Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3029 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נושא מעניין עלה לדיון בערב החג. חברים שקנו רכב היברידי התלוננו שהרכב "עגלה" לעומת הרכב הקודם שלהם, שגם הוא לא היה משהו מהיר או עצבני.

מנהיגה קצרה התרשמתי כמוהם, אבל אני לא אובייקטיבי בעליל מכיוון שאני נוהג ברכב עם מומנט והספקים גבוהים.

ההגיון אומר שהתחושה וגם הביצוע בפועל, נובעים מנפילה משמעותית במומנט ברגע שבו המנוע החשמלי אינו העיקרי יותר והעבודה נעשית על ידי המנוע האטמוספרי הצנוע יחסית (בוודאי ביחס למשקל הנוסף של הסוללה בהשוואה אולי לביצועים עם אותו מנוע ברכב שמשקלו מופחת ללא הסוללה) שהמומנט שלו נמוך מזה של המנוע החשמלי, כמו במרוץ שליחים ההעברה של ההנעה מחשמל למנוע "רגיל" , כמעט כמו השהיייה במסירה, פוגעת בביצועים.

חיפשתי ומצאתי ברשת הסברים יפים על החיסכון בצריכת הדלק ובמיוחד בשילוב CVT , אבל לא מצאתי סימוכין לנפילה בביצועים. ויש נפילה, מרבית ההיברידיות ממש "עצלות" בכבישים עם מעט עליות.

חשמלי לבד, נותן בראש , ראה טסלה. היברידי בפריוס איוניק הונדה וקיה, זה רחוק מאד משם.

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

לא ברור למה הם ציפו. אם הם מחפשים חסכון בדלק, אז האופציות הן או דיזל או היברידי (במרבית ההיברידיות, המומנט המשולב זהה פחות או יותר לזה שהיה מתקבל ממנוע דיזל בעל נפח של 1.6-2 ליטרים, והביצועים בהתאם). אם הם מחפשים ביצועים, לא היברידי ולא דיזל הם הכתובת.

רכבים היברידיים מצויידים במנועי בנזין בעלי מחזור אטקינסון בכדי להפחית את צריכת הדלק (אאל"ט, המנועים ברכבים של טויוטה/עונדה הם היחידים שמאפשרים סוויץ' בין מחזור אטקינסון למחזור אוטו סטנדרטי במידה ויש דרישה לפרץ כח, וגם אז ההבדל לא תהומי).

פורסם (נערך)

משער שכוונת המשורר היא לראות את הרכבים האלו מתיישבים על 100 תוך פחות מעשר שניות. מתי לאחרונה ראית נהג מונית שמתקרב לנתון שכזה (שהוא לא בעל E-Class)?

p.s, אם אותם חברים של פות"ש במקרה רכשו נירו/איוניק, שינסו את מצב זבורט בידית ההילוכים. אני מצליח להרגיש את 27 הקג"מ היטב. באשר לעליות? גם לא אמורה להיות שום בעיה.

Sent from my SM-G965F using Tapatalk

עריכה אחרונה על ידי ALÞћÃ
פורסם (נערך)

הם עגלות כי תכננו אותם למקסימום חיסכון בדלק ואין שום אמת ב"השהיות במסירה" כי שני המנועים יכולים לעבוד במקביל.

"ההיברידיות בארץ הם עגלות" גם לא נכון - האם הi8 עם מנוע שלוש צילינדרים 1500 סמ"ק גם עגלה?

אני לא מבין אנשים שקונים רכבי נישה מסויימים ואח"כ מתלוננים שהרכבים מתפקדים בדיוק כפי שתוכננו.

עריכה אחרונה על ידי Coro

לפני 8 שעות, זבובון כתב:

המוסכניק שלי באמת נראה שעובד בניסוי והטעיה

פורסם

מצטרף לgbguy. המומנט היפה שמנועי דיזל מספקים נותן יופי של הרגשת "כוח".

הרנו פלואנס דיזל שיוצא לי לנהוג עליה, מספקת יותר "כוח" (דהיינו מומנט) מרוב המשפחתומטיות שיצא לי לנהוג עליהן. אולי בסוף הכ"ס אולי לא גדול כמו אצל רכבים אחרים, זה לא נתון שיצא לי לבדוק. עבור רוב הנהגים בכביש הציבורי, תאוצת 0 ל100 ומומנט מספק יהיוו תחושת "כוח" מספיקה.

