Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2242 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יד ראשונה, טיפולים במוסך יבואן בלבד - ובמועד.

ועדיין, גם אם היו נותנים 50% הנחה הייתי מרוצה מאוד, לחינם לא ציפיתי.

פורסם

כבר רשמתי זאת בעבר, אבל נרשום פה בצורה מסודרת:

מזדה 3 2010 יד ראשונה טופלה במורשה רק במסגרת האחריות:

1. שנה אחרי תום האחריות, מראה חשמלית לא מתקפלת - סודר במסגרת רצון טוב.

2. לפני כשנה, הרכב בן שש, החלפת מחשב ESP. הוחלף במחיר אפסי של כמה מאות שקלים (לא ממש זוכר, גג 400) רק עבודה. חלק על חשבון דלק מוטורס במאה אחוז (עלות שנאמר בהתחלה מעל 4000 ש"ח).

3. לפני חודש, הוחלף גם לוח שעונים שניהיה דביק.

שאפו ענק ענק לדלק מוטורס, מוריד את הכובע.

פורסם

1. פוקוס ST 2014 (ינואר) יובאה דרך אילון מוטורס

2. אופי התקלה: פנסים קדמיים שדהו קצת

3. עלות תיקון משוערת: 6270 שקל לפנס כלומר 12540 עלות כוללת לפני עבודה

4. המכונית הייתה בת 4 שנים כמעט, בעת כניסה למוסך להחלפת שמנים במוסך מורשה הציע המוסך לבקש החלפת פנסים במסגרת"רצון טוב".

5. מועד הופעת התקלה:קניתי את הרכב כככה אז אני לא יודע

6. תגובת היבוא/מוסך:דלק מוטורס היבואן הרשמי בארץ שלא הוא שייבא את הרכב,החליף את הפנסים ללא עלות (לא חלפים ולא עבודה) פנסים אשר לא נמצאים בארץ והיו צריכים להיות מוזמנים מחו"ל.

סופר מרוצה מהיבואן!

אמיר

!!!205rallye -->206XS -->clio172-->fiat bravo tjet 1.4t --> Ford Focus ST

פורסם
דלק מוטורס גם מחליפים פנסים ודש בורדים ל-3 מהשנים האלו הרבה אחרי תום האחריות.

רק כי הם הבינו שיש בעיה והם עומדים מאחוריה

גם בפיאט 500 מחליפים את הדשבורד (שנוטה להתנפח באיזור כרית האוויר של הנוסע) אחרי תום האחריות, אבל הכיסוי הוא עד 5 שנים מעליית הרכב לכביש.

העלות מחוץ לאחריות היא כמה אלפי שקלים.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

1. סקודה יטי,2010,צ'מפיון.

2. אופי התקלה: רעש בהתנעה קרה

3. לא יודע בדיוק, ברשת המחירים הם סביב 2500 ש"ח.

4. הרעש התגלה לפני כחודשיים.

5. קצת יותר מ5 שנים לאחר תום האחריות.

6. תגובת המוסך: פנינו למוסך בבקשה לקחת חלק בעלות כי מדובר בתופעה סדרתית, לאחר שהרכב עבר בדיקה והרעש אומת קיבלנו טלפון מהמוסך שהוא יישא בכל העלות. כמה זמן אחר כך התקשרו להודיע שהשרשרת הוחלפה בריקול ב2014 והרעש תקין.

אומנם בסוף לא נעשה שום דבר לרכב, אבל להראות מוכנות לתיקון ללא עלות 5 שנים אחרי זה מאוד מפתיע.

פורסם

6. תגובת המוסך: פנינו למוסך בבקשה לקחת חלק בעלות כי מדובר בתופעה סדרתית, לאחר שהרכב עבר בדיקה והרעש אומת קיבלנו טלפון מהמוסך שהוא יישא בכל העלות. כמה זמן אחר כך התקשרו להודיע שהשרשרת הוחלפה בריקול ב2014 והרעש תקין.

