Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הלך הטורבו בפורד מונדאו 2.0 טורבו?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2838 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

בליבה אתה מכוון לCHRA\קארטריג' שלם?

יש אפשרות להחלפת המניפה וכל החלקים הפנימיים בליבה המקורית

אפשר לשתף מהי העלות להחלפה? ומשך האחריות

אפשר לדעת מה הק''מ?

חייב להיות חופש מינמלי בטורבו בגלל הנתייה של המתכת להתרחב

עריכה אחרונה על ידי vic1234
  • תגובות 90
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
בליבה אתה מכוון לCHRA\קארטריג' שלם?

יש אפשרות להחלפת המניפה וכל החלקים הפנימיים בליבה המקורית

אפשר לשתף מהי העלות להחלפה? ומשך האחריות

אפשר לדעת מה הק''מ?

חייב להיות חופש מינמלי בטורבו בגלל הנתייה של המתכת להתרחב

בס"ד

לאו דווקא חופש, יותר לכיוון של מרווח בין הכנפיים למעטפת.

חופש במהירות סל"ד כזאת (200krpm), תגרום לגזירה של הציר.

עקרון דומה במנועי סילון, רק שם הלהבים "נמתחים" כתוצאה ממהירות הסיבוב של הטורבינה.

במהירויות כאלה סדק הכי קטן, מתפתח לשבירה של הכנף (יותר נכון הלהב) וגריסה של כל שאר הלהבים עקב שברים של הלהב הפגוע.

אני קם כל בוקר בשביל הילדים, בלעדיהם הייתי קם בצהריים...:lol:

פורסם

חופש\מרווח מינמאלי בין המוט של המניפה לבין ה"מיסב" שלה

נמצא בכל טורבו וזה תקין לחלוטין וצריך להיות בגלל ההתרחבות של המתכת

אין קשר למעטפת

כמובן שכשהמניפה נפגעת כל הבאלאנס בטורבו נפגע ולכן זה מה שגורם לגדילת החופש פגיעה במעטפת ולבסוף זריקת שמן

פורסם

אוכל לסכם את מה שקרה בכללי:

1. הרכב עם 89K ק"מ

2. מטופל ומתוחזק כראוי והיטב, החלפות שמן מדי 7.5K-8K ק"מ

3. תיבת הילוכים זוכה להחלפות שמן תדירות וגם החלפת הפילטר עצמו מדי 2 טיפולי שמן (יזום)

4. נוזל קירור הוחלף במלואו גם כן לא לפניי שבוצע ניקוי ראוי עם כמה מחזורי עם מים מזוקקים ולאחר שהכל היה נקי, נוזל 50/50 של מוטול לפי התקן

5. הרכב לא עישן או היה עשן כתוצאה מכשל הטורבו

6. החלו שריקות קלות לא ברורות כבר לפניי כ ~3-4 שבועות, תכננתי לבדוק את זה לעומק בהזדמנות אבל לא מצאתי זמן כל כך

זה הסרטון:

https://www.youtube.com/watch?v=1WTLJBDZt5M

7. הכשל קרה שבוע שעבר כאשר יצאתי לעקיפה והופ, רעש אדיר והרכב נעצר במהירות עקיפה ופשוט לא המשיך הלאה

8. לא היו קודי תקלה משום סוג, שום כלום - הזוי אני יודע כיוון שהרכב עם טריליון חיישנים כן

עלויות:

יש פה כמה דברים שאיני מבין, ישנן טענות כאלו ואחרות אבל זה ככה:

1. בדקתי במכוני טורבו למינהם בלוד (טורבו טק וכו') והם טוענים שיש להם במלאי "טורבו חדש מהשקית" ב 4560 שקלים כולל מע"מ, עכשיו לצד השני לא ברור כיצד זה נמכר במחיר כזה ואולי אלו משופצים או מחודשים בצורה כלשהי ונקיים? מי יודע.

