Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3105 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
3 אלף זה גבול עליון אצלי. אני גם לא מחפש בית גדול (אפילו חיסרון בשבילי - יותר שטח, יותר ארנונה, יותר לנקות) או מקום יוקרתי.

אני לא חושב שתהיה לי בעיה לגור בסלאמס (כל עוד לא גונבים/רוצחים/אונסים/שוחטים שם כל היום ואין שוק סודני מתחת לחלונות).

אם אלו שאיפותיך בחיים, לא נותר לי אלא לאחל לך הצלחה בחיפוש. מאמין שלא חסר שם דירות פנויות.

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אפילו בכפר סבא אפשר למצוא דירה עם (רחמנא ליצלן) שותפים. לדעתי, למרות החסרונות, זה עדיף מדירה מתפוררת ביוספטל - אתה מתמודד עם שותפ/ה סביר אחד, לא עם שכונת פשע שלמה.

שותפים לא בא בחשבון.

חוץ מזה אני לא מתכוון להתערבב שם יותר מדי בחיי השכונה.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• חברי המעגל הראשון
פורסם

כשבחורף יתחיל עובש בקירות בגלל גשם או שמהכיור יתחיל לעלות ריח של מוות כן יפריע לך שאתה גר בסלאמס, קח בחשבון.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

או אם יש מעליך גג רעפים (גג רביץ) וכל הצואה של היונים נוזלת דרך הרשת והגבס לתוך הדירה (עברתי גם את הסאגה הזאת בשכונת מצוקה בחולון - אשתי ואני היינו צריכים להתחיל איפשהו :-D )

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

תבדוק את "אלפי מנשה" יש אחלה יחידות דיור במחירים סבירים - זמן הנסיעה לא אמור להיות יותר מרבע שעה לעבודה ובחזרה.

פורסם
(נווה ימין, אלישמע, צופית, חגור, כפר ורבורג, רמת הכובש, בית ברל, מתן, נירית, ועוד כמה ששכחתי).

^+1

גרתי שנים רבות בכפר סבא ועדיין מתגעגע למכורתי. הייתי מתחיל בחיפוש יחידות דיור במושבים. אלישמע ונווה ימין מאוד קרובים לעתיר ידע. צופית קצת יותר רחוק, אך כזכור לי מלפני עשור ויותר, מושב מאוד מתורבת יחסית וסובל פחות מתופעות שיש במושבים אחרים.

הקיבוצים רמת הכובש וניר אליהו הם גם אופציה שהייתי בודק, בימינו קיבוצים רבים מנסים להשכיר כל מה שזז וגם מה שלא זז.

מתן, נירית, כוכב יאיר, אלפי מנשה, צור יגאל - בעיקר ישובי וילות בורגניים עם קשיי גישה ופקקים. הייתי מוריד מסדר היום.

חזיר דיזל

פורסם (נערך)

נווה ימין זה במרחק הליכה מהעבודה שלי (עדיין אסע ברכב, כי קצת מסוכן ללכת בכביש הזה, במיוחד בחושך), מה שהופך את זה ליעד מועדף.

האם יש סיכוי למצוא שם משהו נורמלי? ראיתי שני דברים ביד2 שיכולים להתאים לי ונכנסים לי לתקציב.

איזה בעיות יש במושבים?

עריכה אחרונה על ידי vadim6385

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
נווה ימין זה במרחק הליכה מהעבודה שלי (עדיין אסע ברכב, כי קצת מסוכן ללכת בכביש הזה, במיוחד בחושך), מה שהופך את זה ליעד מועדף.

האם יש סיכוי למצוא שם משהו נורמלי? ראיתי שני דברים ביד2 שיכולים להתאים לי ונכנסים לי לתקציב.

איזה בעיות יש במושבים?

יש כל מיני בעיות אפשריות, אם כי בתור חדרתי אני מניח שזה לא ירתיע אותך. (לא מאיימים על יונה עם יין ...)

יש מושבים מוזנחים שנראים חרה. יש מושבים שמלאים באוכלוסיה מפוצצת בכסף אבל עם מנטליות חרה שעושים במקום ככל העולה על רוחם, משתלטים על שטחים ומשליטים טרור, הילדים משתוללים כל סוף השבוע במושב עם ריינג'רים וכו. יש גניבות ופריצות. יש הרבה מאוד עסקים לא-חוקיים או חוקיים-למחצה שיכולים לגרום למטרדים (נניח שפותחים לך ליד הבית חדרים להשכרה לפי שעה ...).

