Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2467 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
איך שווה את זה כאשר מחיר המחירון של הרכב עוד כ- 5,6 שנים יהיה שווה בסביבות 80 - 90 אלף ₪ ותצטרך להוריד כ- 12 אחוז ממחיר המחירון על רכב ליסינג, כלומר כ- 10 - 11 אלף ₪?
האמירה שלי היא ככלל לגבי אפס קמ. לא לגבי המזדה.

בכל מקרה אם עוד 6 שנים הרכב יהיה שווה 90 אז בכלל מדובר בלהיט.....

עושים כאן הרבה יותר מידי מאובדן היד. בטח אחרי 6 שנים.

אם אני קונה רכב משומש בן 6. ותיאורטית יש שני רכבים זהים ממש.

אחד מהיבואן. ואחד שנרכש אפס ק"מ. אני לא חושב שאפילו הייתי משלם עוד 500 שח לעניין הזה. הרכבים הרי זהים.

מי שמתהפך בשנתו על העניין הרישומי הזה מוזמן לשלם עוד.

אני לא רואה את ההיגיון בזה. ואני מניח שאני לא היחיד ושהשוק מגיב בהתאם

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

• תגובות 75
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
2000 שקל בדרגות כאלו זה גרושים, לא שווה את זה גם בגלל עניין הפיצוי בביטוח, גם החוויה של לקנות מהיבואן עם כל ״הטקס״ היא נחמדה מאוד ומרגישה בטוחה יותר, ובעיקר, גם מאפשרת לך בכל זאת אם דברים ישתנו (לך תדע, הרבה אנשים חושבים שיחזיקו רכב 5-6 שנים ותוכניות פתאום משתנות) למכור את הרכב ללא אובדן יד. חוץ מזה שגם בעוד 5-6 שנים התווית של 0 ק״מ תפגע לך מספיק במכירה ליד הבאה כדי שתפסיד יותר מ 2000 שקל שחסכת, זו קנייה מאוד מאוד טיפשית, לא ברור לי איך אתה מצדיק את זה.

2000 שקל מסכנים ממש לא שווים את זה, להשוואה חבר קנה בזמנו ב 0 ק״מ מאזדה 3 דור קודם בדרגת קומפורט ב 115 על הכביש (כי היתה בת חודשיים שלוש) כולל צבע והכל, עכשיו זה שווה. אם הדגם כבר הגיע ל 0 ק״מ אז בכלל שווה לחכות, קצת סבלנות ובסוף יגיעו גם הנחות ששוות את אובדן היד.

כמו שציינתי קודם אני לא מתייחס למזדה אלא בכלל לאפס קמ.

אז זהו, שאני לא חושב שעוד 6 שנים הפער יהיה שווה 2000. אלא פחות.

זה הרי עניין רישומי בלבד (בהנחה שהרכב זהה אותה אחריות וכו). רוב האנשים מזהים את זה.

אם החוויה אצל היבואן שווה למישהו אז שיהיה לו בפנאן. לא לי.

פורסם
כמו שציינתי קודם אני לא מתייחס למזדה אלא בכלל לאפס קמ.

אז זהו, שאני לא חושב שעוד 6 שנים הפער יהיה שווה 2000. אלא פחות.

זה הרי עניין רישומי בלבד (בהנחה שהרכב זהה אותה אחריות וכו). רוב האנשים מזהים את זה.

אם החוויה אצל היבואן שווה למישהו אז שיהיה לו בפנאן. לא לי.

ממש לא נכון, אולי רק במקרים שהרכב שיש לך הוא יחסית נדיר ולכן לא משחק לפי כללי המשחק האלו (נגיד איזו מיאטה מדהימה ושמורה שקנית במקור ב 0 ק"מ) אבל מאזדה 3? זה לא משנה אם העניין נראה לך רישומי או חסר חשיבות, הקונה של הרכב ישתמש בכל הכלים שיש ברשותו כדי להוריד את המחיר ו 0 ק"מ זה כלי מאוד לגיטימי לקבל את ההנחה של אובדן היד, אחרת אין לו סיבה בכלל לקנות את הרכב שלך ולא רכב מקביל שנקנה ישירות מהיבואן ולא ספג אובדן יד.

שלא לדבר על שאר החסרונות שציינתי כבר.

