Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

עסקת טרייד אין - משתלמת?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2856 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי

אני לאחרונה מתעניין בהחלפת הרכב שלי לאאודי A3 סדאן הגרסה המפוארת.

עכשיו יש ברשותי סיאט לאון FR 1.8tsi 2016 וכשהגעתי לסוכנות באאודי התעניינתי בעסקת טרייד אין.

הנציג אמר לי שעדיף לי למכור את הרכב כי במידה ונעשה טרייד אין זה יהיה מחירון של הרכב שלי מול המחיר של האאודי בלי שום הנחות ובלי שום דבר.

השאלה שלי - האם ככה הולכות עסקות טרייד אין בסוכנויות רכב?

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

תוודא שאתה מקבל הצעה כתובה על הרכב שלך בה רשום מפורשות שתקבל מחיר מחירון, ואין אותיות קטנות. על פניו, שוק המשומשות נכון להיום לא מזהיר, לכן אם אכן תקבל מהם מחיר מחירון זה מעולה. במקביל כנס לסוכנות אודי ותבקש לדעת כמה הנחה, אם בכלל, תוכל לקבל על רכב חדש.

פורסם

הכל שאלה של איזו הנחה ואיזו הטבות אתה לא מקבל על הרכב החדש. שווה להיכנס לסוכנות אחרת ולבדוק כמה יעלה הרכב החדש אם אתה בא עם מזומן ובלי טרייד אין.

אסף

פורסם
מחירון של הרכב שלי מול המחיר של האאודי בלי שום הנחות ובלי שום דבר.

איזה הנחות כבר יתנו לך מהמחירון של הרכב החדש? יוכלו רק להעלות לך את המחיר עם תוספות. לדעתי אם מציעים לך מחירון על הליאון אז לך על זה.

פורסם

אאודי ידועים ככאלה שמעניקים הנחות יפות מאוד על רכבים חדשים, גם כשמבצעים עסקאות טרייד אין.

אתה פשוט צריך להתמקח קצת ולא להתבייש להציע מחיר ריאלי משלך לאוטו שאתה עומד לקנות.

האידיאל הוא להגיע לעיסקה בלי הצורך בטרייד אין, אבל היום המון עסקאות נסגרות עם טרייד אין וכוללות הנחות והטבות.

פורסם
איזה הנחות כבר יתנו לך מהמחירון של הרכב החדש? יוכלו רק להעלות לך את המחיר עם תוספות. לדעתי אם מציעים לך מחירון על הליאון אז לך על זה.

אם אין לך מושג, עדיף לא להגיב מאשר להטעות אנשים, או לפחות לסייג את התגובה ולרשום שאין לך מושג איך עובד השוק עליו אתה מדבר.

פות"ש לא התעניין בטויוטה או סוזוקי, אלא באאודי.

שוק הפרימיום ידוע ככזה שנותן הנחות מאוד יפות על הרכבים שהם מוכרים, כאשר גובה ההנחה משתנה מרכב לרכב כמובן.

אם היית רוכש את האאודי המדוברת ללא טרייד-אין, היית מקבל הנחה ולא משלם את מחיר המחירון.

הנחות של 10% זה סטנדרטי, ויש גם 12%. יש גם יותר אבל זה כנראה פחות רלוונטי לדגם המדובר.

ללאון 1.8 יש שוק ער למדי. אני לא יכול להתייחס לרכב הספציפי שלך כי אני לא יודע את הנתונים שלו, אבל בגדול, לדגם הזה יש שוק לא רע.

צדק הנציג כשאמר שעדיף לך למכור לבד, כי אז תוכל למכור במחירון או קרוב שלם, כתלות בנתוני הרכב, ולקבל את מה שנקרא "הנחת מזומן" על הרכב החדש.

בגלל זה תמיד אומרים שטרייד-אין זה שירות שעולה כסף. אין הכוונה שאתה צריך לשלם כסף על השירות ספציפית, אלא בשורה התחתונה, בעסקת טרייד-אין, מוציאים יותר כסף מהכיס מאשר ברכישת רכב בעסקה שאינה כוללת טרייד-אין.

