Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7783 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
ביום רביעי שעבר 7/3 ירדתי מירושלים ב2 לפנות בוקר בערך!! נסעתי משהו כמו 70 קמ"ש ופתאום נדלק אור אדום ברמזור שהיה 400 מטר ממני, התחלתי לבלום ואני מרגיש שאותו מתחיל לסטות התחלתי לשחק עם הברקס כלומר לבלום לעזוב ללחוץ הורדתי ישר הילוך לראשון ולאט לאט האוטו התייצב ונכנסתי עם גלגל שמאל במדרכה, וניהיה לי שבר בג'נט,אבל מאחורי נסע פיאט פונטו, הם סטה ימינה נדפק בקיר ואחרי זה שמאלה קפץ עם האוטו על המדרכה והייתה שם תחנת דלק ועף לתוך התחנה, הסיבה לכך הייתה לפני הרמזור יש הרבה שמן ממכוניות שעומדות ברמזור והכביש רטוב אחרי גשם ובגלל שהמים יותר קלים מהשמן השמן עלה למעלה, למזלי הכביש היה ריק ולא היו מכוניות חוץ ממני והפיאט ויצאתי מזה בנס!!!

קודם כל, זה בטח לא 400 מטר, אולי 40 אם לא הצלחת לעצור מ-70 קמ"ש. דבר שני, יש לך ABS באוטו? הבלימה הייתה בקו ישר? למה עזבת את הברקס? בשביל מה להוריד לראשון? עדיף להתעסק בבלימה עצמה במקום לנסות להעביר הילוך.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תגובות 88
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
נעילת גלגלים עוזרת בבלימה, נקודה.

גם ABS מגדיל את מרחק הבלימה אולם ABS מאפשר לך לתמרן תוך כדי בלימה ולהתחמק ממכשולים וזו הגדולה שלו.

כלומר - אם תשים 2 מכוניות ושני נהגים מוצעים עם מערכת בלימה זהה רק שאחת עם ABS ואחת בלי ותתן לנהגים לבלום בעזרתן בקו ישר, המכונית בלי ה ABS תעצר קודם.

הורדתי חלקים מהציטוט, אבל אלו עיקרי הדברים.

בכל אופן, אתה מזניח כאן את נושא ההבדל בין מקדם החיכוך הסטטי למקדם החיכוך הדינמי.

חיכוך סטטי נמוך או שווה (בדרך כלל נמוך יותר) לחיכוך דינמי, והמשמעות במקרה הזה, היא שכאשר הגלגלים נעולים והרכב מחליק (חיכוך סטטי), הבלימה אפקטיבית פחות מאשר כאשר הרכב על סף נעילה והחלקה (חיכוך דינמי).

לכן, מערכות ABS מודרניות (לא מערכות ראשוניות מלפני עשור) יכולות להציג בלימה מהירה יותר מאשר רכב שנועל גלגלים. שלא לדבר על זה שעדיף להשאיר את השליטה בהגה ולא להחליק כמו מגהץ על הקרח במשחק קארלינג.

מקרה נוסף ודומה מאוד, אך ללא תאונה קרה שבוע שעבר {אגב זכרון} מול ג'סר לכיוון צפון (כביש 4)

טנדר מאזדה (בערך 80 קמ"ש) לא ראה שיש טור מכוניות עומד, כיוון שהראשון פנה שמאלה.

התגובה הראשונה שלו הייתה לעקוף את כולם, והוא התחיל תנועה לשמאל, אבל אז הוא קלט שזה לא רעיון כל כך טוב (הוא הבין למה כולם עומדים...), ושבר ימינה, בשילוב ברקס מתחזק.

אני ראיתי הכל מהכיוון הנגדי וזה היה פשוט בלט על הכביש...

הטנדר דילג בין הגלגלים, סגר מהלכי מתלים, נסע עם גלגל אחורי באוויר, הצמיגים העלו עשן וצרחו בפנאטיות, דרמה של כמה שניות. בסוף הוא עבר מימין.