פורסם (נערך)

בטח שתהיה לו סיבה. כי הרכב שבדקת שנקנה מהיבואן הוא עם תאונה של קצה שילדה וברכב השלישי שראית יש לו חור של סיגריה בריפוד והרביעי עם לשלשת ציפורים שנתיים על הגג. בקיצור : אחרי שש שנים כל רכב לגופו, כל אחד עם התאונות שלו ועם קשר קלוש ליד0

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם
הציבור לא מטומטם ולכן הציבור לא ישלם. אני לא רואה אנשים עומדים בתור לקנות את האוטו הזה, הם יצטרכו לחכות ל cx30 כדי לנסות למכור יותר מכוניות, כרגע הם יבואן של דגם אחד cx5. השאר מאוד מתקשים למצוא לקוחות.

Sent from my Mi Note 3 using Tapatalk

הביקוש לרכבי מאזדה 3 הוא גבוה, לכן המחיר עולה והביקוש יתאזן.

כלומר יהיו כאלה שהמחיר יפריע להם ולא ישלמו אבל יש את אלו שלא משנה מה המחיר רוצים מאזדה3 (ישראלים טיפוסיים...)

בקיצור כלכלה פשוטה -הם ימכרו מספיק. השאר ילך לליסינג.

עשו מהלך נכון.

Miata ND2

פורסם
בטח שתהיה לו סיבה. כי הרכב שבדקת שנקנה מהיבואן הוא עם תאונה של קצה שילדה וברכב השלישי שראית יש לו חור של סיגריה בריפוד והרביעי עם לשלשת ציפורים שנתיים על הגג. בקיצור : אחרי שש שנים כל רכב לגופו, כל אחד עם התאונות שלו ועם קשר קלוש ליד0

אנחנו לא מדברים על רכב ספורט אקזוטי שיש מספר דגמים בודדים בלוח, זו מאזדה 3 יש הרבה מבחר והתחרות גדולה ולכן יש מספיק רכבים נורמלים בלי כוכביות של כלום, לא קצה שלדה ולא סיגריות ולא 0 ק״מ, אין לקונה הממוצע שום סיבה להעדיף מאזדה עם כוכבית על פני אחת בלי כששתיהן נמכרות באותו המחיר, בשביל לפצות על הכוכבית אתה צריך לתת לו תמריץ כדי שיעדיף את שלך ויספוג יד נוספת.

אין שום היגיון בלשים כוכבית שכזו על הרכב שלך בשביל 2000 שקל מסכנים אבל שכל אחד יעשה את החישובים שלו.

פורסם

חבר קנה מאזדה 3 לפני שנתיים או משהו כזה, המבחר לא כזה טוב, ולקח לו זמן ועבר על כמה עשרות אקזמפלרים (חלק רק ברמת טלפון, חלק הגיע לראות את הרכב) מהצפון ועד באר שבע עד שמצא את האקזמפלר שקנה.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
חבר קנה מאזדה 3 לפני שנתיים או משהו כזה, המבחר לא כזה טוב, ולקח לו זמן ועבר על כמה עשרות אקזמפלרים (חלק רק ברמת טלפון, חלק הגיע לראות את הרכב) מהצפון ועד באר שבע עד שמצא את האקזמפלר שקנה.

פתח יד-2 ותראה מה מבקשים. זה הכל תלוי במצב הרכב, עברו והקילומטראז'.

בגלל זה טווח המחירים גם ביד-2 הוא מאוד מאוד גדול לאותו השנתון. הפרשים של עד 20K שח למכונית בת שנתיים-שלוש.

חלק גדול מעניין טווח המחירים הגדול לאותו השנתון הוא בגלל היצע עצום - לפעמים מספיק פיפס קטן (ולא תמיד מוצדק) בשביל לשחוט את מחיר הרכב בהרבה מאוד כסף.

בכל מקרה קטגוריית המשפחתיות הקומפקטיות היא לא קטגוריה נחשקת ולא נדיר למצוא אצל המתחרים (שמציעים מכוניות טובות יותר ומתקדמות יותר) מכונית בת 3 ב 60K ש"ח, אז למה לקנות מאזדה3 ? אני יותר מבטוח שחלק גדול מהן שוכבות במגרשים לא מעט זמן עד שנמכרות.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

לא יודע מה מצב יד2 היום על הדגם, יודע מה היה בזמנו כשעזרתי לו לחפש, לא היו חסרים (למעשה הרוב) שרוצים מחירון על רכב עם יד גבוהה, ק"מ גבוה, מוזנח או אחרי כמות תאונות שגורם לך לחשוב אם למי שנהג ברכב היו ידיים או שנהג עם הברכיים.