אומנם בסוף לא נעשה שום דבר לרכב, אבל להראות מוכנות לתיקון ללא עלות 5 שנים אחרי זה מאוד מפתיע.

חבר, אני מציע לך להיות קצת פחות שאנן.

למנועים האלה תקלת שרשרת סדרתית שאחד מסימניה המקדימים הוא רעש בהתנעה קרה, כשהרצועה קורסת נגרם למנוע נזק סופני כפי שקרה למישהו משרשור מקביל.

מכיוון שהססמה אצל צ'מפיון היא "השנה תיקנו את כל הבעיות שהיו..." לא הייתי מזדרז ונותן אמון מלא בשרשרת שהוחלפה ב- 2014.

ממליץ לך בחום לגשת למוסך אחר לחוות דעת נוספת.

פורסם

1. סקודה יטי,2010,צ'מפיון.

2. אופי התקלה: רעש בהתנעה קרה

4. הרעש התגלה לפני כחודשיים.

,,,, מדובר בתופעה סדרתית, לאחר שהרכב עבר בדיקה והרעש אומת

,,,, כמה זמן אחר כך התקשרו להודיע שהשרשרת כבר הוחלפה בריקול ב2014 והרעש תקין.

אומנם בסוף לא נעשה שום דבר לרכב ,,,

יש ל מוסך רון ניסיון באיתור הבעיה עם סורק, ובדיקת סינכון גל זיזים עם גל ארכובה - ולא רק הרעש.

גש לבדיקה.. רצוי די מהר

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם
חבר, אני מציע לך להיות קצת פחות שאנן.

למנועים האלה תקלת שרשרת סדרתית שאחד מסימניה המקדימים הוא רעש בהתנעה קרה, כשהרצועה קורסת נגרם למנוע נזק סופני כפי שקרה למישהו משרשור מקביל.

מכיוון שהססמה אצל צ'מפיון היא "השנה תיקנו את כל הבעיות שהיו..." לא הייתי מזדרז ונותן אמון מלא בשרשרת שהוחלפה ב- 2014.

ממליץ לך בחום לגשת למוסך אחר לחוות דעת נוספת.

היה פה גם פוסט של מישהו שהחליף שרשרת והרעש חזר אחרי תקופה. הלך לרון וגם ושם נמסר לו שהרעש תקין אחרי ההחלפה וזה יכול לקרות. מה גם, שיש לי תשובה בכתב מהמוסך שהרעש תקין במידה ויהיה כשל עתידי.

פורסם

שחר, לא הייתי מזדרז לסמוך על פיסת הנייר שבידך, כי גם אם המוסך יעמוד לגמרי מאחרי דבריו - עדיין תאלץ לגרור רכב למוסך, להיפרד ממנו לפחות לכמה ימים ולספוג החלפת מנוע.

כאמור - אני הייתי בודק שוב את העניין, אבל כבעל הרכב זכותך כמובן לחשוב אחרת.

פורסם

רוב המגיבים כאן מתארים תיקונים במסגרת אחריות ובתקופת האחריות ממש לא צריך רצון טוב כי זה מגיע מתוקף ההסכם בין הרוכש ליבואן.

רצון טוב אלה מקרים כמו שדורקי תיאר כאן לגבי המאזדה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
אוקיי, אבל בכל זאת אתה רק לקוח אחד.

את השרשור הנוכחי פתחתי כדי לצבור כמה שיותר עדויות מהרבה אנשים. לטוב ולרע.

תמשיך לעקוב, מעניין אם ניתן יהיה לאמת / להפריך את ממצאייך.

אני מסתמך על נסיוני עם מגוון רב של רכבים שלי ושל משפחתי המורחבת במשך שנים רבות {הקצין רכב של המשפחה..}.

מעבר לכך עבדתי כמנהל אולם תצוגה של לובנסקי וכלמוביל ובחברות ליסינג ככה שמבחינת נסיון מימוש אחריות יש לי נסיון גדול בהרבה מלקוח פרטי.

מעבר לכך ניתן להבין גם מגמות שירותיות מקריאה בפורום.