הפעם, זה היה מצחיק...

לי זה נראה (לגבי שני המקרים) שאיבוד השליטה נגרם בגלל העברות מסה (ימינה ושמאלה) בעת בלימה חזקה. סוג הבלמים לא קשורים לעניין.

לטנדרים של מאזדה יש את השילוב המופלא של 0 משקל על הסרן האחורי והנעה אחורית (גם לטנדרים אחרים, אבל כאן זה חמור במיוחד). זה מוביל לישבן שובב עד מאוד שהולך לאן שבא לו. נהג שלא מודע לזה יעשה צלחות על ימין ועל שמאל. יצא לי לחוות את זה בצורה לא נעימה בצבא.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם
אולי מוטי ירחיב בעניין. הוא כנראה ישן עד מאוחר היום.
דווקא לא :-).

דווקא קמתי היום בחמש ורבע בבוקר והלכתי לעשות סקי... חזרתי שמח וטוב לב אך עם ברכיים כואבות בטירוף... צריך לחזור לכושר יותר גבוה, שמונה שעות של קפיצות על רמפות משלג זה כבר לא מה שהיה פעם... :lol:

ביום רביעי שעבר 7/3 ירדתי מירושלים ב2 לפנות בוקר בערך!! נסעתי משהו כמו 70 קמ"ש ופתאום נדלק אור אדום ברמזור שהיה 400 מטר ממני, התחלתי לבלום ואני מרגיש שאותו מתחיל לסטות התחלתי לשחק עם הברקס כלומר לבלום לעזוב ללחוץ הורדתי ישר הילוך לראשון ולאט לאט האוטו התייצב ונכנסתי עם גלגל שמאל במדרכה, וניהיה לי שבר בג'נט,אבל מאחורי נסע פיאט פונטו, הם סטה ימינה נדפק בקיר ואחרי זה שמאלה קפץ עם האוטו על המדרכה והייתה שם תחנת דלק ועף לתוך התחנה, הסיבה לכך הייתה לפני הרמזור יש הרבה שמן ממכוניות שעומדות ברמזור והכביש רטוב אחרי גשם ובגלל שהמים יותר קלים מהשמן השמן עלה למעלה, למזלי הכביש היה ריק ולא היו מכוניות חוץ ממני והפיאט ויצאתי מזה בנס!!!

נתחיל מההתחלה ולמרות שאולי תבחין פה באיזושהי נימת ביקורת, נסה להבין שאני מנסה להסביר לך משהו ובא לעזרתך.

קודם כל, משהו לא מסתדר לי עם המהירות והמרחק שנקבת בהם.

400 מטר מספיקים גם לבלימה מ-200 קמ"ש בלי בעיה, בטח ובטח שמ-70 קמ"ש, גם על כביש רטוב וטיפה שמנוני... אולי התכוונת ל-40 מטר?

למרות שאני בד"כ לא מחלק עצות נהיגה על גבי הפורום אני יכול בקלות לתת לך אחת שעלולה להציל אותך להבא - לא לפמפם את הבלמים! לא על רטוב ובטח שלא על יבש!

פעולת הפמפום המטופשת שכ"כ הרבה נהגים יבצעו במידה ונקלעו למצב ביש שכזה היא אחד הדברים הכי גרועים שניתן לבצע ואני לחלוטין לא מאשים אותך.. זה אותו התשדיר המטופש שמשרד התחבורע הוציא בזמנו ובו מראים את הפמפום... צריך לקחת את כל אותם האחראים לתשדיר ולהעמיד אותם בפני כיתת יורים... אוקיי אז כיתת יורים זה קצת דראסטי, אבל איזה משפט טוב שימצאו בו אשמים... מי יודע כמה אנשים נפגעו וכמה רכוש ניזק כתוצאה מאותו תשדיר מטומטם :evil:.

