Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2747 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
להזכיר לך איך בדיונים דומים שניהלנו בנושא הצגת את חריש או קציר כגן עדן על פני אדמות והמלצת לכולם לקנות שם. מה פתאום השתנה?

עזוב את קציר שהיא מקום מדהים ובמחיר שאתה קונה שם בית אתה יכול לרכוש גם מסוק ועדיין לא תגיע למחיר של דירת מחסן בתל אביב.

חריש תסבול מספר שנים מבעיות תחבורה עד שכל התכניות לסלילת כבישים שם יתבצעו, ואז היא תהיה השקעה טובה ונגישה תחבורתית.

היא הייתה פתרון דיור זול , זול מאוד לאלה שקפצו על העגלה ראשונים והיא נמצאת במיקום די מרכזי גם לאיזורי התעסוקה בצפון וגם למרכז.

גם בארה"ב של אמריקה אליה שלחת את פות"ש נוסעים ונוסעים ונוסעים לעבודה במשך שעות.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

• תגובות 48
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

סטיה קטנה מהנושא לטובת העניין של חריש.

אנחנו גרים כאן כבר כמה חודשים, לפי התכנון לתקופה קצובה של בערך שנה, בהחלטה יזומה כתוצאה מסיטואציה זמנית שנוצרה כך שהמגורים כאן היו פתרון מאוד נוח לנו.

המקום אפילו לא "חצי אפוי", ויישאר עיר רפאים חצי-מאוכלסת ואתר בניה ענק ככל הנראה למשך שנים.

כרגע לא זכורות לי בעיות מיוחדות לצאת מכאן בבוקר בכל שעה; עם זאת, בפעמים הספורות שחזרתי אחה"צ, בהחלט יש פקק ענק בירידה למחלף עירון, שהחלק הארי ממנו נובע מהתנועה מוואדי ערה. אין לי ספק שברגע שהעיר תתאכלס משמעותית, הבעיות יחמירו מאוד. ייתכן שהחייאת המסילה המזרחית בעוד X שנים תקל מעט על המצב.

כרגע ובעתיד הנראה לעין, חריש היא "מחסן שינה" פר אקסלנס, עם תכנון הכי שבלוני שייתכן, תקועה בשום מקום ללא שום פתרונות תחבורה ותעסוקה כרגע.

אני, אגב, הייתי נמנע מרכישת דירה כאן מסיבה אחרת לגמרי. השאלה הגדולה היא מי תהיה הקבוצה הדומיננטית בעיר מבחינת אכלוסיה, וכפועל יוצא האם העיר תתפתח לכיוון מודיעין, או לכיוון אלעד.

עריכה אחרונה על ידי קורן בן אשר

חזיר דיזל

פורסם
עזוב את קציר שהיא מקום מדהים ובמחיר שאתה קונה שם בית אתה יכול לרכוש גם מסוק ועדיין לא תגיע למחיר של דירת מחסן בתל אביב.

חריש תסבול מספר שנים מבעיות תחבורה עד שכל התכניות לסלילת כבישים שם יתבצעו, ואז היא תהיה השקעה טובה ונגישה תחבורתית.

היא הייתה פתרון דיור זול , זול מאוד לאלה שקפצו על העגלה ראשונים והיא נמצאת במיקום די מרכזי גם לאיזורי התעסוקה בצפון וגם למרכז.

גם בארה"ב של אמריקה אליה שלחת את פות"ש נוסעים ונוסעים ונוסעים לעבודה במשך שעות.

נגישות תחבורתית לא תהיה בחריש גם עוד 20 שנה וכבישים שיסללו במקרה הטוב ישפרו קצת את המצב למספר שנים.

אני שמח לשמוע שניתן לקנות בית בקציר במחיר של מחסן בתל אביב, אבל בפועל בית בקציר ישמש כמחסן לבני אדם והמחסן בתל אביב ישמש כבית.

בארה"ב נוסעים ונוסעים, אבל לפחות עושים זאת במכונית הרבה יותר זולה וחוזרים לבית הרבה יותר זול.

פורסם

אבל נוסעים יותר ולא תמיד הבית יותר זול. לגור בצנטרום של הפיילה יקר בכל העולם.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

מה שאני אוהב בתשובות של הכימאי שהם מבוססות על כלום.

בשקט בשקט שאף אחד לא שומע או רואה מתי היית בקציר ?

חצי שעה אתה בקיסריה אזור התעשיה, חצי שעה אתה באזור התעשיה של יוקנעם, 40 דקות אתה בכניסה לאזור התעשיה של אפק ועוד 15 דקות

ועד שתגיע ליעד שלך הכל בשעות הפקוקות .

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם
סטיה קטנה מהנושא לטובת העניין של חריש.

