Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2686 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• ספונסר פורום
פורסם

ראשית, אצלנו לא מחייבים בתשלום עבור אבלון, גם אם אתה בוחר לבסוף לא לתקן כלל.

שנית, בדגם הזה, ממיר חליפי אמריקאי מחזיק יותר זמן מהמקורי.

אורן

פורסם

חשבתי על עניין התוסף אבל זה נשמע לי כמו פלסטר במקום פתרון קבע.

לא יודע אם יעזור במקרה שלך או לא, אבל אצלי לא היה מדובר בפלסטר בכלל. פשוט האבחון שצריך להחליף ממיר קטליטי היה שגוי מעיקרו. הבעיה היתה בדיווח של המערכת ( אולי בגלל קצת פיח על חיישן או משהו אחר, לא יודע) העובדה היא שהדיווח נעלם ולא חזר יותר והרכב עבר טסט וגם בדיקה לפני מכירה ללא שום בעיה. כמו כן, במוסך התעקשו בוודאות של 100% שהממיר הלך. ברור לחלוטין שאם הממיר דפוק התוסף לא יעזור, אבל אתה לא יודע בוודאות שהממיר באמת דפוק. אם אתה לא רוצה לרכוש תוסף, אז לפחות תתדלק פעם אחת בסונול בבנזין 95 גולד (אם זה מנוע בנזין). אם לא יועיל, לא יכול להזיק.

• 3 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

בוקר טוב חברים,

הממיר הוחלף בפברואר במוסך מקומי, כמו כולם הציע "ממיר אמריקאי עם שנה אחריות באלף ומשהו שקל"

אחרי ההחלפה נדלקה הנורה עוד פעמיים, שבעל המוסך איפס, והיום עוד פעם.

בטיפול האחרון (במוסך אחר) התייעץ לגבי זה, עשו לו ניקוי מצערת ועוד משהו, כנראה זה לא עזר הרבה..

האם ייתכן שהתקלה מגיעה מאיזה חיישן בעייתי?

או שהממיר החדש פשוט שווה לעכוז ויש לדרוש החלפה שלו?

אשמח להכוונה.

תודה.

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

בוקר טוב,

עברתי מסע תלאות דומה מאוד לשלך, רק שלי זה קרה עם הפורד פוקוס של אישתי גם בסביבות 90K על מד האוץ. הנורה נדלקה, והאבחון היה ממיר קטליטי ב-2 מוסכים שונים (אחד מוסך מורשה פורד - רצו 4000 ש"ח לממיר מקורי או (וזאת בדיחה ממש) 3700 ש"ח למשופץ או תחליפי, והשני מוסך מאוד אמין שאני סומך עליו). במוסך השני ביצעו איפוס לתקלה וזה החזיק כך כמעט שנה עד שהתקלה צצה שוב והפעם איפוס לא עזר. החלפתי אותו במכון אגזוזים בפ"ת שהומלץ פה בפורום תמורת 2200 ש"ח עבור אחד תחליפי תוצרת קנדה ואחריות לשנה, כמעט חצי מהמחיר שרצו במורשה ומאז אין בעיות. דרך אגב, 1000 ש"ח נשמע כמו מחיר ממש נמוך עבור ממיר קטליטי גם אם הוא תחליפי, ולכן נראה לי שהממיר שהחליפו לך כנראה סיים את חייו ולא שווה כלום. תבקש במכון שהחליפו לך להחליף שוב ולראות אם התקלה חוזרת.

"כל מי שנוסע לאט ממני הוא אידיוט, וכל מי שנוסע מהר ממני הוא מטורף"... :lol:

פורסם
בוקר טוב חברים,

הממיר הוחלף בפברואר במוסך מקומי, כמו כולם הציע "ממיר אמריקאי עם שנה אחריות באלף ומשהו שקל"

אחרי ההחלפה נדלקה הנורה עוד פעמיים, שבעל המוסך איפס, והיום עוד פעם.

בטיפול האחרון (במוסך אחר) התייעץ לגבי זה, עשו לו ניקוי מצערת ועוד משהו, כנראה זה לא עזר הרבה..

האם ייתכן שהתקלה מגיעה מאיזה חיישן בעייתי?

או שהממיר החדש פשוט שווה לעכוז ויש לדרוש החלפה שלו?

אשמח להכוונה.

תודה.