בו ונבין למה לעולם לא מפמפמים -

1. בפמפום אתה מחליף בין שני מצבים - חוסר שליטה מוחלט על ההגה לחוסר האטה מוחלט, כפי שניתן לראות, שני המצבים גרועים ולא ממלאים את התפקיד כמו שצריך.

בו ונדגיש שהתפקיד הוא האטת הרכב במהירות מקסימלית תוך כדי שמירה מירבית על השליטה בו.

2. חריצי הצמיג מיועדים לניקוז יעיל של מים בזמן תנועה.

נעילה של הגלגלים הופכת את הניקוז ללא יעיל עד לא קיים... מה שזה אומר זה שמרחק הבלימה יתארך בהרבה בהשוואה להאטה מבוקרת של הגלגל תוך שמירה על המשך סיבובו.

3. העברת המשקל קדימה ואחורה בזמן פמפום הדוושה עלולה להפר את איזון הרכב מה שיהיה בכלל לא משעשע במידה ותנועת הרכב אינה בישורת... מה שמביא אותנו לסעיף הבא -

4. בזמן נעילת הגלגלים הרכב ינוע בקו ישר אל הכיוון אליו נוטה משקל הרכב, תופעה מפחידה למדי במידה ואתה נועל גלגלים בסיבוב... תת היגוי סופני והחלפתו באחיזה בפעולת הפמפום, מתכון מצוין למצוא את עצמך מסתחרר באמצע הכביש/אל תוך עמוד/על המדרכה/על רכב אחר/הולך רגל - מחק את המיותר.

אני מקווה שעד הרגע השתכנעת בעובדה שפמפום זו פעולה גרועה לכל עניין ודבר - כי זו האמת.

אני אמשיך עוד שנייה בנושא הבלימה הנכונה אבל לפני כן אומר לך שלאור התיאור שנתת פה אתה צריך לעשות ארבעה דברים -

* בדיקה של הג'אנט על ידי בעל מקצוע במידה ואתה עדיין משתמש בו בכדי לוודא שהוא עדיין עגול, ניתן לאיזון ומחזיק לחץ אויר.

* כיוון פרונט, או לפחות בדיקה אם הגלגלים יצאו מכיוונון, הסיכוי שזה קרה הוא גדול למדי לאור חומרת הפגיעה המתוארת.

* בדיקה של הצמיג על ידי בעל מקצוע, מכות חזקות מסוג זה עלולות לגרום נזק פנימי לצמיג שעלול להוביל לפיצוץ בזמן נסיעה, שבעיקר שכיח במהירויות של כבישים בין עירוניים ומעלה... עדיף להחליף זוג צמיגים אם צריך ולא לרסק את כל האוטו אם צמיג מתפוצץ במהירות גבוהה בזמן הלא נכון.

* קורס נהיגה ששם דגש על בלימה נכונה ויציאה ממצבי החלקה, כך שלפחות את הבסיס תדע ותוכל לתרגל.

נעילת גלגלים עוזרת בבלימה, נקודה.

בלמי תוף (או כל סוג בלמים אחרים) יגדילו את מרחק הבלימה אם הם לא נועלים את הגלגלים. אגב, בלמי תוף מאבדים יחסית מהר את ה"שיניים" בבלימות אגרסיבות כי יש פחות איוורור במנגנון.

גם ABS מגדיל את מרחק הבלימה אולם ABS מאפשר לך לתמרן תוך כדי בלימה ולהתחמק ממכשולים וזו הגדולה שלו.

כלומר - אם תשים 2 מכוניות ושני נהגים מוצעים עם מערכת בלימה זהה רק שאחת עם ABS ואחת בלי ותתן לנהגים לבלום בעזרתן בקו ישר, המכונית בלי ה ABS תעצר קודם.

