Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2350 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האיזור מומלץ, כולל מעבר לצד השוויצרי של הגבול. כעקרון אין שום קושי להעביר שם שבוע ויותר, אם כי, בהתאם למשך הטיול, הייתי בונה לפחות 2-3 מוקדים לכוכבים. נהיגה בשויצריה מצריכה התיחסות מיוחדת, היא קצת שונה מאשר בשאר אירופה, אבל הנופים והאתרים מהממים.

נסיעה לחו"ל שונה מנסיעה בארץ, בכל זאת שפה שונה, התנהגות שונה, אופי שונה של אתרים, הקטע של שדה תעופה והטיסה עצמה, התנהגות במלון - כל אלה יהיו חדשים להן.

הדגש שלי בטיולים על ביקור באתרים נושא פרי. הטיול המשפחתי הראשון שלי היה לפני קצת למעלה מ-20 שנה, ואני רואה כיצד הבנים שלי מתנהלים היום, כאשר הם יוצאים לטיולים עצמאיים: גם הם מחפשים עוד מקום, עוד מגדל תצפית, עוד מוזיאון, עוד שביל. וזה בניגוד לחלק מחבריהם שמחפשים את הבטן-גב ביום והבירה בלילה. התאור שלך של יציאה לקמפינג עם הבנות הוא ברוח דומה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תגובות 60
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
עם בת 10 טיסה טרנס אטלנטית תהיה קשה.

לא הייתי אומר את זה בצורה גורפת, הייתי עם תאומים בני 4, הטיסות הטרנס אטלנטיות עברו חלק כמו טוסיק של תינוק, הטיסה לאירופה (קונקשן) הייתה קשה יותר בגלל שהמטוס צפוף.

אני הייתי ממליץ על גרמניה היער השחור, או קנדה - לדעתי את אזור קיובק אפשר לתפור ב 14 יום, ואם אתה אמיץ, רכוש אוהל שם ועשה קמפינג, חוויה לא נשכחת מובטחת.

ראה שרשור שפתחתי בנושא, ועכשיו נזכרתי שלא עדכנתי! עוד מעט אוסיף מידע שם.

https://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?674942-%D7%A7%D7%A0%D7%93%D7%94-(%D7%98%D7%95%D7%A8%D7%95%D7%A0%D7%98%D7%95-%D7%9E%D7%95%D7%A0%D7%98%D7%A8%D7%99%D7%90%D7%9C-%D7%A7%D7%99%D7%95%D7%91%D7%A7)-%D7%90%D7%A8%D7%94-quot-%D7%91-3-%D7%A9%D7%91%D7%95%D7%A2%D7%95%D7%AA-%D7%A2%D7%9D-%D7%AA%D7%90%D7%95%D7%9E%D7%99%D7%9D-%D7%91%D7%A0%D7%99-4

פורסם
ואאל"ט יש בה גן שעשועים אחד וכמה ערים יפות והרבה שוקולד, והארדנים שמזכירים במשהו את היער השחור. אני חושב שבלגיה מדינה מפוספסת מבחינת התייר הישראלי.

אני חשבתי שיש לך ניסיון בטיולים עם הבנות. כיוון שאין ניסיון בטיסות, וגם לך אין ניסיון בהתנהלות עם הילדות, שגם זה מצריך התארגנות שונה מאשר לטיול של מבוגרים, לך על בטוח - הולנד או גרמניה או איזור אגם גארדה. יותר מזה. אני לא בטח שככדאי להתחיל עם טיול של 14 יום. אולי להתחיל עם משהו יותר קליל ואז, בפעם הבאה, ללכת על טיול יותר כבד, בהתאם לניסיון וגם להתבגרות שלהן.

חבר הפורום timur2008 התייעץ לפני כמה חודשים לגבי טיול לאירופה עם ילדים, ממליץ לך לקרוא את השרשור, היתה אבולוציה יפה של הגישה ובסוף הוא חזר מרוצה. ההמלצה שלי בתחילת אותו שרשור, וזו דעתי שנים רבות, הוא שהטיול צריך להיות חוויה מעשירה, כאשר מבחינתי גני שעשועים צריכים להיות לא יותר מ-20% מהזמן, השאר טיול ממש, כמובן מותאם לגיל ולתחומי העניין.

