Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3025 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מישהו מכיר קצת את הרכב? זה מסוג הרכבים שרואים רק באולמות תצוגה, ולא על הכביש.

למה הקהל הישראלי מתרחק מהרכב?

• תגובות 44
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בגדול, תמחור לא אטרקטיבי.

פרט לגרסת ההאצ'בק הידנית (שנמכרת לכמה משוגעים שמחפשים רכב ידני עם בקרת שיוט אדפטיבית), הרכב לא הציע שום דבר שהמתחרים לא הציעו, הוא מגיע ממותג לא מאוד מבוקש, ותומחר בדיוק מול המתחרים (במקרה הטוב).

אם אתה היית יכול לבחור בין פיאט (עם כל הדאגה לירידת ערך ואמינות שמתלווה למותג) ליונדאי, במה היית בוחר?

ואם זה לא מספיק, לרכב שלא נמכר בכמויות גבוהות מתווספת סטיגמה של "לא מוצלח" (אחרת למה הוא לא נמכר), ובעיות אמיתיות שמתלוות לכמויות נמוכות (חוסר בידע במוסכים , בחלקי חילוף תחליפיים / מפירוק, ירידת ערך גבוהה).

או במילה אחת, סמל"ת (ירדתי למקלט, זה אפילו חרוז!).

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

• חברי המעגל הראשון
פורסם

דווקא יוצא לי לראות לא מעט טיפו על הכביש, אבל תמיד עם מדבקה של חברה כלשהי.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

נסעתי על ההצבק אוטומט, במחיר שהם מבקשים עליה אין שום יתרון לרכב.

לא זריז או נוח במיוחד, תוסיף לזה את השם פיאט ומחיר לא נמוך וזאת התוצאה.

Sent from my iPhone using Tapatalk

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אני חושב שהטיפו נכנסת לאותה קטגוריה של ה-I25, 301, אלמרה ושות' - רכבים מכוונים לליסינג.

יש לה תג מחיר מנופח לפרטיים (105) ואילו ב-0 ק"מ היא נמכרת באיזור ה-80 אלף, כלומר חברת הליסינג מקבלת אותה אפילו בפחות.

זה גורם לאנשים פרטיים לוותר עליה ולהפוך אותה משתלמת לליסינג.

פורסם

לדעתי בעיקר השם, בסך הכול קיבלתי את הרושם שהיא נותנת תמורה לא רעה, והיא מתקדמת יותר מחלק מהמתחרות, הייתה יכולה להיות מוצלחת יותר בשוק אם היה לה סמל אחר על מכסה המנוע או תמחור אגרסיבי יותר. כמו שנאמר, ב-100 אלף ש"ח רוב האנשים כנראה לא ירכשו פיאט, יש אפשרות לרכוש מכוניות משפחתיות יד שניה 0 ק"מ תמורת תוספת זעומה יחסית של מותגים מוכרים כמו סובארו או קיה, או לרכוש משהו כמו i25 שיש לו שם "מוכח".

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

בדיוק, וזו בדיוק הטענה נגד היבואן: אי אפשר למכור מוצר ממותג "פחות נחשב" במחיר של מותג אחר, גם אם המוצר שלך לא פחות טוב.

אם חברת ליסינג יכולה למכור טיפו ב-80,000₪ ועדיין להרוויח, סמל"ת היו יכולים "לשבור את השוק" ולשווק את הטיפו כ"רכב משפחתי ב-85,000₪" מהיום הראשון על הכביש. תחשוב כמה טיפו היו נמכרות אז, ואיפה המותג היה היום.

דאצ'יה עושים בדיוק את זה, ועם מוצר פחות טוב. איפה הם ואיפה פיאט.

אני מסכים איתך

פורסם

מסכים איתך לגמרי, אם פיאט רוצה לחדור היטב לשוק הישראלי היא צריכה לספק מחיר אטרקטיבי והטבות או דברים שימשכו את הישראלי. למשל אחריות מלאה ל-5 שנים, מחיר אטרקטיבי ואבזור נכבד יעשו את העבודה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

אני חושב שאין פה עניין של מותג פחות טוב.

