Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2371 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

פגע בי רכב בזמן שהרכב שלי חנה בחניון ציבורי, הוא ברח מן המקום, למזלי מצלמות האבטחה של החניון צילמו את המקרה והצלחתי לזהות את מספר הרכב שלו, ניגשתי למשטרה וקיבלתי מהם את הכתובת שלו, ניגשתי לשם והשארתי מכתב שאם לא יצור איתי קשר אאלץ להשיג נגדו תביעה משפטית על הנזק, הוא כנראה נבהל והחליט ליצור קשר, ניפגשנו והוא ביקש ממני לגשת למוסך ולקבל הצעה על התיקון ולשלוח לו.

כאשר ארצה למכור את הרכב בעתיד, הרוכש אמור לדעת שהיתה פגיעה והוחלף לי טמבון אחורי.

השאלה שלי האם עלי לבקש ממנו בנוסף פיצוי על ירידת ערך רכב?

תודה על העזרה.

פורסם

עניין ירידת הערך נקבע על פי שמאי מצידך או מתאם הביטוח

ראשית עלייך להודיע לחברת הביטוח שלך על קרות התאונה עם פרטי המקום

שנית עלייך לשקול היכן תיהיה מעוניין לתקן את רכבך, אני האם במוסך הסדר של חברת הביטוח או מוסך לבחירתך? אולי מוסך יבואן? לאחר מכן יזומן שמאי למוסך על פי בחירתך וייקבעו כל הפרמטרים כגון ירידת ערך לרכב האם בכלל מתקיימת ואם כן כמה אחוזים ועלות התיקון אם בכלל או שהרכב יוכרז אובדן להלכה או אובדן גמור

מציין שאני מדבר באופן כללי ולא ספציפית על התאונה שרכבך עבר.

בהצלחה..

Sent from my SM-G975F using Tapatalk

פורסם

תודה לך, אני רק מוסיף שהבחור שפגע לא מעוניין להפעיל דרך חברת הביטוח, הוא מעוניין לשלם לי את הסכום באופן אישי, או יותר נכון למוסך אשר יתקן לי את הרכב.

לי אישית אין בעיה עם כך, יתכן מכיוון שאין לו כלל ביטוח צד ג' .

האם אני יכול להזמין שמאי שיעריך את הנזק הכללי ולחייב את הנהג הפוגע גם על הוצאות השמאי?

פורסם

קודם כל מכיוון שמדובר בתאונת פגע וברח אני לא הייתי מרחם על הבחור וגם אתה לא צריך..

תלוי מה הנזק לרכבך, אם מדובר רק על שפשוף קל של המראה או איזו שריטה קטנה על הפגוש שאפשר עם צבע בקטנה לנקות אז לגשת למוסך לקבל הצעת מחיר יחד עם הבנאדם שפגע בך ולתקן

מה שכן בשום שלב אל תשאיר צ'קים שלך ותסמוך שהוא יחזיר לך

פורסם

ניפגשתי איתו והוא ממש התנצל בפני, אני נוטה לסלוח לו ולכן לא מגיש נגדו תביעה משפטית\תלונה במשטרה אך כן ארצה לקבל תיקון מלא של הרכב,

רק עניין ירידת הערך מטריד אותי, מכיוון מתי שאמכור את הרכב אצטרך להסביר שהחלפתי טמבון אחורי מכיוון שרכב אחר נתן לי מכה.

פורסם

מכה יכולה להיות שטחית מצד אחד והתיקון פשוט יחסית עד כמה מאות ש"ח ויכולה להיות יותר רצינית ועד שלא יפרקו את הטמבון לא ידעו האם יש נזק מעבר לטמבון וכהמשך של זה גם ירידת ערך.

התחל בהעלאת תמונה,אולי מישהו יוכל להעריך באיזה כיוון אתה.

אם בכיוון א'- כנס למוסך וסגור עניין.

