Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2346 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• אחראי פורום
פורסם
חוץ מזה היתה לי תאונה - והנהג שפגע בי מאחור התלונן על כך שלא עברתי ברמזור שהתחלף לצהוב!! ולא היה מדובר בבלימה חריפה או שהייתי על סף הצומת. פשוט אני עצרתי וכנראה שהוא ציפה ל"גניבת" רמזור.

פעמיים בג'נבה בשנים האחרונות, מעברים באדום שהם מעבר לגניבה (2-4 שניות ומעבר בנונשלנט) קורים בערך בכל מופע רמזור. בנוסף לסימוני נתיבים שלא ברורים לזרים, הפכו את הנהיגה ללחוצה ואני נוטה להיטמע מהר בתנועה בחו"ל.

מחוץ לערים פשוט הרבה יותר, למעט קשר העין התמידי עם הספידומטר.

מחזק את ההמלצה לגבי הולנד.

הבנים שלי היו צעירים הרבה יותר ועדיין נהנו וזוכרים לא מעט מהחוויות.

בנות גדולות יותר ימצו את הפארקים והמתקנים הרבה יותר, המדינה ידידותית למשפחות ולא צריך לסבול טיסות או נסיעות ארוכות.

פארק נופש, רכב וטיסה יצאו 17 אלף, עוד 3-5 אלף ש"ח להוצאות לזוג פלוס 2.

לדעתי לתקופה לא ארוכה כמו שאתה מתכנן, ארה"ב תגבה מכם יום יומיים של ג'טלג במקרה הקל וסתם חבל.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

• תגובות 60
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

לגבי קנדה - פתחתי את המיילים שלי מקיץ 2018.

הטיסות (ת"א-ונקובר וטורונטו ת"א) עם בריטיש דרך הית'רו עלו כ-1800 דולר ארה"ב לזוג. טיסת פנים מקאלגרי לוונקובר עוד כ-500 דולר קנדי לזוג.

לינה - במוטלים ומלונות 2-3 כוכבים עלו 100-150 דולר קנדי ללילה, בלי ארוחת בוקר. היו גם מלונות יותר יקרים (3-4 כוכבים (שעלו 250-350 דולר קנדי ללילה. הכל לזוג.

רכב - הוזמן סונטה והתקבל גראנד צ'ירוקי. קצת פחות מ-1000 דולר קנדי ל-10 ימים, כולל עמלה שמנה (300 דולר) של one way rental מוונקובר לקלגרי.

מזון (בעיקר בסופרמרקטים וקצת מזון מהיר טוב) - לא יקר.

מנוי לגנים הלאומיים ל-5 ימים לא היה יקר, אבל היו כניסות קצת יותר יקרות.

כמובן שאם מתרכזים בחלק המזרחי של קנדה הטיסות יהיו יותר זולות (כמובן תלוי מאד בתאריכים ובמבצעים השונים), לא יודע לגבי הלינה בחוף המזרחי, אבל סביר שסדרי הגודל דומים. חייב לומר שהיה מתאם לא רע בין מחירי הלינה לטיב המוסד, מוטל ב-100 דולר ללילה היה ברמה של אכסניה חצי עזובה, מלון או צימר היו ממש טובים.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אפשר לטוס לפלורידה - שיט של שבוע בקאריביים (600 דולר לבן אדם הכל כלול) ועוד שבוע בפארקים של דיסני וקצת אאוטלטים.

אמור לעמוד בתקציב ויהיה מאוד מהנה

(Sold) Chevrolet Aveo 2006

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

פורסם
תודה לכל העונים. הבנות מסתדרות נהדר, אין בעיה כזאת מניסיון של שנים...צפון איטליה עשיתי עם אשתי ודי השתעממתי. גם מהדרום. לא חשבתי שארה"ב יהיה כזה יקר (יותר מ 30K ?), נצטרך לבדוק תקציבים שוב. פארקים לילדים וקניונים אמור להיות נחמד. כאמור בהודעת הפתיחה הנסיעה ביולי אוגוסט.

