Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הלך הטורבו בפורד מונדאו 2.0 טורבו?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2838 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אני אאסוף את הטורבו שלי אולי שבוע הבא, שכחתי לקחת אותו ואז, אוכל לפרק אותו בבית לצלם וידאו או תמונות עבורכם וסתם, מי שיתעניין להבין מה קרה, איך נראה ומה יש שם, בכיף.

לגבי התוספים? פשוט, רכשתי את התוסף דלק BG 44 באופן די תמים וסתם כ "טיפול מונע" כזה, הרי לרכב היה איזה ~70-75K ק"מ, חדש, נכון?

אז אמרתי לעצמי שלאחר כל מה שראיתי, סרטונים ותמונות ובדיקות בפועל כולל דיינו, פחית אחת לא באמת עושה ניקוי או טיפול ראוי וזה ידוע מאוד, אין ביכולת פחית אחת מכל סוג חומר לטפל במשקעים או נושא הפיח וכו'.

למי שהתעניין לגבי קירור הטורבו וההתנהגות אז בוודאי שתור נהג אחראי ואחד שמטפל ומתחזק את הרכב הרבה מעבר למה שצריך (החלפות שמנים תדירות מאוד מדי 7-8 אלף ק"מ) ושאר הדברים גם כן כתחזוקה מונעת, זה קצת צבט לי בלב כל הסיפור.

כמובן שבמידה ואני "מתגרזן" או נותן כמה בוסטים ובדיוק מגיע למקום שאני צריך, אני אמתין דקה ברכב למשל אבל זה במידה ומדובר על יום חם מאוד, התגרזנות של ממש וכו' אז אמתין 1-2-3 דקות עד אשר המאוורר יפסיק את פעילותו. המאוורר אצלנו במלוא עבודה מאוד רועש ולכן קל להבין גם מתי הוא מפסיק, זה פשוט.

בנסיעה רגילה מספיקות 1-2 דקות לפניי הגעתי אל היעד בנסיעה מנהלתית רגילה לכבות מנוע ולא לדאוג ולמה? הטורבו מקורר מים וגם שמן בו זמנית ויש משאבה הממשיכה את הפעילות לאחר מכן.

המאוורר של הרכב ממשיך את עבודתו במידה והוא מזהה טמפ' גבוהות או משהו כזה לאחר כיבוי הרכב.

לכן, עשיתי את הטיפול למשך 3 מיכלי דלק (זאת אומרת 3 פחיות) כי גם ראיתי בפועל את התוצאות עם תמונות, וידאו וכן הלאה - הכל זמין ברשת.

ייתכן מאוד כי בשלב מסוים עפו או התקלפו חלקיקי פיח או מה שזה לא יהיה מהשסתומים, סעפת פליטה, מה שזה לא יהיה ופגעו במניפת הטורבו.

הטורבו, הוא טורבו עם גיאומטריה משתנה בסעפת הפליטה ולמעשה נמצא BOLT ON ממש עליה (לכן גם נושא השיפור של החלפה אחד באחד, לא קיים אלה אם כן עושים עבודת קאסטום).

סביר להניח שכשהטורבו עובד ב 150-200 אלף סל"ד ואתה בדיוק נותן בוסט איכותי והמנוע מגיע לטמפ' גבוהה ועפים חלקיקים למינהם, הכל אפשרי.

שוב, הכל תיאוריה והשערות וסתם ניסיון לקשור אירוע אחד לשני בשביל השערת ידע וכן הלאה.

כמובן שאני לא שולל בלאי טבעי או סתם טורבו שהלך מוקדם מן הצפוי.

הטורבו הוא מדגם borg warner k03 low inertia integrated turbo system, למי שזה מעניין אותו.

עריכה אחרונה על ידי Automatic1
  • תגובות 90
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

היצרן ממליץ לא להשתמש בתוסף ואף מסיר אחריות במקרה כזה. במקרה מצאתי באינטרנט בספר רכב של אחד מדגמי האקובוסט (F150) אך לגבי מנוע כמו שלך, פורומים רלוונטים בחו"ל מלאים בבאז שלילי והתייחסות לפגיעה בטורבו בעת שימוש בתוסף.

