Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2427 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אין שום בעיה לאכול עוגת שמרים בבוקר,

ואין שום חשיבות מיוחדת לארוחת הבוקר. הכול שטויות, גלגול של גלגול של מסע פרסום מוצלח במיוחד של יצרני "דגני בוקר" עמוק בסוף המאה ה-19. כשחוזרים על שקר מספיק פעמים, הוא נתפס כאמת, במיוחד כשאתה חייב להיפטר ממלאי עודף של תירס.

מה אתה כן יכול לעשות? לבדוק איזה מנגנון יאפשר לך לאכול רק עוגה אחת, ולשבוע ממנה בלי להרגיש שאתה צריך לתחוב עוד.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

• תגובות 41
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
גאטוסו, עם כל הכבוד - הטעות כאן היא שלך.

אמנם צירפת הרבה רפרנסים לטענותיך, אך אני בספק אם טרחת לקרוא את תוכנם (או אפילו את הכותרת).

לשם הדוגמא :

Whey protein precipitating moderate to severe acne flares in 5 teenaged athletes. - חלבון מי גבינה מאיץ התלקחות של מקרי אקנה (פצעי בגרות). אחלה סיבה לקחת המון חלבון. (קצת קיצצתי בתרגום)

הפרסום הראשון מפורסם באתר שמפרסם כל מה שרק תרצה תמורת התשלום הנכון, ללא כל ביקורת מקצועית (הביקורת היחידה היא עד כמה הארנק שלך יכול לספוג).

אני מקווה שאתה מתחיל להבין שלא כל רפרנס הוא באמת רפרנס...

לעניינינו - צריכה גבוהה של חלבון איננה דבר נכון לעשות. כאשר הגוף מפרק את החלבון (בעיקר חלבון שיש בו פורינים/ חלבון מסוג פורינים), נוצרת חומצה אורית. צריכה גבוהה של חלבון המשמעות שלה, רמה גבוהה של חומצה אורית. לחומצה אורית יש נטייה לשקוע ברקמות, ובהמשך לגרום למחלת גאוט (שגדון).

שורה תחתונה - לא מומלץ לצרוך חלבון בכמויות מוגזמות (אלא אם הבריאות שלך לא מעניינת אותך).

(אח מוסמך)

לגבי המחקר על אקנה, אכן הסתנן בטעות מחקר זה לרשימה, אך מדובר במחקר ב5 מתבגרים ואין להסיק מזה יותר מידי.

לגבי גאוט - תלוי בסוג החלבון, מוצרי חלב אינם מעלים את הסבירות לכך אלא בעיקר בשר ובפרט איברים פנימיים, עליהם לא דיברתי, איני ממליץ על מוצרי בשר כלל מטעמים אחרים.

פורסם
פות"ש,

עצתי היא שתכין לך כל בוקר גביע יוגורט + פרי חתוך (תפוח, מנגו, לא הדרים) + כפית דבש - ואתה שבע עד הצהריים.

עם כזו ארוחה אני רעב עוד לפני שזרקתי את הגביע הריק לפח.

מה רע בקערת סלט טוב עם גבינה/ביצה?

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

כל הפתרונות האלה נשמעים על הכיפאק, אבל את ריח המאפים והחשק- קשה להבריח.

נראה לי שהכי טוב זה לחפש מקום עבודה חדש

:-P

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם
לגבי המחקר על אקנה, אכן הסתנן בטעות מחקר זה לרשימה, אך מדובר במחקר ב5 מתבגרים ואין להסיק מזה יותר מידי.

אם תתעמק גם בשאר המחקרים, תראה שגם בהם אין יותר מדי הסקות מוצקות (אם בכלל), בטח שלא חד-משמעיות.

(סתם כאנקדוטה, אין לי שום צד בדיון)

פורסם (נערך)
לא חושב שזה רעיון טוב.

הדעה הרווחת של "כמה שיותר חלבון יותר טוב" מבוססת על PR (פרסום, שיווק וכו..) של יצרנים שמרוויחים מכך.

בגדול כול השיט שעליו מתבססת ה"תאוריה" של גרם חלבון לגרם גוף (בגדול זה הכיוון לא לתפוס אותי במספרים) מבוססת על מחקר של חוקרת בתחילת דרכה שפרסמה מחקר עם ממצאים מטעים ואז פשוט התעשיות תפסו טרמפ על המחקר ודחפו בעזרת קצת מזומנים את הממצאים הללו לכול מקור אפשרי (תוכניות לימוד של תזונאים, רופאים, כתבות, עיתונים וכו..) בגדול בדיוק אותו הסיפור כמו שיש עם חלב וסיגריות שפעם כולם חשבו שזה בריא כי היצרנים שילמו למפרסמים כדי להכניס את המידע הזה לדעת הציבור.

עכשיו למה אני חושב שהממצאים של המחקר מטעים? פשוט מאוד כי לאחר בערך עשור אותה חוקרת שעשתה את המחקר הודתה שהיא תעטה במחקר שלה ועשתה מחקר חדש מתוקן והממצאים שלו היו מאוד שונים (רמז: הרבה הרבה פחות חלבון) אך המחקר החדש זכה להתעלמות מכיוון שלאף אחד לא משתלם לפרסם אותו ותעשיות החלבון כבר הפכו לתעשיות של מיליארדים.

