Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

טויוטה פריוס, או משהו דומה בלי קרינה

MG1
שימו לב! השרשור הזה בן 2071 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

היי,

אני מנסה לעשות מחקר כבר כחודש ולא מגיעה למסקנות, אשמח אם תוכלו בבקשה לחוות דעה ולעזור לי.

אני סטודנטית, מתכננת לנסוע ביום עד 40 ק"מ, בד"כ פחות (נגיד 15-20 אלף ק"מ בשנה למקרה שיעלה הקילומטראז' בעתיד). מסגרת התקציב היא עד 30,000 שקלים, עדיף פחות.

בראש ובראשונה חשובה לי הבטיחות, אין לי שום רצון להתפשר על זה כמתאפשר במסגרת התקציב.

יחד עם זאת, חשובות לי גם אמינות וגם צריכת דלק - מסיבה כלכלית וגם בשל זיהום אוויר.

הרכב היחיד שמצאתי שענה מבחינתי על התנאים הללו היה טויוטה פריוס. עם זאת, עלתה לי דאגה בשל עניין הקרינה.

האם יש לכם רכבים אחרים אוטומטיים להציע שיכולים לענות על התנאים הללו? לא חייבים להיות היברידיים, גם צריכת דלק נמוכה ברכב רגיל זה אחלה. מעדיפה גיר רגיל, חוששת קצת מטיפטרוניק/רובוטי.

תודה רבה לכם, אשמח מאד לעזרתכם!

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

יכול להמליץ על הונדה ג'אז/יאריס ידנית אם חיסכון ובטיחות חשובים לך.

לגבי עניין הקרינה מרכבים היברידים:

http://www.sviva.gov.il/subjectsEnv/Radiation/Radiation/non-ionising/Pages/HybridCars.aspx

now: Honda Jazz 2011 1339 i-vtec 99 HP CVT

past: Honda Jazz 2009 1339 i-vtec 100 HP manual

opel corsa C 2001 EcoTec 75HP manual

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

יכול להמליץ על הונדה ג'אז/יאריס ידנית אם חיסכון ובטיחות חשובים לך.

לגבי עניין הקרינה מרכבים היברידים:

http://www.sviva.gov.il/subjectsEnv/Radiation/Radiation/non-ionising/Pages/HybridCars.aspx

לגבי ידנית, זו לא אופציה, יש לי רישיון על אוטומט בלבד.

גם מרובוטית/טיפטרוניק אני מעדיפה להימנע.

יש לך הצעות לאוטומטיות?

ולגבי הלינק שצירפת, כתובים שם נתונים טובים על פריוס דור 3, אבל אז אם נכנסים לאחד הלינקים שם -

http://www.sviva.gov.il/subjectsEnv/Radiation/Documents/HybridCars/car-hibrid-toyota-seif2_1.pdf

הממוצע לגבי הפריוס נראה פחות טוב, אם אני מבינה נכון. נראה שמשרד התחבורה התבסס על המידע שבלינק שצירפתי, לכן לא ברור לי איך יש סתירה בין הלינקים. אם אתה מבין אשמח להסבר :)

תודה רבה!

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אוסיף בקשה קטנה,

מי שרוצה להתייחס לסוזוקי סוויפט 2009 / סוזוקי ספלאש 2010 / מיצובישי ספייסטאר (גיר רציף) בהתאם לציפיות שכתבתי מהרכב ובייחוד בטיחות, אודה לו! :) (אני יודעת שזו קטגוריה אחרת לגמרי)

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אם את דואגת מקרינה, הרכב שיתאים הוא מסחרית ללא חלונות כיוון שעיקר הקרינה ברכב מגיעה מהחלונות.

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בשביל 40 ק"מ ביום לא הייתי מכניס את הראש לרכב היברידי.

סופר מיני אוטומטית כמו הג'אז תעשה את העבודה נאמנה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אסביר לך מה הקשר:

ברכב היברידי יש סוללה ועוד מערכות אלקטרוניות שעלולים להתקלקל. סוללה לבד עולה קרוב ל 10K.