אם תחזור על הניסוי ותשים ילד בנתיב המכוניות, המכונית עם ה ABS (כנראה) תשבור הצידה לקראת הסוף ותתחמק מהילד. הנהג יראה לבסוף שהוא לא מצליח לעצור לפני הילד וישבור את ההגה ומכיון שיש לו היגוי חלקי, המכונית תסטה והילד ינצל.

לעומת זאת, המכונית בלי ה ABS תעלה על הילד. הנהג יראה שהוא לא עוצר לפני הילד, בדיוק כמו במכונית עם ה ABS, והוא ינסה לשבור את ההגה ימינה או שמאלה. מכיון שאין לו היגוי עקב נעילת הגלגלים, המכונית תמשיך ישר.

מוטי, תציל אותי, הסתבכתי....

אוווהווו איך שהסתבכת!!!

הסתבכת איתי שזה די גרוע :twisted:! להציל אותך אתה אומר? לא הפעם.

נעילת גלגלים לא עוזרת בבלימה, נקודה סוף.

לא על רטוב (כבר הסברתי פה למה).

לא על יבש (הנה זה בא).

בנעילת גלגלים אתה עובר את סף החיכוך היעיל של הצמיג כמו שהסביר Nitch באופן מושלם, המכונית המצוידת ב-ABS תעצור במרחק קצר יותר מנעילת גלגלים בכל מקרה.

מוטי.

פורסם
בנעילת גלגלים אתה עובר את סף החיכוך היעיל של הצמיג כמו שהסביר Nitch באופן מושלם, המכונית המצוידת ב-ABS תעצור במרחק קצר יותר מנעילת גלגלים בכל מקרה.

מוטי.

ותודה לאבי ולאמי שהביאו אותי עד הלום. מחמאות ממוטי...

עכשיו נותר רק לטפל בהשפלה של להגיע מקום שני אחרי fizban בג'ימיקאנה.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם
ותודה לאבי ולאמי שהביאו אותי עד הלום. מחמאות ממוטי...

עכשיו נותר רק לטפל בהשפלה של להגיע מקום שני אחרי fizban בג'ימיקאנה.

שים לב למילים שבחרת מבלי מישים -

לום

לטפל בהשפלה

Fiz גם ככה מסובך איתי קשות כרגע, לטפל בהשפלה צריך, ונראה כאילו יש לום בהישג יד... מה שיותר כבד יותר טוב :-P!

צוחקים Fiz :lol::-P:twisted: !

מוטי... בהומור בלבד, אולי הומור קלוקל אבל עדיין הומור.

פורסם

מוטי.

אני לא יודע איך זה בארצות הברית של אמריקה, אבל אצלנו בארץ להרבה מהמכוניות אין ABS .

אז מה לעשות??

אין ABS, אז מפמפמים. לא לפמפם? אתה נועל גלגלים. לא לנעול גלגלים? לפמפם. אה לא טוב לפמפם?

רק אני רואה פה סתירה? :roll:

I should win a fucking AWARD for being me

פורסם
מוטי.

אני לא יודע איך זה בארצות הברית של אמריקה, אבל אצלנו בארץ להרבה מהמכוניות אין ABS .

אז מה לעשות??

אין ABS, אז מפמפמים. לא לפמפם? אתה נועל גלגלים. לא לנעול גלגלים? לפמפם. אה לא טוב לפמפם?

הפמפום הזה לא כל כך יעיל ואפילו מסוכן, וגם מיותר... נהג שהוא בן אנוש (ולא חייזר או משהו) לא יכול לפמפם במהירות כזאת שתהייה יעילה... כמו שכבר נאמר הפמפום בעצם מעביר את הרכב ממצב של בלימה חזקה למצב של חוסר בלימה מה שעלול לגרום לאיבוד שליטה שלא לדבר על מרחק הבלימה שגדל ולא קטן... בנוסף הנהג מתרכז יותר ב"פמפום" מאשר לנסות להתחמק מהמכשול או לבצע תמרון כלשהו...

