Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3178 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום.

הרכב קורולה שנת 2000.

ניגשתי להעביר טסט והכל עבר חלק מלבד הבלימה שהראתה הראתה אדום שהיא לא עוצרת (בתוצאה היה כתוב 80) בגלגל אחורי ימין, ואורות לדים לנורות חניה ומספר. את האורות סידרתי.

ניסינו כמה פעמים לבדוק שוב את הבלימה אבל עדיין זה לא היה תקין, אבל ההנד ברקס תקין.

במוסך פתחו - רואים שהנעליים והמשאבות נראים תקינים (נעליים הוחלפו לפני כשנה). החשד נפל על המשאבות בלם בגלגלים. הוחלפו זוג משאבות (400 ש"ח), חזרתי לטסט ועדיין הגלגל לא עוצר.

חזרתי למוסך בטענה שהבעיה לא הייתה במשאבות בלם, והאבחנה הייתה שגויה.

המוסכניק טוען שיכול להיות שהנעליים לא תקינים אולי נרטבו או משהו כזה ואין לו בעיה להחליף, אך לפני שמחליפים הוא רוצה לבוא איתי לטסט לראות בעיניו את הבעיה ואת ההפרשים לפני ואחרי החלפת המשאבות, ושאולי לא לחצתי מספיק טוב כי היו לו כבר מקרים כאלה, לדבר עם הבוחן וכו'.

הדגשתי בפניו שאם הייתי רוצה להעביר בקומבינה הייתי עושה זאת מזמן, ואני רוצה לפתור את הבעיה. הוא כמובן מבטיח שהסיבה היא רק מקצועית וכו', והוא לוקח אחריות ומקדיש זמן לבדוק, אין אצלו קומבינות כי לא שווה לו, זה על אחריותו ולא יסכן אותי וכו'. חשוב לי לציין שהוא מוסכניק שירותי ואמין ואני מאמין וסומך עליו, זו לא הנקודה.

השאלה שלי יותר מקצועית, מהיכן עוד יכולה להיות הבעיה מלבד הנעליים?

עריכה אחרונה על ידי chaimb
פורסם

אצלי פעם בעיה כזאת נגרמה בגלל ווסת כוח בלימה אחורי (בדגם רכב אחר).

זו יחידה שמעבירה יותר או פחות נוזל בלם לכיוון הגלגלים האחוריים בהתאם לעומס ברכב.

במכוניות מודרניות כבר אין את היחידה הזו אבל בשנת 2000 יכול להיות שעדיין יש.

פורסם

בדיקה ויזואלית בעיקר, בדיקת בלם יד, פמפום, הדלקה תוך כדי לחיצה וכו'.

למחמירים גם נסיעה קצרה עם מספר עצירות אגרסיביות.

פורסם
האם ניבדקה הפתיחה של המשאבות בלם בעת לחיצת הדוושה? לא ראיתי אם עשו לא הייתי נוכח כל הזמן האם ניבדק הרגולאז? כן האם ניבדקו הסנדלים והמרחק שלהם מהתופים ללא לחיצה על דוושת הבלם? כן

התשובות באדום

פורסם
אצלי פעם בעיה כזאת נגרמה בגלל ווסת כוח בלימה אחורי (בדגם רכב אחר).

זו יחידה שמעבירה יותר או פחות נוזל בלם לכיוון הגלגלים האחוריים בהתאם לעומס ברכב.

במכוניות מודרניות כבר אין את היחידה הזו אבל בשנת 2000 יכול להיות שעדיין יש.

המוסכניק אמר לי משהו בסגנון, שאם לא יעבור בטסט הוא יירד לבור למטה ויכוון משם. האם זה נראה לך הכוונה שלו?

פורסם

היי, הייתה לי בעיה כזאת באחת הפיאסטות. החלפתי לסנדלים חדשים מאחורה, האוטו עבר טסט , נסעתי בו קצת והוא חזר לאחסנה. לאחר שהפשרתי אותו הלכתי לטסט והייתה לי בדיוק בעיה כמו שלך. מסתבר שאין מה לעשות עם השנים "הדראם" נשחק כך שהסוליות החדשות לא מתאימים לו בדיוק. מה שעשיתי היה לקחת את הנאבה, עם הסוליות החדשות לאדם שמדביק סוליות והוא התאים לי אותם בדיוק לנאבה. חזרתי לטסט והרכב עוצר כמו גדול. ההתאמה לשניהם עלתה לי 200 שקלים.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם
אתה מיתכוון לווסת כזה כמו שיש בסוזוקי בלנואים לדורותיהם?
ווסת בלימה אחורי זה מכלול שקובע כמה חזק יבלום הסרן האחורי בהתאם לעומס באוטו.

הווסת גם דואג לכך שבלמים אחוריים יפעלו מעט יותר מאוחר מהקידמיים.

אם אין עומס, הסרן האחורי בולם חלש. אם יש עומס הסרן האחורי בולם יותר חזק.

הווסת מורכב משסתום ומנוף, המנוף מתחבר בין הסרן האחורי לבין גוף הרכב, ככל שהרכב יותר נמוך (עמוס) כך השסתום בווסת יהיה יותר פתוח ויתר נוזל בלים יעבור לבלמים אחוריים.

תפקיד הווסת הוא למנוע נעילת גלגלים אחוריים בבלימה. אם יש מערכת ABS אז היא דואגת לזה ולא צריך את הווסת.

אגב, מוסך שעושה בדיקה לאישור בלמים יכול לבדוק כל דבר ולהיות מאוד יסודי אבל אין לו את היכולת לבדוק כמה חזק בולם הסרן האחורי כי אין לו את המתקן גלגלות שיש במכון טסטים.

פורסם

נתקלתי כבר בתופעה בבלמי דיסק אחוריים שבהם קליפר אחורי נתפס על מוביל הקליפר ולכן הפסיק לזוז שמאלה ימינה.

התוצאה - אותו הבלם עצר רק עם הרפידה שצמודה לבוכנת הקליפר וכמובן שסיפק עצמת בלימה חלשה.

פורסם

אם בלם היד יצא תקין אז אין בעיה ברפידות ומדובר כנראה במשהו הידראולי: וסת, משאבות אופן, צנרת וכדומה.

אם המכונאי יכול לגשת ולבדוק בעצמו בזמן בחינה, מה בדיוק לא בסדר, זה יכול רק לעזור באבחון.

פורסם
אם בלם היד יצא תקין אז אין בעיה ברפידות

לטעמי זה נכון חלקית.

בלא מעט מכוניות בלם היד מפעיל סנדלי בילום שנמצאים בתוך תוף בדיסק האחורי.

פורסם

ברכב המדובר בשירשור יש בלמי תוף מאחורה כך שזה רלוונטי. בבלמי תוף בלם יד ובלם שרות משתמשים תמיד באותן רפידות.

• תוכן חדש...