צפון איטליה יש באיזור האגמים , פארקים (גרדה לנד , ופארק מים לידו ) , גני חיות (ספארי נחמד לא רחוק משם )

יום טיול בונציה ושייט על גונדולות , וקצת יונים בכיכר המרכזית

ויום קניות יש מספר אאוטלטים נחמדים כמו barberino designer outlet

שייט על אגם גרדה (אפשר לעבור על מעבורת עם הרכב , מצד לצד זה לא יקר מדי )

ומספר עיירות נחמדות לטיול / טירות דרכי נוף וטיולים בשטח לרוב , אפשר לעלות לדולומיטים ואז תקבל את מנת הנהיגה שלך במקביל לטיול בהרים שם

בקלות אתה מעביר את הזמן עם ילדים .

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם

לפני שנתיים הייתי עם המשפחה, שבועיים, באיזור ברצלונה-הרי פירנאים-אנדורה.

- נכנס בתקציב שלך

- טיסות נוחות

- יש טראקים, נופים, ראפטינג סבבה

- יש פארקים. אנחנו היינו בפורט אוונטורה יומיים והיה מעולה

- יש שופינג. גם בברצלונה וגם באנדורה (שהיא בגדול קניון אחד גדול)

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
אפשר לטוס לפלורידה - שיט של שבוע בקאריביים (600 דולר לבן אדם הכל כלול) ועוד שבוע בפארקים של דיסני וקצת אאוטלטים.

אמור לעמוד בתקציב ויהיה מאוד מהנה

נשמע מאוד מעניין. זה איזה שהוא דיל? טיול מאורגן? נשמח לפרטים, תודה

יש רק דרך אחת לשחות 100 מטר בשביל להביא מדליה;

אתה מתחיל הכי מהר שלך, ואז לאט לאט אתה מגביר

פורסם

התחלתי לרשום לך ואז ראיתי כמה זה ארוך.

עשיתי שייט כזה פעמיים. אני יכול לתת לך פירוט מכאן ועד ליירח . הנייד שלי

050

שתיים

אפס

שבע

אפס

אחד

ארבעים ושלוש.

אתה מוזמן להתקשר אחרי הצום בסביבות 9 בלילה או בחמישי. אני יכול לתת לך עיצות חינם גם לטיול באירופה , כי חרשנו על הרבה יעדים שם וגם על ארהב .

אחרי שתשמע תוכל לפי התקציב וההעדפות שלכם להחליט מה הכי טוב לכם.

ליאור.

Casper כתב: "היום יום שני בשבוע. זהו יום הרביעי במספרו שלא נגעתי באוטו.ורק מהמחשבה הזאת עולה אצלי לחץ דם.נראה לי שאלך להחליף ריחן." :roflmao: 30.1.2006 פורום VAG

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם

חוזרים לשולחן השרטוטים. נסגרנו על אירופה. צרפת, הולנד והיער השחור. כאמור אפשר לנסוע מיוני עד סוף אוגוסט. בחיפוש מלפני חודשיים מצאתי אתר שנותן המון מסלולי טיול משולבים כולל לינקים לכל האטרקציות, כולל מסלולים לבחירה, אופציה ליעוץ אישי ועוד. לא מוצא אותו עכשיו. מישהו יכול לעזור? תודה

פורסם (נערך)

מה מסגרת הזמן?

אם אתם עדיין סגורים על שבועיים ממליץ על הולנד, או היער השחור עם קצת עמק הריין או בוואריה או שוייצריה, או שילוב שלהם חצי חצי. אם רוצים לעבור לצרפת הרי שמהיער השחור אפשר לעבור גם לשטאסבורג או קולמאר או האזור הזה, אבל הייתי מנמע ממעברים ארוכים במרחבים העצומים של צרפת*.

דרך אגב, גם מהולנד (אפילו מאסטריכט שבפינה הדרום מזרחית) ליער השחור זה כמה שעות נסיעה על האוטובאהן, והיער השחור עצמו באורך של כ-200 ק"מ. אמנם "שתי אצבעות על המפה" אבל בשטח המרחקים גדולים. מסיבה זו גם הייתי מתכנן את הטיול כחד כיווני - נניח הגעה לאמסטרדם ומזרה מציריך או מינכן (או להפך). אמנם יעלה לא מעט בהשכרה חד כיוונית בין מדינתית, אבל, מצד שני, יחסוך לכם כמה עשרות אירו דלק ובעיקר יהיה יום נוסף לפחות להנות מטיול במקום מנהיגה משעממת נטו.