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

• אחראי פורום
פורסם

ביומיום אני נוהג על רכב עם ממש קצת כוח ובכ"ז כשאני עובר לנירו,

אני לא מרגיש שום נחיתות ביצועים או עגלתיות, כולל בעליות.

הוא נוסע בדיוק כמו שרכב עם הספק כזה אמור לנסוע.

לעולם לא תעכב אף אחד, העקיפות החלטיות ובטוחות, מה עוד צריך מרכב משפחתי?

מצב ספורט אכן מעורר אותו בצורה מפתיעה.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

חשמלי לבד, נותן בראש , ראה טסלה. היברידי בפריוס איוניק הונדה וקיה, זה רחוק מאד משם.

ממש לא רק חשמלי בלבד. ראה פלאג אין היבריד...

Sent from my iPhone using Tapatalk

פורסם

המעבר למצב ספורט בגיר בנירו נותן דחיפה מיידית מאד מאד חזקה בגב, משהו בסגנון של מיכל ניטרו שנכנס לפעולה (רק בשקט), לא בציניות (בזעיר אנפין כמובן :-))

הבדיקה נעשתה בשלב זה בטווחים קצרים ובצורה עדינה מאחר והנירו שלי בהרצה, אבל עדיין לא נתקלתי בכזה פרץ של כוח באף רכב ״רגיל״ אחר שנהגתי בו.

נראה שמדובר במסירה מיידית של המומנט מהמנוע החשמלי, דבר שגורם לאפקט הנ״ל.

התחושה שלי מהבדיקה הראשונית הנ״ל היא שהנירו במצב ספורט לא רק שלא משתרך בביצועים אלא שבפועל הוא ממובילי הקטגורייה (לפחות לגבי ביצועים בטווחי מהירויות של חיי היום יום).

לא בדקתי את מצב הספורט בזמן שהסוללה הייתה ריקה, פשוט משום שלא הגעתי למצב כזה.

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם

אין לך מה לחשוש ממצב זבורט כשהסוללה קרובה להתרוקנות, מנוע הבנזין יעבוד פשוט יותר בכדי למנוע מצב שכזה. אתה גם תשים לב שהסוללה נטענת משמעותית מהר יותר מאשר במצב אקו. מצד שני, אם אתה בלי דלק זו כבר בעיה אחרת ורצוי מאוד לא להגיע למצבים של הרעבת דלק ברכבים האלו ;)

Sent from my SM-G965F using Tapatalk

פורסם

בתור בעלים של סונטה היברידית אני מסכים חלקית עם הנאמר.

עד מהירויות של 70 קמ"ש הרכב מטוס, מרגישים את המומנט (המתקבל מיידית מהמנוע החשמלי) בהחחלט והתגובות לדוושה מהירות.

לעומת זאת במהירויות גבוהות המצב שונה לגמרי והרכב אכן מרגיש עגלה, אבל לא נראלי שאפשר לצפות ליותר מרכב ששוקל 2.5 טון עם סה"כ 193 כ"ס משולב.

פורסם
הם עגלות כי תכננו אותם למקסימום חיסכון בדלק ואין שום אמת ב"השהיות במסירה" כי שני המנועים יכולים לעבוד במקביל.

"ההיברידיות בארץ הם עגלות" גם לא נכון - האם הi8 עם מנוע שלוש צילינדרים 1500 סמ"ק גם עגלה?

אני לא מבין אנשים שקונים רכבי נישה מסויימים ואח"כ מתלוננים שהרכבים מתפקדים בדיוק כפי שתוכננו.

כמה i8 כבר יש בארץ בהשוואה לעממיות המדוברות?

די ברור התכנון לחיסכון , אבל הביצועים רחוקים ממה שהיית מצפה מנתוני מומנט והספק מוצהרים. רכבים בעלי מנועי בעירה פנימית בעלי נתונים מספריים זהים, מבצעים יותר.

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

אבל לא נראלי שאפשר לצפות ליותר מרכב ששוקל 2.5 טון עם סה"כ 193 כ"ס משולב.

לסונטה שלך יש משקל עודף כנראה, המשקל הכולל של הסונטה הוא 2.1 טון (1.6 טון משקל עצמי).

citroen c3 picasso 1.6 hdi mt

• תוכן חדש...