Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2880 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפי הספר אחרי 90 אלף קמ מחליפים את השמן.

לפי ההסברים שראיתי בספר טיפולים מפורט:

1) צריך לפרק צינור שהולך מהתיבה לרדיאטור קירור שמן, אם מסתכלים מכיוון הפגוש למנוע, אז את הימני משני הצינורות.

2) להפעיל המנוע לא יותר מדקה או עד שיוצאת כמות של 3.5 ליטר, השאלה שלי: האם הנוזל יצא מהפייה של הרדיאטור או מהצינורית שפורקה, צריך לדעת איפה לשים את כלי האיסוף.

3) אחר כך לפרק את הפקק התחתון של הניקוז בתיבה ולנקז עוד את מה שנשאר, כתוב שיצא עוד כ 2 ליטר ולסגור הפקק.

4) למלא 5.5 ליטר נוזל חדש מסוג ATF SP III.

5) לחזור על סעיף 2 ולמלא עוד פעם 3.5 ליטר, ולחזור על סעיף זה מספר פעמים עד שיצא נוזל נקי.

השאלות השלי:

למה צריך גם לנקז מהחיבור לרדיאטור השמן? הרי השמן שיצא משם הוא רק כשמפעילים את המנוע, הוא מגיע בעצם מהקרטר של הגיר, ואם אפתח את הפקק שם למטה אז יתנקז רוב השמן מהגיר נראה לי, ובמקרה הטוב אפשר להוסיף עוד קצת שמן חדש ולנקז עוד פעם.

פורסם

אתה מתאר תהליך של החלפת שמן מלאה. היצרן דורש החלפה חלקית ב90 אלף קמ. פותחים את בורג הריקון בתחתית הגיר, מרוקנים כמה שיוצא (כ3.5 ליטר). ממלאים את אותה הכמות דרך פתח המדיד וסיימת. כדאי להניע לעשות סיבוב קצר לחימום הגיר ולמדוד מפלס שמן באמצעות המדיד.

יום טוב גם לך

פורסם

לרכב משנת 2010 יש התייחסות כאן (מידע ,שו"ת של מוסך הילוך שישי,מומחה מיצובישי):

https://mitsubishirishon-h6.co.il/?question=%D7%94%D7%97%D7%9C%D7%A4%D7%AA-%D7%A9%D7%9E%D7%9F-%D7%92%D7%99%D7%A8

7.5 ליטר, האם כמות של החלפה מלאה או חלקית ? יותר הגיוני שכמעט מלאה.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

לדעתי אתה צודק בראיית הדברים - אפשר לבצע שתי החלפות חלקיות רגילות, מבורג אגן הממסרה.

החלפה ראשונה - כ 4 ליטר.

כעבור כחודש - אפשר לבצע החלפה שניה עוד כ 4 ליטר - כך כ 75% מהנוזל יוחלף ולדעתי זה מספיק.

מצורף קישור לשמן ממסרה טוב-מאוד, המתאים בתקנים לדרישות מיצובישי, ובמחיר סביר - 99 ש"ח.

GS Oil Kixx ATF Multi ( 4.L ) - Mitsubishi / Hayundai / Kia SP-II SP-III, SP-IV

Mazda ATF M-III, M-V, FZ

http://www.autostore.co.il/%D7%A9%D7%9E%D7%9F-%D7%92%D7%99%D7%A8-GS-Oil-Kixx-ATF-Multi.html

במוסכי החברה לא מפרקים את הצנרת כמו בתמונות בספר - הם מבצעים רק החלפה חלקית אחת.

בהוראות הטיפול רשום - טיפול 4 שנים - 60.000 ק"מ - רשום באופן כללי, החלפת נוזל הממסרה.

לא רשום החלפה מלאה או חלקית.

https://www.garylangmitsubishi.com/recommended-service-bundles.htm

• Automatic transmission fluid exchange

גם המוסכים המורשים, בד"כ לא מתלהבים לבצע החלפה מלאה.

וטוענים כי מספיקה החלפה חלקית בלבד (הם די חוששים מההחלפות המלאות.)

עקב בעיות לפעמים, בפתיחת הצנרת ההידראולית, וסגירתה אח"כ - והחשש מנזילות.

כך כי בפועל - לא משנה אם נדרשת החלפה מלאה או חלקית.

כמעט ואין סיכוי לבצע החלפה מלאה במוסך מורשה יבואן.

ויש בכך גם הגיון - שמני הממסרה החדשים הם על בסיס סינטטי.

ויכולים בתנאי עבודה רגילים - להחזיק גם כ 180 אלף ק"מ.

כך כי החלפה חלקית כל כ 60 אלף ק"מ - משאירה את תערובת השמנים במצב עבודה טוב.

(יש לי גם נסיון ב 4 החלפות חלקיות במאזדה ו 2 במיצובישי - והממסרות תקינות והשמן נראה טוב)

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

אייל,בקישור שיבאתי מאתר הילוך שישי הם מדברים על 7.5 ליטר- זה נראה כמו החלפה מלאה ולא חלקית.