דרך אגב, גם בין הולנד ליער השחור יש לא מעט אתרים, כך שאפשר לתכנן כטיול נודד עם יותר משני מוקדים.

יש תחומי עניין ספציפיים?

*אין בכך שום המלצה לוותר על צרפת. פשוט, צריך להחליט מה יעד הטיול הזה, ואת השאר להשאיר לשנים הבאות. אם יש עדיפות לצרפת (ולא לאזור הגבול עם גרמניה או בלגיה) הרי שיהיה כדאי לוותר על היעדים האחרים.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

תודה רבה. קשה לתאר תחומי עניין כי אני ואשתי ממש לא תיירים. נלך על פארקים לילדים וקצת מקומות עם נוף, אטרקציות לנוער וכד'. פחות מוזיאונים ותרבות גבוהה. בגלל זה אני מחפש את האתר עם המסלולים המפורטים, חשבתי שנוכל לדלל שם ולשים סיכות על מה שנראה יותר רלוונטי. תודה

פורסם (נערך)

מה שאני נוהג לעשות הוא לחפש כמה דברים, וגם מקפיד לדאוג למנהלות, מכרטיסי טיסה ושכירת רכב ועד מלונות וביטוח:

1. תכניות של טיולים מאורגנים. בהחלט נותן שלד טוב.

2. מריץ בגוגל חיפוש בסגנון "3 days in Amsterdam" או "A week in the black forest". דרך אגב, אני אוהב להריץ גם חיפוש בעברית, שכן תחומי העניין של ישראלים שונים מאלה של אירופים או אמריקאים. לטיולי ערים אני אוהב את האתר visitacity. אתה יכול להוסיף למחרוזת החיפוש "with children".

3. חיפוש באתר "למטייל" - יש אנשים שמפרטים בו תכניות טיול ורשמים.

4. אני מניח שאתה מתכוון לנהוג באירופה. החוקים שם דומים מאד לאלה שלנו, אבל הדגשים והמנהגים שונים לחלוטין, ויש גם תמרורים וסימונים שונים. לכן חפש בסגנון "driving in the Netherlands" (לכל מדינה בה אתה מתכוון לנהוג) ולמד היטב את הכללים. הבסיס הוא "נהג כמו בטסט", אבל עם הדגשים של כל מדינה. דבר משותף לכל אירופה, בודאי לצרפת, הולנד, גרמניה, אוסטריה ושוויצריה הוא הקפדה יתרה על המהירות המותרת, חריגה של 2 קמ"ש (במצלמה או בממצע על קטע) יכולה לכבד אותך בקנס לא נעים, ובחלק מהמדינות חריגה של 10-15 קמ"ש זו כבר עבירה חמורה. בתוך העיר, ובמחיוחד באזורי מיתון תנועה, ההקפדה כפולה ומכופלת. כמוכן עליך להכיר את הרמזורים באירופה שמתנהגים אחרת משלנו.

5. אל תתקמצן על הרכב. שכור רכב מדרגה אחת או שתיים מעל מה שנראה מתאים לצרכים. יעלה עוד כמה אירו, אבל חווית הטיול תשתדרג פלאים. ובבחירת הרכב שים דגש על הנוחות, לא על ה"מעניינות" של הרכב. אתה הולך לשבת בו שבועיים עם המשפחה, כך שהטיול לא יהיה טיול נהיגה, ומצד שני חשוב שלאשה ולילדים יהיה נוח, ושהבגאז' יתאים לכל המטען הנדרש (מזוודות, תיקין וציוד שוטף כמו שישיות מים).

6. קשה למצוא באירופה מלונות עם חדרים ליותר מזוג וילד. יהיה יותר קל למצוא צימרים, או האופציה של כפרי נופש - בשתי האופציות האלה תאלץ לבסס את הארוחות על הסופרמרקט ובישול עצמי. החסרון בכפרי נופש הוא שבדרך כלל הם מגדירים מראש תקופות (2,4 7 ימים, עם ימי כניסה ויציאה קבועים). עד כמה שזכור לי הספק הגדול ביותר הוא Landal-Green Parks, אבל אני לא מעודכן. אם לא תמצא פתרון אחר נסה למצוא מלון שיתחייב על חדרים סמוכים עם דלת מקשרת.

