Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הסכם פשרה חדש DSG שנים 2013-2016

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2537 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
מצמדים עולים 2500,מכטרטניקס גם משהו בסביבה, כמה עולה להחליף רצועת תזמון לדוגמא בפיג'ו פיור טק, גם בערך 2500, רק לדוגמא, כאשר יש כשל בגיר רציף, אפילו במכוניות עם מומנט קטנצ'יק, העלויות גבוהות מאוד, רק השבוע לדוגמא פרסם בו בחור על הrav4 שלו, נראה לי שהרכב בן 4,הגיר הלך. עלויות התיקון, למרות שלא נקב במספר מדוייק, הוא עשרות אלפי שקלים. אני לא מזלזל ב2500 שקל, גם לא בהחלטה של יצרנים להתקין גיר ללא קרור ולמכור אותו במדינות חמות ומאובקות, אבל צריך לשים את זה בפרופורציה.

Sent from my Mi Note 3 using Tapatalk

איפה אתה חי שזה עולה 2500?? לא בארץ...

מצמדים זה סביבות 4500-5000 בצ׳מפיון ומוח גיר זה 8000 שח כולל עבודה.

Current: Cupra Formentor 2022 1.5T (150HP) DSG7

Previous: VW Polo V 2012 1.4L (85HP) Manual Gear ---> VW Golf VII 2013 1.4T (122HP) DSG7 ---> VW Golf VII 2015 1.4T (150HP) DSG7 ---> Seat Ateca 2019 1.4T (150HP) DSG7

• תגובות 62
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
נראה לי שהיה עדיף להעלות את המחיר של הרכב בעוד 200 יורו ולקבל גיר עם קרור שמן

או ללכת על גיר פלאנטרי יפני שעובד מעולה ויחזיק הרבה אחרי שהרכב יתפגר..

פורסם

הבעיה שאפילו היפנים עברו מגיר רגיל לגיר רציף, שהוא לא אמין יותר מגיר רובוטי, לא נעים בלשון המעטה, ושם עלויות התיקון בשמיים.

פורסם

תגדיר יפנים ותגדיר גירים רציפים.

הגירים הרציפים של ניסאן לא אמינים. הרציפים של טויוטה בהחלט אמינים וגם אלה של הונדה וסובארו די בסדר. למיטב ידיעתי כל אחת מהארבע האלה מייצרות גירים שונים ועושות את זה באופן עצמאי (ניסאן וטויוטה דרך חברות הבת ג'טקו ואייסין).

ההתנהגות של הגירים הרציפים האלה משתפרת בהתמדה. בעבר פסלתי לא פעם מכוניות בגלל התנהגות של גיר רציף בזמן נסיעת מבחן אבל בשנה וקצת שלי עם XV חדשה, אין לי שום תלונות לגיר. הוא אמנם לא הZF 8HP שהיה לי באוטו הקודם אבל הוא נחמד לי הרבה הרבה יותר מהDSG7 המקרטע שהיה לי באוטו שלפני כן.

ומאזדה משתמשת בגירים פלנטריים...

פורסם

כל היפנים חוץ ממזדה עברו לגיר רציף, גם הגירים של סוזוקי לא כ"כ אמינים, וגם הלקוח עם הראב 4 שהיה פה השבוע עם עלויות תיקון של עשרות אלפי שקלים יכול להגיד מה הוא חושב.

פורסם

בעיני הבעיה היא לא אמינות הגיר, היא אופן ההתנהלות של צמפיון וכנראה גם בשיתוף פעולה או ידיעה של היצרן.

בעיני כל לקוח רשאי להחליט האם ברצונו לשלם 4000 שח כל 50 אלף קמ ולקבל את החבילה כולה או לדלג לרכב הבא. כך התייחסתי לזה כשהחלטתי לרכוש רכב עם dq200.

אבל, וזה אבל גדול, לצמפיון יש התחייבות יצרן להארכת אחריות ל-5 שנים והיא מסרבת לתת אותה לצרכנים באופן רשמי, זה מקומם ובלתי מתקבל על הדעת.

הם פשוט מאפשרים לעצמם מרחב בו ניתן לקיים double deep, גם גובים מהלקוח, גם מכוסים מהיצרן.

