Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3009 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי!

ראיתי היום את רכב מאזדה 3 מודל 2005 אבל עם 220 אלף ק"מ

הרכב נראה במצב מאוד טוב ומטופל עד היום במוסך מורשה... אצל הבעלים 10 שנים ויש לה ממש ספר טיפולים ותיעוד על כל דבר..

השאלה שלי האם בק"מ הזה שווה לי לקחת את הרכב או שאני עלול למצוא את עצמי מחליף מנוע בזמן הקרוב?

הם רוצים עליו 11 אלף

בנוסף איך הצריכת דלק של הרכב הזה?

אשמח לחוות דעת

פורסם

אם יש הסטוריית טיפולים זה מצויין. המנועים הללו יכולים לעשות גם 500000 ק"מ ויותר, בדרך כלל מנועים "הולכים" בגלל תקלות במערכת הקירור שיש להקפיד על תקינותה.

צריכת הדלק של המאזדה 3 היא בסביבות 10 ק"מ לליטר.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

קודם כל מסכים עם מה שנאמר לפני ,היסטורים טיפולים מסודרת זה סוגיה חשובה וברכבים בגיל הנ"ל לדעתי פשוט חובה.

בכל מקרה הייתי ממליץ לקחת לבדיקה , גם בסכומים כאלה עדיף לא לחסוך את ה-500 ש"ח. סביר שיתגלו ליקויים כלשהם ברכב שיאפשרו הורדה במחיר, כך שזה יכול להיות גם משתלם , לשיקולך.

פורסם

חבר טוב נוהג באחת כזאת, שנת 2008 או 9 עם 270 אלף קילומטר.

נהגתי כמה פעמים ברכב, והוא מרגיש כמו רכב עם 80 אלף. הפנים מהודק ולא מקרקש והמנוע עגול ותקין.

הכל כמובן תלוי באקזמפלר, אבל המחיר הנכון ואחרי בדיקה במוסך, שווה לקנות.

בהצלחה

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

אני מחזיק אותו רכב ואותה שנה , 190000 ק"מ מעל 8 שנים.

האמינות טובה אבל יש בלאי עם השנים.

בולמים , משולשים , חיישן חמצן ועוד ועוד הוחלפו במשך השנים.

האם ברכב הנ"ל יש קבלות על החלפות כאלה ?

אם תקנה , אל תופתע אם בקדנציה שלך יפול עליך משהו.

הפלסטיקה בהחלט נשמרת בצורה מרשימה,

אין קרקושים והכל במקום.

צריכת הדלק כמו שנאמר ממוצע 1 ל10 אבל לא זה מה שחשוב בגיל הזה

בהצלחה

פורסם
אני מחזיק אותו רכב ואותה שנה , 190000 ק"מ מעל 8 שנים.

האמינות טובה אבל יש בלאי עם השנים.

בולמים , משולשים , חיישן חמצן ועוד ועוד הוחלפו במשך השנים.

האם ברכב הנ"ל יש קבלות על החלפות כאלה ?

אם תקנה , אל תופתע אם בקדנציה שלך יפול עליך משהו.

הפלסטיקה בהחלט נשמרת בצורה מרשימה,

אין קרקושים והכל במקום.

צריכת הדלק כמו שנאמר ממוצע 1 ל10 אבל לא זה מה שחשוב בגיל הזה

בהצלחה

האמת שבולמים משולים וחיישן חמצן הוחלפו ממש ממש לא מזמן על ידיה.. טיפולים דיי יקרים ויש על הכל קבלות..

פורסם

החשמל ומיזוג האויר מראים אמינות גבוהה אצלי וחוץ מתוספת גז פעם בכמה שנים אין בעיות בכוון זה.

לגבי גיר - אצלי היו קפיצות בין 1 ל2 .

החלפת שמן אצל ספי פתרה את הבעייה למרות דברי המורשה לא להחליף.

הרכב הנ"ל טופל במורשה יבואן או כללי ?

פורסם

מדדתי עכשו צריכת דלק לאחר הנסיעות בחול המועד . הרוב הגדול היה בינעירוני וללא פקקים אבל עם מזגן ברוב הזמן ויצא 1 ל13.

הפתיע אותי לטובה.

רוב הזמן אשתי נוסעת בתוואי עירוני ואז אני מודד 1 ל8.5 עד 9

פורסם (נערך)

גם לי יש כזאת שנת 2008 עם 162,000 ק"מ. אצלי בערך 6 וחצי שנים. לפניי הייתה השכרה.

