Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הלך הטורבו בפורד מונדאו 2.0 טורבו?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2839 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 90
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)

מי שטוען שזה חוסר מזל, זכותו כמובן להתעלם מעובדות.

היצרן נגד שימוש בתוסף.

מקרים אחרים בחו"ל במנוע הזה מציינים כשל טורבו בשימוש בתוסף.

השימוש בתוסף היה אגרסיבי במיוחד. מה שכנראה מגדיל סיכון מאוד. וזה שונה ממצב של שימוש עדין מתחילת השימוש ובאופן שיטתי תקופתי.

גם מומחים עושים טעויות. וטעות אחת לא שוללת מהם את זכותם להחשב כך.

חתימה טובה!

עריכה אחרונה על ידי מיץ פטל
פורסם

בס"ד

היצרן נגד שימוש כולל?, או ישנה הגבלה מסויימת?

לפי מה שאתה אומר (לא בציניות..), אין" פתרון " למנועים מוגדשים?

אני קם כל בוקר בשביל הילדים, בלעדיהם הייתי קם בצהריים...:lol:

פורסם

תחזוקה לפי הוראות יצרן, זה מה שצריך. שמן איכותי! וכל שאר הפרוצדורות המפורטות.

החלטת בכל זאת על תוסף - אם זה פעם ראשונה אחרי 70K ק"מ - הייתי נזהר מאוד מטיפול אגרסיבי.

כפי שציינתי בספר רכב של F150 אקובוסט היצרן מציין ששימוש בתוסף יוביל לביטול אחריות.

פורסם

יש עוד יצרנים שהם נגד תוספי דלק ?

יש מנועים ספציפיים שבהם אסור להוסיף את תוסף הדלק הזה ?

אם כן, לדעתי זה שווה דביק בראש הפורום הטכני כי זה כנראה משהו שהרבה אנשים לא מודעים אליו והנזק הכלכלי גדול בשל פעולה תמימה לכאורה שאמורה לעשות רק טוב לרכב.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם (נערך)

היצרן יכתוב כל מה שהו יכול כדי להימנע ממימוש אחריות.

זה לא אומר שהתוסף אכן יגמור את המנוע.

(בדיוק כמו שיש שממליצים פה להחליף שמן גיר גם שהוראות היצר לא מציינים זאת, ואז מספרים שמי שהלך לו גיר לאחר מכן זה בגלל שהו היה בסוף החיים שלו).

גם תחנות הדלק יצאו בכל מיני פרסומים על דלקים מתווספים כאלו ואחריום, והיו גם לא מעט תחנות עם דלקים מהולים בכל מיני נוזלים כאלו ואחריום.

זה לא שאתה מתדלק בתחנות דלק שיצא מחדר סטרילי עם איזה בדיקה קפדנית.

לבוא ולומר שזה רק מתוסף אני הייתי נזהר.

לא נשכח שלמנועים האלו היו בעיות גם בבלוקים, לא מעט מנועים הוחלפו עוד בשלב האחריות, פתח לצרות קיים פה.

אגב, בעל השירשור האם הוחלף גם אצלך מנוע באיזה שהוא שלב?

עריכה אחרונה על ידי פלג_
פורסם (נערך)

אוקי "יצרן הרכב יעשה הכל להתנער מאחריות".

ליצרן התוסף יש אחריות כלשהי? היכן הוא כותב לעשות 3 טיפולים אחד אחרי השני לאחר נסועה כזו? ההמלצה שלו זה לעשות טיפול (של פחית אחת) אחת לקילומטראג' די מכובד. ואאל"ט מצויין שזה חומר למקצוענים (אבל זו לא הנקודה. למרות שמקצוען אמור להתחשב בהנחיות)

אם בתור לקוח אתה חושב שאתה יכול לעשות מה שאתה רוצה ולא לפי הוראות ואחר כך להגיד שזה חוסר מזל ולא רשלנות - מאגניב...

פורסם

מיץ פטל, אני חושב שאם היית נכנס קודם כל לאתר או עמוד היצרן, היית מבין כי היצרן מעניק אחריות לכל החיים כולל כיסוי נזקים - בארה"ב וקנדה בלבד, כמובן.

הם מעניקים אחריות ופיצוי גם אם הטיפול הראשוני נעשה עד 160,000 ק"מ הראשונים, עד כדי כך הם כביכול מאמינים במוצר.

יש להם תוכניות ברורות בהתאם לסוגי הטיפול שניתן להירשם אליהם דרך מוסכים או עצמאית וגם, להגיש תביעה או לפתוח תיק במקרה הצורך.

כמו כן, הם מציינים את גובה הכיסוי והסכומים בהתאם לסוגי הטיפול.

https://www.bgprod.com/programs/lifetime-bg-protection-plan/

וזו התוכנית והפירוט המלא שלה:

https://www.bgprod.com/lpp/

ההמלצה שלהם בכללי היא תוסף מדי 25,000 ק"מ, מדובר על תוסף לדלק לניקוי מזרקים ואת תא השריפה וכן הלאה.

לא כתובה שום מניעה כזו או אחרת לגבי כמות התוספים, המרווחים בינהם או הסבר בשום מקום כיצד יש לפעול.

