Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2747 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חברה,

בתקופה האחרונה (בעיקר אחרי הסיוט שעברנו עם כל נושא האזרחות האמריקאית של אשתי) אני חושב על אופציית ההגירה לארה"ב. הייתי נגד הגירה לכל מדינה שהיא (בעיקר לארה"ב) אבל אני כבר מגיע לשלב שאני לא יכול להכיל יותר את המצב כאן בארץ (אני מניח שרובכם גם כן מרגישים שמשהו באווירה ובתחושה כאן שהם לא טובים).

עכשיו לעובדות.

אנחנו תושבי מעלה אדומים שחיים בשכירות. אנחנו נשואים עם ילדה בת שנתיים ו-4 חודשים. לצערי כבר חתמנו ושילמנו כ-20 אחוז על דירה בעפולה לטובת מגורים (כן, אנחנו מתכננים לעבור לשם בעוד מספר חודשים עד שנה), בזמן הכי לא נכון (שוק קפוא, משכנתאות מתייקרות והכל מתחיל להיות בגדר הימור עם סיכון גבוה). אני אמשיך לעבוד בירושלים (כנראה כבר הולך להיות לי סידור של יומיים עבודה בצפון והשאר בירושלים) ואשתי עתידה למצוא עבודה באזור עפולה. אשתי אזרחית ארה"ב ואני נולדתי כאן לילדה אין אזרחות ארה"ב עדיין. אני עובד בתחום התקשורת נתונים ואשתי היא פקידת רכש באחת החברות שמתעסקות בתחום הרפואה (אין לה השכלה פורמלית בנושא).

זה נכון לעכשיו.

בהנחה שאנחנו באמת מעוניינים לבצע מהלך של הגירה. איך מתחילים בהנחה שאנחנו לא מצליחים לעבור לשם במסגרת רילוקיישן? מה אני עושה עם הדירה בעפולה (אני מניח שהתשואה בעפולה על שכירות היא כ-3 אחוז ולא יותר לכן לא ישתלם להחזיק אותה בשכירות), היכן חיים בארה"ב (אני אישית אוהב את הפינות השקטות ולא את החיים הדינמיים והלחוצים), מהם השלבים, חיפוש דירה או חיפוש אמצעי מגורים זמני בהתחלה (מוטלים למשל)?

יש לאשתי משפחה בקליפורניה שכבר מזמן לא בקשר וספק אם יסכימו לעזור לנו.

מנסה לחפש את התשובות כאן לפני שאני בודק במקומות אחרים. אשמח לענות על עוד שאלות.

תודה

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

• תגובות 48
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מקריאה מרופרפת ומזיכרון רופף של שרשורים קודמים - אין שום קשר בין המצב בארץ להרגשה שלכם. אתה, ולא אף אחד אחר, הכניס את עצמו לקלחת משוגעת של קניית דירה ללא הון סביר במקום שלא קשור לכלום עם חלומות של נסיעות 3-5 פעמים בשבוע בקו עפולה-ירושלים.

תוסיף לזה ילדה קטנה, שזה מלחיץ בפני עצמו בלי קשר למצב הכלכלי, ורעיונות לא מוגדרים של הבטחה לא ממומשת של איזה חלום אמריקאי רחוק, וקיבלת סלט.

לגבי הרעיון ההזווי של עפולה - כבר הגיבו לך והמשכת בכל זאת. אפשר להאשים את ה"מצב" בארץ בכל דבר, אבל בחיאת זומזום.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אווירה ותחושה זה משהו שאפשר לשנות בעצמך, רק רוצה לציין את זה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

כולם מכירים את דעתי המתנגדת להגירה. לכן לא ארחיב.

אנסה לפשט לך קצת את החיים כאן

תישאר לגור בשכירות במעלה אדומים, השכר את הדירה בעפולה, ככל שיהיה פער סביר בין תשלום המשכנתא לתשלום שכר הדירה , החזק מעמד, אתה חוסך.

תראה שאינך מסוגל לכך תמכור את הדירה כאשר יתאפשר מהבחינה החוזית.

בדוק גם את האפשרות להחזיר את הדירה לקבלן, תראה מה הנזק שנגרם לך מכך.

ותלכו להצביע בבחירות הקרובות

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

בכל מקום יש קשיים ותמיד מבחוץ הדברים נראים יפים יותר.

אתן תגיע לארה"ב בלי מקצוע, בלי אזרחות (אתה), בלי קשרים ובלי כלום. גם שם כסף לא צומח על העצים וגם שם לא קל.

אם הסיבה להגירה היא חוסר רצון לחיות פה כי המקום לא מתאים לכם מנטלית או מנכל זיבה אחרת זה לגיטימי אבל אם בגלל שקשה אז תתמודד ותילחם על הבית שלך במקום לברוח למקום לא שונה בהרבה.

