Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2934 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרכב בן שנה.

היום שמתי לב שאחרי עמידה תחת כיפת השמיים לוקח לרכב כ5 דקות להתחיל להוציא אוויר קר. כשאני מצמיד את היד לפתחי האוורור אז האוויר אכן קר מאוד אבל לוקח לרכב עוד יחסית הרבה זמן להתקרר.

בעמידה יוצא אוויר קר מהפתחים. נעים ברכב, אבל לא נהיה קר מידי גם על רמת הקור והסירקולציה המקסימליים.

האם נשמע כמו תקלה או שאני פשוט התרגלתי למזגן של האוקטביה ובשילוב עם הימים החמים מאוד כבר שכחתי איך זה מזגן ברכב מיני?

פורסם

יש לך דוקרן טמפרטורה? במצב תקין לפחות ב-107 אתה אמור לקבל 10 מעלות צלזיוס או פחות.

אתה מפעיל אותו על סירקולציה פנימית או חיצונית?

בסירקולציה פנימית הוא משמעותית מקרר הרבה יותר טוב.

נסה את הדבר הבא:

1. תפעיל את המזגן על עוצמת האורור הכי נמוכה.

2. סע עם זוג חלונות פתוחים מס' דקות.

3. סגור את החלונות ותעלה את עוצמת האוורור.

לפחות אצלי, כשהאוורור חזק יותר אז עוצמת הקירור פוחתת.

כמו כן, יש הבדל ניכר עם הדאשבורד מתחמם או שהרכב עמד בצל. (נסה לשים מגבת או כיסוי כלשהו על הדאשבורד בזמן שהרכב חונה ותבדוק אם יש הבדל)

גם לדעתי, בימים חמים מאד הוא לא מספיק מקרר (107) אבל ייתכן שלפחות אצלי הוא לא במיטבו.

נסה לשים לב אם יש הבדל בהספק בין מצב עמידה (סרק) למצב נסיעה.

אני בכל אופן, שוקל לקנות לרכב שלי כיסוי קבוע לדאשבורד לימי הקיץ.

פורסם (נערך)
יש לך דוקרן טמפרטורה? במצב תקין לפחות ב-107 אתה אמור לקבל 10 מעלות צלזיוס או פחות.

אתה מפעיל אותו על סירקולציה פנימית או חיצונית?

בסירקולציה פנימית הוא משמעותית מקרר הרבה יותר טוב.

נסה את הדבר הבא:

1. תפעיל את המזגן על עוצמת האורור הכי נמוכה.

2. סע עם זוג חלונות פתוחים מס' דקות.

3. סגור את החלונות ותעלה את עוצמת האוורור.

לפחות אצלי, כשהאוורור חזק יותר אז עוצמת הקירור פוחתת.

כמו כן, יש הבדל ניכר עם הדאשבורד מתחמם או שהרכב עמד בצל. (נסה לשים מגבת או כיסוי כלשהו על הדאשבורד בזמן שהרכב חונה ותבדוק אם יש הבדל)

גם לדעתי, בימים חמים מאד הוא לא מספיק מקרר (107) אבל ייתכן שלפחות אצלי הוא לא במיטבו.

נסה לשים לב אם יש הבדל בהספק בין מצב עמידה (סרק) למצב נסיעה.

אני בכל אופן, שוקל לקנות לרכב שלי כיסוי קבוע לדאשבורד לימי הקיץ.

יש הבדל במצב סרק לבין מצב נסיע. אבל זה לא הבדל של חוסר גז. אוויר קר מאוד יוצא מהפתחים גם בעמידה ואני יודע איך מרגיש מזגן שחסר לו גז ברכב.

עכשיו נסעתי עם הרכב בשעות החושך, הוא מקרר בסדר גם בעמידה וגם בנסיע.

אני פשוט לא זוכר אם שנה שעברה היה לוקח לו כ"כ הרבה זמן לקרר את חלל הרכב או לא.

אני כמובן משתמש בסירקולציה פנימית.

ב107 שלי המצב דומה לשלך.

