Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7784 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

זהו הרכב הראשון שאני קונה - כרכב חדש,

לאור העובדה שרכבים חדשים מהיבואן עוברים תאונות בזמן ההעברה לארץ וכן הסעיף

בחוזה הרכישה שאין ליבואן אחריות על כאלה דברים והם מתקנים פגמים בעצמם,

האם כדאי / אפשרי / יש טעם לקחת רכב חדש לבדיקה ברגע קבלתו ? האם ברגע

שהוצאתי אותו מידי היבואן תהיה לי איזושהי עילה לתביעה בגין מקרה כזה ?

תודה מראש

אילנה

פורסם

מותר ליבואן לתקן פגמים קלים שנגרמו לרכב בהובלה וכו', מבלי ליידע אותך. כל עוד זה עד אחוז מסויים מערך הרכב (אני לא זוכר כמה בדיוק).

את יכולה לבקש מהסוכן שמוכר את הרכב התחייבות שהרכב לא עבר תיקונים כל שהם. אם זה לא הולך, ועדיין מטריד אותך, את יכולה לעשות בדיקה במכון רק לגבי תאונות כל שהן. פגיעת שלדה יש לשאר שלא תהיה לרכב, אבל לבקש לבדוק אם חלק כל שהוא נצבע למשל, בהחלט אפשרי, לגבי עלות אינני יודע. לדוגמא, לאבא שלי למשל היה מקרה עם VW, שלא עברה תאונה מעולם (נרכשה חדשה), כאשר נלקחה לבדיקה במכירה המכון אמר שהמכסה מנוע עבר צביעה, כנראה עוד לפני שהרכב הגיע אלינו. (בעין לא ראו כלום). צמפיון טענו שהרכב עבר צביעה עוד בגרמניה ולא בארץ, אבל אין להם מושג למה. בדיקה מלאה לא הייתי עושה בכל מקרה. בפעם הבאה שרכשנו רכב חדש בדקנו רק את נושא הצביעה.

אגב לפני קבלת הרכב תבדקי אותו טוב. תעשי סיבוב ותסתכלי לאט לאט על ה-כ-ל. פנים וחוץ, שריטות, שטיח שחסר, לבדוק שיש גלגל רזרבי, ג'ק, וכו'.

גיא.

פורסם

יבואן רכב רשאי לתקן נזק של עד 7% מערך הרכב וזאת מבלי ליידע את הלקוח.

יש יבואנים מסויימים שמנהלים רשימות של רכבים פגועים שנמכרים בדרך כלל לציי רכב או למקורבים.

אף סוכן לא יהיה מוכן לחתום על מסמך שאומר שלרכב לא היו פגיעות שונות מכיוון שרוב המכוניות מתוקנות באתר של היבואן לפני שהן מגיעות לסוכן.

גם אם תוציאי ממיטב כספך ותלכי למכון בדיקה זאת עדיין לא עילה לתביעה במידה ונמצא משהו.הייתי ממליץ לבצע בדיקת שלדה בלבד שעולה 200 שח בערך.

מספר המשתמשים המחוברים הרב ביותר אי פעם היה :-D1963 1/4/08 ב- 17:54.

פורסם

זה מיותר לגמרי.

גם אם הרכב תוקן כפי שהחוק מתיר, אין לך עילה לתביעה. אם יש ליקויים מכאנים, יש לך אחריות יצרן/ יבואן שתכסה כמעט כל בעיה שתצוץ. הזמן הנכון לבדוק הרכב הוא כשלושה חודשים לפני תום האחריות. עם טופס הליקויים יש לגשת למוסך ולדרוש תיקון על חשבונם. בדרך זו אולי אפשר לחסוך את עגמת הנפש של תיקון יקר בדיוק לאחר פקיעת האחריות.

פורסם

סיפור שהופיע בעיתונות בצורה מקפת ביותר לפני כמה שנים:

חבר טוב מאוד שלי קנה שבי-ואן מ UMI. חדשה דנדשה. האוטו נסע מעולה במשך 1/2 שנה ואז התחילו אין סוף בעיות חשמל (האוטו נקנה בחורף). בקיץ התחיל באוטו סירחון נוראי,כאילו משהוא מת באוטו. בחורף הבא, לאחר שחברי כבר היה בן בית ב UMI ולא היה עובד שם שהוא לא הכיר, התפרצה חלודה בכל האוטו בצורה מטורפת. הרצפה (חיצוני ופנימי). דלת החלקה צדדית נתקעה. הצבע התפוצץ וכו'.

כאן כבר הוא נשבר ושכר עו"ד. בבית המשפט, לא היתה להם שום ברירה חוץ מלהודות שהרכב נפל מהאוניה לים בשעת הפריקה(!!!) והם שיפצו אותו ומכרו כחדש.

חוצפנים! אבל למדו לקח. השופט פשט להם את העור!(כאילו שזה הזיז להם:evil: ).

בברכה,יניב

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
סיפור שהופיע בעיתונות בצורה מקפת ביותר לפני כמה שנים:

הרכב נפל מהאוניה לים בשעת הפריקה(!!!) והם שיפצו אותו ומכרו כחדש.

:shock:

אם כך, אזי לא אתפלא אם רכבי הפרימיום מהאוניה הנורבגית טריקולור שטבעה בזמנו יגיעו ארצה וימכרו כחדשים...:roll:

פורסם
מניסיון עבר , כדי לבדוק את האוטו באלף עיניים.

אם מדובר ברכב עם טאסות - לבדוק אם יש סדקים (קרה לנו).

לבדוק שבפנים הכל בסדר , שהמושבים לא רטובים (גם זה קרה לנו).

מומלץ לפתוח מכסה מנוע ולבדוק עם הכנפיים עברו צביעה נוספת (בדר"כ רואים "שפיצים" בצבע. גם זה קרה לנו).

לבדוק שהכל נראה תקין.

אם הרכב מתצוגה - היבואן אמור לציין זאת , אך יש כאלה שלא מציינים זאת. (כן , גם זה קרה לנו :roll::?)

מה עוד לא קרה לכם? נראה לי שיש לכם נטייה לקנות את כל מה שנשאר בקצה המחסן כי אף אחד אחר לא רצה אותו...

אינפיניטי M37X. יחידה בארץ. ו-BMW X1. לא יחידה בארץ. ו-MERCEDES SLC350 משנת 1973 כמובן. והיו עוד המון...

• תוכן חדש...