מקום צזרה לכל אותם תחביבים, קריירה ואנשים ולאט לאט היא לא במקום אלא בנוסף, רק שהבנוסף שלה מתעלה על כולם. 

אשתי הייתה אומרת לי שזה מה שארגיש. אני בייתי בטוח שאהיה אמביוולנטי. 

צדקה. 

עריכה אחרונה על ידי ניקו פ.
  • אהבתי 2

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם (נערך)
בתאריך 26.11.2024 בשעה 15:04, oryo כתב:

בכ״א הפואנטה שלי היא שעם כל ההתבכיינות הקולקטיבית שלנו כהורים שבורים, ילדים זו באמת שמחה אדירה, על שלל הקשיים והאתגרים.

אמנם אפרים סידון יהושע סובול כתב את זה באירונה אבל בסוף השיר נתפס כפשוטו...

עריכה אחרונה על ידי borsood
  • רעיון טוב! 1

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אנחנו מתוכנתים להנות מהסבל הזה, אחרת לא היינו קיימים.

• רעיון טוב! 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
בתאריך 26.11.2024 בשעה 15:51, sperial כתב:

נכדים זה כיף מסוג אחר.

נכדים זה רק לתת לאהוב ולפנק, מבלי להתעסק בלחנך ולגדל.

חמי עליו השלום הה אומר "לי יש רק דוושת גז. אני נותן ונותן בלי סוף. מי שיקבע לי מתי להפסיק זה אתם, ההורים".

• אהבתי 2

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם
לפני 18 שעות, SlowRide כתב:

אנחנו מתוכנתים להנות מהסבל הזה, אחרת לא היינו קיימים.

לא בדיוק. בעידן הנוכחי שבו יש הרבה יותר מודעות לאמצעי מניעה ותכנון פיננסי, פלוס פחות לחץ מהממשלה או הכנסיה להתחלק ליחידות משפחתיות שיותר קל לשלוט בהן, פתאום הרבה אנשים מגלים שהקונספט לא בהכרח עובד או מהנה בשבילם. אני שומע וקורא לא מעט על אלו שמתחרטים על ההחלטה להביא ילדים, וכמובן שיש תנועה לא מבוטלת של אל-הוריים שרק הולכת ומתחזקת בקרב מעמד הביניים ובעלי ההשכלה באופן כללי. זה אולי משהו שפחות מורגש בישראל, אבל קשה להתעלם ממנו בחלקים אחרים של העולם.

עדיין לא הגענו לנקודה שבה הרוב הוא כזה, כי לא חסר אנשים חסרי חשיבה ביקורתית (בעיקר במעמדות הנמוכים) שלא רואים דרך אחרת, וכמובן שרבים גם מחליטים באופן מודע שזה כן מתאים להם. אבל אנחנו רואים היטב במיוחד בעשור האחרון שהצורך והדחף להתרבות נובע לא רק מאבולוציה וביולוגיה אלא גם מהרבה אינדוקטרינציה, הסללה ומסורת שקשה לנער.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

מסורת ואינדוקטרינציה זה גם חלק מאבולוציה וביולוגיה. 

וכן, זה ממש לא מתאים לכולם. במיוחד שאין לזה שום "תועלת" כי כבר לא צריך ילדים שיעזרו לעבד את האדמה ולהילחם בשבט היריב ואפשר להזדקן גם בלעדיהם. 

פורסם (נערך)
לפני 50 דקות, Derish כתב:

עדיין לא הגענו לנקודה שבה הרוב הוא כזה, כי לא חסר אנשים חסרי חשיבה ביקורתית (בעיקר במעמדות הנמוכים) שלא רואים דרך אחרת

במילה אחת: פחחח

הסיבה האמיתית שהמספר המעשי של אל הוריים לא ממש גדל עם הזמן במהלך ההיסטוריה היא... מתמטית. הם מתים ואין מי שימשיך את הרעיון. אחלה חשיבה ביקורתית.

מנגד, המדע מנפק לאחרונה שלל תוצאות של מחקרים לטווח ארוך (כאלה שהתחילו לפני 70+ שנה, ועדיין נמשכים) הקושרים חד משמעית בין בדידות חברתית לדמנציה, קיצור תוחלת ומחלות גופניות ונפשיות.

יש לך מספיק אנשים חכמים מהמעמד הלא-נמוך שמזהירים מפני אל-הורות, צריך לדעת מה לקרוא (אופס, חזרנו לחשיבה ביקורתית). אל-הורות היא אחד הגורמים שהורידו את אירופה לקרשים בעת הנוכחית (עם ה"צורך" "לייבא" "מהגרים") - הטרלול הזה פסח על ישראל וגם במעוזים הכי חילוניים של תל אביב ניתן לחזות בהריוניות לרוב מטיילות בפארק עם עגלה. כן יירבו. ויתרבו :-)

עריכה אחרונה על ידי hans
  • אהבתי 5

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם (נערך)
לפני 57 דקות, SlowRide כתב:

אפשר להזדקן גם בלעדיהם. 