ישנן שיטות רבות לבלימה יעילה (פמפום הוא לא אחת מהשיטות) מבלי לנעול את הגלגלים, למשל בלימה על סף הנעילה של הגלגלים, אומנם זה דורש מיומנות רבה והכרה של טובה של הרכב שבו נוהגים...

פורסם
מוטי.

אז מה לעשות??

קודם כל, אנחנו לא גזענים בפורום, ולא יפה לדבר ככה למוטי בגלל התפוצה שלו.

דבר שני, באמת קשה לי להאמין שאתה מסוגל לפמפם בשליש מהמהירות שהABS עושה את זה, שלא לדבר על לחוש את אובדן האחיזה באותה רמה.

הפיתרון הכי טוב שאני מסוגל להציע לך הוא בלימה רגרסיבית, או נסוגה בשפת הקודש.

בבלימה כזו אתה לוחץ על הבלמים בכל הכוח בהתחלה, ומוריד מהכוח בהדרגה כל פעם שהגלגלים מתקרבים לנעילה. זה דורש נסיון ורגש, אבל זה בכל מקרה הרבה יותר יעיל, ומשמעותית פחות מסוכן מפמפום.

לפני 22 שעות, hans כתב:

פורסם
קודם כל, אנחנו לא גזענים בפורום, ולא יפה לדבר ככה למוטי בגלל התפוצה שלו.

הפיתרון הכי טוב שאני מסוגל להציע לך הוא בלימה רגרסיבית, או נסוגה בשפת הקודש.

קודם כל, מאנייק שיש לו אתר סקי מרחק נסיעה מהבית (החרמון לא עונה להגדרה של "אתר סקי") אפשר וצריך להעליב, בייחוד אם גם יש לו גישה למסלול מירוצים ומיאטה משופרת. גועל נפש. תעשה עלייה, נפולת נמושות! תחזור באוגוסט, נפלא אצלנו בעונה הזו של השנה...

בלימה "נסוגה" לא ניתן לבצע לפני שמתרגלים זאת, זה עובד בניגוד להרגל הטבעי של כל אדם. מי שלא מנוסה טוב יעשה אם ייקנה רכב עם ABS. מי שלא מנוסה ואין לו רכב עם ABS צריך להכיר בעובדה שאם הוא יצטרך לבצע בלימת חירום רב הסיכויים שהוא יעשה זאת לא נכון.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
אני עדיין מנסה להבין את הגורם לתאונה.

האם יכול להיות שבלימת הפתע החזקה שהוא ביצעה (בהנחה שזה מה שהיה) יכלה לגרום לאיבוד אחיזה בגלגלים האחוריים והשתוללות שלהם?

לגבי התאונה עצמה, המזל שלי היה ששמרתי מרחק, כי לולא המרחק הוא היה נוחת עליי!!! ממש נוחת!

הוא גם היה בהפרש דיי ניכר מכל המכוניות שהיו מאחוריו, וכולם, ממש כמוני, הספיקו לבלום ולא נכנסו מתחתיו שהוא היה באויר!

אם רק מישהו מאותם חכמים שיושבים היום אי שם במשרד התחבורה היה מבין כמה ששיעורי הנהיגה בארץ וקלות קבלת הרישיון בארץ (הפשוטה והקלה להחריד) זה פשוט אסון חיים!!

אמיר.

**רק הוסיף ואציין שעצירה לצורך עזרה ראשונה במקרה שכזה יכולה להציל חיים..

חשוב מאוד, אפילו במידה הכי מזערית לצאת ולהגיש עזרה, כי הנהג המעורב בתאונה לא יכול לפעול בשיקול דעת לעצמו כשהוא שרוי בהלם מוחלט- כולל פיוני הרכב והפחתת הסכנה לתאונה נוספת**

זה ממש לא קל לקבל רישיון וזה גם דיי יקר .

אבל הבעיה שלא מלמדים לצאת ממצבי חרום בשיעורים.