7. באזורים שהזכרת יש מספר פארקי שעשועים, אבל יש הרבה מאד אתרים אחרים שילהיבו ילדים. מהדולפינריום בהארדרוויק ועד מפעלי הדלתא בזיילאנד.

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

טוב, מתקדמים בתכנון:

עברתי עם הבנות על האטרקציות שמעניינות אותן וכרגע יושבים על השלד הבא:

צרפת:

יום בפריז, יומיים בדיזנילנד

הולנד:

יום- פארק וואלאבי

יום - פארק אפטלינג

מדורודם ופארק החבלים, לא יודע אם ניתן לחבר כאן משהו מהארבעה.

היער השחור:

יום- פארק אירופה

יום- פארק אומגות

יום- ביקור ברכבל ומגלשות ההרים hasenhorn-rodelbahn

ועכשיו לעזרתכם קהל יקר, מנסה לחבר את הנקודות:

איך לבנות את המסלול? שיערתי שזה יהיה צרפת -> הולנד -> היער השחור אך לא ממש בטוח. זמני נסיעות ומעבר , יודע שמהולנד ליער השחור זה 3 שעות נסיעה.

הימור ראשון, אשמח להערות:

יום 1 - טיסה והגעה לצרפת + פריז \ אייפל

יום 2 - יורודיזני

יום 3 - יורודיזני

יום 4 - נהיגה להולנד + אטרקציה קטנה (מדורודם?)

יום 5- פארק חבלים

יום 6- פארק וואלאבי

יום 7- פארק אפטלינג + נסיעה ליער השחור בערב

יום 8- פארק אירופה

יום 9- פארק אומגות

יום 10- ביקור ברכבל ומגלשות ההרים hasenhorn-rodelbahn

יום 11 - התקפלות וחזרה הביתה

אשמח לכיוונונים + הצעות, תודה רבה !!!

פורסם (נערך)

סורי, תכנון בעייתי מאד מכמה סיבות:

1. הכל מבוסס על פארקי שעשועים, שדי נוטים לחזור על עצמם. אם תשאל אותי תשאיר לא יותר מיומיים בפארקי שעשועים ועוד אתר או שניים (למשל ה-Rodelbahn זה, עד כמה שאני זוכר, עניין של שעה שעתיים). מילא שאתה תמות משעמום, ימאס מאד גם על הילדים. קשה לי להמליץ לך איזה פארקים להשאיר, אישית אהבתי את אירופה ואת אפטלינג, מאוד לא אהבתי את יורודיסני שבו אתה נמצא 80% מהזמן בתורים ואיני מכיר כלל את ואלאבי. אבל זה לפני מספיק שנים כדי לא להסתמך על חוות הדעת שלי אלא לחפש חוות דעת מעודכנות.

2. משהו שנובע מחוסר ניסיון - חוסר הבנה של המרחקים. הנהיגה מפריז להולנד היא בסדר גודל של 500-600 ק"מ. לא בלתי אפשרי, אבל לא קל, במיוחד אם אתה הנהג היחיד ועם ילדים צעירים מאחור. אז אפילו אם מפות גוגל מראות 5 שעות אתה צריך לכוון לנהיגה של 8 שעות כולל האטות בגלל עבודות בדרך ומזג אויר, הפסקות קפה ופיפי וסתם יציאה לא נכונה במחלפים. גם נהיגה מאפטלינג ליער השחור היא עניין של 500-700 ק"מ. (איפה ביער השחור? הדבר הזה באורך 200 ק"מ) לא משהו שתרצה לעשות אחרי יום מתיש באפטלינג.

3. טיסות - את מתכוון לטוס לפריז ולחזור מפרנקפורט או מינכן או באזל. אין בעיה, טיסות מפוצלות הן עניין די שגרתי. אפילו לא חייבים לטוס באותה חברה. אבל שכירת רכב חד כיוונית בין מדינות היא עניין יקר מאד, צריך לבדוק לתאריכים שאתה מחפש אבל קרוב לודאי שמדובר במאות אירו. אם אתה מתעקש על המסלול הארוך הזה קח רכבת מפריז להולנד (רוטרדם או אמסטרדם), ותן לילדים חוויה של נסיעה ב-TGV.

