Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2603 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אני שייך לדור שהיה צריך ללחוץ על הדוושה עד הסוף שכדי שהרכב יעלה במעלה הגבעה.

אולי הביטוי לנצח לא מתאים... הכוונה מי יהיה יותר יעיל.

יתכן שבמהירות שיוט בכביש מהיר הטויוטה תצרוך פחות דלק ואילו בשטח הררי היונאי יעילה יותר, ותצרוך פחות דלק.

יש לי כרגע סיאט יביזה 1.0טורבו שאני מגיע איתה גם 20 לליטר בשיוט וצונח ל 12 קמ לליטר ממוצע מכיוון שרוב הנסיעות שלי בשטח הררי.

חבר אני בדיוק כמוך, עם איביזה 1 טורבו שמעוניין להשתדרג לרכבים שאמרת

אשמח אם תוכל לשתף אותי בפרטי או משהו בהתקדמות ונוכל לחלוק זאת יחד :)

• תגובות 49
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אמינות זה לא הכל בחיים
זה היסוד של הפירמידה.

רכב צריך להיות קודם כל אמין, אחר כך כל השאר.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

הן הקורולה והן האיוניק הם בעלי ביצועים דומים או עדיפים על האיביזה 1 ליטר (במבחן רכב שנערך בין הקורולה לבין אוקטביה 1 ליטר, הקורולה הייתה מהירה יותר בכל מצב. במבחן בין הקורולה לאיוניק האיוניק הייתה מהירה יותר).

אבל הדרך להשגת הביצועים תהיה פחות נעימה בהיברידיות וכנראה שבקורולה עוד פחות נעימה מהאיוניק. בשני ההיברידיות מנועי הבנזין מרעישים ומחוספסים (מחזור אטקינסון).

כפועל יוצא מכך אם אתה חושב על ביצועים או ״סחיבה״ בעליות, לא הייתי ממליץ לך על רכבים היברידיים, למה לסבול יחידות הנעה שפחות נעימות בנהיגה כזאת.

אני נוהג כרגע על קורולה היברידית סטיישן ולפני כן נהגתי על קיה נירו, לא עניין אותי בכלל הביצועים שלהם ולא הקדשתי לכך דקת מחשבה, משום שידעתי מראש שאני מתכוון לנהוג ברכבים האלה בצורה עדינה, מה שעניין אותי זה זמינות כוח ושילוב עם גיר שיאפשר נסיעה כזאת, שכן יש רכבים שפחות מתאימים לכך (למשל השילוב של מנע 1 ליטר וגיר dsg שמריץ את ההילוכים במהירות למעלה וסובל מפעולה לא לינארית של הגיר בזינוקים פחות מתאים לכך, גם רכבים עם מנועים אטמוספריים שהכוח שלהם מושג בסל״ד גבוה יותר בשילוב עם גירים פלנטריים שרצים בהעלאת הילוכים פחות מתאימים לכך למשל דגמי מאזדה).

הרכבים ההיברידיים יותר מתאימים לסביבה עירונית, שם הנסיעה היא איטית עם עצירות וזינוקים רבים וכאן ליחידת ההנעה ההיברידית יתרון על יחידות הנעה רגילה, מנוע החשמל עובד הרבה ואז יש שקט מוחלט ונסיעה חלקה לגמרי ומנוע הבנזין עובד בצורה מתונה מעת לעת והחספוס שלו פחות בא לידי ביטוי.

אם אתה בכל זאת רוצה לבחור ברכב היברידי, ויחידת ההנעה עומדת במרכז הבחירה, לתוואי נסיעה בינעירוני הררי נראה שיחידת ההנעה של האיוניק תתאים יותר והיא גם דומה יותר באופי שלה ליחידת ההנעה באיביזה (גם באיוניק גיר דו מצמדי וגם עוצמה רבה במצב ספורט).

אם הנסיעה עירונית יותר, נראה שיחידת ההנעה של הקורולה עדיפה, השילוב עם הגיר הרציף נעים מאד לדעתי ולא מורגש שזה גיר רציף, אין התניידות הילוכים ויחס ההעברה תמיד נכון ויש זמינות כוח יפה.