חבל שהחבר שלך לא עשה מה שהמלצתי. העובדה שהחלפת ממיר לא עזרה, מוכיחה את מה שכתבתי שלא מדובר על ממיר תקול אלא על חיווי שגוי. תדלוק בדלק מתוסף חסכה לי כ 4000-5000 שקל, אולי זה היה יכול לחסוך גם לחבר שלך, או אולי חיישן תקול, שגם הוא זול בהרבה מהחלפת ממיר.

יום טוב.

פורסם

lahav28,

עברה בי המחשבה שהממיר דפוק אבל המוסך שבו זה בוצע לא ממהר להגיע למסקנה הזאת,

בכל פעם שאבא שלי מגיע אליו הוא אומר משהו בסגנון "אני לא רואה תקלות", מאפס את הCEL ושולח אותו לדרכו.

למעשה מאז שכתבתי את ההודעה האחרונה, אבא שלי כבר היה אצלו, איפס את הCEL, ביום שישי האחרון שוב נדלק.

shha,

יכול להיות שאתה צודק ומדובר על חיישן תקול, אבל אף בעל מקצוע עד עכשיו לא הציע לבדוק \ להחליף כזה, כולם מאשימים את הממיר..

לגבי הדלק הוא מתדלק בכל מני תחנות של כל מני מותגים, לאחרונה ניסה לתדלק רק דלק מתוסף של סונול, לא עזר.

גם תוסף ניקוי "הכריחו" אותו לקנות פעמיים מאז שזה התחיל, גם כמובן לא עזר.

עמיחיamihai,

קריאת מחשב, הנורה נדלקה אחרי הטסט, והבא די רחוק.

זו השגיאה: (נלקח מבדיקה ממש עכשיו)

Screenshot_20180603-200639.jpg

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

לא ציינת איזה ממיר הוחלף, האמצעי או הקדם-ממיר.

אם מדובר בדוד התחתון (האמצעי), זה שווה ערך לכוסות רוח למת.

החיישנים בודקים את יעילות הקדם-ממיר שמחובר ישירות לסעפת פליטה.

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

תודה איציק

שאלתי אותו עכשיו, אמר שהחליפו לו את מה שמחובר ישירות למנוע.

פורסם

מהניסיון שלי, גם התחליפיים (הקדם ממירים) ידועים כלא יוצלחים.

בגדול, למעט הנורה שנדלקת מידי פעם - סביר להניח שלא תהיה לו שום בעיה בטסט.

במצב הזה לא יודע אם הייתי מתקן אלא אם הייתי מוצא חלק מקורי או שווה ערך במחיר שפוי.

האם הרכב צורך שמן ?

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

לא שאני יודע, חוץ מהתקלה המרגיזה הזאת הכל בסדר.

הגישה של לא לתקן אולי הייתה עובדת בהתחלה, אבל אחרי ששילם על דיאגנוסטיקה ותיקון (בנפרד) אין ממש טעם לעזוב את זה.

יש אחריות, יש מקום לדרוש החלפה בשנית, לדגם יותר טוב, לא?

• 8 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

חוזר לעדכן למי שמעוניין - אחרי קצת (הרבה) התעקשות מול בית העסק הוחלף הממיר הבעייתי באחד חדש מאותו דגם.

למרות שהאשים את הרכב, את הצרפתים, את סופות החול במצריים ומה לא - מאז לא חזרה התקלה.

כלומר הבעיה הייתה בממיר שהותקן בהתחלה, כנראה לא היה חדש, או שסתם היה תקול.. לא יודע, לא מעניין.

מאז שהוחלף בשנית לא נדלקה שום נורה, הכל טודו בום.

פורסם

טוב לשמוע שהכל הסתדר, רק חבל שזה לקח כל כך הרבה זמן, כאב ראש והרבה עצבים אני בטוח.

לפעמים גם רכיב חדש יכול להגיע תקול בהנחה שהממיר הראשון באמת היה חדש ולא משומש.

החבר ראה את ביצוע ההחלפה?

כמה זמן לקח לבית העסק להחליף לאחד אחר? מה הוא אמר אחרי ההחלפה השנייה (סתם מעניין לשמוע)?

"כל מי שנוסע לאט ממני הוא אידיוט, וכל מי שנוסע מהר ממני הוא מטורף"... :lol:

• תוכן חדש...