אני שיעור 22 כיום

פורסם

טוב,

קודם כל אני מתנצל בפני רוני ומוטי על הטעות עם ה ABS.

שנית, nitch - אני מאמין שהביטוי הוא בלימה דגריסיבית. אפשר להתאמן על זה יופי בקארטינג. אפשר גם בכבישים ציבוריים רק כשאתה לבד, יחיד ומיוחד על הכביש. שלא תפתיע חס וחלילה נהגים אחרים.

לגבי הג'ימקאנה - זכור לי שהמרחק ביני לבין המקום השני היה 3 שניות במלואן. אז לא נראה לי כל כך משפיל להגיע מקום שני אחרי. לא שאני כזה מקצועי אבל גם לא כזה גרוע.

nitch - אתה תמיד מוזמן להגיע אחרי בקארטינג. any time, any track. :)

ולמוטי, לא יתכן שאני מסובך איתך מכיון שהבנתי שבטח אני מפקשש משהו בהסבר וביקשתי עזרה :) זה עדיף ממישהו שזורק דברים באויר כך סתם.

חצי נחמה בשבילי. :)

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

פורסם
מוטי.

אז מה לעשות??

יוסי -

אני מבין לפי התיאור שלך שהבלמים אצלך באוטו הם או נעולים או לא עובדים אם לא מפמפמים אותם :? ... חדש לי שיש מערכות בלימה מסוג זה, עד היום חשבתי שמערכת הבלמים עובדת על חיכוך משתנה שניתן להגביר או להחליש ובקיצור מה הקשקוש הזה?

כנראה שיש לי זיכרון יותר ארוך לשרשורים שלך מאשר הזיכרון שלך עצמך לאותם השרשורים - http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=52548&page=1&pp=15&highlight=%E9%E5%F1%E9+%F1%E5%E1%E0%F8%E5

קרא מחדש את כל השרשור!

הומלץ לך כבר אז לעשות קורס נהיגה שאתה עדיין לא עשית.

נאמר לך כבר אז שהפמפום הוא לא פעולה נכונה.

לא הפנמת.

אתה עדיין לא יודע לבלום נכון.

אתה גם ממשיך לפזר את אותם הקשקושים שכבר הוסבר לך ממקודם שהם לא נכונים אז תסלח לי מאוד אבל זה פשוט מגוחך.

אתה לא יודע על מה אתה מדבר - אל תייעץ בנושא זה.

לטובת אילו שאולי כן רוצים להפנים -

הבלמים עובדים בהתאם ללחץ שהרגל שלך מפעילה עליהם.

בכל פעם שאתה נועל את הצמיגים אתה מאריך את הבלימה ועל הדרך גם הורס את הצמיגים ואת האיזון שלהם.

בלימה נכונה דורשת תרגול כדי לבצע ביעילות, וכדי לתרגלצריך גם לדעת מה לתרגל וללמוד את התיאוריה.

בבלימה נכונה אתה מפעיל את מקסימום הלחץ האפשרי על הדוושה לפני שהגלגלים ננעלים באופן קבוע בלי שום פעולת פמפום.

לבצע את זה כמו שצריך נדרש אימון רב אבל הנה החדשות הטובות - אין שום חוק שמונע ממך לבלום מהר להבדיל מכמה וכמה חוקים שמטרתם היא למנוע ממך להאיץ מהר... ניתן לתרגל כל יום, כל היום.

לקרוא היטב את הדברים הבאים, כמה פעמים אם צריך, והכי חשוב - להפנים אותם טוב טוב -

תרגול ראשוני יש לבצע אך ורק בשטח פתוח כמו מגרש חנייה גדול ולעולם לא בכביש ציבורי.. אחרי הרבה תרגולים בשטח פתוח אפשר לתרגל בהדרגתיות בכביש כשאתה לבד ואין שום דבר מסביבך ובטח שלא מכוניות אחרות לידך או לפניך, אחרי שתרגלתם כמה חודשים כשאתם לבד (כן כן - חודשים, וכל המרבה הרי זה משובח!) תהיה לכם כבר שליטה טובה יותר, אין לתרגל בתנועה עד שהשליטה היא לרמת אפס נעילות גלגלים באופן קבוע לאורך זמן.