כיום נזקים של עודף חלבון מתחילים להתגלות (להזכירכם שגעון החלבון התחיל לא כול כך מזמן) וכול יום קמים יותר אנשים מוסמכים שיוצאים נגד התעשייה ותומכים יותר בתזונה טבעית.

אז לדעתי לא מדובר ברעיון טוב בכלל במיוחד אם אתה לא מתאמן. תחליף טוב ומזין יותר יכולה להיות דייסה או קורנפלקס טוב (לא שיט כמו כריות אלא משהו בריא וללא תחליפי סוכר או סוכר).

מסכים איתך בחלק מהדברים, אבל תגדיר עודף חלבון

תגדיר לא בריא

תגדיר נזקים

תגדיר כמויות

כל דבר בכמות גדולה מדי יעשה נזק לגוף.

זה פשוט להביא משפטים מהאינטרנט או מחקרים לא מבוססים כלשהם ביוטוב, אני מעדיף להצמד למטא-אנליזות ומחקרים שבוצעו כמו שצריך ולאורך שנים. (מחקרים שבוצעו הראו שגם 4 גרם חלבון לא גרמו לנזק אצל אדם בריא, אבל עדיף לא להעמיס מדי).

סתם דוגמא אין היום שום הוכחה לזה שחלב ומוצריו גורמים לכל הרוע בעולם שאותו מפיצים אוהבי מזון טבעי וכדומה. באמת לא ברור לי.

צריכת חלבון היא חובה זאת אבן היסוד של הגוף שלך, השרירים שלך בנויים מזה, לא חייב להתאמן כדי לאכול חלבון ומי שלא מתאמן רצוי שיאכל בערך 1 גרם למשקל גוף (לא חייב מחלב, אפשר גם מהטבע הטהור).

משיגים את זה בכלום מזון מספיק 100 גרם חזה עוף, מעדן חלבון טוב ועוד כמה דברים וסגרת פינה, ובכללי רוב האנשים צורכים יותר מזה.

אני בתור אדם שמתאמן על משקלים דוגל לאכול לפחות 1.8 גרם חלבון במסה ו 2.2 גרם חלבון בזמן חיטוב.

כשאכלתי פחות מזה לתקופה נתקעתי במשקל ועליתי בשומן, ניסוי וטעיה גם עובד פה היטב.

ולפות"ש - תמיר את הבורקסים והזבל מהמאפייה בקוואקר עם קינמון בננה וחמאת בוטנים, שקדים או אגוזים, זה יסתום אותך לכמה שעות טובות (ויעזור לך בשירותים).

זה בריא וטוב יותר מזה. אני משתדל לאכול את זה בבקרים. יש בזה לא מעט קלוריות אז שים לב, מצד שני אלו דברים בריאים ומזינים שכוללים הרבה סיבים בין היתר.

בורקס זה אולי משמין בטירוף אבל אתה תהיה רעב מהר מאוד אחרי.

אבקת חלבון יכולה לעזור, אבל בתור תוספת.

במקום אבקת חלבון אפשר לאכול קוטג' / גבינה לבנה. יש לך אפילו משקאות חלבון טובים (אמנם יש בהם לא מעט סוכר) של תנובה / יטבתה וכדומה.

אם כבר הלכת לכיוון הזה אז ממליץ על משקה החלבון WHEY על המדפים (זה בטעם מנגו או תות), הוא קרוב מאוד לאלו שקונים בחבילות, אבל פחות משתלם כלכלית מקופסה של אבקת חלבון דוגמת muscle pharm שנמכרת ב IHERB במחיר "זנות" של בערך 150 שקל ל 2.3 קילו.

עריכה אחרונה על ידי liav12

Opel Adam S 2017

פורסם

משקה חלבון לא יחליף ארוחת בוקר.

אתה מקבל 20-25 גרם חלבון במנה כזו, ואתה תקבל יותר מים אם תיקח מנה כפולה [תמיד טוב לערבב עם חצי ליטר-750 מל] כדי לקבל משהו שאפשר לשתות.

אלא אם אתה ממש אוהב את זה סמיך.

אם תוסיף למשקה חלבון חביתה קטנה או טוסט אתה תשבע.

מוכר סטים קומפוננט ומגברים ברמה גבוהה לרכב!

טוויטרים HYBRID AUDIO L1 PRO + L1V2

מידריינג Hybrid Audio L4

מגברים לרכב - TRU TECHNOLOGY S44 - \ TRU TECHNOLOGY S45

פורסם

ההמלצה על קוואקר עם אגוזים וחלבון (יוגורט נגיד) נהדרת. משביע, טעים, לא מכיל שיט וקל להכנה מהירה.

אפשר אפילו להכין חטיפי קוואקר בסופש ולאכול אותם במשך השבוע בתוך איזה יוגורט. ולא, לא צריך את היוגורט השיווקי עם ה20 גרם חלבון. יוגורט רגיל שלטעמך.

