Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

עזרה בזיהוי - CJ6 או CJ7?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7750 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

במהלך חיפושיי אחרי מועמד ראוי, מצאתי את האקזמפלר שבתמונה.

הרכב יוצר בתע"ר - רק לא ידעתי שיוצרו שם ג'יפים אחרים מ CJ8.

ועכשיו נותרה ההתלבטות - זה CJ6 או CJ7?

CJ6-7.jpg

פורסם

זהו CJ-6 .

לידיעתך.

LOTUS ELAN PLUS 2 S130 1972, MG MIDGET 1963

CJ-7 GOLDEN EAGLE 1978, טילון ICM 1960,1962,1959....אופנוע "צבי"

וספה 1957, 1959,1963 ..."גיפ'" פורד GPW 1943..ב ס א WM20 1940 ועוד..

פורסם

אנצל במה זו כדי לשאול:

מה ההבדלים בין ה cj3, 5, 6, 7, 8 ?

האם רק האורך או גם תצורת המנועים/נפחים ?

מהאינטרנט קיבלתי הפעם רק סלט.

תודה.

אודי.

Ford Taunus GXL 2300 v6 ידנית 1972 - [][ ]O=o=O[ ][]

Ford Fiesta CL 1988

CJ8s 1987 O|||||||O

Ford Focus Estate 2.0 2010

פורסם

זהו CJ-8 מקוצר

CJ-6 מקוריים בארץ תמצא בודדים.

ניתן לזהות את ה CJ-6 המקוריים על פי מפתן הדלתות החצי מעוגל שלהם (בדומה ל CJ-5)

כפי שאפשר לראות בתמונה שלך,

מפתן הדלת של הג'יפ הוא ישר, משמע זהו CJ-8 מקוצר

ואם יורשה לי להוסיף- ע"פ הצבע והאיבזור הכללי- יוצא משרד הביטחון.

-ארז-

פורסם
זהו CJ-8 מקוצר

CJ-6 מקוריים בארץ תמצא בודדים.

ניתן לזהות את ה CJ-6 המקוריים על פי מפתן הדלתות החצי מעוגל שלהם (בדומה ל CJ-5)

כפי שאפשר לראות בתמונה שלך,

מפתן הדלת של הג'יפ הוא ישר, משמע זהו CJ-8 מקוצר

ואם יורשה לי להוסיף- ע"פ הצבע והאיבזור הכללי- יוצא משרד הביטחון.

-ארז-

אין דבר כזה CJ8 מקוצר.

ה CJ5 המקורי היה עם מרווח סרנים של 81-84 אינטש. ה CJ6 יצא באותה תקופה, אך עם מרווח סרנים של 101-104 אינטש. מאחורי הסרן האחורי היה אותו מרחק כמו בחמש.

ב 1977 יצא ה CJ7 שהיה לו מרווח סרנים גדול מהחמש אך קטן מהשש. ב 1981 יצא ה CJ8 שהיה לו מרווח סרנים זהה לשש עם תוספת אורך מאחורי הסרן האחורי.

לצורת סף הדלת אין קשר לדגם - ב 1977 שינו לכל הדגמים את הדלת כדי לאפשר כניסה ויציאה נוחים יותר.

בארץ הורכבו CJ מדגמים שונים לאורך השנים, וכרגיל הם אינם תואמים את השנתונים בחו"ל כי תע"ר נהגו להזמין מלאים ולהרכיב מהם עד לסיומם. כך יוצא שג'יפ שהורכב בארץ ב 1976 למשל, זהה בהרבה מחלקיו ל 1974. ה CJ6 הורכב בארץ במקביל ל CJ8 עד שנת 1991.

סיכום לפי גודל עולה למבולבל:

CJ5 - הכי קצר

CJ7 - הבא אחריו

CJ6 - גדול מהשבע במרחק בין הסרן הקדמי לאחורי

CJ8 - גדול מהשש במרחק אחרי הסרן האחורי.

נמרוד

פורסם

נמרוד ארז התכוון באומרו CJ-8 מקוצר לכך שנהוג בארץ לרכוש CJ-8 ולקצרו מאחורי הסרן האחורי (משמע מקצרים את הסרח העודף מאחורי הסרן האחורי - בכדי להופכו ליותר קל/עביר/יפה).

בכל מקרה מעבר לסרח העודף - אני איני מכיר הבדלים בין ה-CJ-6 הישראלי לבין ה-CJ-8 הישראלי.

פורסם
נמרוד ארז התכוון באומרו CJ-8 מקוצר לכך שנהוג בארץ לרכוש CJ-8 ולקצרו מאחורי הסרן האחורי (משמע מקצרים את הסרח העודף מאחורי הסרן האחורי - בכדי להופכו ליותר קל/עביר/יפה).

בכל מקרה מעבר לסרח העודף - אני איני מכיר הבדלים בין ה-CJ-6 הישראלי לבין ה-CJ-8 הישראלי.