זה סיכון. בק"מ כזה נמוך עדיף רכב פשוט עם כמה שפחות אלקטרוניקה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

טויוטה קרינה היא מכונית גדולה ומיושנת. חפשי רכב קטן ומתקדם יותר.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• חודש מאוחר יותר...

בטיחות וצריכת דלק נמוכה לא תמיד מגיעים בעסקת חבילה.

בתקציב שרשמת הייתי ממליץ לך על

פולקסווגן פולו (בטיחות)

או

טויוטה יאריס / יונדאי I10 (חיסכון)

ליעד

2007 TOYOTA Corolla 1.6L Runx

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לא אכנס לדגם ספציפי, אבל הנסועה הצפויה שלך היא הרבה פחות מכפי שאת מציינת, סביב 10,000-12,000 ק"מ בשנה.

מתוך הרקע אני מניח שמרבית הזמן תסעי לבד, לכל היותר בשניים.

בנסועה המתוכננת לחסכון בדלק אין משמעות רבה. לעומת זאת - לאמינות ולזמן ולכסף המושקעים בביקורים במוסך משמעות גדולה.

לכן, אין לך מה לחפש רכב משפחתי - והפריוס אינו סתם רכב משפחתי, אלא אחד יחסית גדול ויקר.

הקטגוריה הנכונה בשבילך היא קטגוריית הסופרמיני. בתקציבך תוכלי למצוא דגמים יחסית חדשים, כאלה שזכו בציונים טובים במבחני EuroNCAP, וכיון שהם חדשים יחסית, וכמובן אם הבדיקה תעלה שמצבם טוב - לא יעלו לך יותר מדי כסף במוסך. עם זאת - כאשר את בודקת את ציוני ה-EuroNCAP שימי לב לשינויים בניקוד משנה לשנה, למשל, רכב שב-2013 היה זוכה ב-5 כוכבים מלאים יזכה ב-2017 בשלושה בלבד, בשל העדר מערכות בטיחות שבשנים האחרונות אחראיות לשני כוכבים שלמים מבין החמישה. עוד דבר חשוב בקריאת ציוני ה-NCAP הוא הפירוט. למשל, אם אינך מתכוונת להסיע ברכב יותר מנוסע אחד הרי שלציוני המושב האחורי משמעות נמוכה עבורך, ואת צריכה להתרכז בציון לנהג ולנוסע שלצידו.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

רוצה בטיחות ואמינות בתקציב הזה? פיאסטה 2011-2012 (מנוע 1.4, לא 1.6 בגלל שהוא משודך לגיר רובוטי) או יונדאי i20.

רוצה גם להציל את העולם? בשביל זה תצטרכי קצת להשקיע. לכי להוציא רישיון על ידני וחפשי פיאסטה / 208 ידניות.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

פו, אנילא מצוי במחירים, אבל במקביל לפיאסטה גם לסויפט באותן שנים 5 כוכבי NCAP. יש לו החסרונות שלו - במיוחד תא מטען זעיר - אבל אם המחיר מתאים הוא בהחלט יתאים לצרכים. אשתי עושה עם הסויפט את קו חיפה - יקנעם כבר כמה שנים, ולפני כן אני עשיתי אתו את קו חיפה - קריות וקו חיפה - עכו.

פות"ש - בנסועה שלך צריכת הדלק, וגם זיהום האויר הנגזר ממנה - היא שיקול משני לחלוטין. קני פריוס ישנה ותזהמי את הסביבה הרבה יתר עם טביעת הרגל העצומה של משפחתית גדולה ועם סט סוללות יקר שהסיכוי שתצטרכי להחליף בזנים הקרובות לא קטן, ובמנה אחת יגרום זהיום סביבתי לא קטן. אם זיהום הסביבה הוא העניין הראשי שלך השארי בתחב"צ.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• חודשיים מאוחר יותר...
שימו לב! השרשור הזה בן 2071 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...