אם בכיוון ב' ויש לך מקיף-דווח לחברת הביטוח שלך,שיזמינו שמאי שיעריך את הנזק ותתגלגל משם.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

כדי להזמין שמאי אינך צריך את חברת הביטוח. אתה יכול לשכור את שירותיו בעצמך. הבעיה היחידה - גם את שכ"ט השמאי, בד"כ כמה מאות ש"ח, תרצה לתבוע מהפוגע. לא בטוח שהוא ירצה לשלם.

יתכן שפחח טוב יוכל להדריך אותך האם יש פגיעה עמוקה שמצדיקה הפעלת שמאי.

וכמובן, סוכן הביטוח הוא היועץ שלך לעניינים אלה. פנה אליו. אתה יכול להודיע על התאונה ללא תביעה, כדי שיהיה רישום במקרה שהתהליך יתפתח לתביעת ביטוח.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

במקרה שלך לא הייתי לוקח שמאי.

שמאי לוקח כסף - כסף שהוא יצטרך גם לשלם לך.

במידה והיה מדובר בתאונה שהיו נפגעים גם כנפיים/דלתות כן הייתי לוקח שמאי על מנת שיעריך את הנזק מכיוון שבמקרה כזה יש ירידת ערך (ואפילו גדולה)

מכיוון שהרכב שלך 2014 , גם אם הוא יפעיל ביטוח , החברת ביטוח אינה מחוייבת לתקן לך את הרכב בחלקים מקוריים. - הביטוח מחוייב לתקן אך ורק אם הרכב בן עד 3 שנים.

הם יכולים לתקן לך את הרכב בחלקים חליפיים או משומשים. (כמו למשל פנס משומש) או טמבון משומש או חלופי.

מכיוון שגם מדובר באדם שנוסע ללא ביטוח צד ג , הנזק עליו עלול להיות גדול והוא יכול ללכת איתך לבית משפט ולמשוך אותך שנים עד שתראה כסף ממנו (אם בכלל)

מכיוון שציינת שמדובר רק בטמבון אחורי ופנס , אז הירידת ערך היא מאוד מאוד שולית (אם בכלל)

על פנס אין ירידת ערך , על טמבון אחורי במקסימום הירידת ערך היא 1% , אך קח בחשבון שגם אם תדרוש ירידת ערך , ויש לו ביטוח (למשל) החברת ביטוח שלו אינה מחוייבת לשלם לך את כל ירידת הערך , דבר ירידת הערך בתאונה מול חברת הביטוח הוא נושא שפתוח למשא ומתן , הם יבקשו שתביא מסמכים ואישורים על עבר ביטוחי של הרכב שלך (שלא היה בעבר נזק באזור שכבר שולם בגינו ירידת ערך מחברת ביטוח אחרת) , ואת זה תוכל להשיג אך ורק אם אתה יד 00 ברכב , במקרה שאתה לא זה שהוצאת את הרכב מהחברה , תצטרך לפנות לכל הבעלים הקודמים של הרכב שיוציאו לך עבר ביטוחי של הרכב אם היו תאונות ובאיזה אזור , משהו שכמובן לא שווה התעסקות שלך.

לך תביא הצעת מחיר ממוסך מורשה שיעשה לך עבודה כמו שצריך (אל תתפשר) תציג זאת בפניו ותדרוש את הכסף.

לאחר שיביא לך את הכסף לך תתקן או תשמור את הכסף לעצמך ותתקן במקום אחר או (אל תתקן)

בהצלחה

פורסם

לפי מה שאתה מתאר מדובר על נזק רציני ולא על שריטה קטנה גם שבר פנס וגם כיפוף פגוש עלול להסתכם במוסך באלפי שקלים ואפילו עשרות, לשם השוואה אדם שנכנס לי בפייס סטאר וכופף את הדלת המוסך דרש תשלום של 17 אלף שקל.