אנחנו גרים כאן כבר כמה חודשים, לפי התכנון לתקופה קצובה של בערך שנה, בהחלטה יזומה כתוצאה מסיטואציה זמנית שנוצרה כך שהמגורים כאן היו פתרון מאוד נוח לנו.

המקום אפילו לא "חצי אפוי", ויישאר עיר רפאים חצי-מאוכלסת ואתר בניה ענק ככל הנראה למשך שנים.

כרגע לא זכורות לי בעיות מיוחדות לצאת מכאן בבוקר בכל שעה; עם זאת, בפעמים הספורות שחזרתי אחה"צ, בהחלט יש פקק ענק בירידה למחלף עירון, שהחלק הארי ממנו נובע מהתנועה מוואדי ערה. אין לי ספק שברגע שהעיר תתאכלס משמעותית, הבעיות יחמירו מאוד. ייתכן שהחייאת המסילה המזרחית בעוד X שנים תקל מעט על המצב.

כרגע ובעתיד הנראה לעין, חריש היא "מחסן שינה" פר אקסלנס, עם תכנון הכי שבלוני שייתכן, תקועה בשום מקום ללא שום פתרונות תחבורה ותעסוקה כרגע.

אני, אגב, הייתי נמנע מרכישת דירה כאן מסיבה אחרת לגמרי. השאלה הגדולה היא מי תהיה הקבוצה הדומיננטית בעיר מבחינת אכלוסיה, וכפועל יוצא האם העיר תתפתח לכיוון מודיעין, או לכיוון אלעד.

בשני המקרים יהיה ערך לדירה.

אתה לא מכיר כנראה את התוכניות התחבורתיות לעיר חריש.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

השאלה היא מה בדיוק אתה מחפש, ומה יש לך להציע.

אם יש לך (/לאשתך) מקצוע בר ביקוש בארה"ב, ויש כבר אזרחות בתא המשפחתי (ולכן ניתן להשיג גרין קארד די בקלות) - בחירה באזורים מסוימים בארה"ב תספק לך עליה ניכרת באיכות החיים והרווחה, על חשבון קרבה למשפחה ולחברים.

מהמעט שאתה מספר, הייתי בודק טוב-טוב האם יש סיבה אמיתית וחזקה לעבור דווקא לקליפורניה, שהיא אחת המדינות היותר יקרות למגורים.

אם אתה שוקל זאת ברצינות, מציע לך להצטרף לאחת הקבוצות של ישראלים ברילוקיישן - אפשר למצוא שם מידע מאנשים שגרים באזור עליו אתה מעוניין ללמוד.

לדעתי האישית, הלא אובייקטיבית בעליל, המקומות ששווה לשקול הם אלו שנמצאים בתנופה (לא לפני, לא אחרי): לכן הייתי מדלג על ניו יורק, בוסטון, קליפורניה וסיאטל -ומתמקד יותר בטקסס, קולורדו, נורת' קארוליינה אורגון ופלורידה.

ספציפית, אוסטין (החמה) ובולדר (הקרה) השאירו רושם חזק. אם תרצה מידע נוסף על אוסטין, ממליץ על קבוצת ISRAELI AUSTIN FRIENDS בפייסבוק.

שיהיה בהצלחה

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

בהנחה שאנחנו באמת מעוניינים לבצע מהלך של הגירה. איך מתחילים בהנחה שאנחנו לא מצליחים לעבור לשם במסגרת רילוקיישן? מה אני עושה עם הדירה בעפולה (אני מניח שהתשואה בעפולה על שכירות היא כ-3 אחוז ולא יותר לכן לא ישתלם להחזיק אותה בשכירות), היכן חיים בארה"ב (אני אישית אוהב את הפינות השקטות ולא את החיים הדינמיים והלחוצים), מהם השלבים, חיפוש דירה או חיפוש אמצעי מגורים זמני בהתחלה (מוטלים למשל)?

יש לאשתי משפחה בקליפורניה שכבר מזמן לא בקשר וספק אם יסכימו לעזור לנו.

אדון שמוליק מיאטה,

אשתי אמריקאית. נולדה לנו בת בדצמבר 2016 והוצאנו לה אזרחות אמריקאיות בשגרירות בתל אביב מספר חודשים אחרי.

באוגוסט 2017 הגענו לניו-ג'רזי ושבוע אחרי התמזל מזלנו ואשתי קיבלה הצעת עבודה (עם ביטוח בריאות) מאונברסיטה במנהטן.

אני אתן את השני שקל שלי לגבי החיים כאן:

1. ביטוח בריאות - הדבר המרכזי שאתה צריך לדאוג לו. לצורך העניין, החברת ביטוח שלנו שילמה על ניתוח יום של תוספתן שעברתי שנה שעברה בסביבות ה-45,000 דולר... ברמת העיקרון כל חברה מעל 50 עובדים (אם אני לא טועה) מחויבת לספק תכנית ביטוח בריאות לעובדים שלה, ולכן אם אתה שואל אותי - אתה חייב לבוא מהארץ עם הצעת עבודה, או לחילופין ביטוח בריאות שאתה יכול לסמוך עליו עד שיש לך עבודה ביד.