יש לי הצעה פנטסטית בשבילך: פשוט קח את האוטו וצא לטיול רכוב בכל הישובים לעיל. דרך מצויינת להעביר את השבת. ככה תוכל להתרשם ממקור ראשון.

חזיר דיזל

פורסם

אשתי ואני גרים 3 וחצי שנים בצופית - מושב סמי-חקלאי ליד בית ברל שנמצא על הכביש בין כפ"ס לטירה אותו היא חולקת עם גן חיים (יותר קרוב לכפ"ס) ושדה ורבורג (יותר קרוב לטירה). היא עובדת בבית ברל, אז האיזור שאתה מחפש בו די חופף לזה שבו אנחנו חיפשנו בזמנו.

בתקציב שלך, שהיה בערך גם התקציב שלנו (סביב 3000), התקשנו למצוא מקומות ראויים, רוב הדירות בכפ"ס היו מוזנחות, ישנות או קטנות להחריד, או שנמצאו בשכונות שממש לא נראות כמו משהו שבא לך להוציא בו את האף מהדלת אחרי החושך.

בסופו של דבר התלבטנו בין שתי יחידות דיור עם שני חדרים, אחת הייתה בנווה ימין והשניה היא זו שבה בחרנו בסוף. שתיהן עלו 3000 שקל, זו שבנווה ימין כללה במחיר הזה הכל חוץ מחשמל (כללה מים, מיסי מושב, שמירה, ארנונה, אינטרנט) וזו שבה אנחנו גרים כוללת את אותם דברים ללא אינטרנט. בשנתיים הראשונות אחרי שעברנו לגור שם המחירים עלו בצורה די משמעותית, אבל בשנה וחצי האחרונות המחירים די קפאו (ואולי אפילו ירדו קצת, שווה לבדוק).

לשאלתך, הייתי מתמקד באיזור נווה ימין ומתחיל את החיפוש באיזור פברואר, כי באיזור המדובר יש הרבה סטודנטים עם חוזים שנגמרים בסוף שנת הלימודים. זה אמנם מעלה את הביקוש, אבל גם את ההיצע. מדובר על מושב שקט ונעים, והיתרון הכי גדול שלו בשבילך הוא שיש ממנו יציאה אחורית שמתחברת לעתיר ידע, מה שיאפשר לך או ללכת ברגל או לעקוף את הפקק הנוראי שקיים בכניסה הראשית בבקרים.

על כפ"ס/הוד השרון עצמן הייתי מוותר. המחירים גבוהים מדי בשביל התמורה שתקבל (ראינו קרוב ל-20 דירות/יח"ד וכולן היו גרועות). הפקקים בתוך כפ"ס בבוקר הם גם לא משהו שאני שמח לעבור יום יום, למרות שמאז ש-531 נפתח הם פחות מזעזעים.

אגב צופית, גם לו יש יציאה אחורית שמביאה אותך קרוב מאוד לעתיר ידע - מהבית שלי עד לשם לוקח לי 7 דקות, ואני גר בחלק הכי רחוק משם.

את שדה ורבורג וגן חיים לא הייתי פוסל, כי מהם אתה יכול לעבור דרך צופית ושוב - 10 דקות ואתה בעתיר ידע.

מה היתרונות של מושב? אם יש לך רכב (ויש לך רכב) אז הכל. יותר שקט, הכסף שלך "קונה" לך מקום מגורים הרבה יותר מכובד (רוב יחידות הדיור מגיעות עם גינה צמודה שבדרך כלל יותר גדולה מהיחידה עצמה), אין בעיות חניה בכלל. אני חונה על השער של הבית, ובחלק מהמקומות (כמו היחידה שראינו בנווה ימין) יש גם חניה פרטית בתוך השטח של הבית עצמו.

היום, אחרי 25 שנה בעיר ו-3 וחצי במושב, אני לא רואה את עצמי חוזר לגור בבניין דירות. וזה אחרי שהחלום הכי גדול שלי היה לגור בדירה מעל פאב, אז תבין לבד כמה זה יותר טוב.

כפר ורבורג, צופין.

שדה ורבורג, צופים.

עריכה: קורן, אני לא יודע איזה מושבים אתה מכיר, אבל כל אלה שמוזכרים כאן בשרשור רחוקים שנות אור מהתיאור שלך.

אני גר בצופית כאמור, ואני מכיר שלושה אנשים שגרים בנווה ימין כיום, ושגרו בשדה ורבורג וגן חיים בעבר.