פעלתי לאחר שראיתי במו עיניי עם מצלמות בורוסקופ ובדיקות דיינו ובדיקות טכניות אחרות על מגוון רכבים, שפחית אחת לא עושה שום שינוי, אם בכלל אלה השינוי היה מינורי ביותר.

לגבי מה שרשמת מקצוענים או לא, לא רשום או מונעים ממי שלא מקצוען, לעשות בזה שימוש, אין אזכור לכך בשום מקום גם כן.

יתרה מכך, BG מוכרת מוצרים בשילוש של 3 מוצרים תחת שירות אחת, גם לזה אפשר להגיד שזה מאוד אינטנסיבי, לא?

פורסם (נערך)

ההמלצה שלהם בכללי היא תוסף מדי 25,000 ק"מ, מדובר על תוסף לדלק לניקוי מזרקים ואת תא השריפה וכן הלאה.

לא כתובה שום מניעה כזו או אחרת לגבי כמות התוספים, המרווחים בינהם או הסבר בשום מקום כיצד יש לפעול.

יש סתירה בין הפיסקה הראשונה לשניה. לטעמי.

כמובן שאפשר גם לטעון שמה שלא כתוב מותר.

היית עושה פוליש לרכב שלך כל שבוע? אני מניח שאין הנחיה כזו בספר רכב.

אגב, מציע לך לשלוח להם פניה עם תאור הטיפול שעשית. יהיה ממש מעניין לקרוא את תגובתם.

פורסם (נערך)

וזו התוכנית והפירוט המלא שלה:

https://www.bgprod.com/lpp/

לגבי מה שרשמת מקצוענים או לא, לא רשום או מונעים ממי שלא מקצוען, לעשות בזה שימוש, אין אזכור לכך בשום מקום גם כן.

חבל שלא קראת את הקישור שצרפת.

ההנחיות בכתב האחריות מתייחסות לביצוע ע"י מקצוען במוסך מורשה. בפירוש!

"להכנס לאתר" או לתת קישור זה לא מספיק... כדאי לקרוא!

פורסם

חבל שלא הבנת את הכוונה שלי, כנראה טעות שלי שלא הסברתי את עצמי.

תגובתי הייתה לכך שטענת מספר פעמים שאין אחריות יצרן על המוצרים שלו - מה שלא נכון.

להזכירך:

"

ליצרן התוסף יש אחריות כלשהי?"

האחריות כמובן תקפה בארה"ב וקנדה בלבד, אבל יש אחריות רשמית של יצרן התוספים והיא מגובה גם במספרים, זאת הכוונה.

אכן, אמליץ לך לקרוא שוב פעם את מה שרשום בלינק ובהודעה, בלי להתרגש. ;)

פורסם

תודה רבה על השיתוף. דיון שעוסק בהגנה על כבוד עצמי ולא לעצם העניין פחות מעניין אותי. אין לי כוונה לפגוע בך.

בעיני, עשית משהו לא סביר, רשלני, מתחכם. מצער מאוד שזו התוצאה.

כל מסיקי המסקנות למינהם שמאשימים בחוסר מזל, או כשל סידרתי ללא שום התייחסות לעצם הפרטים והמידע שהתייחסתי אליו, מוציאים את הטעם מניסיון ללמוד. אפילו שיתכן והם צודקים - אך אם כך נתייחס לכל תקלה, אפשר לסגור את הפורום.

חוזר שוב על בקשתי לכך שתשתף בפנייתך ליצרן הרכב ויצרן התוסף ותגובתם. זה עשוי להיות בעל ערך.

שנה טובה!

פורסם

1. ממליץ לך לחזור לעמוד מספר 2 הודעה #24 שבה אני אומר שאולי יש סיכוי שזה כתוצאה מהטיפול. אבל, בין הטיפול לבין הופעת הרעשים לראשונה, עברו מספר חודשים טובים (חצי שנה) - סיכוי קטן שזה נגרם כתוצאה מכך

2. לא פניתי לאף יצרן כזה או אחר, בשביל מה? הלך הטורבו, הרכב בן 7 וחצי, מתקנים ושורדים הלאה

3. עשיתי פחית אחר פחית לאורך אלפי ק"מ (כל מיכל אצלי מספיק ל 600 ק"מ בנהיגה סבירה)

4. אם התוסף הראשון עשה את העבודה והיה מקלף או גורם להעפת פיח, הפחית השניה עשתה פיניש והשלישית כבר לא עשתה שום דבר אם הולכים לפי ההיגיון - מדובר על תוסף לדלק ולא מסיר שומנים לפיח המנוע, כן?

חבל שאתה מתרגש מכל דבר, אומנם אתה כותב דברים שהם בסדר אבל בחלקם לקחת את זה למקום אחר ולא נכון וגם טעית בנתונים כאלו ואחרים.

פורסם

בעבר היה לי פיאט דובלו 2002 (מקווה שלא טועה בשנה). בכל אופן לאחר שימוש בתוסף דלק,

זה היה נראה לי גולדלבל או 44k.

נאלצתי לפתוח ראש מנוע...

שסתום פשוט נתפס.

וזה קרה ממש בסמוך לשימוש בתוסף.

לא הסקפתי אפילו לתדלק מיכל נוסף.

• תוכן חדש...