Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2970 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
תציץ בספר רכב
אני לא מתכוון לגובה הפנסים האלקטרוני, אני מתכוון ללכוון פנס אחד שיהיה בגובה של השני ובשביל זה צריך לפתוח את מכסה המנוע.כי הכיוון האלקטרוני מעלה ומוריד את שניהם ביחד ואני צריך אחד מהם.
פורסם

אינך יודע אם פנס אחד גבוה מדי או השני נמוך מדי ובכל מקרה זה רע.

הכי נכון זה לכוון אורות בעזרת מכשיר כיוון אורות אצל חשמלאי רכב

ולצערי הרב לא לכולם יש מכשיר תקין ופעיל.

בחלק ממכוני רישוי רכב או לידם ניתן לבצע גם כוון אורות עם מכשיר.

כמובן שיש גם את השיטה הפרימיטיבית על קיר (בתמונה המצורפת).

בברכה - רפי לין

כוון אורות בקיר.jpg

פורסם
אינך יודע אם פנס אחד גבוה מדי או השני נמוך מדי ובכל מקרה זה רע.הכי נכון זה לכוון אורות בעזרת מכשיר כיוון אורות אצל חשמלאי רכבולצערי הרב לא לכולם יש מכשיר תקין ופעיל.בחלק ממכוני רישוי רכב או לידם ניתן לבצע גם כוון אורות עם מכשיר.כמובן שיש גם את השיטה הפרימיטיבית על קיר (בתמונה המצורפת).בברכה - רפי לין
פורסם (נערך)

עד כמה שאני יודע ותקנו אותי אם אני טועה תמיד שני הפנסים לא יהיו באותו הגובה, תמיד הפנס השמאלי (צד הנהג) יהיה נמוך בקצת מהפנס הימני (צד הנוסע) ע"מ לא לסנוור.

עריכה אחרונה על ידי dewq
פורסם

ע"פ תקן משרד התחבורה

פנס שמאל מכוון יותר נמוך מימין כדי לא לסנוור את הבאים ממול

גש לצורך בדיקה למכון רישוי שם יש מכשיר בדיקה מדוייק ומכוייל

בהצלחה

רמי

פורסם

נכון, בארץ הרכבים מגיעים לפי התקינה האירופאית אשר אומרת שהפנס לכיוון השול גבוהה יותר מהפנס השני

פורסם (נערך)

מעניין מהיכן מגיעה הטענה הזו שפנס שמאל מכוון נמוך יותר מפנס ימין? לא פעם ראשונה שאני נתקל בכך.

גם בתקינה אירופאית וגם בתקינה אמריקאית, האלומות *בגובה זהה* ומקבילות לציר הסימטריה של הרכב, האלומה עצמה אינה סימטרית (וצורתה שונה בשתי התקינות).

תמונה 1: צורת ה-cut-off של האלומה בתקינה אירופית.

תמונה 2: היטל האלומה על הכביש.

775d1238641628-headlight-adjustment-easy-alignment.jpg

2000px-Low_beam_light_pattern_for_right-hand_traffic.svg.png

בכל אופן, שאלתי שאלה באותו נושא לפני מספר חודשים; בסוף ביצעתי לבד בשיטה הפרימיטיבית - שהיא סה"כ טובה לבדיקת שפיות או אם יש יסוד להניח שאחד הפנסים מכוון תקין.

עריכה אחרונה על ידי קורן בן אשר

חזיר דיזל

פורסם
ע"פ תקן משרד התחבורה

פנס שמאל מכוון יותר נמוך מימין כדי לא לסנוור את הבאים ממול

גש לצורך בדיקה למכון רישוי שם יש מכשיר בדיקה מדוייק ומכוייל

בהצלחה

רמי

אתה מחדש לי משהו עם זה, אתה בטוח בזה??

לפותח אשכול, אם לא בא לך להתעסק בזה או מפחד לגעת במשהו ושלא יסתדר ולהפך, שתעשה יותר נזק,גש למכון בדיקת רכבים הקרוב שלך ותבקש מהם לעשות לך את זה, יש להם מקום שלא בתוך המסלול בדיקה ולא אמור לקחת יותר מידי זמן.

בהצלחה.

• תוכן חדש...