נגיד והאאודי עולה 250K, והלאון שווה 100K. בטרייד-אין של מחירון למחירון, אתה צריך להוציא מהכיס 150K.

אם נשתמש באותם מספרים, אבל בעסקה שאינה כוללת טרייד-אין, תוכל לקבל הנחת מזומן על האאודי, לצורך הדוגמה נגיד 10%, מה שיורד את מחיר האאודי החדשה ל225K. את הרכב שלך אתה מוכר במחירון, שזה 100K, ושורה תחתונה הוצאת מהכיס 125K.

הנ"ל לא תמיד נכון וזה משתנה מעסקה לעסקה ומאוד תלוי בסוג הרכב שקונים ומוכרים. במקרה שלך, לדעתי ומניסיוני, עסקת טרייד-אין תעלה לך יותר מעסקה רגילה.

אתה צריך לעשות את השיקולים שלך, האם עסקת טרייד-אין משתלמת בשבילך.

גילוי נאות - לכותב ניסיון של מעל 4 שנים במכירת רכבי יוקרה חדשים.

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

פורסם

כל הכבוד לנציג מכירות של אאודי. לא מכיר הרבה נציגי מכירות שמדברים ככה דוגרי, רובם היו סוגרים עסקה באותו הרגע בכמה שיותר רווח עבורם מבלי לחשוב על טובתך.

פורסם

נגיד והאאודי עולה 250K, והלאון שווה 100K. בטרייד-אין של מחירון למחירון, אתה צריך להוציא מהכיס 150K.

אם נשתמש באותם מספרים, אבל בעסקה שאינה כוללת טרייד-אין, תוכל לקבל הנחת מזומן על האאודי, לצורך הדוגמה נגיד 10%, מה שיורד את מחיר האאודי החדשה ל225K. את הרכב שלך אתה מוכר במחירון, שזה 100K, ושורה תחתונה הוצאת מהכיס 125K.

הנ"ל לא תמיד נכון וזה משתנה מעסקה לעסקה ומאוד תלוי בסוג הרכב שקונים ומוכרים. במקרה שלך, לדעתי ומניסיוני, עסקת טרייד-אין תעלה לך יותר מעסקה רגילה.

אתה צריך לעשות את השיקולים שלך, האם עסקת טרייד-אין משתלמת בשבילך.

גילוי נאות - לכותב ניסיון של מעל 4 שנים במכירת רכבי יוקרה חדשים.

תראה, האאודי, תישאר תמיד במחיר של 250 עם הנחה שתביא אותו ל225. (לצורך העניין)

הנעלם הוא בכמה הלאון תמכר, ומתי.

במקרה שאתה מתאר, הוא מקבל טלפון יום לאחר פרסום המודעה, מוצא מישהו שמוכן לשלם מחירון ופה זה נגמר.

בפועל, מחר מחרתיים המחירון צונח ללאון מ100k ל95k, אף אחד לא ישלם מחירון כי השוק מוצף אז במקרה המושלם הוא ימכור ב92k-90. אבל רגע, איפה הכאב ראש של הטלפונים בשעות הזויות? הבזבוז זמן בפגישות עם אנשים שמנסים להוריד אותו ל80K, החצי יום בבדיקה, "החבר שלי שמבין", הסיבוב נטול הביטוח, ההמתנה בדואר, ואז בסוף, לנסוע באוטובוסים שבוע עד שהאאודי שהזמנת תגיע. (וע"פ מצב השוק שאנחנו חיים בו היום, הייתי עדין)

אי אפשר באמת לאמוד את הזמן שמתבזבז על מכירת רכב בכסף.

אבל בתיאוריה שלי (שהיא סבירה לחלוטין ויעיד כל מי שניסה למכור רכב במדינה הזו באופן פרטי)

אם הוא ימכור ב90k ריאליים לחלוטין (אחרי הכאבי ראש) ויקנה את האאודי בעסקת מזומן, אז "באמת של החיים" הוא יוצא מהכיס 135K.