פורסם (נערך)
רוב המגיבים כאן מתארים תיקונים במסגרת אחריות ובתקופת האחריות ממש לא צריך רצון טוב כי זה מגיע מתוקף ההסכם בין הרוכש ליבואן.

רצון טוב אלה מקרים כמו שדורקי תיאר כאן לגבי המאזדה.

אני מסכים שלא כל תיקון בנאלי במסגרת תקופת האחריות כדאי לדווח כאן, אחרת תהיה הצפה.

אבל לדעתי, כדאי לדווח לפחות על תיקונים שקצת פחות היה מובן מאליו שהיבואן יקח על עצמו אחריות, מבחינת בירור הסיבות לתקלה (בלאי או תקלת יצור), עלות התיקון, סטטיסטיקה ידועה על אותה תקלה בכלל הרכבים מאותו דגם (עם או בלי ריקול)

והכי מעניין כמובן: מקרים דומים בהם יבואן א' לקח אחריות, ויבואן ב' התנער ממנה.

למרבה הצער, עולים לכאן לא מעט סיפורים "מסמרי שיער" על תקלות יצור שבהחלט ניתן היה לצפות

מהיבואן לקחת על עצמו אחריות חלקית לפחות, אבל הוא נעמד על הרגליים האחריות כדי להתנער מכל אחריות, ו"על הדרך" גם גובה מחירים מופקעים.

כמו למשל, סיפורה המפורסם של האודי Q3 ותפסן הוילון השבור

(אחד השרשורים הארוכים בהסטוריה ביחס לחתיכת הפלסטיק המסכנה שעומדת מאחוריו ...)

אז "על הדרך", אוסיף גם את תמצית הסיפור, לטובת המעקב הכללי. (עפ"י הדיווחים בשרשור) :-)

1. אודי Q3, צ'מפיון. (לא ידועה שנת יצור).

2. אופי התקלה: תפסן פלסטיק לוילון אחורי נשבר.

3. עלות תיקון: 11,222 לשני פלסטיקים חדשים או 2,340 למשומשים. (!!!)

4. במסגרת אחריות.

5. לפחות חצי שנה באחריות. (לא ידוע זמן מדוייק)

6. תגובת היבואן: בהתחלה התנערות טוטאלית מאחריות - "אשמתו הבלעדית של בעל הרכב עקב שימוש בלתי סביר".

רק לאחר מריבות רבות, עירוב המועצה לצרכנות, צילומי "זיהוי פלילי" ברכב מטעם היבואן, תחקיר מעמיק בספר ההוראות של הרכב, ואף חוות דעת מדופלמת של מהנדס פלסטיקה שזה כנראה טעות בתכנון החלק, היבואן הסכים להתפשר. בהתחלה הנחה "נאה" של 20%, ולבסוף הסתפק ב"מחיר לגמרי זניח" של 2,500 שקלים בלבד. על חתיכת פלסטיק.

(זה הכי קצר שהצלחתי לתמצת)

האם יש מקרים דומים מאותו יבואן, או יבואנים אחרים? לחיוב או לשלילה... :wink:

עריכה אחרונה על ידי daido1
פורסם

סוזוקי ג'ימני שנת 2016- עדיין באחריות

תופעת רעידות בהגה במהירויות בין 70-90 - בעיה ידועה בג'ימני.

הטיפול- הוספת שימסים בנאבות של הסרן הקידמי.

במוסך מורשה בכפר סבא התגובה הייתה- הרכב עם צימיגי שטח והגבהה, לכן האחריות לא מתקבלת.

במוסך מורשה נשר בתל אביב - הוסיף את הישמסים ללא עלות.

עוד חלקים שתיקנתי במסגרת האחריות שנענו ללא שום בעיה מצד המוסך נשר וגם המוסך המורשה בפתח תקווה:

כבל קלאצ' ונורת תא נוסעים.

פשוט ללא ויכוח ישר החליפו. להפך, ההרגשה היא שעניין משתלם להם.

• תוכן חדש...