פריצות יש, זה נכון, אבל אלה פריצות מזדמנות של חלון פתוח (לשכנה שלנו פרצו הביתה לפני שבועיים כי השאירה חלון פתוח). אם אתה שומר על עצמך בצורה סבירה, הסיכוי שיפרצו אליך קטן. מה גם שבכל היחידות במושבים שראינו (וגם בזו בה אנחנו גרים) מותקנות מערכות אזעקה.

ילדים על ריינג'רים, חדרים לפי שעה, עסקים חוקיים למחצה ושכנים קאקות שמשליטים טרור יש בכל מקום בארץ. כשאתה בבית שלך במושב לפחות מפרידים בינך לבינם איזה 50-100 מטר בקו אווירי ולא פותחים לך קריוקי 2.5 מטר מתחת לחלון.

יו, אני נשמע כמו מה-זה פאנבוי של מושבים... :lol:

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם (נערך)

^אוהב מאוד את צופית. גרתי שנים בשכונת גני השרון (בעממיקו תשלו"ז, אחת השכונות הראשונות שתשובה בנה כקבלן), צופית הייתה החצר האחורית שלי, הייתי חורש את שדותיה ברגל. מושב של ייקים, מטופח, מסודר, שקט.

עריכה בתגובה לעריכה של Spire: אלה בעיות שיכולות להיות באופן כללי ולא בהכרח במקומות ספציפיים. כבר כתבתי שצופית מקום מתורבת, גם נווה ימין, שדה ורבורג וגן חיים. על אלישמע לא שמעתי (pun intended) אז אני לא יודע מה המצב שם (כנ"ל המושבים הסמוכים אליו).

חולק אתך את חיבתך לצופית. למעשה, עכשיו יש לי רצון עז לקחת את אשתי לסיבוב בשבת, אולי תתרצה ותפסיק לרצות לחזור לכור מחצבתה ברמת גן :?.

עריכה אחרונה על ידי קורן בן אשר

חזיר דיזל

פורסם (נערך)
שדה ורבורג, צופים.

צודק לגבי ורבורג - הכפר זה ליד קריית מלאכי, השדה באזור השרון.

לגבי צופין/צופים - תלוי את מי שואלים ועל איזו מפה מסתכלים.

איזה בעיות יש במושבים?

מושבים זה בעיקר בתים צמודי קרקע עם יחידות דיור, ואלו נוטות לסבול ממיעוט אור, אוויר וחום ישיר (בעיקר אם זו יחידת מרתף מוסבת), ומתכנון לא נכון של תשתיות (בעיקר אינסטלציה).

בעלי נכסים חכמים יודעים איך למנוע בעיות כאלה מבעוד מועד, ע"י הוספת ונטות, משאבות, וגיזום עצים בנקודות אסטרטגיות. הקמצנים והטיפשים מביניהם ישאירו אותך להתמודד עם ההשלכות - עובש במקלחת, לחות גבוהה בחלל היחידה, מים שלא יורדים או עולים כמו שצריך וכו'.

בנוסף - יתכן שתפגוש כל מיני זוחלים שטרם הכרת. בד"כ לא משהו קטלני, אבל סתם לא נעים כשאחד כזה נכנס מהחלון ועולה לך על הכרית. זה הצד הפחות סימפטי של בתים צמודי קרקע, בין אם אתה שוכר או קונה אחד כזה.

בקיצור, לא שונה בהרבה ממה שתמצא בדירות הישנות של קפלן ויוספטל.

עריכה אחרונה על ידי Derish
פורסם

כל השמות של המושבים האלה זה בכלל סלט.

צופית, יש גם צופים, נופית, חופית, ובטח גם חולית, חלופית ועוד אנ'לא יודע מה.

שדה ורבורג יש כפר.

רמת הכובש יש רמת השופט.

לא פשוט.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

אחותה הקטנה של אשתי שוכרת שם עם בעלה בית פרטי קטן עם שני מפלסים, חיים שם עם שני ילדים בפסטורליות מדהימה בשדה ורבורג (עריכה).

אני ממש אוהב את המושבים האלה שסמוכים לכפר סבא וגם להוד השרון (ירקונה והסביבה למשל) וגם בתקופה ששכרתי שם הייתי עושה בסופי שבוע טיולי אופניים דרך השדות - פשוט אזורים מקסימים!

מה שספייר אמר לגבי שביל גישה ישיר מצופית לעתיר ידע - הייתי מאמץ את זה בשתי ידיים.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

• תוכן חדש...