2. בסטפמבר 2018 קיבלתי גרין-קארד - עצם העובדה שהבת אמריקאית הפך דברים להרבה יותר פשוטים. במילים אחרות, אני במקומך הייתי מתחיל לדאוג לזה כבר מהיום.

3. עלויות - שכירות של דירת 2 חדרי שינה בסיסית - 1900$ לחודש כולל ארנונה, ועד, הסקה ומים. גן ילדים מהמדרגה הראשונה - $1100 דולר לחודש (שמונה עד חמש). חשמל וגז - $20-40 דולר לחודש, תלוי בעונה. אינטרנט - $40 לחודש. טלביזיה - המון ערוצים חינמיים באוויר, עכשיו אנחנו רואים כל ערב נשואים פלוס :) כמובן שיש נטפליקס, אמאזון פריים וכו. רכב - 'השאלנו' רכב מההורים של אשתי, ולכן אני מניח שהחבר'ה כאן יוכלו לספק יותר מידע ממני. אתה חייב כאן רכב, אך מצד שני לוקח רק 45 דקות נסיעה להגיע למרכז מנהטן ברכבת.

4. קרדיט סקור - אתה יכול להיות גם ביל גייטס או ג'ף באזוס, אבל אף אחד לא יתן לך כרטיס אשראי, הלוואה, ליס או אפילו להשכיר דירה מתפרקת בלי שיש לך קרדיט סקור טוב. כרגע, אתה אפילו לא מופיע על הרדאר. אני מציע שאשתך כבר היום (אם בידיה SSN) תגיש בקשה ל Secured Credit Card ותתחיל לבצע עסקאות ע"מ שתופיע על פני הראדר ברגע שאתם כאן. אחרי 3-6 חודשים אפשר לבקש כרטיס אשראי רגיל, ולאחר מכן שאתה מקבל את ה SSN שלך תבקשו מהחברת אשראי להוסיף אותך בתור Authorized User כך שגם אתה תעלה מעל הראדר.

5. חיים באופן כללי - בהרבה יותר רגועים, שלווים, אחלה אנשים וקהילה. בניגוד לארץ הצרות כאן לא רודפות אחריך - אבל אם תחפש צרות, תמצא כאן אחלה צרות.

No worries 8)

פורסם

אני אמנם די טרי כאן אבל מהמעט שראיתי/חוויתי:

הצעת עבודה- לך או לבת זוג במצב שתיארת די קריטית. לא כייף להיות כאן ללא עבודה. לא כייף לעבור עם כל הכרוך בזה ולהתחיל לחפש עבודה. הוצאות המעבר הן גבוהות מאוד , הביטוח הרפואי שכנראה תצטרכו לשלם מכיסכם כשאין מעסיק יקר להחריד והנחיתה תהיה קשה מאוד.

בחירת מדינה- כמו שכבר נאמר כאן, יש הבדלים גדולים מאוד בין מדינה למדינה במזג האוויר, בעלות המחיה ועוד.. אני מניח שאם תיהיה הצעת עבודה קונקרטית זה די יקבע את המדינה.

לגבי זמנים על הכביש/ נסיעות- גם כאן מאוד משתנה מאיזור לאיזור אבל אתה יכול להבין שהקנה מידה הוא ממש לא ישראל ולכן הזמן שתבזבז בכבישים לא בהכרח יהיה נמוך יותר. אולי תיסע ללא פקקים(באזורים מסויימים) אבל המרחקים יהיו ארוכים יותר ברוב המקרים. באופן כללי מאוד מקובל כאן לנוע אחרי העבודה. החברה החליטה שצריך מטה חדש בטקסס? אין בעיה, אנשים אורזים מזוודות ומשפחות ועוברים. נסיעה של שעתיים לעבודה עבור הרבה אנשים כאן היא משהו רגיל לגמרי. ככה שאם אלו הדברים שמטים את הכף לטובת מעבר- רוב הסיכויים שכאן זה יהיה אותו הדבר במקרה הטוב.

פורסם

"רוב הסיכויים" זו הצהרה... בעייתית נקרא לזה. אתה מקיש מן הכלל אל הפרט.

הכל שאלה של היערכות, אם אתה מחליט שקומיוט זה פריוריטי עבורך, אתה יכול לבצע בחירותיך בהתאם. לכן אמרתי שמה שהכי חשוב לבצע זה ש"ב ותיאום ציפיות.

מה שטוב במצב של פותש זה שבהינתן גרין כארד, הגמישות שלך (ובהתאם: מרחב הבחירה) גבוה בהרבה מאשר מי שמבצע רילוקיישן דרך משרה וויזה ייעודית.