שימוש בתוספים במנוע הזרקה ישירה בכלל הנו שנוי במחלוקת.

גם באתר היצרן של התוסף שהשתמשת יש בדיקה ארוכת טווח למנוע אקובוסט שמסתיימת בטעם חמצמץ (לזכות יצרן התוסף שהנו הוגן).

שימוש ב 3 מחזורים רצופים לא תואם שום המלצה. זה נראה אגריסיבי מדי.

אבל כנראה לעולם לא נדע מה מהות הכשל אצלך.

פורסם

אני רק שאלה: אני נוהג בסיטרואן שלי המטורבטת איך שבא לי, לא שומר עליה ולא כלום, לבנתיים ב70K שהיא חיה היא עושה מה שהיא צריכה לעשות, להסתובב בלי בעיות...

מה שווה כל מה ששמרת על הטורבו, עבדת בשבילה, טפחת אותה ובסוף בגדה בך?

פורסם

החיסרון שלו זה שצריך לרוקן כל טיפול שני. אני חושב שהיצרנים לא עושים את זה מסיבה שהם רוצים להצהיר שלרכבים שלהם אין בעיות כאלה.

פורסם

אם היו שמים במקור ולא בתור ריקול, אז גם לא הייתה פה הודעה בבעיה,

יש יצרנים שמשתמשים בזה במנועים שלהם בסטנדרט?

Sent from my SM-G920F using Tapatalk

פורסם
אני רק שאלה: אני נוהג בסיטרואן שלי המטורבטת איך שבא לי, לא שומר עליה ולא כלום, לבנתיים ב70K שהיא חיה היא עושה מה שהיא צריכה לעשות, להסתובב בלי בעיות...

מה שווה כל מה ששמרת על הטורבו, עבדת בשבילה, טפחת אותה ובסוף בגדה בך?

אתה לא באמת שאלת את זה,

אם יש לי שכן שמעשן בגיל 93 אני גם יתחיל לעשן?

שומרים על הרכב כי זה בד''כ מצדיק את המאמץ,

גם אם לפעמים זה כאילו היה מיותר.

ולפות''ש, אצלינו אומרים המקום ימלא חסרונך.

מי שחי לפי הספר - סופו שימות מטעות דפוס (ר' משה שפירא)

פורסם

באמת שואל, רכב זה לא גוף האדם, הרכב צריך לעבוד בשבילי, לא אני בשביל הרכב, אני כלל לא שומר על הטורבו, שיעשה את העבודה שלו ושיהיה בשקט... אם ייהרס נחליף אותו, הנה מקרה של שמירה על הטורבו לאורך שנים אך ביום הדין כלום לא עזר.

פורסם
באמת שואל, רכב זה לא גוף האדם, הרכב צריך לעבוד בשבילי, לא אני בשביל הרכב, אני כלל לא שומר על הטורבו, שיעשה את העבודה שלו ושיהיה בשקט... אם ייהרס נחליף אותו, הנה מקרה של שמירה על הטורבו לאורך שנים אך ביום הדין כלום לא עזר.
בס"ד

תלך הרד קור, אל תחליף שמנים פילטרים, גורנישט.

תחזור לספר מה התוצאה...

אני קם כל בוקר בשביל הילדים, בלעדיהם הייתי קם בצהריים...:lol:

פורסם

למה אתה עונה משהו שלא קשור? למה ללכת קיצוני לצד השני? אני מטפל לפי הספר אך לא מלטף את הטורבו, לא דואג להמתין עם כיבוי הרכב לאחר סיום הנסיעה ונוסע כרגיל וגם חזק לפעמים, אני רואה שגם מי שכל נסיעה דואג לטורבו זה לא עוזר לו, זה הכל

פורסם

בס"ד

עניתי למה שכתבת..

" לא מטפל בטורבו בכלל"

לענייננו, הבחור טיפל לפי הספר, יצרנית הרכב מגדירה החלפה של שמנים כל 7.5K לערך...

הדבר היחידי, שהוא עשה מעבר למה שהיצרן דרש, היה עם התוסף.

אני קם כל בוקר בשביל הילדים, בלעדיהם הייתי קם בצהריים...:lol:

• תוכן חדש...