לי נאמר שלא ברור איך זה נמכר במחיר כזה נמוך, זה נמוך יותר מעלות הטורבו בחו"ל

2. במוסך מורשה טורבו כזה עולה ~6050 שקלים לאחר הנחות נאות מאוד ולאחר שבאמת סידרו מחירים אולטרה נמוכים עבורי

3. אם אני מביא טורבו משל עצמי, האחריות עליי ויש בקשה לביצוע ניקוי סעפת פליטה בחול או ניקוי שבבים מה שזה לא יהיה, אני אאלץ לעשות את זה וכאן זה כבר מסבך את העניינים, נאמר לי כי הבקשה והדרישה מהמקום המבצע את החלפת הליבה היא ניקוי סעפת הפליטה כיוון שהיא מאוד מאוד מלוכלכת, הגיוני לדעתי אם כבר מבצעים את כל זה

4. את הטורבו שיש במונדאו מסוג K03 אומנם VTG (גיאומטריה משתנה) אי אפשר לשפץ אלה מבצעים החלפת ליבה ואת הכל ומשאירים רק את "הבית" (בכוונה משתמש במונחים נוחים וקלים) כל עוד ה"בית" תקין ושלם וכו'

5. העלויות הן 5800 שקלים לפניי מעמ (החלפת ליבה, ניקוי סעפת, החלפת שמן ופילטר שמן מקורי גם כן) שזה 6,786 שקלים כולל מע"מ

6. מה שקרה הוא שכבר הגעתי לאותו מקום וסדנא שהיא באמת מעולה אבל אם אני סוגר את הבאסטה אצטרך לשלם עלויות עבודה ופירוק והרכבה מחדש מה שלא משתלם לי או לחלופין לגרור את הרכב עצמאית או בהפעלת הביטוח וכו'

*** לא נאמר לי מדוע הכשל קרה או כיצד זה קרה והאמת? שלא ברור לי מה גרם לכך מלכתחילה. כן, אני מן הסתם דורש ביצועים מהרכב אבל זה לא שהרכב נשחט על בסיס יומי, ממש לא וגם לא מבלה בימי מסלול אם כבר, יכול להיות כשל אקראי כלשהו? מה גרם לכך? ופה אני אוכל להבין רק מהניסיון שיש לאנשים בפורום עם טורבו, האם הם ראו מקרים כאלו, למה זה קורה? מה הסיבה? עד כמה מותר שיהיה חופש? ועוד המון שאלות ***

פורסם

ניראה כאילו משהו (גוף זר) פגע פיזית בלהבי המניפה הרבה לפני שהתפתח החופש והתחיל המגע עם הגוף..

האם אתה משתמש בפילטר אויר איכותי מיצרן מוכר? היו אי אלו קרעים בצנרת בין הפילטר לטורבו?

יום טוב גם לך

פורסם

בס"ד

מהנסיון שיש לי עם מניפות וטורבינות (אמנם מנועי סילון, אבל העקרון דומה מאוד).

לגבי הנזק, במידה ונכנס גוף זר, הוא פוגע בקצוות הלהבים (עקב סחרור ותנועת כניסת האוויר) , או שמתפתח סדק, או שנשברים חתיכות (קטנות בדר"כ).

הנזק שנגרם ללהבים בתמונה בתגובה 10 להערכתי נגרם מגוף זר שלא קשור לטורבו, שפשוט שבר את הלהבים, אין לי מושג מאיפה הגיע הגוף, אבל מדובר במשהו יחסית גדול (יחסית, כן?).

פורסם (נערך)

סתם תאוריה,האם בעקבות חופש גדול יתכן שהלהב נגע בבית ? האם יש סימני חריטה על הבית?

תאוריה שנייה : גוש פיח מצופה שמן חדר לטורבו. כמו גרגיר אבק שהופך לפתית שלג.

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם

יכול להיות כתוצאה מביצוע ניקוי בעזרת תוספי דלק, עשיתי את זה לאורך 3 תדלוקים ואולי שאריות של פיח כלשהן או גושים כביכול משם, החליטו לעוף אל צנרת הפליטה, גם אפשרי.

מנועי הזרקה ישירה מוגדים ידועים כצוברי פיח, מן הסתם.

אבל, את הניקוי עשיתי לפניי כמה חודשים טובים, אולי זה התחיל להתפתח מאז?

בנוגע לשאלת פילטר האוויר, אני משתמש במוצרים המקוריים של MAHLE ומחליף את הפילטר מדי שנה ולעיתים אפילו פעמיים בשנה.

כן, עד כדי כך... פעמיים בשנה.

בפעם האחרונה שבחנתי את הפילטר היה לפניי כשבועיים, הכל נקי ואטום היטב.

כל בית הפילטר תקין, הכל נקי וגם הצנרת עצמה נקיה, בודק אותה מדי החלפת פלאגים כשאני מסיר אותה, הכל נקי לחלוטין.

פורסם

מניסיון שלי עם אימפלרים, הנזק שרואים זה כנראה מחדירת גוף זר (אמנם קטן אבל חזק מספיק, לא חול או פיח).

יש מצב שפשוט היה לך מזל רע.