אאל"ט בסוף הוא שילם מחירון על רכב שהמודעה שלו הקפיצה Red Flag, שנתון יחסית גבוה, מחיר יחסית גבוה (מוכתב בגלל השנתון), קילומטר לא נמוך, אחרי כמה הבהרות (זוג שקפץ מעל הפופיק ומנסים לצמצם הפסדים) ומו"מ שהביא לאיזור המחירון הוא סגר.

אבל זה ממש לא היה Point & Shoot.

למה מאזדה 3? עזוב, תשאל אחרת, לקח לי חודש להוריד אותו מלשלם אותו מחיר על קורולה 1.6 ישנה יותר בשנה, עם יד אחת לפחות נוספת ולקנות מאחד הכפרים.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

תשמע אחת מהאופציות שהוא בדק הייתה מאזדה 3 מאחד ה"יישובים" שבהם מדברים עברית ונמצאים מעבר לקו הירוק ונראתה לא פחות גרועה מאותה טויוטה מהכפרים.

ברור שתמיד אפשר למצוא מישהו שאכפת לו מהרכב, אבל המאסה הגדולה של האנשים ממש לא, גם יהודים וגם ערבים, גם מהכפרים וגם מהערים.

אבל בוא, בין הרכבים למכירה בכפרים כמה נדיר למצוא רכב שהוא שמור ומטופל בפדנטיות?

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
^

לא מבין מה קשור כאן "מאחד הכפרים"!

אני עברתי מחיפה לכפר, ותהיה בטוח שאני שומר ומטפל ברכבים שלי לא פחות טוב מכל ישראלי פדנט.

אולי היית ציני, אבל אם לא הכוונה בהקשר הזה היא לכפר ערבי ולא כפר סבא....

לא לטעמי

פורסם
ממש לא נכון, אולי רק במקרים שהרכב שיש לך הוא יחסית נדיר ולכן לא משחק לפי כללי המשחק האלו (נגיד איזו מיאטה מדהימה ושמורה שקנית במקור ב 0 ק"מ) אבל מאזדה 3? זה לא משנה אם העניין נראה לך רישומי או חסר חשיבות, הקונה של הרכב ישתמש בכל הכלים שיש ברשותו כדי להוריד את המחיר ו 0 ק"מ זה כלי מאוד לגיטימי לקבל את ההנחה של אובדן היד, אחרת אין לו סיבה בכלל לקנות את הרכב שלך ולא רכב מקביל שנקנה ישירות מהיבואן ולא ספג אובדן יד.

שלא לדבר על שאר החסרונות שציינתי כבר.

אכן קונה יעשה בזה שימוש.

אני פשוט חושב שהמשקל של זה ברכב בן 6 הוא בפועל הרבה פחות ממה שחלק חושבים.

הרי במציאות אין לזה משמעות.

נניח שני רכבים זהים בני 6 . כמה אתה היית מוכן לשלם יותר כדי לקבל את זה מהיבואן ולא זה מ אפס ק"מ?

אל תשכח שבהעברת הבעלות הבאה המשמעות של זה תצטמצם עוד יותר

פורסם

נניח רכב עם 100K, בן 7, בעלים קודמים 02, אותו מחיר, אותו מצב מכני וקוסמטי

אחד היה אצל בן אדם אחד 7 שנים, נקנה ב-0 ק"מ.

השני היה אצל בן אדם אחד 4 שנים, נקנה חדש, ואצל בן אדם שני 3 שנים.

סה"כ לכאורה נתונים יבשים זהים, הייתי מעדיף את הראשון.

כמובן שאם לוקחים רכב זהה, באותו מצב, אחד בעלים קודמים 02 במקור מ-0 ק"מ, השני בעלים קודמים 01 במקור מהחברה תהיה הפחתה מסוימת מהמחיר לעומת השני, אבל לדעתי לא משמעותית

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תוכן חדש...