Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2262 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני התייחסתי למה שנאמר כאן בשרשור, שהמנוע דורש שמן בתקן מיוחד/ שפותח עבורו שמן בתקן מיוחד. בהנחה שאכן כך, ובהנחה ששמן דומה עם תקן מעט שונה גורם לתקלה במנוע, אז הגיוני לומר שהמנוע בעייתי. אם הכשל במנוע אינו קשור לשמן, על אחת כמה וכמה.

פורסם
Dexos 1 gen2

מה מיוחד בו כל כך?

טיפשות לחשוב שבגלל שמן הכשל במנוע.

תקרא קצת על התופעה שנקראית "LSPI" או "SUPER KNOCK" לפני שאתה יוצא בהצהרות.
פורסם
בזמן שאתה קראת בויקיפדיה ...

ההתנשאות לא במקום.

LSPI זו אכן תופעה מוכרת היטב שמשמידה מנועי טורבו צנומי נפח בקצב מסחרר.

והפיתרון המוצע נכון להיום על ידי יצרני הרכב הוא אכן שמן בתקנים מתקדמים שפותחו במיוחד לשם כך.

יום טוב גם לך

פורסם

ועוד איך במקום -

מסיבה פשוטה, שגם השמן "בתקן החדיש" לא פותר את הבעיה .

אלא רק בוכנות משודרגות .

עוד עלול מישהו לחשוב ששמן "בתקן מיוחד" ימנע אצלו את הצרה הנ"ל .

פורסם

לזלזל בחברי פורום אחרים זה תמיד לא במקום, למרות שרובינו חוטאים בכך מידי פעם.

אישית לא נתקלתי במסמכי יצרן המדברים על בוכנות משודרגות.

כן נתקלתי במחקרים המדברים על שימוש בשמן בתקנים המדוברים והשפעתו על LSPI.

אם יש ברשותך מסמכים עם מידע אחר, אשמח אם תחלוק אותו איתנו.

יום טוב גם לך

פורסם

אם אני מכיר כשל מקרוב, קרוב מאוד .

וחבר פורום אחר על סמך מידע שקרא ברשת פוסל את שאני אומר - לא אכפת לי...

רק שמישהו לא יקנה אסטרה ויצא לחגיגות בתקווה ששמן מיוחד ימנע ממנו הוצאה כספית למשפחה .

אני לא יכול לשתף מידע מעבר - מי שרוצה לקנות אסטרה ולקוות שהשמן יפתור לו את הבעיה ... שיתכבד.

אני את שלי עשיתי ;)

פורסם
Dexos 1 gen2

מה מיוחד בו כל כך?

טיפשות לחשוב שבגלל שמן הכשל במנוע.

מכאן כבר החלה ההתנשאות (המילה טיפשות...) ואח"כ זה רק הלך והידרדר...

צא ולמד. השמן בתקן החדש איננו מונע LSPI ואני לפחות לא טענתי כך

אלא מצמצם אותו משמעותית וזאת עפ"י מחקרים חד משמעיים של יצרני השמנים.

(לא המחקרים של MAX אשר מומחיותו היחידה היא לנפנף בכך שיש לו גישה לנתוני ציי רכב).

ישנם גורמים נוספים לתופעה, כגון סגנון נהיגה. איכות דלק, מרווחי החלפת שמן ועוד.

פורסם (נערך)

מאיפה לך מה המומחיות שלי?

ואיפה נפנפתי בזה?

להפך אני משתמש לטובת הפורום .

אתה בכלל טוען הכל בחצי קלאץ' כך שתוכל תמיד לחזור ברוורס ולטעון שלא טענת כלום.

מאיפה לך מה מצמצם מה? מהרשת ? וויקיפדיה?

אז מה הטענה שלך שהשמן הנ"ל מצמצם את התופעה?

ומה הלאה?

איך זה מקדם את פות"ש שטיפל אצל היבואן שמכיר את הבעיה, וכבר מזמן משתמש בשמן הנ"ל!

ואם כבר כבודו מדבר על מחקרים - האם יש מחקר של יצרני מנועים שמדבר על צמצום LSPI על ידי שמן?

עריכה אחרונה על ידי Max.M
פורסם

תופעת ה LSPI - מטרידה את כל ייצרני הרכב, זאת לא בעיה של אופל.

כולם מחפשים דרכים להקטין את התופעה, שמן עם פחות קלציום ויותר מגנזיום מפחית את ההסתברות לתופעה.

