Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3022 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

השעה 10:30 יורד מהבית ורוצה לעבור במדרכה, לא ניתן בגלל שברולט 62-033-78 שחונה על המדרכה תוך כדי חסימה של המעבר.

20180406_103011.jpg

נכון יש לו תג נכה אבל למה לחסום ככה?

(נ.ב, גם לרכב שחונה על ידו יש תג נכה, אבל הוא לא מפריע למעבר הולכי רגל).

מטלפן למשטרה, מודיע שאני עם כיסא גלגלים שיש רכב שחוסם מעבר להולכי רגל, אומר שיש לו תג נכה אבל זה לא נותן לו זכות לחסום מעבר של הולכי רגל ולחנות מבלי לדפוק חשבון לאיש.

חוזר אחרי שעה, הרכב שחונה ליד איננו, אבל הוא כאמור לא הפריע בכל מקרה, השברולט 6203378 עדיין חונה ומפריעה.

20180406_112824.jpg

מטלפן שוב למשטרה, תגובת השוטרת במוקד 100 שלא עושים אכיפה בחג/שבת, בנוסף יש לרכב תג נכה ומותר לו לחנות על המדרכה.

אני משיב לה שגם לי יש רכב עם תג נכה אך אין הדבר אומר שמותר לי לחסום מעבר של הולכי רגל ובמיוחד שאני עם כיסא גלגלים והאם היא מצפה שאני ארד והלך על הכביש?

(דרך אגב בשלב זה שאלתי לשמה והיא לא אמרה לי)

אמרתי לה (מודה שבקול יותר גבוה מהשיחה הרגועה שהתנהלה עד עכשיו) שאני מתעקש שהרכב "יעוף" מהמדרכה.

אחרי כ 10-15 דקות הגיע רכב משטרה, כנראה שטלפנו לבעל הרכב מכיון שלא כרזו, אחרי כעשר דקות נוספות באו ילדיו של בעל הרכב ומסרו לשוטר את המפתחות כדי שהוא יזיז את הרכב.

פורסם

כן, יש לא מעט בעלי תו נכה שחושבים שזה שמותר להם לחנות על מדרכה אומר שהם יכולים פשוט לזרוק את הרכב היכן שבא להם בלי להתחשב באף אחד אחר - מנסיוני אלו בדר"כ אותם אנשים שאם מישהו אחר יעשה להם את אותו הדבר, אז אוי ואבוי.

מנסיוני אין כל כך מה לעשות, המשטרה והפיקוח העירוני רואים תו נכה ומבחינתם לא מטפלים, לפחות במקרים שאני נתקלתי.

פורסם

אתה מדבר על חסימת חניית נכיםף לא על נושא תו נכה שמפריע לקהל הרחב (כולל נכים).

הבן שלי קיבל קנס - כנראה עירוני - בערב שבת בחיפה (חניה לדיירי הרחוב בלבד).

אז או שמדובר ביוזמות\מקובלות מקומיות, או שיש מדיניות מקלה כלפי נושאי תו נכה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

סליחה. או שפות"ש לא שמע טוב, או סילף את דבריה של השוטרת, או לא שמע את השוטרת בצורה ברורה או השוטרת לא יודעת את הנהלים. פות"ש רשם בברור שביום שבת אין אכיפה לפי דבריה של השוטרת. אני טוען ששוטר שסייר (לא משטרת התנועה) נתן דו"ח לאדם שחנה בחנית נכים למרות שהוא לא נכה. כלומר יש אכיפה.

אבל פות"ש דיבר על עבירה מסוג אחר, אבל המשטרה לא רצתה לטפל.

פורסם

אני: מתלונן שכבר לפני שעה דיווחתי והרכב עדיין מפריע.

השוטרת:

צוות הגיע למקום, אין אכיפה כרגע מכיון שמדובר ברכב עם תו נכה, על פי העירייה יש אישור להחנות על המדרכה

(מאמר ממסוגר, כנראה שצוות באמת הגיע למקום, עובדה שהרכב השני זז, למרות שלא הוא זה שהפריע)

(מאמר ממסוגר נוסף, אם אין אכיפה, למה בכלל הגיע צוות למקום, אולי בגלל שבאמת - כן יש צורך באכיפה?)

אני: מתעקש שגם לרכב עם תג נכה אסור לחנות איך שבא לו.

השוטרת:

אין לי אכיפה משטרתית כרגע, לא ניתן לאתר אותו כרגע...

אני: ממשיך להתעקש שיעיפו את הרכב מהמקום.

(השיחה שלהלן מוקלטת)

פרשנות שלי...

לאחר השיחה הראשונה, מגיע צוות שיטור למקום, דואג שרכב אחד יזוז, בעל הרכב השני דתי אז או שהוא בכלל לא ענה לטלפון או שענה וסירב להזיז את הרכב.

לאחר השיחה השנייה, מגיע צוות שיטור, כנראה לאור העקשנות שלי הבינו שאין ברירה וגם הם מתעקשים ובסופו של דבר שולח בעל הרכב את ילדיו (כיפה וכו', כנראה דתיים) הילדים מסרו לשוטר את מפתחות הרכב והוא הניע את הרכב והזיז אותו הצידה כך שתתאפשר תנועת הולכי רגל.

פורסם

עצוב שנכים שלהם יש חשיבות עליונה במעברים לכסאות גלגלים , חוסמים בעצמם את המעבר לכסאות גלגלים.

חוק הנכים מאוד ברור בנושא

אסור לחסום מדרכות

"החניה נעשית באופן שאין בה סיכון לעוברי דרך ואין היא מונעת מעבר חופשי להולכי רגל, לעגלות ילדים או לעגלות נכים;"

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

לפעמים יש שיקול דעת מוטעה של המוקדן או מפקד המשמרת.