עכשיו אם בעסקת טרייד אין הוא צריך להוסיף 150k, אני מניח שאחרי מיקוח, הוא יגיע ל140k תוספת, אז בסך הכל הטרייד "עלה לו" 5k.

מכיוון שהכל כאן נאמד במספרים גסים ולא יכול באמת להביא נוסחה מדוייקת, אפשר להגיד שבמקרה הטוב הטרייד אפילו לא "יעלה לו" אגורה, תלוי בעשרות משתנים גם כן. (מרווחי ההנחה של החנות, מצב רוח של המנהל וכו', כושר מיקוח של הלקוח בהתאם אליהם) יכול להיות שהוא גם יעלה לו 10K' אבל זה פחות או יותר הטולרנס.

אני לא מזלזל ב5-10 אלף ש"ח, אבל בעסקה של כ250 אלף שקל, אפשר להגיד שזה זניח ושווה את הנוחות. אבל זה כל אדם יחליט לעצמו.

והכי נכון כתב גוסט באסטר ואפילו הדגשתי, אתה צריך לעשות את השיקולים שלך, האם עסקת טרייד-אין משתלמת בשבילך.

גילוי נאות, אני סוכן מכירות של אופנועים.

פורסם (נערך)
הנעלם הוא בכמה הלאון תמכר, ומתי.

במקרה שאתה מתאר, הוא מקבל טלפון יום לאחר פרסום המודעה, מוצא מישהו שמוכן לשלם מחירון ופה זה נגמר.

בפועל, מחר מחרתיים המחירון צונח ללאון מ100k ל95k, אף אחד לא ישלם מחירון כי השוק מוצף אז במקרה המושלם הוא ימכור ב92k-90. אבל רגע, איפה הכאב ראש של הטלפונים בשעות הזויות? הבזבוז זמן בפגישות עם אנשים שמנסים להוריד אותו ל80K, החצי יום בבדיקה, "החבר שלי שמבין", הסיבוב נטול הביטוח, ההמתנה בדואר, ואז בסוף, לנסוע באוטובוסים שבוע עד שהאאודי שהזמנת תגיע. (וע"פ מצב השוק שאנחנו חיים בו היום, הייתי עדין)

לגבי הנעלם, אתה צודק, בשביל זה כתבתי שזה הערכה.

התייחסתי גם למצב השוק של סיאט, שהוא טוב, בטח ביחס למצב שוק היד השנייה בארץ, שכמו שאמרת הוא באמת לא משהו.

לדוגמה, חבר טוב לאחרונה מכר סיאט איביזה, יד 1, עלייה לכביש בינואר 2015, עם כמעט 160K ק"מ, מיד לאחר תקלה כלשהיא בגיר (נראה לי מכטרוניקס), ב-4K ש"ח מתחת למחירון המשוקלל, בתוך יומיים.

בנוסף, חבר פורום מכר לאחרונה איביזה 2015 מעל למחירון (לפחות על פי טענתו) - קישור להודעה.

להערכתי, השוק של הלאון, במיוחד דגם ה-1.8 ליטר, אפילו טוב יותר, ולכן הערכתי כי ימכור במחירון.

לגבי בזבוז הזמן, זה כבר נכנס לעניין של לעשות את השיקולים שלו בהתאם להעדפותיו לגבי מכירה לבד או ביצוע טרייד-אין. כל אחד מתמחר את העניין לעצמו ובשימוש במערך שיקולים שונה.

אי אפשר באמת לאמוד את הזמן שמתבזבז על מכירת רכב בכסף.

אבל בתיאוריה שלי (שהיא סבירה לחלוטין ויעיד כל מי שניסה למכור רכב במדינה הזו באופן פרטי)

אם הוא ימכור ב90k ריאליים לחלוטין (אחרי הכאבי ראש) ויקנה את האאודי בעסקת מזומן, אז "באמת של החיים" הוא יוצא מהכיס 135K.

אתה פשוט הלכת על הערכה פסימית יותר משלי, אם כי הגיונית בדיוק באותה מידה, פשוט כי שנינו כרגע רק מעריכים.

