Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2888 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תודה רבה לכולם על התגובות.

אבל שוב אני אומר, רוצה ללמוד ברמה של תחביב, ב"ה יש עבודה ומקצוע, מחפש למלא את שעות הפנאי בעיקר.

ומעדיף ללמוד לבד, גם במחיר שיעלה

Daihatsu YRV 01' 86 HP << Sold

KIA Cerato 08' LX 122 HP << Sold

Chevrolet Cruz 13' LT Wagon 141 HP 1.8L

80 Mitsubishi Attrage 15' INSTYLE HP 1.2L

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)
ביג וויט - אני ממש נפעם מול הקביעות הנחרצות שלך וזה עוד מאדם שמעיד על עצמו שהידע שלו בא מצפייה ביוטיוב. זה בערך כמו ללמוד שחייה בהתכתבות.

אני לא יודע מה הנסיון שלך ועל סמך מה אתה קובע שהמכללה לריתוך לא שווה כלום. היא מלמדת לרתך ברמה שנדרשת כדי לעמוד בבחינות ההסמכה. מפה והלאה - זה נסיון, והרבה. אתה גם קובע שההסמכה בארץ חסרת משמעות - הבה נראה אותך מאשר במכון התקנים - כי זה מה שנדרש כדי לאשר מיכלי לחץ, למשל, או דוודי קיטור, שלא לדבר על PRMS, ללא ההסמכה "שלא שווה דבר". הדברים שלי נאמרים מנסיון של שנים לא מעטות כמנהל ייצור במפעל שייצר דוודי קיטור ומיכלי לחץ. שני תנאים מקדמיים שנדרשו ע"י מכון התקנים כדי לבחון ולאשר את המוצרים היו צילומי רנטגן של הריתוכים וכמובן תעודת ההסמכה שלא שווה כלום של הרתך שביצע אותם. הבה נראה אותך עומד בדרישות אלה מהידע שנרכש בצפיה ביוטיוב.

קצת צניעות עוד לא הזיקה לאף אחד.

כי עשיתי קורס כזה, ראיתי אנשים שסייומ את הקורסים האלה לרתך הם לא יודעים.

אם היה לך מושג כפי שאתה אומר, הייתה יודע שב80 שעות אי אפשר ללמוד לרתך.

ההסמכה שאתה מדבר עליה של אישור וכו, זה הסמכה פנימית של המפעל ולא התעודה שהרתך מביא איתו (כי זה סתם נייר שאפשר להדפיס לבד)

בשביל ההסמכה הזאת שאתה מדבר עליה, מביאים לרתך PQR או WPS הוא מרתך לפי זה.

ואז שולחים את זה לגבי שואף או עוד מישהו. והם מצלמים. נותנים חתימה, זה ההסמכה.

תשמ'ע, אתה לא יודע על מה אתה מדבר ועדיף שתשאל מישהו שמבין יותר ממך בתחום הריתוך לפני שאתה כותב דברים ממש לא נכונים.

אולי אתה מומחה בלהחזיק ידית ריתוך ולבצע ריתוכים לפי דרישות השרטוט והתקנים המקובלים ויפים אבל מעבר לניסיון שלך או של חבריך מסתתר עולם שלם.

* דרך אגב בעבר הייתי מבצע הסמכות וגם בודק ריתוכים של רתכים אשר נדרשו לקבלת הסמכה בכדי לבצע עבודות מסויימות כגון.

עבודה בחברת החשמל או בבתי הזיקוק בריתוך של ריאקטורים או כול ריתוך אשר עובר בדיקת NTD במקרה הזה לפעמים גם בדיקת מגנופלאקס וגם רדיוגראפיה.

בכדי לעבוד בתיקון או בייצור של חלקים אשר מבוצעים בריתוך בתעשיה האווירית כול חלק עובר בדיקת רדיוגראפיה לפי תקן ASME/DIN או/גם תקן פנימי של חברת בואינג/מקדונל דאגלס ובחלק גדול מהמקרים גם מבקר איכות של החברות הנ"ל מגיע לארץ בכדי לבדוק את תוצאות הריתוך.