קח בחשבון שהקורולה רכב ארוך מאד, הרבה יותר מהאיביזה. גם האיוניק ארוכה יותר מהאיביזיה אבל קצרה יותר משמעותית מהקורולה.

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם
הן הקורולה והן האיוניק הם בעלי ביצועים דומים או עדיפים על האיביזה 1 ליטר (במבחן רכב שנערך בין הקורולה לבין אוקטביה 1 ליטר, הקורולה הייתה מהירה יותר בכל מצב. במבחן בין הקורולה לאיוניק האיוניק הייתה מהירה יותר).

אבל הדרך להשגת הביצועים תהיה פחות נעימה בהיברידיות וכנראה שבקורולה עוד פחות נעימה מהאיוניק. בשני ההיברידיות מנועי הבנזין מרעישים ומחוספסים (מחזור אטקינסון).

כפועל יוצא מכך אם אתה חושב על ביצועים או ״סחיבה״ בעליות, לא הייתי ממליץ לך על רכבים היברידיים, למה לסבול יחידות הנעה שפחות נעימות בנהיגה כזאת.

אני נוהג כרגע על קורולה היברידית סטיישן ולפני כן נהגתי על קיה נירו, לא עניין אותי בכלל הביצועים שלהם ולא הקדשתי לכך דקת מחשבה, משום שידעתי מראש שאני מתכוון לנהוג ברכבים האלה בצורה עדינה, מה שעניין אותי זה זמינות כוח ושילוב עם גיר שיאפשר נסיעה כזאת, שכן יש רכבים שפחות מתאימים לכך (למשל השילוב של מנע 1 ליטר וגיר dsg שמריץ את ההילוכים במהירות למעלה וסובל מפעולה לא לינארית של הגיר בזינוקים פחות מתאים לכך, גם רכבים עם מנועים אטמוספריים שהכוח שלהם מושג בסל״ד גבוה יותר בשילוב עם גירים פלנטריים שרצים בהעלאת הילוכים פחות מתאימים לכך למשל דגמי מאזדה).

הרכבים ההיברידיים יותר מתאימים לסביבה עירונית, שם הנסיעה היא איטית עם עצירות וזינוקים רבים וכאן ליחידת ההנעה ההיברידית יתרון על יחידות הנעה רגילה, מנוע החשמל עובד הרבה ואז יש שקט מוחלט ונסיעה חלקה לגמרי ומנוע הבנזין עובד בצורה מתונה מעת לעת והחספוס שלו פחות בא לידי ביטוי.

אם אתה בכל זאת רוצה לבחור ברכב היברידי, ויחידת ההנעה עומדת במרכז הבחירה, לתוואי נסיעה בינעירוני הררי נראה שיחידת ההנעה של האיוניק תתאים יותר והיא גם דומה יותר באופי שלה ליחידת ההנעה באיביזה (גם באיוניק גיר דו מצמדי וגם עוצמה רבה במצב ספורט).

אם הנסיעה עירונית יותר, נראה שיחידת ההנעה של הקורולה עדיפה, השילוב עם הגיר הרציף נעים מאד לדעתי ולא מורגש שזה גיר רציף, אין התניידות הילוכים ויחס ההעברה תמיד נכון ויש זמינות כוח יפה.

קח בחשבון שהקורולה רכב ארוך מאד, הרבה יותר מהאיביזה. גם האיוניק ארוכה יותר מהאיביזיה אבל קצרה יותר משמעותית מהקורולה.

תודה על תשובה מפורטת!

ממה שאני מבין מדבריך הקורולה יחסית לא סוחבת בעליות ?

פורסם

הגיר באיוניק מתחיל נסיעה ברוב המקרים עם המנוע החשמלי ולא הגיר, לכן אין בלאי גבוה על המצמדים בתנועה בפקקים.

Sent from my Mi Note 3 using Tapatalk

פורסם
תודה על תשובה מפורטת!

ממה שאני מבין מדבריך הקורולה יחסית לא סוחבת בעליות ?

ההתרשמות שלי מהקורולה מוגבלת בשלב זה מאחר ואני עדיין בהרצה ונוסע בעדינות ויכול להתייחס רק לצורת נהיגה זאת.