Now: Octavia 1.5T 2020 and 308SW 1.2T 2016

Past: Focus 06, Insight 11, Ibiza 09 + 1.2T, Impreza 14, C4 09, Corolla 17

פורסם (נערך)

גם אצלי הטורבו עם גיאומטריה משתנה

אבל כל החלק של הגיאומטריה לפחות אצלי נמצע על הבית של הטורבו ולא קשור לליבה(חוץ מפין קטן ששולט עליה)

אולי פשוט לא רוצים להתעסק עם זה

ככה המצב היה נראה אצלי הרכב היה עם כ 280 אלף20180418_184142.jpg

https://www.youtube.com/watch?v=ldnb1Bt0vRw

עוזר להבין איך הטובו בנוי *רוסית*

בסרטון שלך רואים את הצד החם(פליטה) של הליבה האם ראית את הצד הקר(יניקה) שלה?

עריכה אחרונה על ידי vic1234
פורסם
גם אצלי הטורבו עם גיאומטריה משתנה

אבל כל החלק של הגיאומטריה לפחות אצלי נמצע על הבית של הטורבו ולא קשור לליבה(חוץ מפין קטן ששולט עליה)

אולי פשוט לא רוצים להתעסק עם זה

ככה המצב היה נראה אצלי הרכב היה עם כ 280 אלף[ATTACH=CONFIG]509042[/ATTACH]

https://www.youtube.com/watch?v=ldnb1Bt0vRw

עוזר להבין איך הטובו בנוי *רוסית*

בס"ד

על זה אני דברתי, שבירה של קצוות הלהבים.

השבירה בטורבו של אוטומטיק 1 מאוד מאוד לא אופיינית.

פורסם

בסרטון שלו רואים את צד הפליטה

לא יודע איך זה בטורבו שלו אבל בטורבו שלי בפליטה יש מרווח גדול בין המניפה לבית כי נמצאים שם צלעות הגיאומטריה

לכן גם לא היה לי כלל נזק למניפה בצד הפליטה

לאומת זאת ביניקה יש רווח מינימלי בין הבית למניפה

פורסם

סביר להניח שהצד של היניקה תקין, הרעשים היו בבירור מהסרטונים שפרסמתי כאן (עמוד קודם) הגיעו מצד הפליטה כמובן.

עדכון:

דיברתי עם 2 מכונים שמוכרים טורבו, יש כמה הפתעות מעניינות (התעניינתי בהם בשביל הידע הכללי):

1. מכון אחד בלוד מוכר מאוד אומר "3900 שקלים ללא מע"מ זה חדש מקורי"

2. מכון שני בלוד מוכר מאוד (טורבו טק) אומר לי "4000 שקלים ללא מע"מ אבל זה משופץ, לא חדש. חדש עולה לך החל מ 6000 שקלים ללא מע"מ"

עכשיו, יש כאן תחום אפור שמתחיל להיות מובן לי, מה אנחנו מגדירים חדש ומה זה חדש למעשה?

חדש עבורם זה החלפת ליבה מלאה במכון ובית שבלול נקי? חדש עבורי זה מהשקית מהניילון ישירות מהמפעל, לא?

עכשיו גם ברורים לי הבדלי המחירים רק מה שלא היה ברור לי, כיצד חלק מהמוסכים המורשים מוכרים "חדש מקורי מהשקית" במחיר שקרוב מאוד למחירי הסדנאות שחלקן טוענות בכנות "זה משופץ, לא חדש (שוב, ליבה והכל חדש ולמעשה הטורבו חדש כן?).

עוד דבר, אף מכון או סדנא לא מוכנים לבצע התקנה או אחריות ללא ניקוי סעפת הפליטה, זה הליך מקובל לחלוטין וזה מובן לי.

סתם לידע כללי...

פורסם (נערך)

עוד עדכון: :evil::evil::evil:

יש סדק בבית ה WASTEGATE של הטורבו, זה ככל הנראה מתורגם אולי לפריקות ללחץ ששמעתי? או להעפת האבק בכל לחיצה? אולי.

כמו כן, יש חלקיקים בממיר הקטליטי מהטורבו.

hzXt8Z6.jpg

xpWWCO3.jpg

LrXLE0g.jpg

Af7CuwB8BFLUAAAAAElFTkSuQmCC

WhatsApp Image 2018-09-03 at 10.35.59.jpeg

WhatsApp Image 2018-09-03 at 10.35.59 (1).jpg

WhatsApp Image 2018-09-03 at 10.35.59 (2).jpg

עריכה אחרונה על ידי Automatic1

• תוכן חדש...