וכן ערכו על זה מחקרים.

תמיד נוכל למצוא את האחד שטיפל בשמנים הכי זולים ולא קרה לו מעולם LSPI ,

ואת האחר שטיפל בשמנים הכי יקרים עם התקנים הכי חדשים

אבל בעליה קטנה לירושלים ביום חם הוא לחץ חזק בזמן שהמנוע היה על סל"ד נמוך.. והבוכנות נשברו..

https://www.oronite.com/about/news/low-speed-pre-ignition.aspx

Many factors have been demonstrated to impact low speed pre-ignition (LSPI), including: engine designs, fuel composition and lubricant composition. On the lubricant side, the most noticeable impact has been from the detergent chemistry. Oils with higher concentrations of calcium, which is found in many detergent systems, have been shown to increase the frequency of LSPI. The exact chemistry of the detergent is less important to LSPI than the calcium content. Conversely, magnesium-based detergents do not seem to promote LSPI. Although reducing calcium may seem like a solution to control LSPI, there may be other performance tradeoffs to consider. In addition, there are other additives that can also help reduce LSPI events. This provides an opportunity to formulate for robust LSPI performance, while maintaining the level of detergency needed to help keep engines clean and neutralize acids generated during combustion.

פורסם
מאיפה לך מה המומחיות שלי?

ואיפה נפנפתי בזה?

להפך אני משתמש לטובת הפורום .

אתה בכלל טוען הכל בחצי קלאץ' כך שתוכל תמיד לחזור ברוורס ולטעון שלא טענת כלום.

מאיפה לך מה מצמצם מה? מהרשת ? וויקיפדיה?

אז מה הטענה שלך שהשמן הנ"ל מצמצם את התופעה?

ומה הלאה?

איך זה מקדם את פות"ש שטיפל אצל היבואן שמכיר את הבעיה, וכבר מזמן משתמש בשמן הנ"ל!

ואם כבר כבודו מדבר על מחקרים - האם יש מחקר של יצרני מנועים שמדבר על צמצום LSPI על ידי שמן?

אני לא מכיר את המושג "חצי קלאץ'" אם ניתן להשתמש בשפה ברורה יותר אודה לך.

אני טוען אך ורק את מה שאני יודע. בנושא LSPI לדוגמה שמעניין אותי רבות

קראתי המון מאמרים במרשתת. לא יזיק לך לקרוא גם כן לפני שאתה קופץ עם התגובות

הילדותיות והמתנשאות שלך.

לשאלתך: באתרים של יצרני השמנים יש הסברים ברורים בנושא LSPI ותקן SN PLUS אשר מצמצם את התופעה.

קח לדוגמה הסבר מהאתר של קסטרול.

https://www.castrol.com/en_us/united-states/home/motor-oil-and-fluids/new-api-sn-plus-specifications.html

פורסם

מהמאמר הזה ניתן להבין מספר דברים:

1. הבעיה היא במנועים עצמם ולא בחומרי הסיכה שלהם. היצרנים הקטינו את המנוע והוסיפו לו מגדש טורבו על מנת להגביר את ההספק ולהקטין פליטות מזהמים. העומס הזה הוביל לכשל שמופיע בתנאים מסויימים. שיפור חומרי הסיכה הוא אחד הנסיונות שנועד לפתור או להקטין את הבעיה. גם אם זה יצליח להקטין את תופעת ההצתה המוקדמת, זה לא פותר אותה לחלוטין.

2. יש כאן כשל סידרתי בתכנון המנוע, וגם אם זה כשל שמופיע אצל כל היצרנים, אני לא רואה כיצד יצרן זה או אחר יכול לחמוק מלקחת אחריות על הבעיה. לדעתי, תיקון המנוע במקרים כאלה, אינו מספק, כי הבעיה נשארת.

פורסם (נערך)

שים לב שבמאמר הזה מדברים על חומרי הניקיון שנמצאים בשמן (detergent זה חומר נקיון ).

אין קשר לשימון ולחומרי הסיכה שנמצאים בשמן, חומרי הניקיון חודרים לתא הבעירה ובתנאים מסוייימים

לחץ גבוה לפני שהבוכנה הגיעה לסוף המהלך שלה ולפני שהניצוץ מהפלג מופיע .. הם גורמים לפיצוץ ,

ולכן הפחתת חומרי הניקיון מהשמן (לפחות את אלו שמובססים על סידן) מפחיתה את הסיכון...

עריכה אחרונה על ידי korola

• תוכן חדש...