אני ממליץ לפרסם את הסיפור עם התמונות בפייסבוק של משטרת ישראל. זה יוביל לפחות לחידוד נהלים ולא מתן תשובה סתומה של ״אין אכיפה בחג״.

פורסם
לפעמים יש שיקול דעת מוטעה של המוקדן או מפקד המשמרת.

אני ממליץ לפרסם את הסיפור עם התמונות בפייסבוק של משטרת ישראל. זה יוביל לפחות לחידוד נהלים ולא מתן תשובה סתומה של ״אין אכיפה בחג״.

צודק, וזה בדיוק מה שאני הייתי עושה.

פורסם

גם ברח' מקביל לבית שלי, בקרית אונו, יש רכבים בעלי תווי נכה שחונים על המדרכה (הרחבה, יש לציין). אני מדווח קבוע, ובפעם היחידה שראיתי פקח, ההתנהלות שלו היתה כנ"ל - יש תו נכה? לא עושה כלום. מה שנקרא, "מתחשב". הבעיה מתחילה כאשר אותם נכים חונים במקומות שמייצרים חסימה של המדרכה (באיזור הצר שלה), וגם אז לא עושים כלום.

נבצר מבינתי כיצד אנשים יכולים להיות כל כך אטומים לצרכים של אחרים (בייחוד נכים, שיודעים מה זה להיות מוגבל). אבל כנראה שנהיינו לחלוטין "אני ואפסי עוד".

אה, ועוד משהו; לא ברור לי למה צריכים לרדוף אחרי טלפונים של בעלי רכבים, שיזיזו אותם בדחילו ורחימו. כל עוד רשויות החוק יחפשו את בעלי הרכבים, במקום לתת דו"חות (כבדים, לפחות מה שנקבע בחוק) בו ברגע, התופעה תימשך.

פורסם

יוחאי אני מרגיש כמוך אבל:

1. כנראה שגם השוטרים לא סגורים על החוק - כי רכב נכה יכול להחנות על המדרכה רק אם הוא משאיר מרווח מספק.

2. בדרך כלל זה לא הנכ שמחנה ככה, זה בן משפחה שמנצל את ההטבה שנתנה לבעלי מוגבלויות. לא פעם בקניון אני רואה חבורה של ילדים מחנים בחניית נכה כי יש תו נכה.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

נבצר מבינתי כיצד אנשים יכולים להיות כל כך אטומים לצרכים של אחרים (בייחוד נכים, שיודעים מה זה להיות מוגבל). אבל כנראה שנהיינו לחלוטין "אני ואפסי עוד".

לזה שהוא נכה אין קשר, זה לא אמור להפוך אותו אוטומטית לבן אדם טוב יותר.

הנכה הזה הוא פשוט עוד ישראלי שחוץ מהצרכים האישיים שלו כלום לא מעניין אותו.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

גם לא חסרים אנשים שאמנם בעלי תו נכה כחוק, אבל לנכות שלהם אין קשר לקשיי תנועה, ואין באמת סיבה שיחנו בחנית נכים, אותה עדיף להשאיר פנויה לנכים מוגבלי תנועה.

זה בנוסף לאלה שכמובן מנצלים את התו של אבא/אמא/סבא/סבתא שלהם וחונים בחניית נכים למרות שהנכה לא באמת נמצא איתם.

חבל שאין הפרדה בין תו נכה של מוגבל תנועה לבין תו נכה שאינו קשור להגבלה בתנועה (או שיש ואני לא מכיר?)

גם כשלאבא שלי היה תו נכה ברכב שלו (התו היה על שם סבא שלי) והייתי משתמש ברכב, לא הייתי מחנה בחניית נכים. לא הייתי מסוגל.

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

פורסם

בהחלט יש הבחנה. תו נכה עם מוגבלות בתנועה מסומן בסימן עגלת הנכים, עם מדבקה מתאימה.

תביא בחשבון שיש לא מעט נכים עם מגבלת תנועה שאינה נובעת דווקא ממגבלה בגפיים, ואינה נראית למי שאינו מכיר את האיש ומחלותיו. נניח חולה באי ספיקת הלב שרגליו תקינות, אבל הוא זקוק למנוחה כל כמה מטרים בגלל חולשת ליבו.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

תג נכה עם כיסא גלגלים מיועד לנכי רגליים, תג נכה משולש לשאר הנכויות, גם זה וגם זה מיועדים לכאלה אשר מוגבלים בתנועתם.

אך חשוב מאוד אין בהכרח שתג אחד מעיד שנושאו יותר מוגבל מנושא התג השני.

אני מכיר אחד שיש לו תג כיסא גלגלים מכיון שהוא חולה פוליו וההגבלה שלו היא ברגלים, עם ולמרות הגבלה זאת הוא הולך למרחקים דיי ארוכים וללא צורך אף במקל.

אימי חולת פרקינסון, לא מסוגלת ללכת ללא תמיכה של מישהו שיאחוז בה, ללא תמיכה כזאת היא תיפול. גם עם תמיכה איננה מסוגלת ללכת ליותר מחמישים מטר וגם מרחק קצר זה לוקח לה דקות ארוכות מאוד.

אז אם תראו את שני הרכבים שלנו מגיעים לחניית נכים אחת שפנויה בטח תגידו שלזה עם התג כיסא מגיע להחנות בה, אך האם כך הדבר באמת?

אכן יש ניצול לרעה על ידי בני משפחה, אינני יודע ואין לי דרך להעריך עד כמה הוא שכיח.

לעניין התגים, הם זהים לחלוטין והם רק סמנטיקה מלאכותית שהמדינה יצרה שלא בצדק ומן הדין היה שיעשו תג אחד אחיד לכולם.

• תוכן חדש...