דרך אגב אם בירידת ערך עסקינן לעיתים כיפוף פגוש עלול להצביע על פגיעת קצה שילדה (אפילו הקלה ביותר ללא משמעות בטיחותית) עלולה לפגוע בערכו של הרכב במעמד המכירה משמעותית ועוד גורם שתיקח בחשבון הוא שגבוה ירידת הערך במידה וייקבע אם וכאשר על ידי חברת הביטוח לעולם לא מייצג בתוכו את המרכיב הפסיכולוגי של האדם שישמע שהרכב שהוא מעוניין לרכוש ממך עבר תאונה עם שילוב המילים: "קצה שילדה" את עם דגש על המילה שילדה!!

לכן קח שמאי ואל תרחם מדובר פה על נזק לרכוש שלך שלא השאיר פרטים מזהים ומצאת אותו בדרך נס.

פורסם
במקרה שלך לא הייתי לוקח שמאי.

שמאי לוקח כסף - כסף שהוא יצטרך גם לשלם לך.

במידה והיה מדובר בתאונה שהיו נפגעים גם כנפיים/דלתות כן הייתי לוקח שמאי על מנת שיעריך את הנזק מכיוון שבמקרה כזה יש ירידת ערך (ואפילו גדולה)

מכיוון שהרכב שלך 2014 , גם אם הוא יפעיל ביטוח , החברת ביטוח אינה מחוייבת לתקן לך את הרכב בחלקים מקוריים. - הביטוח מחוייב לתקן אך ורק אם הרכב בן עד 3 שנים.

הם יכולים לתקן לך את הרכב בחלקים חליפיים או משומשים. (כמו למשל פנס משומש) או טמבון משומש או חלופי.

מכיוון שגם מדובר באדם שנוסע ללא ביטוח צד ג , הנזק עליו עלול להיות גדול והוא יכול ללכת איתך לבית משפט ולמשוך אותך שנים עד שתראה כסף ממנו (אם בכלל)

מכיוון שציינת שמדובר רק בטמבון אחורי ופנס , אז הירידת ערך היא מאוד מאוד שולית (אם בכלל)

על פנס אין ירידת ערך , על טמבון אחורי במקסימום הירידת ערך היא 1% , אך קח בחשבון שגם אם תדרוש ירידת ערך , ויש לו ביטוח (למשל) החברת ביטוח שלו אינה מחוייבת לשלם לך את כל ירידת הערך , דבר ירידת הערך בתאונה מול חברת הביטוח הוא נושא שפתוח למשא ומתן , הם יבקשו שתביא מסמכים ואישורים על עבר ביטוחי של הרכב שלך (שלא היה בעבר נזק באזור שכבר שולם בגינו ירידת ערך מחברת ביטוח אחרת) ,ואת זה תוכל להשיג אך ורק אם אתה יד 00 ברכב , במקרה שאתה לא זה שהוצאת את הרכב מהחברה , תצטרך לפנות לכל הבעלים הקודמים של הרכב שיוציאו לך עבר ביטוחי של הרכב אם היו תאונות ובאיזה אזור , משהו שכמובן לא שווה התעסקות שלך.

לך תביא הצעת מחיר ממוסך מורשה שיעשה לך עבודה כמו שצריך (אל תתפשר) תציג זאת בפניו ותדרוש את הכסף.

לאחר שיביא לך את הכסף לך תתקן או תשמור את הכסף לעצמך ותתקן במקום אחר או (אל תתקן)

בהצלחה

לא מדויק

בתור אחד שעבד בעבר בתחום- הם דורשים את העבר הביטוחי של הרכב רק בתקופה בו היה ברשותך

בתקופות ישנות יותר הם פונים למאגר של חברות הביטוח עם מספר הרישוי (לאחר קבלת אישור מהבעלים הנוכחי= אתה) ופונים באופן עצמאי למי שביטח בעבר את הרכב כדי לברר אם היו ירידות ערך

• תוכן חדש...