נכון שבעיני הישראלי המצוי פיאט פחות נחשבת מהמותגים היפנים והקוראיניים.

אבל גם שאר המותגים האירופאים ואנחנו רואים פה מספיק רכבים צרפתים שעולים על הכביש.

פורסם

ביחוד בדגמים שיש להם יתרונות מול המתחרים, וגם הם מתומחרים לרוב בצורה אטרקטיבית.

308 למשל ממזמן לא נמכרת.

לעומתה, המשפחתיות של רנו, שמציעות שילוב של מנוע דיזל חסכוני ומרווח נמכרות בצורה סבירה. גם ה-208 נמכרה לא רע בזכות המחיר. הפיקאסו נמכרת בזכות 7 מושבים ושוב, מנוע דיזל חסכוני.

הטיפו לא הציעה שום יתרון ממשי מול המתחרות, תומחרה בדיוק מולן (ומול משפחתיות אמיתיות באפס ק"מ, כמו הסיד), ובאופן כללי היא בסדר לקטגוריה, אבל זו קטגוריה שהפרמטר העיקרי בה הוא תמורה למחיר, ובמחיר המקורי שלה הטיפו פשוט לא נותנת תמורה מספיק טובה.

אני מסכים איתך

פורסם

לא הבנת: זה לא משתלם בגלל שזה פיאט. אותו רכב, באותו מחיר, עם סמל של פיאט ימכר הרבה פחות מאשר עם סמל של טויוטה.

אני מסכים איתך

פורסם

הבנתי טוב מאוד. תאמין לי.

הסיבה שהרכב נכשל מסחרית לא קשורה להיותו פיאט.

אם יימכר ב-80 ישירות מהיבואן, תאמין לי שתראה הרבה יותר ממנו.

פורסם

אני אנסה אחרת.

ה'"תמורה" המתקבלת תלויה לא רק במאפיינים הפיסיים של הרכב, אלא גם במותג שלו. הביקוש לרכב כמשומש נקבע גם ע"י המותג שלו. לכן, גם כשמדובר ברכבים זהים לגמרי (למשל, c1 ו-aygo), הם לא ימכרו באותו מחיר כחדשים, כי ברור לכולם שעדיף, באותו מחיר, לקנות טויוטה.

במקרה של הטיפו זה כמובן לא תופס (כי הרכבים לא זהים). אבל אם נניח למשל שהטיפו פחות או יותר שקולה לאקסנט 1.6, באותו מחיר הרוב המכריע יעדיף את האקסנט, גם אם רק בגלל המותג.

מה שאני מנסה להגיד שלתמחר פיאט באותו מחיר כמו יונדאי מקבילה (בהנחה שהן באמת מקבילות) זו טעות, כי הערך של הפיאט כמשומשת יהיה ברוב המקרים נמוך יותר. זה לא תופס אם לפיאט יש יתרונות מהותיים כאלו ואחרים על היונדאי, אבל זה לא ממש המקרה פה (לפחות בכל טיפו שהיא לא האצ'בק ידנית).

היבואן היה יכול לייבא אותן אם אבזור עדיף, או מנוע טוב יותר ואז לפנות לקהל יעד ספציפי, אבל הוא בחר להביא גרסאות יחסית פשוטות שלא מציגות משהו שאין באקסנט, ואז תמחר אותן מול האקסנט. זה, כמה מפתיע, לא עבד. לא כי כרכב הטיפו פחות טובה, אלא בעיקר (לדעתי) בגלל המותג.

וזו טעות עוד יותר גדולה בסגמנט שרכבים נמכרים בו קודם כל לפי הנחה לליסינג, ואח"כ לפי VFM.

אבל סמל"ת חיים לרוב (גם הפעם) ביקום מקביל. חבל.

אני מסכים איתך

• תוכן חדש...