בכללי רכב אמין מאוד, אבל כן יש בלאי עם השנים מן הסתם. המחלות הידועות בדגם בק"מ האלו אלו בולמים קדמיים, משולשים ותושבות מנוע. אם שמים חלקים מקוריים העלות לא כל כך נמוכה. בינתיים אני נתקלתי ב-2 תושבות+כוהל בסביבות ה-145 אלף ק"מ שגרמו לרעידות וגמגומים. תחושה לא נעימה, אבל הרכב הגיע בנסיעה למוסך.

משולשים החלפתי בערך ב-130 אלף ק"מ למקוריים. מלבד זאת, לא היו בעיות נוספות. טיפולים בזמן וזהו.

תקלה נוספת נפוצה יחסית במאזדות האלו, במיוחד בצורה שלפני מתיחת הפנים (2007 ומטה) היא במנוע של חלונות החשמל. הם פשוט מפסיקים לעבוד ומשמיעים רעשים מחרידים. התיקון עצמו זול, ואפילו אפשר בקלות לקנות את החלק ולבצע את ההחלפה עצמאית בלי בעיה.

תקלות נוספות הם: קונקטור של המנורות האחוריות נוטה להתחמם ולהישרף, פנסים אחוריים מתמלאים במים, הפלסטיקה בתוך הפנס האחורי מתחממת ונסדקת (במיוחד בדגם ההאצ'בק. לא עובר טסט) ודוושת בלם נמוכה שנגרמת בגלל משאבת ABS פגומה. אלו לא תקלות שמחייבות שתיתקל בהן, אבל הן כן נפוצות לדגם. העלויות לא גבוהות ובגלל שהשוק מוצף ברכבים האלה, לא בעיה למצוא חלקים ומי שיטפל.

צריכת הדלק שלי בנהיגה ממוצעת היא בסביבות ה-1:11 בנסיעה משולבת עירוני+בין עירוני. בשיוט על 100-110 קמ"ש אפשר להגיע גם לצריכה של 1:13. בנסיעה עירונית הצריכה היא כ-1:9. אם לוחצים על הגז חזק אפשר גם להגיע לצריכה של 1:6-1:7. לא צריכה מדהימה, אבל גם לא נוראית כמו שנהוג לחשוב. רוב ה-1.6 המקבילים ייתנו צריכה דומה.

בסך הכל רכב אמין מאוד, מזדקן לא רע ואפילו מהנה לנהיגה ביחס לשאר המשפחתיות המקבילות. אני אישית מרוצה מאוד.

עריכה אחרונה על ידי cars-@-lover
פורסם

גם אצלי החלונות עברו תיקון וכן הפנסים האחוריים הוחלפו. גם תושבת מנוע הוחלפה

מיכל העיבוי גם הוא נסדק והוחלף.

מה שאומר שגם רכב יפני שנחשב אמין נזקק לתיקונים מעבר לטיפול השוטף ואין דבר כזה

"רק טיפולים וזהו"

לגבי הרכב הספציפי - האם המשולשים והתושבות מקוריים ? אם לא , צפה החלפה די בקרוב

פורסם

לא כתבת באיזה נפח מנוע מדובר.

ב 1600 תוציא מהרכב 1:9-1:11 תלוי איפה תסע.

ב2000 תוציא מהרכב 1:7-1:9/10 תלוי איפה תסע.

ברכב הזה עד שהכניסו את הגיר עם 5 הילוכים (אי שם ב 2011/12) הספיריט עם 4 הילוכים ומנוע 2000 הוא רכב יותר זריז אבל גם זללן יותר גדול).

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם
הספיריט 2.0 מודל 2009 דור שני הגיעה מאז ומתמיד עם גיר 5 הילוכים. הרכב הזה מאוד אמין - מנסיון אישי.

לא כתבת באיזה נפח מנוע מדובר.

ב 1600 תוציא מהרכב 1:9-1:11 תלוי איפה תסע.

ב2000 תוציא מהרכב 1:7-1:9/10 תלוי איפה תסע.

ברכב הזה עד שהכניסו את הגיר עם 5 הילוכים (אי שם ב 2011/12) הספיריט עם 4 הילוכים ומנוע 2000 הוא רכב יותר זריז אבל גם זללן יותר גדול).

מדובר על מנוע 1600

אז באופן כללי לדעתם אם בבדיקה הרכב יוצא סבבה

יש טעם לחשוש מזה שהוא עם ק"מ גבוה?

פורסם

הדור הראשון 2004-2009 עשה לי יותר בעיות מהדור השני 2009, והוא גם פחות בטיחותי ממנו. המנוע 1600 לדעתי חלש מדי. אני ממליץ לך לשקול הגדלת תקציב ורכישה של רכב חדש יותר עם ק"מ נמוך יותר.

• תוכן חדש...