עכשיו אם בעסקת טרייד אין הוא צריך להוסיף 150k, אני מניח שאחרי מיקוח, הוא יגיע ל140k תוספת, אז בסך הכל הטרייד "עלה לו" 5k.

פה לדעתי הנחת הנחה שגויה, שאומרת שגם יקבל מחירון על הרכב שלו, וגם יקבל הנחה מסוימת על הרכב החדש. שוב, יכול להיות (אם כי אני מעולם לא שמעתי על עסקה כזאת), אבל פה לדעתי אתה טועה. כמו שכתבתי לפני, יש לי ניסיון במכירת רכבי יוקרה חדשים, מן הסתם שגם בעסקאות טרייד-אין.

אל תשכח גם שצריך לקחת בחשבון שההצעה שקיבל היא לפני בדיקה, ומהיכרות עם דרכי הפעולה של אוטודיל, המחיר לאחר בדיקה אף פעם לא נשאר אותו דבר כמו לפני הבדיקה.

מכיוון שהכל כאן נאמד במספרים גסים ולא יכול באמת להביא נוסחה מדוייקת, אפשר להגיד שבמקרה הטוב הטרייד אפילו לא "יעלה לו" אגורה, תלוי בעשרות משתנים גם כן. (מרווחי ההנחה של החנות, מצב רוח של המנהל וכו', כושר מיקוח של הלקוח בהתאם אליהם) יכול להיות שהוא גם יעלה לו 10K' אבל זה פחות או יותר הטולרנס.

אני לא מכיר מצב כזה שבו טרייד יוצא בדיוק אותו דבר כמו עסקת מזומן, פשוט כי בעסקת מזומן היבואן לא צריך לקחת בחשבון את הרכב שהוא לוקח ועכשיו צריך למכור אותו. עסקת מזומן זה שגר ושכח מבחינת היבואן.

אני לא מזלזל ב5-10 אלף ש"ח, אבל בעסקה של כ250 אלף שקל, אפשר להגיד שזה זניח ושווה את הנוחות. אבל זה כל אדם יחליט לעצמו.

לא חושב שאפשר לקרוא לזה זניח, אבל כפי שכתבת נכון, כל אדם צריך להחליט בעצמו.

עריכה אחרונה על ידי GhostBuster

Always go sideways

פורסם

כמה פעולות לדעתי שיעזרו לפותח השרשור לגלות כמה כסף הוא הולך להוציא מהכיס.

להגיע לסוכנות של אאודי,לקבל את ההצעה הטובה ביותר שיוכל להוציא בעסקת מזומן.

לבקש בנוסף הצעה לטרייד אין, הצעה של אחרי בדיקה, כדי שהמחיר יהיה סגור.

כבר לסגור שני נעלמים מרכזיים.

במקביל לפרסם את הרכב במחירון משוקלל ולגשש כמה אפשר למכור בפועל.

ואחרי שכל הנעלמים האלו נפטרים, לעשות את החושבים לבד אם ההפרש בין טרייד אין למכירה פרטית משתלמת, וכמובן מילת המפתח, עבורו.

פורסם

אני מנחש שבגלל שמדובר באאודי\סיאט, אז הטרייד הוא דרך אוטודיל.

מנסיון (רע) איתם, אפילו שהיה לפני הרבה זמן, קודם תקבל מהם הצעה כתובה עם המחיר אותו הם מוכנים לשלם עבור הרכב שלך. אל תסתפק בשום הצעה בע"פ. אני ממש, אבל ממש לא בטוח שתקבל מחיר מחירון. הלוואי ואני טועה.

פורסם

כל חברות הטרייד עובדות באופן דומה עד זהה:

1. הצעת מחיר לפני בדיקה (לפי נתונים יבשים בלבד)

2. אם הטסט נגמר בטווח של 3 חודשים או פחות ממועד המסירה - מורידים את שווי הטסט.

3. מחיר מחירון= מחירון בסיס בלבד, אלא אם יש הפחתות, אז מפחיתים.

4. בדיקה באחד ממכוני הבדיקה שעובדים איתם - לאחר הבדיקה מקבלים מחיר סופי* עבור הרכב.