עבור כל אדם ממוצע מדובר בארוחת בוקר בריאה ומשביעה שתחזיק אותך עד הצהריים. אם לא, תחזק באיזה פרי בין לבין.

אם כבר הלכת למאפיה ולא עמדת בריח המשגע, קנה לך לחם/לחמניה איכותית ותאכל עם איזה לאבנה/יוגורט/ביצה וכו'.

אני כמובן יוצא מתוך נקודת הנחה שאתה לא איזה מפתח גוף או חולה שזקוק לתזונה קטוגנית. פשוט אדם שרוצה ארוחת בוקר מזינה וקלה להכנה.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
ההמלצה על קוואקר עם אגוזים וחלבון (יוגורט נגיד) נהדרת. משביע, טעים, לא מכיל שיט וקל להכנה מהירה.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

זה בדיוק מה שאני אוכל כל בוקר. קוואקר שבור, גביע יוגורט ללא תוספות, חופן גדול של שקדים חיים ופרי כלשהו חתוך פנימה.

לוקח להכין בדיוק 48 שניות, זול, בריא ומשביע עד הצהרים.

פורסם

אלעד,

אני לא בטוח שהרעיון שלך לנסות "לסתום" את התיאבון עם משקאות\חלבונים כאלה או אחרים יעבוד.

הייתי רוצה להציע כיוון אחר: התמודדות בעזרת "טקס". הכי טוב אם תוכל לארגן את זה עם עוד כמה חברה שסובלים מאותה בעייה.

בבוקר בשעה קבועה הולכים ביחד למאפיה, אבל מקפידים לא לרדת על חצי קילו בורקס. במקום זה קונים עוגיה אחת (הכי טעימה לך), וחוזרים למקום העבודה, שם מתחילים בהכנת קפה איטית ומדוקדקת, יושבים ושותים לאט את הקפה עם העוגיה. אם אפשר להתעסק בהכנה ארוכה של ארוחת בוקר עוד יותר טוב.

ההתעסקות תסיח את דעתך מהריח, והעוגיה נותנת גם פיצוי קל וגם "מבריחה" אותך מהאוכל הלא רצוי.

בהצלחה!

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם

רעיון מעולה ^ ^ ^ כל הכבוד.

משאיר את כל הכיף של ליהנות מהריח וליהנות מה"מימוש" של הריח, אבל בצורה נשלטת ובלי רגשות אשם (שבעצמם, באופן פרדוקסלי, גורמים לבולמוס אכילה רגשית...)

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

גם אני מצטרף להמלצה על שיבולת שועל, אתה מחפש משהו משביע וזה בדיוק מה שאתה צריך. פחמימות טובות עם סיבים תזונתיים. תחושת השובע תחזיק עד שעות ארוחת הצהריים.

חלבון הוא חשוב, אתה יכול לצרוך מטונה/גבינות/אבקה, חשוב שהכמות תהיה מאוזנת לתזונה בריאה ומאוזנת.

איזון היא מילת המפתח, גם בכמות גם בהרכב ובמועד הארוחות.

קליאו ספורט 03' 2.0, לוגמת 98 - נמכרה :'(

מגאן 07' 1.5, לוגמת סולר - נמכרה :'(

Say hello to 2015 Megane RS CUP

פורסם

אדם שלא מתאמן לא זקוק לאבקת חלבון, זה לא בא במקום ארוחה. זה גם לא ייעשה אותך שבע.

אפשר לאכול שטויות אבל במידה, אין דבר כזה שאסור לאכול. חוץ מאם זה לא בריא כמו סוג הבצק שאנו יודעים היום שהוא נוראי לאדם, כך שאכילה יומית של בורקס לא בריאה (ולא בגלל שזה משמין, כן?).

אני לא יודע אם יש אבל אם זה בורקס מקמח כוסמין, זה נשמע אחלה. שווה לבדוק במאפייה מאכלים שהם מקמח טוב.

גם מה שborsood רשם נשמע אחלה, רק אל תוותר על ארוחת בוקר, גם פרוסה של משהו מזין יכול להיות טוב.

האמת על באמת מאת דן אריאלי.

ספר שרשום בו את כל האמת בפרצוף שלנו :twisted:

פורסם

אני אוכל כל בוקר שתי פרוסות לחם מקמח שיפון/מלא ("לחם אקסקלוסיב" או ברמן אקטיב, שניהם של ברמן) עם חמאת בוטנים (אורגנית, 100% בוטנים בלי שום תוספים). טעים (לטעמי), בריא עד כמה שבדקתי (בחמאת בוטנים ערכים תזונתיים טובים) ובהחלט משביע עד הצהריים (בתור אחד שאוכל הרבה ואוהב לאכול).

פורסם
כל הפתרונות האלה נשמעים על הכיפאק, אבל את ריח המאפים והחשק- קשה להבריח.

כשאתה שבע הרבה יותר קל להתנגד לפיתוי.

שקית פירות ושקית ירקות לעבודה, כל יום, זו הדרך שלי להתנגד לפיתויים בדרך.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

• תוכן חדש...