עריכה אחרונה על ידי Alkash
פורסם (נערך)
יש הבדל במצב סרק לבין מצב נסיע. אבל זה לא הבדל של חוסר גז. אוויר קר מאוד יוצא מהפתחים רק בעמידה ואני יודע איך מרגיש מזגן שחסר לו גז ברכב.

עכשיו נסעתי עם הרכב בשעות החושך, הוא מקרר בסדר גם בעמידה וגם בנסיע.

.

אצלי בדיוק הפוך - אוויר קר מאוד יוצא רק בנסיעה במהירויות גבוהות ולא בסרק.

בשעות החשיכה אותו הדבר, מקרר מאוד ועובד פרפקט.

ב-108 כמו גם ב-107 יש כל מיני מחסור בדיפונים וחלקי פח חשופים?

אם אין לך דוקרן, אם אתה לא רחוק מהאיזור שלי אתה מוזמן לקפוץ אליי ולהשאיל/לנסות.

נראה לי שככה תדע לפחות איפה אתה עומד מבחינת טמפרטורת המיזוג.

נמתין לתגובות של אנשים נוספים עם 108...

בכל מקרה, ממה שהבנתי מזגן זה דבר מאד אישי לאחד זה יספיק ולאחר לא ממש.

עריכה אחרונה על ידי Benor
פורסם

נו, רכב צרפתי :shock:...אצלי בסוזוקי היפנית למהדרין, אותו הדבר בדיוק. כשתעלות המיזוג חמות אחרי עמידה בשמש, לוקח לרכב המון זמן להתגבר על הפרשי הטמפ' הקיצוניים, גם אצלי יש הבדל בסרק אך רק כשהטמפ' החיצונית גבוהה מאוד, כנראה איזו הגנה של המדחס. אם יצאתי מחניה מקורה, המזגן מקרר בשלוש דקות, גם אם בחוץ חמסין, בשעות הערב, שתי דקות, פינגווינים.

פורסם (נערך)

טרם נתקלתי ברכב חדש שמקפיא לאחר שהיה ממושכת בשמש - אולי זה בגלל השימוש במדחסים בעלי ספיקה משתנה או שהעולם החליט שבישראל לא חם מספיק.

באיוניק אצלי (ואצל מכרה) לצורך העניין אף פעם לא מגיעים למצב שממש קר (ואצלי עוד ה interior בצבע בהיר, גם המושבים), לכל היותר נעים וברגע שהאצבע נוגעת בכפתור הכיבוי של המזגן, יש פחות מחמש שניות לברוח מהרכב למקום מוצל/ממוזג, אחרת טיפת הזיעה הראשונה במצח/גב לא תהסס לבוא. לרוב אם נכנסים לרכב בשעת צהריים קולחת ייקח למזגן כחצי שעה להגיע לרמת ביצועים שהיתה מתקבלת לאחר דקות בודדות בשעות הערב/בוקר המוקדמות. מדבר על סמך הרגשה בלבד, שמסתכמת בכך שאם אני מקרב את כף היד לפתח המיזוג והיא מתחילה לכאוב תוך מספר שניות, אז אני יוצא מנק' הנחה שהטמפרטורה נעה איפשהו בין 2-5 מעלות. אם אני יכול להשאיר את כף היד במשך יותר מעשר שניות - it ain't cold enough.

עריכה אחרונה על ידי ALÞћÃ
פורסם

בתור בעלים של 107 אני מכיר גם את הנושא מקרוב , בעמידה בשעות הצהריים המזגן חלש יותר ויש בזה היגיון לעומת זאת בנסיעה המדחס חזק יותר ועוצמת הקירור טובה יותר . לדעתי הפיתרון האולטימטיבי הוא לשים שטיח על הדשבורד זה פשוט יימנע את חימום התעלות .

פורסם

בזמן חנייה השימוש בצילון באזור השמשה הקדמית,

עוזר רבות במניעת התחממות חלל הרכב

והשפעת הקרור באמצעות המזגן ברכב תהייה יעילה פי מונים.

• תוכן חדש...