פרט שעלול לעניין מישהו - גם במכונית המירוץ שלי אין ABS. היא עוצרת יופי בלי לנעול גלגלים.

מוטי.

פורסם

ולגבי הפימפום ,אז זה כן עובד טוב ,אבל לא ע"י בן-אדם , קצב הפימפום של מערכת ה ABS הוא 60 בשנייה.נהג טוב יכול לכל היותר להגיע לקצב של 3 בשנייה .

.I'm a blocked user

פורסם
זה ממש לא קל לקבל רישיון וזה גם דיי יקר .

אבל הבעיה שלא מלמדים לצאת ממצבי חרום בשיעורים.

אני שיעור 22 כיום

קל מאוד לקבל רשיון.

לא צריך לדעת אפילו לנהוג בשביל לקבל רשיון, פשוט ולעניין - מקבלי רשיון טריים לא יודעים לנהוג, הם בקושי מתפעלים את הרכב לרמה חצי סבירה ברובם... צר לי לאכזב אותך אבל ביום שתקבל את הרשיון פשוט תוכל לנהוג אבל זה ממש לא אומר שאתה תדע לנהוג.

קח עצה טובה ותשקיע עוד קצת בללמד את עצמך לנהוג, קח כמה קורסים טובים לנהיגה מתקדמת ותלמד שליטה ברמה יותר סבירה באוטו.

לגבי הג'ימקאנה - זכור לי שהמרחק ביני לבין המקום השני היה 3 שניות במלואן. אז לא נראה לי כל כך משפיל להגיע מקום שני אחרי. לא שאני כזה מקצועי אבל גם לא כזה גרוע.

nitch - אתה תמיד מוזמן להגיע אחרי בקארטינג. any time, any track. :)

ולמוטי, לא יתכן שאני מסובך איתך מכיון שהבנתי שבטח אני מפקשש משהו בהסבר וביקשתי עזרה :) זה עדיף ממישהו שזורק דברים באויר כך סתם.

חצי נחמה בשבילי. :)

שלוש שניות הן הפרש עצום במונחים של מירוצים, בטח ובטח שבמירוץ קצרצר כמו ג'ימקאנה.

אתה, אתה חמוד אתה :wink:!

ולגבי הפימפום ,אז זה כן עובד טוב ,אבל לא ע"י בן-אדם , קצב הפימפום של מערכת ה ABS הוא 60 בשנייה.נהג טוב יכול לכל היותר להגיע לקצב של 3 בשנייה .
אז מה נשאר, להתאמן על עוד 57 פמפומים בשנייה?

מוטי.

פורסם
זה אותו התשדיר המטופש שמשרד התחבורע הוציא בזמנו ובו מראים את הפמפום... צריך לקחת את כל אותם האחראים לתשדיר ולהעמיד אותם בפני כיתת יורים... אוקיי אז כיתת יורים זה קצת דראסטי, אבל איזה משפט טוב שימצאו בו אשמים... מי יודע כמה אנשים נפגעו וכמה רכוש ניזק כתוצאה מאותו תשדיר מטומטם :evil:.

Blass you.

הזכרת לי את אותו תשדיר עם הפורד סיירה סדאן, שמחליקה לבדה במגרש באמצע יום גשום, עם שלוש סימונים צהובים על כל צמיג ואת מגפי הבוקרים החומות מעור של הנהג המפמפם.

אכן נוסטלגיה,

תבורך.

ford_sierrars.jpg

עברתי לכתובת חדשה

(יותר מדי בעיות בהתחברות-משתמש).

• תוכן חדש...