Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2903 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם, אולי אוכל להיעזר בידע פה ולפשט לעצמי את החיפוש.

אני מחפש HU לרכב שיענה על כמה דרישות די פשוטות, באופן מפתיע קצת קשה לי למצוא.

1) single DIN, זה מה שיש.

2) ממש לא נחוץ CD, עדיף אפילו שלא יהיה.

3) חיבור פשוט ל-4 רמקולים המובנים ברכב, לא יתחבר למגברים ושום דבר אבל צריך ווליום סביר בלי עיוותים כי הרכב די רועש.

4) חיבור BT, לניגון מדיה ודיבורית. חשוב לי מאוד שיעבוד טוב. בנקמיצ'י שיש לי עכשיו יש עיכוב לא קטן ביציאה של רכיב ה-BT ממיוט, כלומר אם לא מתנגן סאונד ברקע ופתאום יש התראה בוויז, אני שומע רק את הסוף שלה. לא ברור לי אם זו בעיה בעוד מכשירים.

5) כניסה למיקרופון חיצוני לדיבורית. במכשיר שיש לי עכשיו לא הייתה, אז הוספתי בעצמי חיבור 3.5 בגב המכשיר במקום המיקרופון המובנה. מעדיף להמנע מפירוקים והלחמות. הרכב רועש וכדי שישמעו אותי היטב נחוץ מיקרופון על סך השמש.

6) חיבורי AUX, USB וכרטיסי זכרון יהיה נחמד, מניח שאלו אופציות סטנדרטיות ברוב המכשירים היום.

7) כפתור ווליום שעובד כמו שצריך. בכמה מכשירים שניסיתי וגם בזה שמותקן כרגע התחושה שלו ממש לא טובה. הדגימה של האנקודר איטית מדי עד לרמה שבסיבוב מהיר הוא מפספס, והתגובה לינארית ולא לוגריתמית כמו שצריך להיות. היה לי פעם מכשיר של בלאופונקט עם אנקודר לווליום בו אנשי התוכנה עשו עבודה מעולה והייתה לו תחושה טובה כמעט כמו של פוטנציומטר. אולי אני סתם נשמע נודניק אבל זו הסיבה העיקרית שאני רוצה להפטר מהרדיו הקיים.

8)טיונר נורמלי. תמיכה ב-RDS יהיה נחמד.

9) זכרון של הגדרות ותחנות בניתוק מצבר (מה שקורה אצלי לעיתים קרובות) לא יודע למה בעידן ש-1K פלאש עולה גרוש וחצי זו לא אופציה סטנדרטית בכל המכשירים (וגם בעבר יכלו לשים ROM מגובה סוללה, מניח שבסביבה של רכב פחות כדאי).

10) תאורת מסך/מקשים לא מסנוורת או ניתנת לעמעום. שלא יאיר את כל פנים הרכב בכחול אם אפשר, אני צריך גם לראות את הכביש.

לא צריך שלט ולא מסך נשלף, לא צריך חיבור למצלמות ולא צריך שיכין קפה :)

אני פתוח לקניה בארץ, באיביי, בעליאקספרס או בכל מקום אחר.

אם למישהו יש מכשיר משומש שהוא רוצה למכור לי, בכייף.

התקציב - כמה מאות שקלים אני מניח. אם שווה לשלם יותר על מכשיר שישרוד יותר טוב רעידות, חום ואבק אין לי בעיה להוסיף. הסעיפים המודגשים קריטיים ביותר ואני לא רוצה להתפשר עליהם גם במחיר של תוספת תקציב משמעותית.

תודה מראש על העזרה,

עומר

פורסם

לא אתן לך מענה לגבי דגם מדויק, אבל:

1-6, מקבלים מענה פחות או יותר מכל מכשיר בסיסי (עם BT) של חברה מוכרת.

4, לדעתי עשוי לקרות גם במכשירים אחרים. האם קורה כאשר אתה מזרים מוזיקה ב-BT ואז הוויז מתפרץ או ממצב אחר ואז הוויז מתפרץ? אולי גם ענין של הגדרות (ויותר פשוט לצורך כך להשאיר את הסאונד של הוויז שיצא מהטלפון עצמו).

7, לא יודע להעיד ספציפית. שווה לבדוק ישירות בחנויות עם מעמד תצוגה.

8, מכשירים מחברות מוכרות וכאלו שנמכרים לשווקים ישראליים או אירופאים.

9, סביר שמדובר בבעיה בתצורת החיבור לחשמל אצלך כבר כיום. לא בעיה במכשיר. צריך להיות כבל שמחובר קבוע לפלוס למטרה זו.

10, חפש מכשירים עם אפשרות לשינוי צבעים ו/או כאלו עם חיבור ל-"Illumination", שאמור לעמעם את התאורה עם הדלקת אורות הרכב.

פורסם

תום, תודה רבה על התשובה.

המכשיר שיש לי כרגע הוא של נקמיצ'י, נקנה בארץ וחשבתי שזו חברה די מכובדת. חיפשתי מכשיר בלי CD ובשעתו לא היו הרבה אפשרויות זמינות.