אם אם מפרקים את הצינור של הקולר איני יודע אבל זו לא כמות הגיונית בעליל להחלפה חלקית.

פורסם
לדעתי אתה צודק בראיית הדברים - אפשר לבצע שתי החלפות חלקיות רגילות, מבורג אגן הממסרה.

החלפה ראשונה - כ 4 ליטר.

כעבור כחודש - אפשר לבצע החלפה שניה עוד כ 4 ליטר - כך כ 75% מהנוזל יוחלף ולדעתי זה מספיק.

מצורף קישור לשמן ממסרה טוב-מאוד, המתאים בתקנים לדרישות מיצובישי, ובמחיר סביר - 99 ש"ח.

GS Oil Kixx ATF Multi ( 4.L ) - Mitsubishi / Hayundai / Kia SP-II SP-III, SP-IV

Mazda ATF M-III, M-V, FZ

http://www.autostore.co.il/%D7%A9%D7%9E%D7%9F-%D7%92%D7%99%D7%A8-GS-Oil-Kixx-ATF-Multi.html

במוסכי החברה לא מפרקים את הצנרת כמו בתמונות בספר - הם מבצעים רק החלפה חלקית אחת.

בהוראות הטיפול רשום - טיפול 4 שנים - 60.000 ק"מ - רשום באופן כללי, החלפת נוזל הממסרה.

לא רשום החלפה מלאה או חלקית.

https://www.garylangmitsubishi.com/recommended-service-bundles.htm

• Automatic transmission fluid exchange

גם המוסכים המורשים, בד"כ לא מתלהבים לבצע החלפה מלאה.

וטוענים כי מספיקה החלפה חלקית בלבד (הם די חוששים מההחלפות המלאות.)

עקב בעיות לפעמים, בפתיחת הצנרת ההידראולית, וסגירתה אח"כ - והחשש מנזילות.

כך כי בפועל - לא משנה אם נדרשת החלפה מלאה או חלקית.

כמעט ואין סיכוי לבצע החלפה מלאה במוסך מורשה יבואן.

ויש בכך גם הגיון - שמני הממסרה החדשים הם על בסיס סינטטי.

ויכולים בתנאי עבודה רגילים - להחזיק גם כ 180 אלף ק"מ.

כך כי החלפה חלקית כל כ 60 אלף ק"מ - משאירה את תערובת השמנים במצב עבודה טוב.

(יש לי גם נסיון ב 4 החלפות חלקיות במאזדה ו 2 במיצובישי - והממסרות תקינות והשמן נראה טוב)

אייל.

כל פעם שמדברים על החלפת נוזל תיבת הילוכים אוטומט, אתה מפגיז את אותה מנטרה על אוטומט.

נעשה סדר לחלק מהדברים שכתכת שהם פשוט לא נכונים או מטעים.

אם רוצים להחליף יותר מהחלפה חלקית של ריקון פעם אחת מבורג הריקון, למה לחזור לעשות זאת אחרי חודש? הזוי!

פשוט חוזרים על התהליך אחרי דקה שמניעים את הרכב. הנוזל בתיבה החדש והישן יתערבבו תוך מספר שניות ולא תוך כמה שבועות.

אגב להחלפה של כ 80% בערך נדרשת החלפה חוזרת של 3 פעמים - בטח שלא נעשה את זה בשלושה חודשים.

מוסכים מתבאסים להחליף את כל הכמות? למה? הם מקבלים על זה כסף ומחייבים יותר אם העבודה היא יותר מאשר ריקון של פעם אחד.

אם הנחיות של היצרן היא החלפה מלאה אז יעשו לו את זה ויחייבו כמה שצריך בהתאמה לעבודה ולכמות השמן.

יכול להיות שלא יסכימו אם לרכב ק"מ גבוה ולא הוחלף בו הנוזל תיבת הילוכים אוטו' מעולם או בזמן.

פורסם

תודה לכל המגיבים

בחוברת הטיפולים של הרכב מהיצרן בעברית כתוב החלפת שמן תיבת הילוכים אוטומטית (לא כתוב מלא או חלקית) ב 90,000 ק"מ או 6 שנים (התייחסות לתקופה זה לפי: 30,000 או 2 שנים => 90,000 או 6 שנים), בספר הוראות הפעלה כתוב בעברית שכמות השמן בגיר היא 7.7 ליטר.

הרכב לא עבר החלפת שמן גיר למרות שעברו 10 שנים והוא עם 90,000 ק"מ. זאת אומרת שהיה צריך כבר לעשות לפני כמה שנים.

אגב חגורות תזמון נעשו עכשיו במוסך מורשה ויצאו כמו חדשות (גם לפי המוסכניק) אבל המחיר חבל על הזמן, כמעט 2000 שח (עם 2 חגורות פנימיות מקוריות ואחת החיצונית תואמת).