4. ההמלצה שלי: להתרכז בתאי שטח יותר קטנים. אתה מדבר על מקומות שמציעים הרבה מאד אטרקציות שגם ילדים יאהבו. אישית, למשל, ביליתי עם ילדים צעירים שבוע בפריז (מתוכו יום אחד בדיסני, נסיעה מפריז ברכבת הפרברית) והם לא השתעממו לרגע. תביא בחשבון שגם נסיעות בתחתית בתוך פריז יכולות לארוך 1-2 שעות בתחתית הסופר יעילה. אופציה אחרת - הולנד (פלוס מינוס איזור קלן\פרנקפורט\היער השחור) על בסיס אחד או שני כפרי נופש. מרחקי הנהיגה יהיו הרבה יותר סבירים, תקדיש יום אחד לאפטלינג ואולי עוד יום אחד לפארק השני, אבל סעף למשל, למפעלי הדלתא, או לדולפינאריום, או לגן החיות והמוזיאון הפתוח בארנהם, או למיליון מקומות אחרים, הולנד ממש בנויה לילדים. ואם תרצה להרחיק אז עבור את הגבול הבלגי או הגרמני, לא יותר מאשר עד בריסל או קלן, או, אם אצה ממש מתעקש, היער השחור. אם הטיול שלך מתוכנן ל-10-14 יום בצע אותו כטיול כוכב עם מוקד אחד או שניים.

5. מזג האויר - אתה מדבר על צפון מערב אירופה, יכול ליפול על שמש קופחת וגם על גשם שוטף. אישית הייתי פעמיים בדרום גרמניה בהפרש של שנה, שני הטיולים בקיץ. ביער השחור נהניתי ממזק אויר מושלם משך שבוע, בבאזל (שצמודה אליו) ועד מינכן גשם שלא פסק כל השבוע. לכן חייבים plan B למקרה שמזג האויר לא מתאים. היום שביליתי באפטלינג התחיל בצורה מושלמת, אבל לפנות ערב נפתחו ארובות השמיים וברחנו משם כל עוד נפשנו בנו, והאופי הזה של מזג האויר שגרתי לגמרי.

6. שעות פתיחה של אתרים - אלה צפון אירופים שהולכים לישון לפני התרנגולות. הרבה אתרים ומרכזי קניות נסגרים ב-5-6 לפנות ערב, ויש כאלה המתגאים בפתיחה עד 7. עשה עבודת הכנה יסודית מבחינת שעות הפתיחה (כולל תשומת לב לימי השבוע ולחגים).

7. שכירת רכב - רק בחברות הבינלאומיות הגדולות!! לאור ניסיון מר בשנה האחרונה, חשוב לשכור רכב בחברה עם פרישה רחבה של תחנות השכרה, למקרה של תקלה או תאונה שתצריך החלפת הרכב. לא תרצה לנהוג מאות ק"מ במקרה כזה.

פורסם

תודה רבה. ישבתי שעתיים עם הבנות, וכל מה שהן רצו זה פארקים וכד'...

תודה רבה על ההמלצה על הרכבת, רעיון מעולה, תודה. אז נראה ככה בהמשך:

הימור שני, אשמח להערות:

יום 1 - טיסה והגעה לצרפת + פריז \ אייפל

יום 2 - יורודיזני

יום 3 - יורודיזני. אם יהיה מאכזב, ביום 1 נחליף אטרקציה.

הולנד:

יום 4 - רכבת להולנד + השכרת רכב

יום 5- פארק חבלים

יום 6- פארק וואלאבי

יום 7- פארק אפטלינג.

אולי נחליף פארק אחד במדורדם? או מדורדם ונהיגה ליער השחור?

נסיעה ליער השחור בערב:

יום 8- פארק אירופה

יום 9- פארק אומגות

יום 10- ביקור ברכבל ומגלשות ההרים hasenhorn-rodelbahn

יום 11 - התקפלות וחזרה הביתה.

כרגע נורא חשוב לי לסגור את השלד החיצוני של מדינת כניסה, מעבר בין מדינות ומדינת יציאה בכדי לשריין טיסות ולהזמין רכב. משם נמשיך .

שדה תעופה לחזרה והחזרת הרכב השכור? יש המלצות? להוסיף עוד יום לאדמיניסטרציה?

מקווה שזה כבר טיפה יותר הגיוני, תודה

• תוכן חדש...