ועוד דבר - מבחינתי השופינג הפך לשעמום גדול. נכון שצריך לרצות את האשה, אבל, בניגוד לעבר, שבו היה בארץ מחסור במבחר, כיום מחפשים כמעט רק קניות ייחודיות למקום בו מבקרים, או שנהנים מהאווירה בשווקים ובאותה הזדמנות נוברים קצת בדוכנים. עם דגש על קצת. הזכרתי קודם את הקניון העצום באדמונטון - הגענו אליו כדי לראות מה זה ובשליחות אחד הבנים שביקש לרכוש לו פריט מסויים שהיה במבצע חריג באחת החנויות, שעה אחר כך היינו כבר במכונית בהמשך הדרך. הייתי בשנים האחרונות בשני טיולים מאורגנים שבהם היה הרבה זמן שהוקדש לקניות (בסין זה תכתיב של המדינה למדריכים, ובסקוטלד ואירלנד שבהן התרשמנו שחברת התיירות שארגנה את הטיול בזבזה את הזמן בקניות כדי לחסוך בהוצאות על כניסות לאתרים), זה פשוט יוצא מהאף.

אני אותו אחד[emoji6]

עשינו טיול בהולנד על 2 ילדים 16+9.בסוף אוגוסט בכפר נופש.

בהתחלה רצינו בית מלון הכל כלול ואז אחרי המון לבטים והתלבתויות והמלצות מהפורום של sperial ואנשים אחרים החלטנו ללכת על הולנד.

כמה דברים,

מדינה מושלמת!

טבע, אטרקציות, קניות, טיולים, נופים, אוכל, רכבים, אופניים, שייט, לונה פארקים, פארקים, חיי לילה, אתרי נופש ופארקי נופש.

טיול של שבועיים נראה לי מתאים לגמרי, בלי לחץ בכיף לגמרי. אטרקציה ביום + טיול +אוכל מנוחה.

אנחנו היינו 3 משפחות

בכפר הנופש de zanding.

יש שם כל מני רמות של בקתות, אבל זה בכלל לא חובה ואפשר לשהות במלון.

הולנד שטוחה ומאוד קלה לניווט, המקום הכי רחוק זה שעה וחצי גג נסיעה, דומה לטיולים בארץ שכל אחד עושה בשבת.

באמסטרדם הבנות ואישתך יעשו חיים בקניות, יש שם הכל!!!

לגבי רכבים

אנחנו לקחנו

BMW 3

לי היה סטיישן

לחבר סדן

חבר שלישי לקח Mercedes e class

עד היום לא מצליח לשכוח את הרכב.

הסיפור לא יקר בכלל!

כמובן שצריך ללמוד לנהוג שם!!!!

לא לחרוג אפילו ולא ב קמ"ש 1

אם תחליט לנסוע לשם תקבל שפע של אינפורמציה.

יש קבוצות ווטסאפ של חבריה ישראליים ומטיילים און ליין שעוזרים בכל שאלה במקום.

הולנד מדהימה ולא פחות ודווקא בחוץ ולא אמסטרדם. חובה, חובה לבקר שם!

הטיול שלנו 8 ימים עלה כולל הכל, אבל הכל

22 אלף שקל כולל קניות, כולל הכל!

כמובן שאפשר לבזבז גם 10,000 יורו

אבל אני מדבר על משהו שפוי.

ולא חסכנו בכלום, אכלנו במקומות שבא לנו, נכנסו לכל אטרקציה אפשרית שרצינו.

עד היום זה הטיול ההכי טוב שהיינו בו בפער גדול.

אם יש שאלות אני אשמח לעזור.

צ'רי טיגו 7 פלאג אין הייבריד 2026

מאזדה 3 ספיריט 2014 2.0

פורסם

תשכח מאיסלנד. אחלה מקום אבל לא בשבילכם כרגע.

ההתלבטות בין קליפורניה לאירופה נראית לי נכונה. הטיסה לאירופה קצת פחות עונש אבל זה לא מה שישבור אותן.

בקיצור, תן להן להחליט בגדול.

שוויץ מובטחת להכניס אותן להלם מכל מיני בחינות, אבל כדי להקל על ההלם אפשר לשלב בין שוויץ לגרמניה.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
האיזור מומלץ, כולל מעבר לצד השוויצרי של הגבול. כעקרון אין שום קושי להעביר שם שבוע ויותר, אם כי, בהתאם למשך הטיול, הייתי בונה לפחות 2-3 מוקדים לכוכבים. נהיגה בשויצריה מצריכה התיחסות מיוחדת, היא קצת שונה מאשר בשאר אירופה, אבל הנופים והאתרים מהממים.

.

מה הבעיה לנהוג בשוויץ ?

אפילו נוהגים באותו צד.