נכון שאם ארוקן מהפקק 4 ליטר אמלא חדש אפעיל לדקה ואחליף עוד פעם 4 ליטר זה כאילו החלפתי 75%. אבל כנראה שאם אפתח את 2 צינורות השמן מהרדיאטור ותתנקז משם עוד כמות מסוימת, ניצולת ההחלפה תהיה יותר טובה ? לצורך זה צריך גם לפרק מתחת לרכב את מגיניי הפלסטיק השונים שמוחזקים עם קליפסים ויש סיכוי שהבנדים שמחזיקים את הצינורות לא יסגרו חזר כמו לפני.

מה שלא הבנתי למה בהוראות החלפה המפורטים מבקשים לפרק צינורית אחת ולהפעיל המנוע להוציא כך 3.5 ליטר ואחר כך לפתוח הפקק ולהוציא עוד 2 ליטר. אם פותחים רק את הפקק לא היו יוצאים 5.5 ליטר ?

מישהוא יודע מה מחיר סביר של השמן הזה DIA QUEEN ATF SP III ואם קל להשיגו ? האם שמן של KIXX זה חברה איכותית, מחיר 99שח 4 ליטר ?

המקורי במקום מסויים עולה כמעט פי 3

http://www.justmotor.co.il/product/%D7%A9%D7%9E%D7%9F-%D7%92%D7%99%D7%A8-%D7%90%D7%95%D7%98%D7%95%D7%9E%D7%98-mitsubishi-sp3--1l-0-mz320216

פורסם

שמן תיבת ההילוכים שלך זהה לזה של יונדאי/קיה- מדובר על שמן גיר בתקן SP-3.

שמן כזה במוסך מורשה היבואן עולה ללקוח 100 ש"ח לליטר לפני מע"מ ועבודה שזו שערוריה.

ביונדאי שופ בת"א - חלקי חילוף מקוריים ליונדאי בקבוק של ליטר עולה חצי בערך ממוסכי החברה.

הייתי קונה מהם את השמן (8 ליטר) וניגש למוסך,שמתמחה ברכבים הללו (למשל רמי שירותי רכב בת"א) ומבקש שיבצעו את העבודה

פורסם
שמן תיבת ההילוכים שלך זהה לזה של יונדאי/קיה- מדובר על שמן גיר בתקן SP-3.

שמן כזה במוסך מורשה היבואן עולה ללקוח 100 ש"ח לליטר לפני מע"מ ועבודה שזו שערוריה.

ביונדאי שופ בת"א - חלקי חילוף מקוריים ליונדאי בקבוק של ליטר עולה חצי בערך ממוסכי החברה.

הייתי קונה מהם את השמן (8 ליטר) וניגש למוסך,שמתמחה ברכבים הללו (למשל רמי שירותי רכב בת"א) ומבקש שיבצעו את העבודה

ליין מן - אייל , קצת למעלה רשם ונתן לינק

פורסם
ליין מן - אייל , קצת למעלה רשם ונתן לינק

צודק, עכשיו ראיתי..

ניראה כשר.

אני אישית הייתי הולך על המוטול, אמנם תוספת של 2 שקל לליטר, אבל זה מוטול.

יום טוב גם לך

פורסם

גם אצלי במיצובישי גלאנט - היה הכיתוב והתמונה.

כאשר הגעתי למוסך מורשה מיצובישי - הם נתנו לי קריצה בצחוק .. ואמרו

פירוק הצנרת והחלפה מלאה - בבקשה , גש לארון הכלים.. ופרק את הצנרת לבד.

הסכימו לבצע רק החלפה חלקית.

בצעתי 2 החלפות חלקיות ברכבי מיצובישי - והממסרה עבדה טוב-מאוד.

כנ"ל 6 החלפות חלקיות במאזדות 2-6-6 (.. :wink: 3 -רכבים) עם תוצאות טובות מאוד.

השמן שרשמתי - טוב מאוד, ומתאים בתקן למיצובישי גרנדיס.

השתמשתי בו גם למאזדות חדשות.

וכרגיל - גם חברי במוסכים בבת-ים משתמשים בו, ללא כל בעיות ועם תוצאות טובות.

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

אז כדי לעשות החלפה כפולה (חצי ועוד חצי כמות , 4 ל + 4 ל) כ 8 ליטר יעלה השמן כ 500 שח ללא עבודה כי עושה לבד, יישאר במערכת כ 25% נוזל ישן.

אם ארצה לחסוך את הכפולה ולנקז מקסימום שמן עלי לנתק גם את צינורות המקרן ולנקז גם משם (נראה כשפותחים את שני החיבורים הנוזל כבר יישפך לבד מהמקרן) בנוסף על ריקון מהפקק וגם במקרה זה כנראה ינוקז 6 ליטר שזה 75% מהתכולה המלאה, הנוזל רק 6 ליטר יעלה כ 370 שח. מלבד שזה יותר עבודה כי גם דורש לפרק את הפלסטיקה שבתחתית הרכב בצד הגיר.

אז מה כדאי? האם יש במצב של כליאת אוויר במערכת? או משהוא נוסף בעייתי?

• תוכן חדש...