Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2772 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• אחראי פורום
פורסם

כלב צריך יחס ותשומת לב. אפשר להזניח כלב גם בגינה של 100 מ"ר וגם בדירה של 20.

הילדים שלי רוצים כלב ואני גידלתי רוב חיי, אבל הם קטנים מדי ועד שלא אדע שיש להם יכולת להעניק טיפול ראוי, אני לא מתכוון לאמץ חיה שתהיה אומללה.

יש המון אנשים שמביאים בע"ח הביתה ומתייחסים אליו כמו עציץ. אז למה??

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)
הבעיה שהכלב נעול בין 4 גדרות שאמנם השטח קצת גדול יותר מדירה אך אין בו שום אינטרקציה מעבר לעוברים ושבים שכלבים לרוב נובחים עליהם כדי לקבל קצת אינטרקציה וכלב שנמצא באותה הגינה כול הזמן לא ימצא לעצמו עיסוק ויצא מתוסכל.

עדיף בהרבה לגדל כלב (גם גדול) בדירה מאשר בחצר מכיוון שכך הוא נמצא עם ה"להקה" שלו ותמיד קורים דברים בסביבה שמעסיקים אותו ואפשר לשחק עם כלב גדול גם בדירה קטנה (מניסיון) וכדי להתרוצץ מוציאים אותו לטיולים בכול מקרה בגינה הוא לא מתרוצץ מכיוון שאין לו עם מי או עם מה.

אם אין בדירה אף אחד רוב היום והוא לבד ומשועמם, לפחות שיהיה משועמם בחצר ששם יש יותר גירויים.

זה שהכלב גר בחצר, לא אומר שיוציאו אותו לפחות טיולים או יתנו לו פחות תשומת לב מכלב שגר בדירה.

וכן, מי שאין לו זמן להיות עם הכלב, עדיף שלא יקח כלב.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)
כלב צריך יחס ותשומת לב. אפשר להזניח כלב גם בגינה של 100 מ"ר וגם בדירה של 20.

הילדים שלי רוצים כלב ואני גידלתי רוב חיי, אבל הם קטנים מדי ועד שלא אדע שיש להם יכולת להעניק טיפול ראוי, אני לא מתכוון לאמץ חיה שתהיה אומללה.

יש המון אנשים שמביאים בע"ח הביתה ומתייחסים אליו כמו עציץ. אז למה??

בדיוק בגלל זה אימצנו חתול ולא כלב. אמנם גם חתול זקוק לתשומת לב, אבל במיוחד בגזע שבחרנו אין שום בעיה עם זה..

לגבי האסקי, לפי מה ששמעתי אלא כלבים שדורשים פעילות רבה במשך היום, לנעול אותו בגינה ולשכוח ממנו זה התעללות. ואם בקיץ לא יתנו לו להיכנס פנימה או לא יעשו לו הצללה לפחות, אז זו כבר התעללות קשה.. גם אני חלמתי על כלב כזה, אבל ירדתי מזה כי אין לי שום אפשרות לדאוג לו ל-entertainment שיספק אותו.

עריכה אחרונה על ידי arco1
פורסם (נערך)
אם אין בדירה אף אחד רוב היום והוא לבד ומשועמם, לפחות שיהיה משועמם בחצר ששם יש יותר גירויים.

זה שהכלב גר בחצר, לא אומר שיוציאו אותו לפחות טיולים או יתנו לו פחות תשומת לב מכלב שגר בדירה.

וכן, מי שאין לו זמן להיות עם הכלב, עדיף שלא יקח כלב.

זה לא נכון. מי אמר ש"גירויים" זה טוב? כלב שנמצא בחצר מול שער שעוברים מולו אנשים כל הזמן נכנס למוד "שמירה" ומרגיש צורך לשמור על הטריטוריה שלו (כל כלב, לא משנה איזה. החל מכלבי שמירה "שנועדו" לשמירה ועד לפקינזים קטנים ולא מזיקים). זה מכניס אותו לסטרס מיותר.

הכלב שלי, שהכי ידידותי בעולם (גם לכלבים וגם לאנשים), כשהוא בחצר, נובח על כל דבר שעובר מול השער - כלבים אחרים (גם כאלו שהוא משחק איתם [שזה בערך כולם]*), ילדים, קשישים, הכל. אז כשהוא נשאר לבד - הרבה יותר טוב בשבילו להשאר בתוך הבית. כי כשהוא בתוך הבית הוא פשוט ישן רוב היום. אם הוא בחוץ הוא בדריכות תמידית. בחצר הוא נמצא רק כשאנחנו איתו בבית. אז מה עדיף?

*אנקדוטה - פעם אחת הכלב שלי שיחק עם כלב כלשהו בפארק ליד הבית. אני והבעלים של הכלב עושים את אותה הדרך הביתה כשהבית שלי נמצא בדרך לבית שלו. הכלבים משחקים גם תו"כ ההליכה הביתה. משחקים משחקים, מגיעים כמה מטרים לפני הבית שלי, הכלב שלי קולט שהגענו ל"טריטוריה" ומתחיל לנהום על הכלב השני (אחרי ששיחק איתו חצי שעה + כל הדרך הביתה).

עריכה אחרונה על ידי Blaz00r
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

הכלבה של ההורים שלי לא נובחת על אף אחד שעובר בחוץ, והיא בחצר רוב היום. היא ישנה במלונה שלה או במקום עם שמש איפה שמתחשק לה. אנשים שעוברים לא מזיזים לה. הפעמים היחידות שהיא נובחת זה כשהיא שופכת את המים שלה וצריך למלא לה מחדש או כשהיא רואה שמישהו בא להיכנס לבית, ואת זה גם כלב שנמצא בפנים עושה. כשמכניסים אותה הביתה היא רוצה לצאת אחרי 10 דקות.

תלוי למה מרגילים את הכלב.

פורסם

אתה לא יכול "להרגיל" את הכלב כי זה אינסטינקס ויצר להגן על הטריטוריה שלו. ולצורך העניין הכלב שלי מאולף ברמה שאני הולך איתו כבר שנים בלי רצועה והוא ממושמע בחוץ ב-100% גם אם עובר כלב/חתול ברחוב. הוא גם יודע בעצמו שאנחנו לא אוהבים שהוא נובח על מי שעובר בחוץ ולפעמים שאנחנו איתו בחוץ יוצאת לו נביחה ואז הוא תופס את עצמו ועוצר לבד.

גם כל הכלבים האחרים ברחוב שלי (לפחות 10 בתים שאני זוכר) מתנהגים אותו דבר, אין אחד שלא נובח כשעוברים ברחוב מול השער. רועים גרמנים, פודלים, מלטזים, כולם. אולי זה עניין של מיקום ואופן הגירוי, אבל זה לפחות הנסיון שלי.

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

עובדה, היא כן התרגלה. לכל כלב יש אופי אחר.

כשהיתה גורה היא היתה רק במרפסת (גדולה) וכשגדלה עברה לחצר. אף פעם לא היתה רגילה להסתובב בתוך הבית והנה, היא מעדיפה להיות בחוץ בלי לנבוח ולהפריע.

אני לא מאלף כלבים מקצועי וגם ההורים שלי לא, רק משתף מה שאני מכיר.

כשחושבים על זה, המרפסת מרוחקת מהרחוב ולא רואים משם אף אחד. החצר מונמכת מהרחוב 10 מ' בערך, אולי זה משפיע. למרות שכלבים קולטים אחד את השני מרחוק גם בלי לראות.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

• תוכן חדש...