אני יכול להגיד שבנסיעה בצורה עדינה זו כשמגיעים לעלייה קשה ולוחצים קצת יותר על דוושת התאוצה ומנוע הבנזין נכנס לפעולה הוא די רועש ומחוספס, והסחיבה לא חזקה במיוחד. אבל זה נובע לדעתי בראש ובראשונה פשוט בגלל שהלחיצה על דוושת התאוצה עדיין יחסית עדינה בצורת נסיעה זו, אבל גם בגלל שהמערכת ההיברידית בוחרת להטעין את הסוללה דווקא בעליות באמצעות מנוע הבנזין, כך שחלק מאנרגיית מנוע הבנין הולכת לגלגלים וחלק להטענת הסוללה ולדעתי גם בגלל שמדובר במנוע במחזור אטקינסון שזה אופי העבודה שלו.

אבל כאמור זו התרשמות מוגבלת, ייתכן שפשוט לחיצה חזקה יותר על דוושת התאוצה תביא לשינוי באופי יחידת ההנעה ועירוב גדול יותר של המנוע החשמלי והשילוב של שניהם יהיה טוב יותר מבחינת הפרמטרים הללו (ניסיתי קצת מאד את צורת הנסיעה הזאת ועדיין אין לי התרשמות מספיק מגובשת).

מי שכבר הספיק לנהוג על קורולות היברידיות בצורה רגילה יותר ממני יוכל להעיד על פרמטר זה יותר טוב ממני בשלב זה, וכבר כתבו כאן בשרשור שהביצועים של הקורולה טובים וכאמור במבחן שקראתי עולה כי הביצועים הם דומים לאיביזה שלך, השאלה לדעתי היא יותר מה האופי של הביצועים.

אעדכן בהמשך ומקווה שזה יהיה רלבנטי עדיין :)

פורסם
כמה ק"מ הגיר הדו מצמדי באיוניק מחזיק עד שהוא צריך החלפת מצמדים ?
עוד לא שמעתי על אחת שהייתה צריכה את זה.

כנראה הקוריאנים כן עלו פה על איך סוף סוף לגרום לתיבה דו מצמדית לפעול כמו שצריך.

או שבגלל שיש מנוע חשמלי, אז אין צורך "לרכב" על הקלאץ׳ במהירויות נמוכות או בפקק.

וגם זה שיש 5 שנים אחריות.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

הקוראנים לא עלו על כלום, התיבה שלהם במנועים רגילים מתחממת מאוד, רק בהייבריד הקלצ לא עובד בפקקים כי הוא מתחיל נסיעה על חשמל.

פורסם

יתכן שבמהירות שיוט בכביש מהיר הטויוטה תצרוך פחות דלק ואילו בשטח הררי היונאי יעילה יותר, ותצרוך פחות דלק.

יש לי כרגע סיאט יביזה 1.0טורבו שאני מגיע איתה גם 20 לליטר בשיוט וצונח ל 12 קמ לליטר ממוצע מכיוון שרוב הנסיעות שלי בשטח הררי.

להבנתי הקורולה יהיה חסכוני יותר גם בעליות וגם במישור וגם בכל תוואי דרך ללא קשר לביצועים שלו, שיעור החיסכון כאמור הוא משהו בין 5% לעד 10% מהתרשמות שלי.

בדיוק קראתי מבחן דרך על הקיה סיד סטיישן דיזל שאני חושב שיתאים הרבה יותר לתוואי הנסיעה שציינת וראה ציטוט:

"אל המבחן התייצבה גרסת הדיזל המצוינת: כל האצה, עקיפה או כיבוש של הר מתבצעים בנונשלנט, בשקט מופתי ובזמינות כוח בכל שלב. 32.6 קג"מ המסופקים במלואם כבר ב-1,500 סיבובי מנוע, מייצרים מכונית שמגיבה בנחישות לכל פקודת דוושה. ההספק טוב מאוד גם הוא עם 136 כ"ס.