* לקרוא שרטוט טכני עם דרישות לשטח חתך התפר וסוג הריתוך, עם חדירה או בלי חדירה, האם מותר להשחיז את התפר או לאו

* סוגי המתכות והתאמה של הריתוך והאלקטרודה ותנאי הריתוך גם את זה צריך ללמוד בצורה מסודרת וממש לא בתוך שעה או ביוטיוב.

* האם צריך לבצע שחרור מאמצים לחלק המרותך לאחר ריתוך או לאו

ועוד ועוד...

תתפלא פרופסורים לריתוך מארה"ב מגיעים לארץ לאשר תהליך של ריתוך של חלקי טיטניום למטוסי F15 אבל תחילה חייבים להתקיים התנאים הבסיסים שהרתך חייב לקבל הסמכה וגם לעבור בחינה על-ידי מעבדה מאושרת לבדיקות NTD.

בקיצור את ראית חלק מהעולם ולא את כול העולם ואתה יורה ומרסס את הפורום בדברים ממש לא נכונים.

אני יכול לכתוב כאן מגילה שלימה על עולם הריתוך אבל מכיוון שאתה בטוח ב-100 אחוז בדבריך אני מעדיף לא להתעייף מכתיבה :-o

אתה צודק, אבל ההסמכה שאתה מדבר עליה, היא הסמכה פנימית של המפעל שרתך עושה.

ולא תעודה חיצונית שרתך מביא איתו!

זה ההבדל!!!!!

אף אחד בשום פרוייקט לא יקבל אותך לשום דבר על סמך תעודה שהבאת מאחת המכללות!

יעשו לו טסט! ורק אז יתנו לך לגשת לפרוייקט. עם התעודה שמקבלים במכללה, אפשר לנגב, או ישר לזרוק לפח

את כל זה שכחת לציין ידידי.

ישלי חברים שעובדים שצנרת גז טבעי, ועבדו באשלים, ואין להם אפילו לא תעודה אחת מסכנה.

כל חצי שנה הם עושים טסט וזה נשלח ל NDT וצילום.

שרק הגיעו לפרויקט התבקשו לעשות טסט ריתוך.

תעודה של מכללה לא שווה כלום. על סמך התעודה הזאת לא יקחו אותך, כי ללמוד לרתך ב 80 שעות, אתה לא תלמד.

אבל לעומת זאת הטסט הפנימי של המפעל שאתה עושה... זה משהו אחר. על פי התעודה הזאת המפעל מקבל עבודות כאלה ואחרות שדורשות את התעודה הזאת.

עריכה אחרונה על ידי Big_White

אינסטגרם עם הריתוכים שלי :-D

http://instagram.com/newworldofdisorder

פורסם
ביג וויט - אני ממש נפעם מול הקביעות הנחרצות שלך וזה עוד מאדם שמעיד על עצמו שהידע שלו בא מצפייה ביוטיוב. זה בערך כמו ללמוד שחייה בהתכתבות.

אני לא יודע מה הנסיון שלך ועל סמך מה אתה קובע שהמכללה לריתוך לא שווה כלום. היא מלמדת לרתך ברמה שנדרשת כדי לעמוד בבחינות ההסמכה. מפה והלאה - זה נסיון, והרבה. אתה גם קובע שההסמכה בארץ חסרת משמעות - הבה נראה אותך מאשר במכון התקנים - כי זה מה שנדרש כדי לאשר מיכלי לחץ, למשל, או דוודי קיטור, שלא לדבר על PRMS, ללא ההסמכה "שלא שווה דבר". הדברים שלי נאמרים מנסיון של שנים לא מעטות כמנהל ייצור במפעל שייצר דוודי קיטור ומיכלי לחץ. שני תנאים מקדמיים שנדרשו ע"י מכון התקנים כדי לבחון ולאשר את המוצרים היו צילומי רנטגן של הריתוכים וכמובן תעודת ההסמכה שלא שווה כלום של הרתך שביצע אותם. הבה נראה אותך עומד בדרישות אלה מהידע שנרכש בצפיה ביוטיוב.

קצת צניעות עוד לא הזיקה לאף אחד.