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

• אחראי פורום
פורסם
אתה חי באשליות.

מצטער לאכזב אותך, אבל באשקלון ושאר ערי הסביבה עוברים לגור מחוסר ברירה ולא מרצון. קונים דירה, שורפים 60 שעות בשבוע בנסיעות, עושים עוד דור שניצלים והיסטוריה חוזרת על עצמה.

תיאוריה של "התפתחות מרכזים מסחריים ותעסוקתיים בפריפריה" שפיתחת לעצמך לא עומדת במציאות ובאמת שלא חסר חומר בנושא. כל מה שצריך זה לקרוא קצת.

אתה ניזון מעיתונות היסטרית ומוטה.

המצב בשטח שונה לחלוטין.

יש תעסוקה בפריפריה, יש תקומה לעסקים קטנים, יש נהירה של חברות גדולות.

אני יודע מה אתה הולך לענות, אני לא מתכוון לסנגר בכוח על המקום שאני גר ועובד בו, אבל זה פשוט לא כמו שזה משתקף מכל מיני כתבות קיקיוניות.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם
"רוב הסיכויים" זו הצהרה... בעייתית נקרא לזה. אתה מקיש מן הכלל אל הפרט.

הכל שאלה של היערכות, אם אתה מחליט שקומיוט זה פריוריטי עבורך, אתה יכול לבצע בחירותיך בהתאם. לכן אמרתי שמה שהכי חשוב לבצע זה ש"ב ותיאום ציפיות.

מה שטוב במצב של פותש זה שבהינתן גרין כארד, הגמישות שלך (ובהתאם: מרחב הבחירה) גבוה בהרבה מאשר מי שמבצע רילוקיישן דרך משרה וויזה ייעודית.

מסכים, אבל את התיעדוף הזה הוא יכול לעשות גם בארץ.הכוונה שלי היא שאם זה הדבר שיטה את הכף לטובת מעבר, לא בטוח בכלל שהמצב שלו כאן יהיה שונה. נכון שאפשר לגמרי במיוחד עם הגמישות של גרין קארד אבל זה דורש המון הוצאות ואפשרות לגמרי ריאלית להיות ללא תעסוקה x זמן+ הוצאות מעבר+ ביטוח בריאות שצריך לשלם מהכיס (וממש לא הייתי מקמבן ביטוח נסיעות מהארץ לתקופה הראשונית כשיש ילדים בתמונה) הופכים את התמונה להרבה פחות אטרקטיבית לפחות מנקודת המבט שלי

פורסם
(1)מסכים, אבל את התיעדוף הזה הוא יכול לעשות גם בארץ.

...

(2)אפשרות לגמרי ריאלית להיות ללא תעסוקה x זמן+ הוצאות מעבר+ ביטוח בריאות שצריך לשלם מהכיס (וממש לא הייתי מקמבן ביטוח נסיעות מהארץ לתקופה הראשונית כשיש ילדים בתמונה) הופכים את התמונה להרבה פחות אטרקטיבית לפחות מנקודת המבט שלי

1. אבל עם פשרה גדולה בנוגע לאיכות חיים / רווחה, מה שלמיטב הבנתי די עמד מאחורי פתיחת השרשור

2. צודק לחלוטין, בלי תכנון מקדים מעבר כזה עלול להיות חרב פיפיות

בכלליות, יצא לי לראות הרבה אנשים עם מנטליות של "ברגע שאני מהגר - *פוף* - כל הבעיות נפתרות", וזו (כמובן) שטות. אם אתה מבצע מהלך כזה בלי מחקר מקדים, בלי להיות מוכן מראש, ובעיקר בלי להבין למה אתה נכנס - אתה עלול לגלות שזה לא בדיוק עובד ככה..

אבל, וזה אבל גדול, אם אתה עושה את זה בצורה מושכלת אתה לגמרי יכול להכפיל/לשלש/לרבע את הפוטנציאל שלך, ורמת החיים, די בזריזות.

פורסם

ושלא יובן אחרת, אני כאן ולפחות בנקודת זמן הזאת לגמרי בעד כשיש את האפשרות וגרין קארד הוא ה-אפשרות. פות"ש קח את הזמן, תלמד את הנושא טוב כדי שתדע לאן אתה נכנס. אם במהלך הזמן הזה תוכל למצוא לך/אשתך מקום עבודה ש"יחכה" לכם -מעולה. באופן כללי לגבי המיקום -הייתי מתמקד במקומות זולים יחסית עם קהילה ישראלית אשר יקלו על הנחיתה(אהמ.. טקסס).

ממליץ לקרוא והרבה בפורום תפוז ואם יש משהו שאוכל לעזור אתה מוזמן לפנות בפרטי.

• תוכן חדש...