מה קורה במדינות עם שיעור פריון של פחות מ-2.1 ילדים לאישה? האוכלוסיה מתכווצת, אין צעירים שיתמכו כלכלית באוכלוסיה המבוגרת והכלכלה נפגעת. או שמייבאים מהגרי עבודה, ותראה מה קורה באירופה בעקבות זאת.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

ילדים אינם אמורים להיות תרופה לבדידות של ההורים שלהם, וממילא בעשורים האחרונים לחייהם ההורים הופכים בעיקר למעמסה לוגיסטית. אין מניעה לבנות מעגל חברתי ללא קשרי דם או תחושת חוב מוסרי.

ילדים גם לא אמורים להיות תרופה לשינויים דמוגרפיים או למנוע הגירה. אנחנו חוזרים לאותו נרטיב מיושן ואגואיסטי שאומר שמטרתם של ילדים בחיים זה 'לסגור פינות' ולפתור שלל בעיות להורים ולחברה סביבם.

את מה שקורה באירופה אני לא רואה כבעיה אלא כהתפתחות טבעית. אפשר היה לנהל את ההתפתחות הזאת בצורה הרבה יותר חכמה ומחושבת, אבל כנראה שלבעלי העניין בתחום היו גורמי מוטיבציה נוספים מלבד טובת הכלל.

פורסם
Just now, Derish כתב:

ילדים גם לא אמורים להיות תרופה לשינויים דמוגרפיים

הם הסיבה.

איך אתה מנתק את הסיבה ותוצאה??

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 14 דקות, sperial כתב:

מה קורה במדינות עם שיעור פריון של פחות מ-2.1 ילדים לאישה? האוכלוסיה מתכווצת, אין צעירים שיתמכו כלכלית באוכלוסיה המבוגרת והכלכלה נפגעת. או שמייבאים מהגרי עבודה, ותראה מה קורה באירופה בעקבות זאת.

זה לא מה שמעניין את רוב מי שבוחר לא להביא ילדים, ולמען האמת גם את מי שבוחר להביא.

פורסם

לא באופן ישיר.

אבל המגמות בחברה משפיעות על החלטות אישיות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 3 שעות, Derish כתב:

ני שומע וקורא לא מעט על אלו שמתחרטים על ההחלטה להביא ילדים

אני חושב שגם בישראל יש היום יותר מוכנות לדבר על הקשיים שבהורות, ולא כולם מנסים לצבוע את זה בצבעים מושלמים של אושר טהור וזהו.

אישית אני גם פחות אוהב את הפילוסופיה שהוצגה פה מתישהו על זה שזה טוב שיש משהו שגורם לך לא להרגיש שאתה מרכז העולם, כי אני לא יודע מה הבעיה עם להרגיש שאתה מרכז העולם מלכתחילה, ואני לא אוהב פילוסופיות שמקטינות את הפרט אל מול איזו מטרה גדולה או משהו דומה אחר.

בחיי היומיום, בכל מקרה, אני חושב שהביטול המוחלט של ה"אני" בשביל ילדים הוא טעות קשה. וזה מה שעלול גם בסופו של דבר, לדעתי (ואני לא חוקר, אלא מדבר על סמך מה שנאי מכיר וחווה נטו), לחרטה על ההורות.

זה קשה. כי ברגע שיש מישהו קטן ותובעני בחיים שלך, ששובר לחלוטין את אורח החיים שלך, דורש ממך תשומת לב, דורש ממך לפנות לו זמן וקשב ולוותר על הכל בשבילו - הכי קל להשאב לתוך זה. וזה גם לא בהכרח רע, ומתאים להמון אנשם שונים ומשונים. אבל בכל זאת, אם בעולם היפותטי כלשהו הייתי מחנה סדנאות להורים - המסר העיקרי שהייתי מנסה להעביר להם זה להשאיר גם זמן לעצמם. לא משנה למה. וגם לא להביא לעולם כמות כזו של ילדים שלא תאפשר את זה לוגיסטית.

אני חושב שזה טוב שיש היום יותר מודעות לזה, יותר מקום לדבר על זה, יותר מקום לתכנן את המשפחה. ובהחלט, מי שחושב שזה לא מתאים לו - עדיף שלא יכנס לזה.

• אהבתי 2
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
  • חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)
לפני כשעה, sperial כתב:

לא באופן ישיר.

אבל המגמות בחברה משפיעות על החלטות אישיות.

נכון אבל נדיר שלאנשים יש יכולת לקשר בין המעשים שלהם למגמות בחברה, בטח בדבר אישי כמו תכנון משפחה.

סתם דוגמא, אנשים לא מבינים שאם שכר המינימום יעלה זה ישפיע מיידית לרעה על יוקר המחיה, אז ההשפעות של ילודה או חוסר ילודה על החברה כשהם יהיו בגיל פנסיה? הלכת רחוק.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

• תוכן חדש...