כמובן, מי שירים קול, צעקות, או מכתב מעורך דין, ״יבואו לקראתו״ באיזו השתתפות או הנחה, פשוט לעג לרש והתנהגות שאין לה מקום בזירה עסקית נורמטיבית שמכבדת את הלקוח ואת החוק.

אני אישית, כלקוח לא מתלהם, אך בהחלט כותב ומקושר, קיבלתי את האחריות באופן לא כתוב, לא שילמתי דבר אך מכרתי מיד את הרכב ואין בכוונתי לרכוש מהיבואן בעתיד.

פורסם
בעיני הבעיה היא לא אמינות הגיר, היא אופן ההתנהלות של צמפיון וכנראה גם בשיתוף פעולה או ידיעה של היצרן.

בעיני כל לקוח רשאי להחליט האם ברצונו לשלם 4000 שח כל 50 אלף קמ ולקבל את החבילה כולה או לדלג לרכב הבא. כך התייחסתי לזה כשהחלטתי לרכוש רכב עם dq200.

אבל, וזה אבל גדול, לצמפיון יש התחייבות יצרן להארכת אחריות ל-5 שנים והיא מסרבת לתת אותה לצרכנים באופן רשמי, זה מקומם ובלתי מתקבל על הדעת.

הם פשוט מאפשרים לעצמם מרחב בו ניתן לקיים double deep, גם גובים מהלקוח, גם מכוסים מהיצרן.

כמובן, מי שירים קול, צעקות, או מכתב מעורך דין, ״יבואו לקראתו״ באיזו השתתפות או הנחה, פשוט לעג לרש והתנהגות שאין לה מקום בזירה עסקית נורמטיבית שמכבדת את הלקוח ואת החוק.

אני אישית, כלקוח לא מתלהם, אך בהחלט כותב ומקושר, קיבלתי את האחריות באופן לא כתוב, לא שילמתי דבר אך מכרתי מיד את הרכב ואין בכוונתי לרכוש מהיבואן בעתיד.

נשמח לקבל את המקורות למידע זה

פורסם (נערך)

לא נתקלתי אפילו כאן בפורום ברכב שהאריכו לו את האחריות ל 5 שנים, וברגע שבא להחליף מצמדים או מוח בתקופה האחריות המורחבת הם לא כיבדו את האחריות.

ואני כמובן לא מדבר על מקרים בהם לקוחות הגיעו אחרי חריגה מתקופה הזמן המוגדרת... שם רק הציעו להם השתתפות והנחות שזה גם יפה מאוד! הם לא חייבים לעשות כך.

כמו כן, לא פעם נאמר לי במוסכים השונים שלהם, שגם בשנה ה 6 וה-7 של הרכב, הם נוהגים להשתתף בחלק מעלויות החלקים הנ"ל אם כי צריך קצת ללחוץ עליהם לפעמים בעניין, ושוב, זה מחווה יפה, בסופו של דבר מדובר על רכב משומש עם כבר לא מעט שנים.

אז לבוא ולהגיד שהם לא לוקחים אחריות, זה ממש לא נכון, אפילו אתה ציינת שקיבלת את האחריות ולא שילמת דבר...

עריכה אחרונה על ידי makinen456

Previous: VW Polo V 2012 1.4L (85HP) Manual Gear ---> VW Golf VII 2013 1.4T (122HP) DSG7 ---> VW Golf VII 2015 1.4T (150HP) DSG7 ---> Seat Ateca 2019 1.4T (150HP) DSG7

פורסם
נשמח לקבל את המקורות למידע זה

אינני עוסק באיסוף עדויות, אני יכול לספר רק מניסיוני כאמור, במסגרתו נאמר לי בפירוש שיש לי אחריות מורחבת של חמש שנים, אך לא אוכל לקבל זאת בכתב. מן הסתם גם את המידע הזה לא היה טריוויאלי לקבל אלא היה כרוך במספר התכתבויות.

פורסם
לא נתקלתי אפילו כאן בפורום ברכב שהאריכו לו את האחריות ל 5 שנים, וברגע שבא להחליף מצמדים או מוח בתקופה האחריות המורחבת הם לא כיבדו את האחריות.