צריך שתהיה לך מדבקה לכבישים המהירים (ניתן לרכוש בגבול , או מקבלים אם אתה שוכר שם רכב)

ובנוסף כמובן לא לחרוג מהמהירות המותרת. פרט לכך אין אפילו בעיה להכנס למשל לציריך, אין עומס תנועה, רק לקחת בחשבון חניה בחניון.

Sent from ...

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם

חפש את השרשור שלי מלפני כ- 3חודשים.

כל עוד מדובר בכבישים בינעירוניים אין בעיה. כאשר נכנסים לעיר יש כל מיני הפתעות, בעיקר רמזורים מוזרים של אורות ירוקים בלבד שמבחינתי לא היה ברור מתי מותר ומתי אסור לנסוע. חייב לומר שלפני מספר שנים נהגתי באזורים אחרים של שווייץ ולא נתקלתי בבעיה, כך שיתכן שזה מוגבל לקנטונים אלה או אחרים או אפילו רק ערים מסויימות. חוץ מזה היתה לי תאונה - והנהג שפגע בי מאחור התלונן על כך שלא עברתי ברמזור שהתחלף לצהוב!! ולא היה מדובר בבלימה חריפה או שהייתי על סף הצומת. פשוט אני עצרתי וכנראה שהוא ציפה ל"גניבת" רמזור.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

תודה לכולם. שוויץ ממש לא כוס התה שלי בגלל שעבדתי איתם הרבה שנים ואף עכשיו נאלץ לבלות שם את חול המועד בנסיעת עבודה...אגיש בקשה לויזה ונראה לאן זה יתגלגל...בינתיים אשמח לעוד המלצות ורשמים.

שוב תודה!

יש רק דרך אחת לשחות 100 מטר בשביל להביא מדליה;

אתה מתחיל הכי מהר שלך, ואז לאט לאט אתה מגביר

פורסם

אני טסתי עם ילדים בני שנתיים וארבע ללוס אנג'לס (עם עצירה בפריז), יצאנו בחיים. אבל למען האמת זה סבל גם לבד...

בכל מקרה, התקציב מוגבל מכדי שתהנו מכל האטרקציות בארה"ב במשך שבועיים והטיסה יקרה (לדוגמא רק כניסה לדיסני תעלה לך בערך 350 דולר לשלושתיכם, כרטיס בסיסי בלבד, בלי עקיפות תור, בלי אוכל וכו').

אירופה - הולנד כבר המליצו וזו המלצה מצויינת. גם היער השחור. יש עוד לא מעט סגנונות טיול אבל זה כבר תלוי באופי הבנות שרק אתה מכיר.

בכל עיר גדולה יש מרכזי קניות מרשימים (הייתי לפני חודש באחד כזה בפרברי פראג, יותר מרשים מהרוב המוחלט של הקניונים בארץ).

יש עוד 2 טיולים שונים שאכניס למערך השיקולים, אם מתאים, שווה לחקור:

1. הקונבנציונאלי - צפון איטליה. טיוטת מסלול: מילאנו, אגם קומו, ורונה, אגם גארדה, קצת דולומיטים, ונציה, פירנצה, טוסקנה, גנואה וסביבתה וחזרה למילאנו.

2. סלובניה-קרואטיה. יש המון מה לראות מבחינת נופים, גם חופים לא רעים (קרואטיה), זאגרב ולובליאנה נחמדות גם לקניות.

Now: Octavia 1.5T 2020 and 308SW 1.2T 2016

Past: Focus 06, Insight 11, Ibiza 09 + 1.2T, Impreza 14, C4 09, Corolla 17

פורסם

בדיוק באתי לכתוב שהתקציב שונה פה לא מעט. הטיסה לארה"ב וכל הפארקים לא זולים בכלל (וגם לא מכניסים פנימה אוכל אז אתה חייב לקנות הכל במקום).

כל דיסני/יוניברסל כזה יעלה כ-650 שקלים לכולכם להיכנס. בפנים לא תצא עם נזק של פחות מעוד כמה מאות שקלים על אוכל ושתייה (וכל ההופעות בערב וזה).

הטיסה, אם אתה רוצה לסבול פחות ומוכן לטיסה ישירה לארה"ב זה גם יקר יותר, אם כי ניתן למצוא דילים לא רעים, כשמזמינים מספיק זמן מראש.