*אם הרכב נמסר לטרייד אחרי 20-25 לחודש (תלוי בחברה) הלקוח כפוף למחירון חודש הבא. משמע אם המחירון ירד מ100 ל95 כמו שDJ DANI כתב קודם, אז על הלקוח להשלים את ה5K לחברת הטרייד/יבואן, אם לא ירד, מעולה. ז"א שגם אם פות"ש ימסור את האוטו שלו היום, הוא יהיה כפוף למחירון חודש ספטמבר בכל מקרה.

5. יתכן והצעה של מחירון למחירון נראית אחרת: בפועל חברת טרייד אין מוכנה לשלם מחירון מינוס X (כפוף לבדיקה ומחירון) והיבואן נותן ללקוח הנחה בגובה X ממחיר הרכב החדש.

כל הכבוד לנציג מכירות של אאודי. לא מכיר הרבה נציגי מכירות שמדברים ככה דוגרי, רובם היו סוגרים עסקה באותו הרגע בכמה שיותר רווח עבורם מבלי לחשוב על טובתך.

כנראה שאתה לא מכיר נציגי מכירות נקודה. במכירת הרכב החדש העמלה של הסוכנים לא נגזרת ישירות ממחיר המכירה של הרכב, אלא באופן בינארי בלבד: נמכר או לא נמכר. יש חברות שגם מתגמלות על אבזור, עסקאות טרייד או מימון (תלוי אם מספק השרות חיצוני או שייך לחברה).

הנציג במקרה הנ"ל לא היה טוב לב, הוא פשוט היה חכם. לפות"ש יש רכב סחיר, אז במקום לתת לו הצעת טרייד לא מזהירה ולכסות עליה עם הנחה או לחילופין לזכות במחירון ללא הנחה (כי כשהוא יחזור הביתה כל אחד חוץ מLiran3331 יגיד לו שהוא פראייר כי זה ידוע שבאאודי נותנים הנחות גבוהות), הנציג מעדיף לחסוך לעצמו כאב ראש שכרוך בעסקת טרייד אין שעלולה להסתבך ולסגור עסקת מזומן פשוטה בהרבה.

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם

יתנו לך הנחה מזערית אולי אם תבוא עם מזוודה מלאה במזומן לרכוש את הרכב. אם אתה בא לאאודי ומתעניין ברכב שעולה 250,000 ש"ח, אז יתנו לך הנחה אולי של אלפים בודדים או עץ ריח לרכב שתצא בהרגשה טובה וזה ככה בכל סוכנות. אבל הסוכנות לא יכולה לתת לך הנחה של 20,000 ש"ח בשביל שתרכוש את הרכב, ואז תבוא לפה ותפרסם איזו הנחה קיבלת. שכח מזה. "זה ידוע שבאאודי נותנים הנחות גבוהות" - טוב אחי.

פורסם

לירן, אתה רק מביך את עצמך.

דווקא עם מזוודה מלאה במזומן, רוב הסיכויים שישלחו אותך החוצה. תשלום על רכב חדש, ברוב המקרים, מתבצע באמצעות העברה בנקאית, מימון, צ'ק אישי וכדומה.

כבר הגיע אליי לקוח עם 750K במזומן במזוודה על מנת לרכוש רכב. הוסבר לו שזה לא ניתן לביצוע וגם לא חוקי.

אני מכיר מקרים שרכבים נרכשו במזומן, זה בדרך כלל על סכומים קטנים יותר, ולא אצל היבואנים.

גם אצל חלק מסוכנויות יבואן מקבלים סכומים גדולים במזומן, אבל זה סיכון שהסוכנות לוקחת, כי כאמור, זה לא חוקי.

אצלנו הייתה הנחייה מאוד ברורה, מקבלים מזומן עד 5K. זהו. אין חריגות.

הנחות בסגמנט הפרימיום קיימות ועוד איך, ואתה יכול להמשיך להגיב עם חוסר ידיעה מוחלט, או שאתה יכול לקרוא את מה שכותבים לך אנשים שאשכרה עבדו בזה.

החלטה שלך.

Always go sideways

• תוכן חדש...