ואני כמובן לא מדבר על מקרים בהם לקוחות הגיעו אחרי חריגה מתקופה הזמן המוגדרת... שם רק הציעו להם השתתפות והנחות שזה גם יפה מאוד! הם לא חייבים לעשות כך.

כמו כן, לא פעם נאמר לי במוסכים השונים שלהם, שגם בשנה ה 6 וה-7 של הרכב, הם נוהגים להשתתף בחלק מעלויות החלקים הנ"ל אם כי צריך קצת ללחוץ עליהם לפעמים בעניין, ושוב, זה מחווה יפה, בסופו של דבר מדובר על רכב משומש עם כבר לא מעט שנים.

אז לבוא ולהגיד שהם לא לוקחים אחריות, זה ממש לא נכון, אפילו אתה ציינת שקיבלת את האחריות ולא שילמת דבר...

אני מתייחס למקרים בהם אין לכאורה אחריות מורחבת, דגמי 2015 ו-2016 למשל.

פורסם
אני מתייחס למקרים בהם אין לכאורה אחריות מורחבת, דגמי 2015 ו-2016 למשל.

לי יש גולף מסוף 2015, ומכמה שיחות רנדומליות שונות לשירות הלקוחות, בדקו במחשב ונאמר לי שיש לרכב הנ"ל אחריות מורחבת ל 5 שנים.

מאמין שאם זה לא היה ככה, נציג אחד היה אומר שכן, אחר שלא... אבל תמימות דעים, כולם אומרים שכן יש ל 5 שנים, נקווה שלא נצטרך לממש...

מספיק שהקלטת את הנציגים אומרים לך טלפונית שיש, זה עשוי להספיק.

פורסם
כל היפנים חוץ ממזדה עברו לגיר רציף, גם הגירים של סוזוקי לא כ"כ אמינים, וגם הלקוח עם הראב 4 שהיה פה השבוע עם עלויות תיקון של עשרות אלפי שקלים יכול להגיד מה הוא חושב.

לגבי טויוטה, תמיד תמצא אנקדוטות אבל אלה אנקדוטות. שיעור הכשל בתיבות הרציפות של טויוטה לא מזכיר בשום צורה או אופן את הקטסטרופה של VAG.

לגבי סוזוקי, היא דווקא עברה מגירים רציפים לפלנטריים לפני כמה שנים ועדיין, אתה מוזמן להשוות את התגובה של צ'מפיון לזו של מכשירי תנועה:

https://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-5267543,00.html

(אמל"ק; "האחריות על הגיר הרציף בקרוסאובר מצד היצרנית מגיעה למעשה ל-10 שנים")

פורסם
לי יש גולף מסוף 2015, ומכמה שיחות רנדומליות שונות לשירות הלקוחות, בדקו במחשב ונאמר לי שיש לרכב הנ"ל אחריות מורחבת ל 5 שנים.

מאמין שאם זה לא היה ככה, נציג אחד היה אומר שכן, אחר שלא... אבל תמימות דעים, כולם אומרים שכן יש ל 5 שנים, נקווה שלא נצטרך לממש...

מספיק שהקלטת את הנציגים אומרים לך טלפונית שיש, זה עשוי להספיק.

יכול להיות.

אני פחות בקטע של הקלטות ופחות מעוניין בעימותים עם נותני שירות. מעדיף לדלג על כאלה.

פורסם

כשקניתי את הרכב שלי מאוטודיל, הסוכן שם אמר שיש אחריות מורחבת לגיר ל5 שנים וממנו הצלחתי לקבל אישור לזה בכתב מטעם צ'מפיון.

אבל כשהתקשרתי לשירות הלקוחות של צ'מפיון לקבל עוד עותק כזה בכתב (כי חשבתי שאיבדתי את העותק מאוטודיל)הנציג סירב להביא לי את זה בכתב בטענה שזה יותר אחריות בקטע של רצון טוב ולא אחריות פרופר. או בשם העממי - מכבסת מילים.

עוד אוסיף, כשהגעתי למוסך של צ'מפיון עם תלונות על הגיר נציג השירות ישר אמר שיש לי אחריות מורחבת ואם ימצאו בעיות אז לא אשלם כלום.

אז אני לא יודע עד כמה מנסים להסתיר את זה בצ'מפיון.

• תוכן חדש...