מעבר לכך נציין שמערכת ההנעה הזו מגיבה היטב ובעיקר מעודנת ונעימה לנסיעה. הצליל הדיזלי האופייני נשמע רק כשעומדים מחוץ לרכב."

https://www.icar.co.il/מבחני_רכב/קיה_סיד_סטיישן_דיזל_-_מבחן_רכב/

דרך אגב נתוני האצה של הקיה רק דומים לקורולה ולאיוניק (האצה ב- 10.9 שניות) ולא טובים יותר ואני צופה שבפועל הקיה תהיה אפילו איטית יותר וקצת פחות חסכונית, מנועי דיזל פחות מהירים אלא מספקים כוח זמין יותר בטווח הסל"ד הנמוך (למשל במבחן של קיה נירו מול פיז'ו 3008 דיזל 1.5 עם גיר 8 הילוכים וסקודה קארוק דיזל 1.6 וגיר DSG, הקיה היה גם מהיר יותר וגם חסכוני יותר), אבל אופי הפעולה של מנוע הדיזל הרבה יותר נינוח ומתאים לתוואי שלך מרכבים היברידיים.

לתוואי עירוני ברובו הייתי מעדיף את ההיברידיות.

פורסם
הקוראנים לא עלו על כלום, התיבה שלהם במנועים רגילים מתחממת מאוד, רק בהייבריד הקלצ לא עובד בפקקים כי הוא מתחיל נסיעה על חשמל.

משפט אחד עם סתירה בולטת - הם ועוד איך עלו. תמנע מהגיר רובוטי את תחילת הנסיעה באמצעים חלופיים וקיבלת גיר אמין.

בקשר לסחיבה בעליות, הקורולה תסחוב מצויין, אין מה לדאוג.

צריך לזכור שמדובר בגיר רציף, גיר כזה צריך "בעיטה" כדי להתחיל להניע את הרכב בתוואי שכזה.

כאשר אתה ברכב שהוא לא ליסינג, "בעיטה" כזאת מיד מעלה לך אסוציאציות של שקלים נופלים לך מהכיס (עליה דרמטית בצריכת הדלק), אבל בפועל הרכב נשאר חסכוני גם במצב הזה.

אין כאן דיון על כוח, לאף אחד מהרכבים שעלו כאן אין מחסור בכוח (או עודף ממנו), הדיון הוא על ההתנהגות מערכת ההנעה.

היברידי לא מתנהג כמו אטמוספרי שלא כמו טורבו ובטח לא כמו דיזל. תוסיפו את 3 אפשרויות הגיר (רציף, פלנטרי, רובוטי) ותראו איזה מטריצה של אפשרויות קיבלתם. יש מי שמתאים לו אזור אחד במטריצה ויש מי שמתאים אזור אחר. מאמין שלמחצית מהאוכלוסייה זה בכלל לא משנה דבר.

Now: Octavia 1.5T 2020 and 308SW 1.2T 2016

Past: Focus 06, Insight 11, Ibiza 09 + 1.2T, Impreza 14, C4 09, Corolla 17

פורסם

משום מה אנשים עדיין מתעקשים שזה שהאיוניק/נירו מתחילות נסיעה על חשמל, אז לגיר אין שום קשר ; זו טעות.

המנוע החשמלי יושב על גל ההינע שיוצא ממנוע הבנזין, ממש לפני שנכנס לגיר עצמו ומספק לו "רוח גבית". הנסיעה תמיד מתחילה בהילוך ראשון עם הקלאץ' ששייך לו. בין אם מנוע הבנזין מסובב את גל ההינע או המנוע החשמלי, לגיר תמיד תהיה פונקציה. באקזמפלר שלי ניתן היה להרגיש בבירור את מעברי ההילוכים מראשון לשני ומשני לשלישי גם כשנעשה שימוש במנוע החשמלי בלבד.

Sent from my Tricorder

פורסם

משהו ברמת הקוריוז, לא ממש עונה לשאלה שנשאלה. התלבטתי בין הנירו לקורולה. הגעתי למרכז תצוגה של טויוטה, עם זכרון של שירות גרוע ומזלזל מלפני כעשר שנים. הגיע נציג מכירות מעונב מחומצן וחביב. ענה לשאלות, כרגיל השמיץ את המתחרות, וביקשתי נסיעת מבחן. ניסה לתאם, וכשלא הצליח, נתן הצעת מחיר, לקח מספר טלפון, והבטיח שיחזור אלי תוך יומיים לתיאום.

אקיצר, הוא שכח ממני, אני ממנו, ורכשתי את הנירו.

על מה בדיוק מתבססת היהירות והזחיחות של החברה הזו?

• תוכן חדש...