בקשר לעפולה, תשכיר ותשכור.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

תחושות זה דבר אישי, תנסה להפריד אותם מהעובדות. העובדות אמורות לקבוע את התחושות ולא להיפך.

אני כן חושב שהאווירה בארץ לא טובה כרגע, יש מתיחות תמידית שנובעת מאיום מלחמה כזאת או אחרת עם שכנינו, הקצנה בשיח בין קבוצות שונות ורמה ירודה במיוחד של פוליטיקאים. דווקא מבחינה כלכלית לדעתי המצב בארץ די טוב, עם אנומליה בתחום הדיור והרכב.

פורומים להגירה יש הרבה, יש גם כאן מספר חברים שעשו את המהלך. אם תחליטו לללכת על זה, חשוב להיות ריאליים. בחו"ל תמיד תהיה מהגר. התרבות, הבדיחות, הניואנסים - יעברו הרבה שנים עד שתצליח להתחבר לזה אם בכלל. סתם דוגמא, לרוב בארצות הברית, הקשר עם הילדים מתרופף מאוד אחרי שהם יוצאים מהבית. המרחקים גדולים והתרבות היא כזו שנפגשים פעם בשנה בחגים. ברור שזה לא חייב להיות ככה, אבל זה מה שלרוב קורה.

מבחינה כלכלית כנראה שיש מדינות שיותר קל בהם. אפשר להתפרנס לא רע גם ממקצועות שלא דורשים תואר. הממשלה פחות דוחפת את היד לכיס של האזרח ואם כן אז גם התמורה בהתאם. היחס בין המס שהממשלה גובה לבין התמורה שהיא נותנת, די גרוע בישראל.

אמרת שאתה מחפש דווקא את הפינות השקטות, זה יכול להיות כיף בהתחלה אבל אחרי כמה שנים זה יכול לשעמם ברמות. כמובן שגם אפשרויות התעסוקה במקומות כאלו מצומצמות יותר.

בקיצור, אתה צריך לעשות חושבים עם עצמך ועם האישה בעיקר, זה לא החלטה שלוקחים ברגע, עדיף שזה יתבשל תקופה ארוכה. תבין מהן הסיבות שמעוררות אצלך את הרעיון הזה - תחושת ביטחון, פרנסה קשה, אחר? הכי חשוב שתהיה ריאלי ותבין מהי המציאות גם פה וגם "שם" כדי שלא תתאכזב בהמשך.

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

פורסם (נערך)

תישאר לגור בשכירות במעלה אדומים, השכר את הדירה בעפולה, ככל שיהיה פער סביר בין תשלום המשכנתא לתשלום שכר הדירה , החזק מעמד, אתה חוסך.

ומה יצא לו מזה בדיוק?

בתסריט הראשון הוא נשאר לגור במעלה אדומים ומשכיר את הדירה בעפולה יחד עם עוד אלף ואחד חכמולוגים שחשבו לנצל את מחיר למשתכן במטרה לקפוץ לשוק הנדל"ן בכובע של משקיעים. אני אתפלא אם השכירות שהוא יגבה תספיק לכסות את המשכנתא בטווח ארוך.

בתסריט השני הוא סופג קנס, מציל (אולי) חלק מההון העצמי וממשיך לגור בשכירות במעלה אדומים.

בתסריט השלישי הוא בולע את השמן קיק, משכיר את הדירה 5 שנים, ממשיך לגור במעלה אדומים ומעיף את הדירה בהזדמנות הראשונה שתהיה לו, אבל אז הדירה תיכנס לשוק מוצף כי גם שאר החכומולגים ינסו למכור את הנכס.

במישור של מגורים בישראל האופציה הכי סבירה בעיניי היא דווקא לעבור לגור בעפולה, לעבוד יומיים בשבוע בצפון ובשאר הימים בירושלים ולנסות להסתדר עם רכב אחד במשפחה. אשתך תמצא משהו באזור עפולה ואולי גם אתה תמצא משהו באזור גם במחיר של ירידה מסוימת בשכר, אבל מצד שני תגור בדירה חדשה בבעלותך ולא תבזבז 60 שעות בחודש על נסיעות.

במישור של ניסיון הגירה - למה לא. אשתך אזרחית. אתה תוכל להתאזרח בארה"ב. תנסו. במקרה הכי גרוע תחזרו תוך 2-3 שנים.

עריכה אחרונה על ידי ChemGuy85
פורסם

גם אם שכר הדירה יכסה 95% מהמשכנתא עדיין הוא מרויח בסוף התקופה דירה.

פורסם

אני כן חושב שהאווירה בארץ לא טובה כרגע, יש מתיחות תמידית שנובעת מאיום מלחמה כזאת או אחרת עם שכנינו, הקצנה בשיח בין קבוצות שונות ורמה ירודה במיוחד של פוליטיקאים.