הבעיה של ה-BT היא ב-HU ולא בטלפון. אם הטלפון או כל נגן אחר מחובר אבל לא מנגן אודיו, הרדיו משתיק את המעגל כדי שלא יהיה רחש. לוקח לו שנייה וחצי לפתוח אותו מחדש. אם אני מפעיל וויז בזמן שאני מנגן מוזיקה מהטלפון הכל עובד בסדר. היצרן השתמש בפתרון BT מסחרי גנרי למדי, על בורד קטן שצמוד לבורד המרכזי. לא ניתן לפתור את זה באמצעות ההגדרות ברדיו, אבל אם הייתי נחוש לפתור את זה הייתי מנתק את הקו של ה-mute מהרכיב BT ושולט בו בעצמי, בהנחה שהבעיה היא כמו שאני חושב ולא שלרכיב עצמו לוקח זמן להגיב. אני יכול גם להפעיל אפליקציה על הנייד שתנגן סאונדטרק ריק, אבל אני מעדיף להתעסק בהנדסת אלקטרוניקה בעבודה שלי ולא בלדבג את הרדיו של נקמיצ'י. הבעיה הזאת היתה תמיד, כמעט החזרתי אותו בגלל זה אבל יש לו עוד תכונות מעצבנות ואני מחפש אלטרנטיבה.

אם יש חנויות מומלצות באיזור המרכז אולי אלך לראות, מעדיף המלצה על דגם ספציפי, להזמין באינטרנט ולהתקין בעצמי. לא רוצה להשקיע הרבה זמן על חיפושים.

הבעיה של ההגדרות היא לא בחיבור לחשמל, המכשיר מקבל גם פלוס קבוע וגם פלוס אחרי סוויץ' ובכיבוי מנוע שומר על הגדרות ותחנות מצוין. כמובן שבניתוק מצבר שניהם מתנתקים ולכן הוא לא זוכר הגדרות ותחנות. אני לא מצפה ממנו לשמור על השעון (זה דורש סוללה פנימית או קבל-על), אני מצפה שהוא ישמור את ההגדרות שלו על EEPROM מודרני. הבלאופונקט האגדי שלי היה עושה את זה, אבל הוא היה בלי BT ומת מזמן בכל מקרה.

לצערי, דווקא סעיף 5 (כניסה למיקרופון חיצני) פוסל הרבה מכשירים מהסוג הזול והפשוט שאני מחפש. אם לא תהיה ברירה אני אקנה מכשיר עם מיקרופון מובנה ואעשה לו ניתוח קטן במעבדה לפני ההתקנה ברכב, אבל מפאת קוצר זמן מעדיף שלא.

לגבי התאורה, ממה שראיתי מעט מאוד מכשירי aftermarket תומכים בעמעום לפי הסיגנל של הרכב (הדלקת אורות). למי שנוסע הרבה בלילה בכבישים חשוכים זה חשוב. הבעיה עם הרבה מכשירים שהתאורה שלהם פשוט "צעקנית" מדי שלא לצורך.

עומר

פורסם

מרבית המכשירים החדשים של פיוניר לצורך הענין כוללים גם מיקרופון חיצוני וגם חוט תאורה.

חלקם לפחות תומך גם בריבוי צבעים לבחירה כולל אפשרויות עמעום נוספות.

כך מעיון ב-2-3 חוברות הפעלה אונליין.

מאמין שהדבר דומה גם במכשירים מחברות אחרות.

איני יודע אילו חנויות מציעות תצוגה פעילה של מכשירים. מניח כי בחנויות היבואנים השונים זה קיים.

המתן לתגובות נוספות. 8)

פורסם

שוב תודה,

נראה שאפילו דגם בסיסי כמו זה MVH-S501BS של פיוניר אכן עונה על רוב הדרישות.

לפי המניואל (https://www.pioneerelectronics.com/StaticFiles/Manuals/Car/MVH-S501BS_OwnersManual070617.pdf) יש לו כניסה למיקרופון, כמו גם ענייני התאורה הדרושים.

לא הצלחתי להבין האם הוא זוכר תחנות והגדרות בניתוק מתח. הבנתי שיש לו תמיכה באפליקציה שלהם לטלפון, אם הוא שומר את ההגדרות על המכשיר ומשחזר דרך התקשורת איתו זה גם אפשרות, למרות שעדיף שיהיה עצמאי.

לעניין תקלות BT ואיכות כפתור הווליום, מקווה לא להתאכזב מיצרן כמו פיוניר.

אני יכול להמשיך ולשבת על מפרטים באתרי היצרנים, אבל מעדיף המלצה של מישהו שיש לו נסיון עם מכשיר מדגם ספציפי כי אני לא מבין בתחום ולא מכיר את ה-buzz words של היצרנים השונים.

פורסם

שים לב שאתה צירפת לינק למכשיר אמריקאי.

תדרי הרדיו לא יהיו תואמים לארץ. לא התעמקתי אבל יתכנו תכונות נוספות שלא רלוונטיות לארץ.

יש מקבילות אירופאיות/מזה"ת.

פורסם
תדרי הרדיו לא יהיו תואמים לארץ.

הייתי בטוח שכל המכשירים היום תומכים בהגדרות השונות של מרווח תדרים. טוב לדעת.

הסתכלתי על מכשירים דומים בארץ, גם ככה אין הבדל גדול במחיר. השאלה אם מישהו יודע על מכשיר ששומר הגדרות ותחנות בוודאות. נראה ששאר התכונות קיימות במכשירים של פיוניר לפחות.

• תוכן חדש...