בכל מקרה ההבדל התקציבי בין ארה"ב לאירופה יהיה כמה אלפי שקלים בקלות, לדעתי.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

דווקא טיסה לארצות הברית עשויה לעבור חלק אפילו יותר מטיסה לאירופה גם בגלל אופי המטוסים (גדולים לעומת קטנים). וגם בגלל היעד (אמריקה!)

בגיל הזה אפשר לעשות טיול בניו יורק ואז לרדת לפלורידה ולהיות קצת בפארקים של דיסני (כולל גיחה לניאגרה).

או בקליפורניה/וגאס כמו שהציעו מעליי.

לטעמי יהיה מעולה.

אירופה היא נחמדה אבל בגלל שהיא קרובה מאוד מאוד קל להגיע לשם והבנות עוד יהיו שם גם בעצמן, טיול בת מצווה מצדיק בעיני גיחה ליעד רחוק יותר ואקזוטי יותר.

(Sold) Chevrolet Aveo 2006

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

פורסם

גם אני הייתי בדיוק בת מצווה, טסנו לארה"ב, היינו בניו יורק, שייט בקריבים של שבוע ופארקים באורלנדו.

הפארקים וההפלגה היו מעולים, הטיסה וניו יורק היו סיוט. (קיבלנו שדרוג לביזנס ועדיין היה סיוט).

הייתי ממליצה לעשות שייט ופארקים באירופה, מאמינה שגם ייצא הרבה יותר זול וגם יותר מהנה.

הפאביה נמכרה.:-(

פורסם
דווקא טיסה לארצות הברית עשויה לעבור חלק אפילו יותר מטיסה לאירופה גם בגלל אופי המטוסים (גדולים לעומת קטנים). וגם בגלל היעד (אמריקה!)

הניסיון המוגבל שלי הוא שרחבי הגוף לא בהכרח יותר נוחים מצרי הגוף, אלא אם קונים כרטיס משודרג ויקר, לא מתאים למגבלות התקציב של פות"ש.

בכלל - כטיול ראשון עדיף משהו יותר קרוב וקצר, כדי שהבנות יחושו את חו"ל, וההורים ירגישו איך הבנות מסתדרות. לכן אני חוזר - במקרה זה ללכת על הקלאסיקה: הולנד, גרמניה (היער השחור או איזור הריין היותר צפוני), צפון איטליה. ולקצר את הטיול לשבוע או טיפה יותר. טיול של שבועיים עלול להיות עומס גדול מדי למטיילות לא מנוסות.

אני מבין שפות"ש ייסע לבד עם הבנות. זה לא פשוט. אין הן יסתדרו יחד בלי כוח או"מ ביניהן? כאשר הבנים שלי היו בגילים האלה הנסיעה היתה סיוט - הם תקעו מרפקים זה לזה כל הדרך. ברגע שיצאו מהמכונית נהיו מלאכים. בטיול השלישי הם כבר למדו להסתדר. אז נכון שמדובר בבנות, אבל, עדיין, צריך לדעת איך הן מסתדרות 3 שעות במושב האחורי, ואחר כך עוד 3 שעות בדרך חזרה.

פורסם

עוד הצעה: אנגליה שבוע בלונדון ושבוע בחוץ. (או אחזור על ההצעות של היער השחור+הולנד או החוף המזרחי). לדעתי, החוף המערבי יכול להיות מעייף מדי לטיסה ראשונה.

משהו שלא ברור לי: מתי אתה מתכוון לקחת אותן?

ולסיום אם הן באמת חולות שופינג, סופש בוורשה או באטומי יסגור את הפינה הזו, אבל לדעתי לא חלק מהטיול שאתה מתכנן עכשיו.

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם

תודה לכל העונים. הבנות מסתדרות נהדר, אין בעיה כזאת מניסיון של שנים...צפון איטליה עשיתי עם אשתי ודי השתעממתי. גם מהדרום. לא חשבתי שארה"ב יהיה כזה יקר (יותר מ 30K ?), נצטרך לבדוק תקציבים שוב. פארקים לילדים וקניונים אמור להיות נחמד. כאמור בהודעת הפתיחה הנסיעה ביולי אוגוסט.

יש רק דרך אחת לשחות 100 מטר בשביל להביא מדליה;

אתה מתחיל הכי מהר שלך, ואז לאט לאט אתה מגביר

פורסם
לא חשבתי שארה"ב יהיה כזה יקר (יותר מ 30K ?), נצטרך לבדוק תקציבים שוב.

בגלל זה הצעתי קנדה, הדולר הקנדי הוא 2.7, המחירים שם למעט הדלק זולים יותר, לדעתי יכנס לך לתקציב.

• תוכן חדש...