אני חושב שהוא דווקא התכוון לכך שהחל משנה מסוימת נהגו לרשום בתע"ר את ה CJ6 בלוחית היצור כ CJ8-S כאשר S פירושו short. לי היתה CJ6 כזו מודל 1990. בכל מקרה לצורת הדלתות אין קשר לדגם כפי שכבר ציינתי.

נמרוד

פורסם

www.jeepolog.com

ישנו דיון ממצה שם על הנושא הזה בדיוק מהעבר.

אם לא הייתי בטוח לא הייתי אומר.

ולמקרה שלא הובנתי- אכן התכוונתי ל CJ8S

(CJ-8 ארוכים שקוצרו מעבר לסרן האחורי שלהם)

ואציין

גם אם כתוב לך ברשיון CJ-6 (כמו אצלי לדוגמא), ויש לך מפתן דלתות ישר, זהו CJ-8 מקוצר. תרצה או לא.

CJ 6 מקורי- מגיע עם מפתן דלתות מעוגל.

להלן:

1968_CJ6_Pictures003.jpg

זהו CJ-6 מקורי.

-ארז-

פורסם

ארז - למיטב ידיעתי ה-CJ-6 שיוצרו בארץ יוצרו (בשנות ה-80 לכל הפחות) עם מרכב שבחלקו העליון (היכן שמחובר הברזנט) - הוא דווקא בסיגנון ה-CJ-7 . ומכאן שה-CJ-6 שיוצרו בארץ הם ייחודיים לעולם (מרכב של CJ-7 רק מאורך).

התמונה שהבאת אומנם של CJ-6 מקורי (אפילו 4 צילינדר לפי מיקום מיכל הדלק), ומכאן השוני בפתח הדלת כפי שציינת. למיטב ידיעתי ה-CJ-8 וה-CJ-6 היו בארץ (אני מדבר על המרכבים ה"ישראליים") זהים למעט אורכם.

פורסם

גם אם כתוב לך ברשיון CJ-6 (כמו אצלי לדוגמא), ויש לך מפתן דלתות ישר, זהו CJ-8 מקוצר. תרצה או לא.

CJ 6 מקורי- מגיע עם מפתן דלתות מעוגל.

ארז,

צריך להבדיל בין כמה דברים.

CJ5/6/7/8 הן הגדרות של אורך. אין שום יחוד אחר.

צורת מפתן הדלת, שמשה, מתגים, רוחב סרנים, מנועים, קפיצים ועוד ועוד ועוד הם כולם פונקציה של שנת היצור והבעלים של המותג "Jeep".

אין ולא היה דבר כזה " CJ8 מקוצר ". אם הוא באורך של CJ6 אז הוא...CJ6. הרכב היחיד שיכול להקרא CJ8 מקוצר הוא אחד שבעליו קיצר אותו כפי שירון ציין. ל CJ6 בתמונה שהבאת יש מפתן מעוגל כי יוצר לפני 1977. אם היה מיוצר אחרי, היה לו מפתן מרובע ועדיין היה נקרא CJ6 ע"י היצרן בארה"ב.

נמרוד

פורסם
ארז,

צריך להבדיל בין כמה דברים.

CJ5/6/7/8 הן הגדרות של אורך. אין שום יחוד אחר.

-נכון-

צורת מפתן הדלת, שמשה, מתגים, רוחב סרנים, מנועים, קפיצים ועוד ועוד ועוד הם כולם פונקציה של שנת היצור והבעלים של המותג "Jeep".

-גם נכון-

אין ולא היה דבר כזה " CJ8 מקוצר ".

-תתפלא. בישראל- יש. שאצרף לך צילום רשיון של CJ8S ישראלי? אתה חיי בארץ הקומבינות. ותע"ר- המציאו את הCJ8S.-

אם הוא באורך של CJ6 אז הוא...CJ6.

-בחו"ל אולי-

הרכב היחיד שיכול להקרא CJ8 מקוצר הוא אחד שבעליו קיצר אותו כפי שירון ציין.

-או לחילופין- CJ8 מקוצר שייצר מפעל הרכבה בנצרת הקרוי תע"ר. ישראל כבר אמרנו?-

נמרוד

-ארז-

פורסם

אני אוסיף את דעתי לבלאגן...

ה8 יוצר בשתי תצורות מרכב- ארוך וקצר.

בסיס הגלגלים בשניהם זהה- 104".

ההבדל הוא רק באורך השלוחה האחורית.

בעקרון, הג'יפים שתע"ר הרכיבו מ83 נרשמו כCJ8, אבל מדובר בעקרון בלבד, כי יש המון יוצאים מהכלל, היות ותע"ר רכשו קיטים שונים ומשונים לאורך השנים.

"נקודת המפנה" בין ה6 ל8 היא בצורת מפתן הדלת ורוחב הסרנים.

יש 6 עם מפתן מרובע, אבל אני עוד לא ראיתי 6 עם מפתן מרובע וסרנים רחבים (איך אני יודע שהסרנים בתמונה רחבים? יש כנפונים)

אסף.

• תוכן חדש...