מתיחות תמידית מאיום מלחמה - תמיד היה.

הקצנה בשיח בין קבוצות שונות - תמיד היה. דוגמא מעניינת שלא כולם מכירים: בשנת 1957 זרקו רימון בכנסת (קישור). וכמובן יש עוד עשרות דוגמאות אחרות.

רמה ירודה במיוחד של פוליטיקאים - תמיד היה. אני יכול לתת עשרות דוגמאות משנות השבעים, השמונים והתשעים.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם
מקריאה מרופרפת ומזיכרון רופף של שרשורים קודמים - אין שום קשר בין המצב בארץ להרגשה שלכם. אתה, ולא אף אחד אחר, הכניס את עצמו לקלחת משוגעת של קניית דירה ללא הון סביר במקום שלא קשור לכלום עם חלומות של נסיעות 3-5 פעמים בשבוע בקו עפולה-ירושלים.

תוסיף לזה ילדה קטנה, שזה מלחיץ בפני עצמו בלי קשר למצב הכלכלי, ורעיונות לא מוגדרים של הבטחה לא ממומשת של איזה חלום אמריקאי רחוק, וקיבלת סלט.

לגבי הרעיון ההזווי של עפולה - כבר הגיבו לך והמשכת בכל זאת. אפשר להאשים את ה"מצב" בארץ בכל דבר, אבל בחיאת זומזום.

לא זכור לי שרשמתי בעבר על עפולה, אולי רשמתי על קצרין בזמנו.

מה המקצוע שלך?

כיום אני מנהל צוות תקשורת במשרד ממשלתי ואני מתכוון להמשיך בתחום או שהאופציה השנייה היא לחזור לתחום הרכב.

ביטול עסקה הוא כ-10%, שהם 118,000 ש"ח.

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם

שמוליק, לעניות דעתי, בסיטואציה הספציפית שלכם כדאי לשקול מעבר לארה״ב רק אם זה במסגרת רילוקיישן של בן הזוג שהוא ״מפרנס עיקרי״, מכיוון שזה לתקופה מוגדרת מראש, כולל ג׳וב מובטח (גם אחרי החזרה לארץ, שזה חשוב מאוד), לפעמים גם עזרה במציאת תעסוקה לבת הזוג ולא מעט עזרה בהתאקלמות. מכיוון שלא נשמע שזה אפשרי - הייתי (אישית) מוותר.

בלי קשר הייתי כן חושב טוב איך לפתור או לשפר את סיטואציית הדירה בעפולה (שהוא אורתוגונלי לגמרי להחלטה אם לבצע הגירה), מכיוון שמניסיוני, יהיה לך מאוד קשה לתחזק קריירה בירושלים תוך כדי מגורים בעפולה, עם כל ההקלות שאתה (חושב כרגע ש)תקבל. אפילו אם תחזיק מעמד מבחינת נסיעות וכו׳ (לא פשוט, עם תינוקת בבית) זה יפגע קשות ביכולת שלך להתפתח בעבודה ובזמן האיכות שלך עם המשפחה, ובין אלה לבין הנסיעות השוחקות - יווצר תסכול רב אצלך ואצל בת זוגתך.

כל זה, כאמור, מניסיון.

פורסם
גם אם שכר הדירה יכסה 95% מהמשכנתא עדיין הוא מרויח בסוף התקופה דירה.

המון דירות בעפולה נרכשו במסגרת מחיר למשתכן על ידי כל מיני חכמולוגים שחשבו שימסרו את הדירה להשכרה לפשוטי עם בפריפריה בזמן שהם חיים את החיים "הטובים" במרכז, מכסים את המשכנתא על ידי שכירות ובעתיד יגזרו קופון מעליית מחיר הכנסים.

ריבוי דירות להשכרה יוריד את מחירי השכירות ובעתיד גם את מחיר הנכסים.

פורסם
המון דירות בעפולה נרכשו במסגרת מחיר למשתכן על ידי כל מיני חכמולוגים שחשבו שימסרו את הדירה להשכרה לפשוטי עם בפריפריה בזמן שהם חיים את החיים "הטובים" במרכז, מכסים את המשכנתא על ידי שכירות ובעתיד יגזרו קופון מעליית מחיר הכנסים.

ריבוי דירות להשכרה יוריד את מחירי השכירות ובעתיד גם את מחיר הנכסים.

מה שאתה מתעלם ממנו זה שגידול האוכלוסייה (והיא תגדל. הדירות לא יעמדו ריקות) גורר תנופת פיתוח גם בשירותים וגם בהיצע העבודה.

כשיש תושבים והקרקע עדיין לא קופצת מגיעה גם תעשייה וכל האיזור נותן קפיצה גם במחירים כי עם הפיתוח גם הביקוש גדל. כמעט כל ערי הפריפריה עברו את התהליך הזה.

• תוכן חדש...