תשמ'ע, אתה לא יודע על מה אתה מדבר ועדיף שתשאל מישהו שמבין יותר ממך בתחום הריתוך לפני שאתה כותב דברים ממש לא נכונים.

אולי אתה מומחה בלהחזיק ידית ריתוך ולבצע ריתוכים לפי דרישות השרטוט והתקנים המקובלים ויפים אבל מעבר לניסיון שלך או של חבריך מסתתר עולם שלם.

* דרך אגב בעבר הייתי מבצע הסמכות וגם בודק ריתוכים של רתכים אשר נדרשו לקבלת הסמכה בכדי לבצע עבודות מסויימות כגון.

עבודה בחברת החשמל או בבתי הזיקוק בריתוך של ריאקטורים או כול ריתוך אשר עובר בדיקת NTD במקרה הזה לפעמים גם בדיקת מגנופלאקס וגם רדיוגראפיה.

בכדי לעבוד בתיקון או בייצור של חלקים אשר מבוצעים בריתוך בתעשיה האווירית כול חלק עובר בדיקת רדיוגראפיה לפי תקן ASME/DIN או/גם תקן פנימי של חברת בואינג/מקדונל דאגלס ובחלק גדול מהמקרים גם מבקר איכות של החברות הנ"ל מגיע לארץ בכדי לבדוק את תוצאות הריתוך.

* לקרוא שרטוט טכני עם דרישות לשטח חתך התפר וסוג הריתוך, עם חדירה או בלי חדירה, האם מותר להשחיז את התפר או לאו

* סוגי המתכות והתאמה של הריתוך והאלקטרודה ותנאי הריתוך גם את זה צריך ללמוד בצורה מסודרת וממש לא בתוך שעה או ביוטיוב.

* האם צריך לבצע שחרור מאמצים לחלק המרותך לאחר ריתוך או לאו

ועוד ועוד...

תתפלא פרופסורים לריתוך מארה"ב מגיעים לארץ לאשר תהליך של ריתוך של חלקי טיטניום למטוסי F15 אבל תחילה חייבים להתקיים התנאים הבסיסים שהרתך חייב לקבל הסמכה וגם לעבור בחינה על-ידי מעבדה מאושרת לבדיקות NTD.

בקיצור את ראית חלק מהעולם ולא את כול העולם ואתה יורה ומרסס את הפורום בדברים ממש לא נכונים.

אני יכול לכתוב כאן מגילה שלימה על עולם הריתוך אבל מכיוון שאתה בטוח ב-100 אחוז בדבריך אני מעדיף לא להתעייף מכתיבה :-o

בזמנו אני זוכר שהיו קורסים למובטלים מטעם משרד העבודה.

איך הקורסים שלהם ?

יותר טובים ממה שאתה עושה במכללות קקיוניות בת''א.

מכיבן שהקורס ארוך יותר... ולא 80 שעות.

אינסטגרם עם הריתוכים שלי :-D

http://instagram.com/newworldofdisorder

פורסם

חידה המוסד

לרגל יום העצמאות.

בסביבת המגורים של הורי מתבצעות עבודות לבניית גדר סביב בניין שעובר תמ"א 38. צילמתי תמונה בודדת של בניית הגדר.

מהו תפקיד הפועל שמחזיק משהו בידיו ?

בין הפותרים נכונה יוגרל כרטיס כניסה חד כיווני למוסד 1f628.png

זה אמיתי !

30739796_1247889342009867_3375404773472731136_o.jpg

איזה כייף לי :)

פורסם
חידה המוסד

לרגל יום העצמאות.

בסביבת המגורים של הורי מתבצעות עבודות לבניית גדר סביב בניין שעובר תמ"א 38. צילמתי תמונה בודדת של בניית הגדר.

מהו תפקיד הפועל שמחזיק משהו בידיו ?

בין הפותרים נכונה יוגרל כרטיס כניסה חד כיווני למוסד 1f628.png

זה אמיתי !

חוט הארקה של הרתכת. כנראה שנקרע להם החוט ואין להם את ה'תנין' אז הוא פשוט תופס ידנית את החוט לגוף המתכתי אותו הוא רוצה לרתך.

• תוכן חדש...